Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

ΣΤΑ 20 ΜΕΤΡΑ - ΜΕ 32gr N.9 - Τσοκ Skeet gemini και brain τουλα
SKEET_20_METRA.jpg

TOYLA_20_METRA.jpg

μόλις γύρισα από Σωτηρόπουλο με ένα TM στο χέρι - μετρήσαμε και τον αυλό της κάννης ο οποίος είναι στα 0,729 ( 18.5 )

αύριο έχει δοκιμή σε επιβλαβή και λογικά κάποιο απόγευμα μέσα στην εβδομάδα και φώτο από πίνακα
Ποιο απογευμα;

Τασο μιας που μπηκες στο κόπο... γιατί σταματησες στα 20μ....κάνε αν μπορείς 25+30... Μιας κ τα μαξ 20 απευθύνονται σε μπεκατσα μόνο.
φιλε εξιγισε μου τι ενοεις τα μαξ 20 απευθινονται σε μπεκατσα?

tolis φαίνεται ότι και τα 2 τσοκ έχουν και αλλα μετρα , αυτό που ήθελα να δω είναι πως συμπεριφέρετε κοντά στο άνοιγμα. Πιστεύω εάν είχαμε το Seminole θα είχαμε καλύτερες κατανομές και από τα 2.

Last edited:
Και στις 2 foto η πρωτη είναι Skeet gemini - και η δευτερη brain τουλα.

Πολυ καλες και οι 2 οι κατανομες για 15 μετρα. Ειμαι και εγω της αποψης οτι το Seminole Spreader θα σου εβγαζε σφιχτοτερες και απο τις δυο. Μονο ραβδωτο τσοκακι τυπου Briley Diffusion θα σου εβγαζε λιγο ανοιχτοτερες κατανομες σε αυτη την αποσταση.

To Seminole Spreader είναι το αγαπημένο μου τσοκ, από τότε που κυνηγούσα εντονα μπεκάτσα και ορτύκι. Τωρα πια σε πρωινο και βραδυνο τσίχλας. Εχω δει διαφορετικες συγκεντρώσεις και κατανομές ανάλογα τα φυσίγγια που θα δούλευα ( με συγκεντρωτηρα - μάλλινό τάπα, μεστότατά, διασποράς ). Ψαχνω να βρω στον υπολογιστή που είναι μετρημένο εσωτερικά.

φιλε εξιγισε μου τι ενοεις τα μαξ 20 απευθινονται σε μπεκατσα?
φιλε μου εννοω οτι ο μπεκατσας δεν θα εχει ευκαιρια για βολες περα των 20 μετρων, αυτα τα τσοκακια τα δουλευουμε και πολυ ομως σε περπατητο τσιχλας.....εκει πια το 15-20 ΔΕΝ υπαρχει, ναι ισωςςςςςςςςςςςςςςςςςς να σηκωθει καποιο πουλακι στα 15-20 αλλα επειδη εχουν ξυπνησει πολυ και κυνηγηθει πολυ , συνηθος στα 20+ φευγουν, οποτε μεχρι να ριξεις... εγω τισ δοκιμες που ποστραρα με τα ιδια τσοκακια εβαλα και 15,20,25,30 ολες τις αποστασεις,μεχρι και 36μ εβαλα.
Τωρα ειναι καλες και οι 2 βολες , αλλα ειναι φανερο οτι το Brain εχει καλυτερες κατανομες, δευτερονβ το skeet ... σας 4,5* θα επρεπε να ηταν πιο κλειστο ... αρα δεν ειναι skeet ρε παιδια!

tolis φαίνεται ότι και τα 2 τσοκ έχουν και αλλα μετρα , αυτό που ήθελα να δω είναι πως συμπεριφέρετε κοντά στο άνοιγμα. Πιστεύω εάν είχαμε το Seminole θα είχαμε καλύτερες κατανομές και από τα 2.
Τασο επειδη κυνηγαω με spreader απο το 2007 .... αν θες ανοιγμα βαλε πρωτο φυσιγγι μεσοταπο ... εκει να δεις κεντηματα απο τα 15 μετρα. Ναι εχουν μετρα...... αλλα να δουμε και συγκριση θελουμε

Back