Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

To θεμα ειναι απλο. Σου λεει ο κατασκευαστης οτι δεν στο συστηνω για νο σκαγιων κατω απο 7. Εσυ δινεις ενα κατοσταρι, το παιρνεις. Το ρισκαρεις να σου ανοιξει στα δυο;

Tεο αυτα που εχει το οπλο τα εχεις δοκιμασει κ δεν σου αρεσουν?
Αν θυμαμαι καλα ο Muller δινει μερικες μικροδιαφορες ως προς το ελαχιστο νουμερο σκαγιων που μπορεις να χρησιμοποιησεις αναλογα με το σπειρωμα κ το παχος του τσοκ που απαιτειται...
Αλλα κατα τα αλλα, αυτο που λεει ο Lusso, αν ο κατασκευαστης σου λεει μεχρι εκει, οτι κ να σου πει καποιος δημοσια ειναι ανουσιο... Θα στηριζεται στην τυχη... ;)

Tεο αυτα που εχει το οπλο τα εχεις δοκιμασει κ δεν σου αρεσουν?
Αν θυμαμαι καλα ο Muller δινει μερικες μικροδιαφορες ως προς το ελαχιστο νουμερο σκαγιων που μπορεις να χρησιμοποιησεις αναλογα με το σπειρωμα κ το παχος του τσοκ που απαιτειται...
Αλλα κατα τα αλλα, αυτο που λεει ο Lusso, αν ο κατασκευαστης σου λεει μεχρι εκει, οτι κ να σου πει καποιος δημοσια ειναι ανουσιο... Θα στηριζεται στην τυχη... ;)

Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι καθαρά το βάρος και όχι η απόδοση, το οποίο θα κάνει διαφορά στο ζύγισμα στο δικό μου με 81εκ κάννες, και 90% για τον πειραματισμό όπως πάντα:) και ο Lusso να καταθέσει τα δικά του για δοκιμές που είναι και με ίδιο σπείρωμα.my man..

Έχει κάνει κανένας χρήση - δοκιμές U3 U2 κτλ σε σκάγια και γομώσεις εκτός των προτεινόμενων range;
Τα σκεφτόμουν κάποια στιγμή σαν αγορά για το winchester, αλλά θέλω να μπορώ να τα δουλέψω και στο κυνήγι για καμιά φάσα πχ. Και τα σκέφτομαι λόγο μικρού βάρους
εριξα φετος εγω U3 στο κυνηγι παρα πολλα φυσίγγια , μεχρι 3 νουμερο ανετα , invector plus το σπειρωμα

Μια και μίλησα πρόσφατα με την εταιρία, για το κυνήγι μου πρότεινε τα waterfowl που ρίχνουν σχεδον τα πάντα.
Τα άλλα έχουν περιορισμούς και δεν συνίσταται για κυνήγι!

Εγώ ψηλέ μου να σου πω την μαύρη αλήθεια δεν είμαι τόσο "επαγγελματίας" σκοπευτης για να καταλαβαίνω ότι με ενοχλεί το βάρος των τσοκ σε ένα όπλο που ζυγίζει 4 κιλά. Τα muller τα είχα πάρει πριν αντιπροσωπευθουν στην Ελλάδα από την max gear για λόγους τρέλας. Το τελευταίο που σκέφτηκα ήταν το βάρος.
Αυτό που δεν έχω ασχοληθεί να ψάξω και να δοαβάσω είναι το εξής. Αν το u4 που το δίνει κάτι μεταξύ full και extra full έχει την ίδια σύσφιξη με το waterfowl UFO το οποίο είναι 11/10.
Κάτι μου λέει όμως ότι το U4 δεν πρέπει να είναι τόσο σφικτο αφού το προτείνει για την δεύτερη τουφεκια στο double trap (δηλαδή 7,5 ) ενώ το ufo το προτείνει όχι σε πιο ψιλό από το 4. Εκτός και αν έχουν την ίδια σύσφιξη αλλά με άλλη γεωμετρία.
Αυτό όμως φοβάμαι ότι μόνο ο ίδιος θα ξέρει να μας το πει και θα πρέπει να του στείλουμε κάνα mail.

Εγώ ψηλέ μου να σου πω την μαύρη αλήθεια δεν είμαι τόσο "επαγγελματίας" σκοπευτης για να καταλαβαίνω ότι με ενοχλεί το βάρος των τσοκ σε ένα όπλο που ζυγίζει 4 κιλά. Τα muller τα είχα πάρει πριν αντιπροσωπευθουν στην Ελλάδα από την max gear για λόγους τρέλας. Το τελευταίο που σκέφτηκα ήταν το βάρος.
Αυτό που δεν έχω ασχοληθεί να ψάξω και να δοαβάσω είναι το εξής. Αν το u4 που το δίνει κάτι μεταξύ full και extra full έχει την ίδια σύσφιξη με το waterfowl UFO το οποίο είναι 11/10.
Κάτι μου λέει όμως ότι το U4 δεν πρέπει να είναι τόσο σφικτο αφού το προτείνει για την δεύτερη τουφεκια στο double trap (δηλαδή 7,5 ) ενώ το ufo το προτείνει όχι σε πιο ψιλό από το 4. Εκτός και αν έχουν την ίδια σύσφιξη αλλά με άλλη γεωμετρία.
Αυτό όμως φοβάμαι ότι μόνο ο ίδιος θα ξέρει να μας το πει και θα πρέπει να του στείλουμε κάνα mail.
το U4 εχει σχεδόν 9 δεκατα συσφιξη , το Ufo 11-12 /10

Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι καθαρά το βάρος και όχι η απόδοση, το οποίο θα κάνει διαφορά στο ζύγισμα στο δικό μου με 81εκ κάννες, και 90% για τον πειραματισμό όπως πάντα:)

Αν ο σκοπος σου ειναι μονο το βαρος, δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο, δεν θυμαμαι κ ποση ειναι η διαφορα των featherlite σε σχεση με τα δικα σου... Αν ο σκοπος σου ειναι το ζυγισμα, αυτο γινεται ακομα κ σε πολυ βαρια οπλα κ εξαφανιζουν το βαρος τους...
Ισως περισσοτερη αξια με αυτα τα χρηματα θα ειχε να αφαιρεσεις την ριγα ας πουμε, αν κ το κανονι που εχεις δεν προκειται ποτε να γινει οπλο φερμας... ;)

Αυτό είναι το προτεινόμενο αλλά στην πράξη;
Δεν λέω να ρίξεις magnum BB αλλά αν πάς για μια φάσα και βάλεις 34-36 5αρια;
Θεοφραστε και εγώ την ίδια απορία είχα και σε email που τους είχα στείλει μου απάντησαν μέγιστο νούμερο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Featherlite είναι το 6 μολύβδινο, τώρα σε γραμμάρια δεν απάντησε αλλά όπως λέει ο Γιώργος η μέγιστη γόμωση στους Αμερικανούς στα σκοπευτικά φυσίγγια είναι 32γρ .
Τα αλουμινένια τα προτείνει για σκοποβολή και κυνήγι μικρού θηράματος με φυσίγγια χαμηλής γομωσης και νούμερο 7,5.

Αν πειράξω κάτι δομικό θα είναι ένα ποιο βαρύ κοντάκι, απλά έχω την απορία. Άσε που στα φερμαριστά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τρακάρει το θήραμα στις κάννες.ha haaa
Να σου πω, πρώτα ο Θεός, επειδή εσύ έχεις τις κάβλες σου τώρα με τα πλάγια και τις ράσπες, τον Οκτώβριο θα μου δώσεις για ένα μήνα την μπάσκουλα και τις κάννες από το win, εεεεε;;;;;
Ε φανταστικέ μυστακιοφόρε; .sarcastic.

Να σου πω, πρώτα ο Θεός, επειδή εσύ έχεις τις κάβλες σου τώρα με τα πλάγια και τις ράσπες, τον Οκτώβριο θα μου δώσεις για ένα μήνα την μπάσκουλα και τις κάννες από το win, εεεεε;;;;;
Ε φανταστικέ μυστακιοφόρε; .sarcastic.
Στην διάθεση σας κύριε. Να πάρεις και την πάπια (αν και εκει έχει πέσει ρασπάρισμα).hunter.1

Από φέτος θα κυνηγήσω και εγώ με το U3 στο 525.
Οι έχοντες αυτού του τσόκ πώς το χαρακτηρίζεται;
Είναι δυάρι ή πιο σφιχτό;
Γιώργο ας σου μιλήσω εκ μερικής πείρας για το συγκεκριμένο τσοκακι....δυάρι με καλύτερη περιφέρεια και όχι τόσο σφιχτό κρντρο

20170611_012924.jpg
Ο μαμα 1*που σας ελεγα μοντιφα σε φρενου υπευθυνος για αρκετα σκοτοματα με ΒΒ 70++++++.

Δεν νομίζω ότι τα bb θέλανε μοντιφα τσοκ φρενου για να σκοτώσουν στα 70+++++, θα το κάναν και από μόνα τους.
Γιώργο, έχεις καμιά φώτο από τουφεκια ή από συγκεντρωτήρα μετά την τουφεκιά, με αυτό το πράγμα;

Δεν νομίζω ότι τα bb θέλανε μοντιφα τσοκ φρενου για να σκοτώσουν στα 70+++++, θα το κάναν και από μόνα τους.
Γιώργο, έχεις καμιά φώτο από τουφεκια ή από συγκεντρωτήρα μετά την τουφεκιά, με αυτό το πράγμα;

Γιωργο, μαλλον για συγκεντρωση μιλαει o skyfall. Οτι το ΒΒ την εχει αυτη την αποσταση δεν χωραει αμφιβολια.
Απο προσωπικες δοκιμες με ΒΒ σε μεγαλες αποστασεις τις καλυτερες συγκεντρωσεις τις πηρα απο το Patternmaster Classic LR. Mε αισθητη διαφορα απο αλλα επωνυμα.

Back