Eιπαμε τερμα οι οιστοριεεεεεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!.kkk.
Άμα δεν πούμε τσι ιστορίες τσι παλιές...δεν θα μασε πιστέψει ο κόσμος που δεν ηξέρει τι γένεται στο χωριός σας!!!
Για κουτσομπολιο ειμαστε προτη. ΤΟΣΕΤ ΑΡ ΜΕ ΤΗΝ SIPE ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ??
Δεν ασχολούμάστενε με τέτοιους πυραύλους εμείς, διότι τη Sipe τηνε βαρούμε πιο αλαφριά!!!
Το ριχνη φυλος στο λαγο κοντα μακρια, χρονια τορα δεν το αλαζει με τπτ.
Να του δώκω εγώ μια αλαφρομένη ΠΕΝΤΑΣΤΑΔΙΑΚΗ φωτοβολίδα και να σου πω άμα το αλλάζει και για πόσο!!!
Φίλε Πατενταδόρε ευχαριστώ πολύ για την προθυμεία! Ελάχιστοι κατέχοντες θα κάθονταν να ασχολούνταν με ένα καινούργιο στο θέμα
Σχετικά με τα κυνήγια που κάνω, κυνηγάω στην Κύπρο αποκλειστικά φτερωτό θήραμα. Κυριώς τσίχλες, φάσσες, τρυγόνια και αραιά και που πέρδικες. Με εξαίρεση τις τσίχλες σπάνια να ρίξω πάνω από 20-30 φυσίγγια. Σκοπευτήριο πολύ σπάνια. Παρεπιπτόντως κυμηγάω με δίκανο. Όσο για το ποσό, μπορώ να διαθέσω το πολύ μέχρι κανένα χιλιάρι για όλο τον εξοπλισμό.
Να είσαι καλά και πάλι φίλε!
Για τα φυσίγγια ξεκινάς να ρίχνεις ματιές εδώ
http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/shotshell.php διαφορετικά πας στο idiogomosi και ξεκινάς το διάβασμα από εκεί, αφού βεβαίως έχεις κατανοήσει σωστά, τις κατηγορίες Α/Ε και Ε/Α/Ε
Επίσης να πω πως δεν με νοιάζει να γεμίζω ένα ένα τα φυσίγγια. Άλλωστε η διαδικασία και η αίσθηση του να φτιάχνω το δικό μου φυσίγγιο είναι αυτο που με ιντρικάρει! Όμως θέλω μια μηχανή που να τα κάνει όλα αρκετά καλά και να κάνει και ρέλιασμα ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να αναζητήσω άλλη.
Ευχαριστώ και πάλι!
Πάρε τηλέφωνο τον Σάββα στο τηλ. 2248 - 7791 και ζήτα του να σου δώσει το στροφείο ρελιάσματος I2S με οδηγό για το αστεροειδές κλείσιμο και εάν έχει και θέλεις και για στρογγυλό ρέλι, κοίτα για κάποιο από τα στροφεία I0S ή I0D χωρίς οδηγό διότι στο στρογγυλό ρέλι δεν χρειάζεται ο οδηγός! Έπειτα θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πας σε στιβαρή κατασκευή ή όχι, πάντως δεν σου συνιστώ ογκομετρικά, διότι από ότι κατάλαβα πας να δώσεις παραπάνω λεφτά από όσα χρειάζεται να δώσεις και είναι άσκοπη κίνηση να ανειβείς τόσο ψηλά...τουλάχιστον για την ώρα!
Το άλλο μήνα με το καλό, πρώτα ο Θεός, θα είναι έτοιμη η νέα Πεντασταδιακή μηχανή ρελιάσματος EVO που θα αντικαταστήσει την ήδη υπάρχουσα A5S, ώστε να μειωθεί το κόστος περί τα 200€ και το πρωτότυπο το τελείωσα εχθές το βράδυ για λογαριασμό της Κυπριακής εταιρείας και για να το κάνω δώρο στον κύριο Μιχάλη και προσωπικό μου φίλο και είναι αυτό εδώ πέρα
Για εμένα προσωπικά, μπορείς να κάνεις τις εξής κινήσεις, ώστε να σου βγούνε τα πράγματα όσο φθηνότερα γίνεται:
1. σασί EVO από τον Σάββα στην Κύπρο + κεφαλή μοτέρ [νομίζω 300 προς 350 + φπα]
2. μοτέρ φόρμας Mec71 με φλάτζα Β5 από Κύπρο [νομίζω 100 + φπα, αλλά ρώτα τον Σάββα που ξέρει]
3. στροφείο ρελιάσματος Cortini I2S/οδηγό και ενδεχομένως ένα από τα I0S ή I0D [75 - 70 - 70 μαζί με τον φπα]
4. απόλυτος καλυκοκόφτης [28 μαζί με τον φπα στην Ελλάδα]
5. κωνική χάραξη [35 μαζί με τον φπα στην Ελλάδα]
6. τρίτο στάδιο που μαγκώνει [60 μαζί με τον φπα στην Ελλάδα]
7. τέταρτο στάδιο Cortini IA [35 μαζί με τον φπα στην Ελλάδα]
8. απλό ηλεκτρονικό παχύμετρο [περιπου 10 απο ebay]
9. ηλεκτρονική ζυγαριά 0,01 - 100gr [λιγοτερο απο 10 απο ebay]
Νομίζω ότι κάποια πράγματα που δεν έχει ο Σάββας, ενδέχεται να μπορεί να στα φέρει, αλλά πρέπει να τον ρωτήσεις, ενώ για τα ογκομετρικά, συνιστώνται μόνον για παραγωγή κίχλας και αυτό πάλι πρέπει να το δούμε από τον τύπο του ογκομετρικού κτλ...οπότε καλύτερα είναι να ξεκαθαρίσεις πρώτα με τη πυρίτιδα θα ξεκινήσεις και σε ποιά πυρίτιδα θα καταλλήξεις...ώστε να μπορώ να σου πω ακριβώς τι γίνεται και πως γίνεται...όσο καλύτερα γίνεται...
Κλείνω σημειώνοντας ότι το σασί η EVO παραγωγής CNC θα έχει όλες τις γωνίες στρογγυλεμένες, την οροφή πολύ πιο όμορφα καμπυλομένη και βελτιώσεις στα σημεία, που βεβαίως αυτές δεν μπορούν να γίνουν σε ένα πρωτότυπο χωρίς την χρήση CNC με τα κατάλληλα κοπτικά και το απαραίτητο πλανάρισμα-ρεκτιφιέ... .shake.