Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Τα δύο τσοκ ήταν το Μ (MOD BRILEY INVPXL MOD 0,720" ή 17,644mm ) και το LF ( LIGHT FULL BRILEY 0.710" ή 17,399mm) .
Χαχααχα !!! τώρα ανακάλυψα πως έκανε το λάθος στους υπολογισμούς ο Κυρμήτσος !!! Μήτσο, η ίντσα είναι 25,4 χιλιοστά, και όχι 24,5 !!!:cool:.sarcastic..my man.

Τα μανίσια τσοκ της Browning είναι κατά γενική ομολογία απαράδεκτα. Είχα πάρει λοιπόν τα έσω έξω της Briley για το 525 μου . Είναι το Classic Hunter με αυλό 18,7 σύμφωνα με το πιστοποιητικό της Τράπεζας της Λιέγης και όχι μετρημένο. Αλλά μάλλον είναι σωστό. Τα δύο τσοκ ήταν το Μ (MOD BRILEY INVPXL MOD 0,720" ή 17,644mm ) και το LF ( LIGHT FULL BRILEY 0.710" ή 17,399mm) . Δεν τα είχα δει τι κάνουν στον πίνακα μέχρι προχθές που μου δόθηκε η ευκαιρία. Παρακάτω οι βολές είναι στα 35μ και τα φυσίγγια είναι τα σκοπευτικά TRAP NSI DUE JAPAN SPECIAL #7.5 24gr που θεωρητικά - αλλά και πραγματικά - έχουν περίπου 300 σκάγια. Καλό θα ήταν να είχα κάτι πιο κυνηγετικό αλλά...δεν είχα άλλα... Οπως φαίνεται στον κύκλο των 75 εκ και τα δύο τσοκάκια βάζουν σχεδόν όλα τα σκάγια μέσα αλλά με ... λίγο διαφορετικό τρόπο.

Αυτό που βλέπω είναι ότι τα τσοκ με βάση τις διαμέτρους είναι φουλ και έξτρα φουλ και δεν έχουν και καμιά μεγάλη διαφορά στην απόδοση οπότε μοιάζει η Briley τα είχε σχεδιάσει με βάση πιο στενούς αυλούς.
100% δεν υπάρχει στα 35μ με εμπορικά.
Αξίωμα ...

Last edited:
Χαχααχα !!! τώρα ανακάλυψα πως έκανε το λάθος στους υπολογισμούς ο Κυρμήτσος !!! Μήτσο, η ίντσα είναι 25,4 χιλιοστά, και όχι 24,5 !!!:cool:.sarcastic..my man.
Σωστός τώρα το είδα κι εγώ. Τα είχα βάλει σε ένα εξελόφυλλο να μετατρέπονται με έναν τύπο αυτόματα και είχα βάλει λάθος τον τύπο. Μπράβο ρε Στέλιο. Τις διαστάσεις τις έχω από τον ίδιο πίνακα που ανέβασες εσύ (αλλά με λάθος την μετατροπή ε οκ) . Αναθεωρώ και επανέρχομαι. Είδες πόσο καλό είναι να τα μοιράζεσαι με φίλους .big smile. .

Το θέμα με τα τσοκ λύθηκε αλλά αυτό όμως δεν αναιρεί τα αποτελέσματα . Και μένα μου φαίνεται πολύ μπάλα η υπόθεση αλλά ... αυτό είναι . Και η απόσταση είναι σίγουρα τόση + - ένα μέτρο. Σήμερα θα πάω με κορδέλα αλλά δεν νομίζω να έχω θεαματικές διαφορές. Βασικά είχα μετρήσει ένα τμήμα της απόστασης με κορδέλα γιατί είναι αυτή που κάνω τα Churchill test και με βάση αυτή την απόσταση (14,5 m) υπολόγισα τα υπόλοιπα. Πόσο λάθος να έκανα ... θα δούμε . Επανέρχομαι Δημήτριος ...

Σωστός τώρα το είδα κι εγώ. Τα είχα βάλει σε ένα εξελόφυλλο να μετατρέπονται με έναν τύπο αυτόματα και είχα βάλει λάθος τον τύπο. Μπράβο ρε Στέλιο. Τις διαστάσεις τις έχω από τον ίδιο πίνακα που ανέβασες εσύ (αλλά με λάθος την μετατροπή ε οκ) . Αναθεωρώ και επανέρχομαι. Είδες πόσο καλό είναι να τα μοιράζεσαι με φίλους .big smile. .

