Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Συμφωνώ Τάσο. Πολύ καλό τσοκ και κάνει αυτό που υπόσχεται. Να σου πω την αλήθεια πλέον δεν το χρησιμοποιώ μόνο για καμιά δοκιμή γιατί όταν θέλω κάτι για κοντά βάζω IC. Αλλά θυμάμαι για όσα χρόνια το κυνηγησα μόνο καλές αναμνήσεις έχω...

νομιζω κατα τη δικη μου αποψη οτι το σπριντερ ειναι πιο ανοιχτο στα 20 μετρα απο το σκεετ, και το μπρεν ,βαση τις φωτογραφιας που εβαλες.o_O
Είναι όντως ποιο ανοικτό καλά πρόσεξες

• Like
Reactions: evo
φιλε μου εννοω οτι ο μπεκατσας δεν θα εχει ευκαιρια για βολες περα των 20 μετρων, αυτα τα τσοκακια τα δουλευουμε και πολυ ομως σε περπατητο τσιχλας.....εκει πια το 15-20 ΔΕΝ υπαρχει, ναι ισωςςςςςςςςςςςςςςςςςς να σηκωθει καποιο πουλακι στα 15-20 αλλα επειδη εχουν ξυπνησει πολυ και κυνηγηθει πολυ , συνηθος στα 20+ φευγουν, οποτε μεχρι να ριξεις... εγω τισ δοκιμες που ποστραρα με τα ιδια τσοκακια εβαλα και 15,20,25,30 ολες τις αποστασεις,μεχρι και 36μ εβαλα.
Τωρα ειναι καλες και οι 2 βολες , αλλα ειναι φανερο οτι το Brain εχει καλυτερες κατανομες, δευτερονβ το skeet ... σας 4,5* θα επρεπε να ηταν πιο κλειστο ... αρα δεν ειναι skeet ρε παιδια!
η εταιρια gemini το δεινη για SKEET,και ετσι γραφει επανω,υστερα εχει διαμετρο στομειου 18,8,ενω το 4 αστρα τις gemini ειναι,18,1.με τοση διαφορα 7 δεκατα,πως ειναι 4,5?που γραφεις?δεν βγενη.παρεπιπτωντως συμφωνω ειναι καλες ντουφεκιες και οι 2.well done.

image.png

untitled.png

untitled.png

η εταιρια gemini το δεινη για SKEET,και ετσι γραφει επανω,υστερα εχει διαμετρο στομειου 18,8,ενω το 4 αστρα τις gemini ειναι,18,1.με τοση διαφορα 7 δεκατα,πως ειναι 4,5?που γραφεις?δεν βγενη.παρεπιπτωντως συμφωνω ειναι καλες ντουφεκιες και οι 2.well done.
το SKEET θεωρητικα ειναι ενα τσοκ 4,5* , ουτε 5* ουτε 4*

http://www.choketube.com/choke-tube-product-details.php?Benelli-Mobil-Choke-Tubes&mf=3

και σε οποια αλλη εταιριεα δεις αυτο σου δινουν, γι αυτο και φτιαχθηκε

Αν το θες για μπεκάτσα βάλε το μπραιν αφου το εχεις κιολας. Αυτό που λέει ο Τόλης όμως έχει δίκιο και για το σκιτ και τις τσιχλες. Και εγώ για περπατητο τσιχλας το χρησιμοποιουσα το σπριντερ αλλά προτίμησα το IC για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Τουφεκιες από τα 20 και μετά. Με το IC να έχεις και λίγα μέτρα παραπάνω
photo hosting sites

Εγώ παιδιά δουλεύω το Carlson IC σε τσίχλα και μόνο σε κάποια κλειστά μέρη με ελαιωνες και στις μαυρες έχω πάνω το spreader.
Βέβαια αύριο θα παραλαβω το Brain MR που είναι σαν κλειστό 4* οπότε και θα το δοκιμασω όσο προλαβω στα τσιχλακια

Πραγματι το SKEET για τα αμερικανικά τσοκ το έχουν ενδιάμεσα από το 4 και 5. Για τα Ιταλικά είναι διαφορετικα γιαυτο και το 18,8. Το τσοκ και το οπλο δεν είναι δικο μου αλλά βρέθηκε γνωστος στο κυνηγι που είχε το brain και είχε το σπείρωμα Plus. Τα ιδια τσοκ σε άλλο οπλο πιθανών θα βλέπαμε και αλλα αποτελέσματα.
Screenshot_3.jpg

Screenshot_2.jpg

Τασο ο κυκλος που εχεις κανει στις τουφεκιες σου ειναι 76 εκ?
Παντως για μενα σε αυτα τα τσοκ δεν παιζει ρολο η συγκεντρωση εντος του κυκλου αλλα η κατανομη εκτος αυτο... Στα 15 μετρα αν εισαι καντρο με οτι κ να ριξεις θα πεσει το θηραμα, το θεμα ειναι να πεσει κ αν δεν ειναι τελειως κεντρο...

Τασο ο κυκλος που εχεις κανει στις τουφεκιες σου ειναι 76 εκ?
Παντως για μενα σε αυτα τα τσοκ δεν παιζει ρολο η συγκεντρωση εντος του κυκλου αλλα η κατανομη εκτος αυτο... Στα 15 μετρα αν εισαι καντρο με οτι κ να ριξεις θα πεσει το θηραμα, το θεμα ειναι να πεσει κ αν δεν ειναι τελειως κεντρο...
..επισης το θεμα ειναι ΑΝ εινια κεντρο που θα πεσει...να ΜΗΝ πεσει κιμας!!

http://www.browning.com/products/sh...tubes/grand-passage-extended-choke-tubes.html........ Γνωριζει κανενας αυτη την σειρα της browning και αν εχουν καμμια σχεση με τα midas???
Τα τσοκ εχουν φτειαχθει καθαρα για χρηση με ατσαλινα. οι αναφερωμενες συσφιξεις τουλαχιστον δυο κατηγοριες πιο ανοιχτες. Αν δεν σκοπευεις να ριξεις ατσαλινα θα σου προτεινα να κοιταξεις aftermarket.

Μεταξύ ενός τσοκ carlsons 4* απλό και ένα 4* ported πάλι carlsons τι θα διαλεγατε και γιατί?
( να σημειωθεί οτι από το skeet το απλο είμαι ενθουσιασμενος)
Για invector plus πάντα

Back