Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Μάκη εννοείς σε σύγκριση αυλού 18,6 με 18,4; Ποιες είναι οι διαφορές;
προσωπική εμπειρία από την greystone που είχα 1 τσοκ optima plus seminole full σε μένα έβγαινε 2* με το 18,2 και απλά γάζωνε
επίσης σε m2 φίλου 18,4 τσοκ im optima plus γάζωνε κι αυτό :)

Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ όλους! Νικο διπλό porting και βλέπουμε τι θα γίνει.βασικα στο κυνήγι θα δείξει με τα σκότωματα αν δουλεύει η όχι.θα πάρω όμως μια πρώτη ιδέα από τα πιατα.Μακη συμφωνώ σε αυτό που λες.το έχω παρατηρήσει και εγώ και ίσως έχει να κάνει με την φούστα του τσοκ που είναι πιο φαρδιά στα optima plus..Χρήστο μια που ρώτησες εγώ δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση πέρα απο αυτό..Κωσταντίνε το βαρέλι περιμένει και σήμερα το σκεφτόμουν αλλά όλα δυστηχως θέλουν χρόνο που αυτό τον καιρό δεν τον έχω..Στέλιο Τετάρτη θα ανέβω αν έχει καλή μέρα.θα τα πούμε πάνω.

........Μακη συμφωνώ σε αυτό που λες.το έχω παρατηρήσει και εγώ και ίσως έχει να κάνει με την φούστα του τσοκ που είναι πιο φαρδιά στα optima plus..Χρήστο μια που ρώτησες εγώ δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση πέρα απο αυτό...
Εκεί το αποδίδω κι εγώ δεν έχω να σκεφτώ κάτι άλλο :)

Γιάννη καλορίζικο και καλοτούφεκο.
Έχω ένα Kicks LM στην Benelli την 20άρα και πραγματικά έχω δει πολύ ωραία πράγματα!
Πολύ ''δυνατά'' σκοτώματα αλλά και ωραία σπασίματα στα δισκάκια.
Πάντως να ξέρεις ότι τα Kicks ή θα τα λατρέψεις ή θα τα μισήσεις...δεν υπάρχει ενδιάμεση περίπτωση!

Αν δεν κατάλαβα καλά, παρακαλώ διορθώστε με. Patternmaster (anaconda) και Κicks βγάζουν τα ίδια τσοκ για Optima Plus και Crio Plus ενώ Muller και Brain βγάζουν διαφορετικά τσοκ για το κάθε είδος κάννης;

η διαφορά στα crio / optima plus είναι στην φούστα του τσοκ ενώ το σπείρωμα παραμένει ίδιο,το optima plus μπορεί να μπει σε crio plus κάννη αφού είναι φτιαγμένο για μεγαλύτερο αυλό αρα η φούστα του πιο μεγάλη ενώ το crio plus θα βιδώσει στην κάννη μιας beretta ας πούμε αλλά λόγο πιο κλειστής φούστας ίσως γίνει επικίνδυνο ( δεν θα το έβαζα )

patternmaster / kicks / brain / muller έχουν ίδια σπειρώματα για crio/optima plus αλλά τελειώς διαφορετικά τσοκ αν τα μετρήσεις με παχύμετρο στο στόμιο και την φούστα τους με εξαίρεση τα patternmaster και απορώ πώς γίνεται να ταιριάζει ίδιο τσοκ σε διαφορετικές κάννες

αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα τα crio/optima plus είναι φτιαγμένα με κύριο χαρακτηριστικό τον 18.6 αυλό και όχι τον 18.4 της benelli οπότε και γιαυτό δεν υπάρχει πρόβλημα στο να μπει το ίδιο τσοκ σε δύο διαφορετικές κάννες,,,δεν έχω άλλη εξήγηση

η διαφορά στα crio / optima plus είναι στην φούστα του τσοκ ενώ το σπείρωμα παραμένει ίδιο,το optima plus μπορεί να μπει σε crio plus κάννη αφού είναι φτιαγμένο για μεγαλύτερο αυλό αρα η φούστα του πιο μεγάλη ενώ το crio plus θα βιδώσει στην κάννη μιας beretta ας πούμε αλλά λόγο πιο κλειστής φούστας ίσως γίνει επικίνδυνο ( δεν θα το έβαζα )

patternmaster / kicks / brain / muller έχουν ίδια σπειρώματα για crio/optima plus αλλά τελειώς διαφορετικά τσοκ αν τα μετρήσεις με παχύμετρο στο στόμιο και την φούστα τους με εξαίρεση τα patternmaster και απορώ πώς γίνεται να ταιριάζει ίδιο τσοκ σε διαφορετικές κάννες

αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα τα crio/optima plus είναι φτιαγμένα με κύριο χαρακτηριστικό τον 18.6 αυλό και όχι τον 18.4 της benelli οπότε και γιαυτό δεν υπάρχει πρόβλημα στο να μπει το ίδιο τσοκ σε δύο διαφορετικές κάννες,,,δεν έχω άλλη εξήγηση
Παύλε η Paternmaster στα Anaconda έχει το ίδιο ακριβώς τσοκ για Crio και Optima Plus. Ένα τσοκ για δυο διαφορετικά όπλα.

Το χουμε ξανασυζητησει αλλά μια που επανήλθε η συζήτηση και είναι ένα θέμα που με προβληματιζει θα ήθελα πάλι την γνώμη σάς, με το καινούργιο benelli που πήρα ( αυλός 733) ήρθαν πέντε έσω έξω τσοκακια από την εταιρεία συν δύο από την briley φτιαγμένα ειδικά γιαυτό. Πήρα και μερικά after market και βλέπω ότι αυτά που ήρθαν μαζί με το όπλο όπως και τα Kick's που είναι optima plus έχουν τα ίδια σπειρωματα και φούστα, το muller όμως ενώ είναι και αυτό optima plus έχει διαφορετικό σπείρωμα και πιο κοντή φούστα, δυστυχώς δεν έχω το όπλο μαζί για να δω πως κάθονται .

photo hosting

Τα παρατήρησα και εσωτερικά και την καλύτερη λειανση από όλα την έχει το briley.

Back