Το θέμα με τα τσοκ λύθηκε αλλά αυτό όμως δεν αναιρεί τα αποτελέσματα . Και μένα μου φαίνεται πολύ μπάλα η υπόθεση αλλά ... αυτό είναι . Και η απόσταση είναι σίγουρα τόση + - ένα μέτρο. Σήμερα θα πάω με κορδέλα αλλά δεν νομίζω να έχω θεαματικές διαφορές. Βασικά είχα μετρήσει ένα τμήμα της απόστασης με κορδέλα γιατί είναι αυτή που κάνω τα Churchill test και με βάση αυτή την απόσταση (14,5 m) υπολόγισα τα υπόλοιπα. Πόσο λάθος να έκανα ... θα δούμε . Επανέρχομαι Δημήτριος ...
Browning 525 Αυλος 18.4 τσοκ kicks 710 φυσιγγι japan trap 7.5 σαν αυτο που εριξεςIMG_20230325_154923.jpg στα 32 μετρα

Browning 525 Αυλος 18.4 τσοκ kicks 710 φυσιγγι japan trap 7.5 σαν αυτο που εριξεςView attachment 69545 στα 32 μετρα
IMG231-P1A-1.jpg
IMG233-P1A-1.jpg

LM = .710" = 18,03mm - αυλός 18,49mm (μετρημένος - κάτω κάννη) - σύσφιξη 0,46 mm
IM - .700" = 17,78mm - αυλός 18,46mm (μετρημένος - πάνω κάννη) - σύσφιξη 0,68 mm

Να βάλω άλλες δυο δοκιμές, μιας και ήταν στον ίδιο φάκελο - τις είχα κάνει την ίδια μέρα - με τα ίδια τσοκ, αλλά με φυσίγγια skeet (24 gr. επίσης) να δείτε τη διαφορά από τα τραπ, σε πυκνότητα και εικόνα !!! (μόνο που αυτές είναι στα 30 μέτρα) ... Το ένα εμπορικό (RC) και το άλλο δικό μου ιδιογόμωση. Έχουν ενδιαφέρον νομίζω, γιατί και τα δυο τσοκ έδωσαν σχεδόν ίδιο ποσοστό συγκέντρωσης !!! Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα το LM έδωσε οριακά υψηλότερο από το IM !!! (1% - 3 σκάγια) !!!

1) Το RC skeet - 24 γρ. Νο.9,5

IMG239-P1A-1.jpg
IMG241-P1A-1.jpg

2) Το δικό μου, 24 γρ. Νο. 9 :

IMG247-P1A-1.jpg
IMG249-P1A-1.jpg

Να βάλω άλλες δυο δοκιμές, μιας και ήταν στον ίδιο φάκελο - τις είχα κάνει την ίδια μέρα - με τα ίδια τσοκ, αλλά με φυσίγγια skeet (24 gr. επίσης) να δείτε τη διαφορά από τα τραπ, σε πυκνότητα και εικόνα !!! (μόνο που αυτές είναι στα 30 μέτρα) ... Το ένα εμπορικό (RC) και το άλλο δικό μου ιδιογόμωση. Έχουν ενδιαφέρον νομίζω, γιατί και τα δυο τσοκ έδωσαν σχεδόν ίδιο ποσοστό συγκέντρωσης !!! Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα το LM έδωσε οριακά υψηλότερο από το IM !!! (1% - 3 σκάγια) !!!

View attachment 69552
View attachment 69553

View attachment 69554
View attachment 69555
Στέλιο ωραίες δοκιμές μπράβο. Και οι άσπρες βούλες σε σκούρο φόντο όλα τα λεφτά.
Δύο πραγματάκια:
1. Ωφείλω μία διόρθωση. Στις δικές μου δοκιμές η απόσταση δεν ήταν 35 μέτρα αλλά 30. Τα μέτρησα προχθές με κορδέλα και είναι σίγουρα τόσα. Κάποιος είχε μετατοπίσει τα σημάδια μου και μία απόσταση που την υπολόγιζα 14,5μ ήταν τελικά 12μ . Τέλος πάντων απολογούμαι και διορθώνω επαναλαμβάνοντας στις δοκιμές μου η απόσταση είναι 30 μέτρα μετρημένα με κορδέλα.
2. Παρατηρώ ότι στα 30μ με τα δικά σου φυσίγγια στις δύο τελευταίες φωτογραφίες έχεις παρόμοια, όσον αφορά τον κύκλο, αποτελέσματα με τα δικά μου. Καλά οι κατανομές σου δεν παίζονται, ιδιαίτερα με τα δικά σου , αλλά ας σκεφτούμε ότι εγώ δοκίμασα με τραποφύσιγγα εμπορίου που συνήθως είναι περισσότερο συγκεντωτικά.
Επίσης στην δική μου δοκιμή ήταν #7,5 που τα δίνουν - δεν κάθισα να τα μετρήσω - με 300 σκάγια ανά φυσίγγι. Θέλω να πω αν τα σκάγια ήταν #9 δεν ξέρουμε που θα πήγαινε η κατανομή μου και τι σκροποχώρι θα είχα.

Στο θέμα με τα τσοκ δεν επανέρχομαι το ανέλυσες παραπάνω με πολύ ακρίβεια.

View attachment 69552
View attachment 69553

View attachment 69554
View attachment 69555
Κατι δεν παει καλα με το οπλο μου οπως ολα δειχνουν... Η το οπλο φταιει η τα τσοκ θα το δω με τις επομενες δοκιμες

Back