Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κ εγω ειμαι της αποψης οτι ολες οι πυριτιδες κανουν για ολους τους καιρους, απλα καποιες ειναι λιγο πιο ελαστικες στην χρηση του κ καποιες αλλες μπορει για να αποδωσουν καλυτερα σε δυσκολες συνθηκες να ειναι λιγο "υπερβολικες" σε καλες...
Γιωργο περυσι εριξα καμια 30αρια κουτια σε φυσιγγι 31 γρ με Aquila στο cx2000-1,60-31 και συγκεντρωτηρα Cheditte... Το φυσιγγι κεντουσε ακομα κ μια μερα με παγο -3 και 100% υγρασια αλλα με καλο καιρο κ ζεστη ηταν αρκετα υπερβολικο... Σε ασχημο καιρο ομως ηταν τοσο καλο που θα το εριχνα ανετα σε 7αρακια το σουρουπο σε παπια... Δοκιμαστηκε πολλες διαφορετικες μερες, μονο τις ζεστες δεν ηταν ικανοποιητικο για τα γουστα μου...
Αν το γεμιζες εσυ ομως;και του εκανες ενα λιγο διαφορετικο ρελιασμα πιστευω θα ηταν μια χαρα στη ζεστη...

Το θέμα εκεί πέρα είναι η καμπύλη καύσης, όπου λόγου χάρη με ένα 686 βαρεί καλύτερα στη ζέστη και με ένα 688 βαρεί καλύτερα στο πάγο, διότι το καψούλι αλλάζει τον χρόνο κάννης TC περί τα 200 με 300 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου!!! ;)

PMax, V1, TC, V2, Int & Rt: http://www.idiogomosi.com/pages/posts/pmax-v1-tc-v2-int-rt-89.php

Προσωπικα δεν εχω καταφερει να συναντησω τις συνθηκες που ενα φυσιγγι θα εχει μειωμενες αποδοσεις. Την Aquila την γεμισα κανα χρονο περιπου, αλλα δεν ειχα προβληματα στη συμπεριφορα της, ειτε χειμωνα ειτε καλοκαιρι, ομοιως και την Α1. Υποψιν ομως, οτι ειναι αρκετος καιρος που δεν εχω συναντησει χειμωνες με κρυο, και θερμοκρασιες μονοψηφιες. Οποτε για μενα (και για τα μερη που κυνηγαω) μια χαρα ειναι ειτε χειμωνα ειτε καλοκαιρι, απλα επαιζα λιγο με τα βαρη και το καψουλι, για πιο ανεκτο αποτελεσμα στην πολυ ζεστη.

Αυτο που θυμαμαι ομως ειναι οτι η Α1 σε συνθηκες βροχης και κρυου, ή σε πρωινες υγρασιες και θολουρα, δεν μου ειχε δωσει δειγματα οτι ειναι μειωμενη η αποδοση της. Ξανατονιζω ομως, οτι τετοιες θολουρες σε ολη τη διαρκεια της μερας πχ, δεν εχω συναντησει εδω και χρονια.

Επειδή αυτό που γράφετε συνέχεια μου κάνει εντύπωση, για πείτε μου μια γεμισια με aquila που να μην είναι για πέταμα στην παγωμένη υγρασία; Με 9αρια στα 32γρ θέλω.
Μια χρονιά τη κυνήγησα εντατικά την aguila,παλιότερα σε φυσίγγια εμπορίου ειχα κάνει πολύ όμορφα τσιχλοκυνήγια με την εν λόγο κυρία.:).Πάντως εγω δε θα φοβόμουν να πάω για πρωινό με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με το ''κλασικό'' 1,60χ32 με 688 ή καλύτερα ίσως το λίγο τσιμπημένο 1,70χ33 με cx2000 .Eιδικά με κλειστό τσοκ και αν είχαμε 8αρια αντι 9αρια, ,νομίζω πως μια χαρά θα τα πηγαίναμε .hunter.1:rolleyes:..Προσωπικά τη ζέστη με υγρασία αντιπαθώ,και τα περισσότερα φυσίγγια νομίζω...hair.

γραψατε ολοι διαφορες παραλλαγες με την Ακουιλα γι α να δουλεψει σε μουχλα και υγρασια όπως ζητησε ο φιλος . δεν ειδα καποιον να του του πει , που πας ρε καραμητρο με 9 ν σκαγι στην μουχλα και στην υγρασια ???????? τι να σου κανει η κάθε ακουιλα σιπε και δεν ξερω εγω τι με 9 νουμερο σκαγι σε τοσο εχθρικο περιβάλλον για τα κακομοιρα τα σκαγακια ?? κατεβασε ν σκαγιων ρε φιλεεεεεεε , και μην πειράζεις την ακουιλα τηνη καψερη , η οποια εδώ που τα λεμε είναι αριστο τσιχλομπαρουτο

γραψατε ολοι διαφορες παραλλαγες με την Ακουιλα γι α να δουλεψει σε μουχλα και υγρασια όπως ζητησε ο φιλος . δεν ειδα καποιον να του του πει , που πας ρε καραμητρο με 9 ν σκαγι στην μουχλα και στην υγρασια ???????? τι να σου κανει η κάθε ακουιλα σιπε και δεν ξερω εγω τι με 9 νουμερο σκαγι σε τοσο εχθρικο περιβάλλον για τα κακομοιρα τα σκαγακια ?? κατεβασε ν σκαγιων ρε φιλεεεεεεε , και μην πειράζεις την ακουιλα τηνη καψερη , η οποια εδώ που τα λεμε είναι αριστο τσιχλομπαρουτο
Σωστός...
Πρακτική που δουλεύει και στα φυσίγγια εμπορίου...
Πριν απορρίψουμε ένα φυσίγγιο που μας φαίνεται ασθενές σε άσχημο καιρό, αλλά μας κάνει τα γούστα σε νορμάλ, ας δοκιμάσουμε να κατέβουμε ένα νούμερο σκαγια και ίσως (μπορει και να μη χρειαστεί) να σφίξουμε και ένα τσοκάκι κάτω...

Sorry για το .off topic.

Δε μου λέτε τώρα..Εχω κανα κιλό PSB 2 ,εχω κάνει κάτι δοκιμούλες,μου αρεσει πολύ στο 1,80χ34/ν 6- με 688- ζ2μ18..Θα δοκιμάσω και με SG,που μου πρότεινε ενας φιλος,.Ενα μαλακο και γρήγορο 34αρι για καθημερινή χρήση σε ν 6 και ν 7 είναι το ζητούμενο..Καθε γνωμη καλοδεχούμενη :)

Δε μου λέτε τώρα..Εχω κανα κιλό PSB 2 ,εχω κάνει κάτι δοκιμούλες,μου αρεσει πολύ στο 1,80χ34/ν 6- με 688- ζ2μ18..Θα δοκιμάσω και με SG,που μου πρότεινε ενας φιλος,.Ενα μαλακο και γρήγορο 34αρι για καθημερινή χρήση σε ν 6 και ν 7 είναι το ζητούμενο..Καθε γνωμη καλοδεχούμενη :)
Γιάννη, Ο SG πιστευω θα σου δώσει πιο σκληρή ντουφεκιά...
Εγω θα άφηνα των Z2M και για πιο μαλακή αίσθηση και πιο σταθερότητα θα δοκίμαζα το CX 2000 αντί του 688...
Βέβαια είναι και θέμα στησίματος, πατημα-ρελι κ.λ.π...
Οι πιο εξειδικευμένοι εδω μέσα σιγουρα έχουν συνταγες να σου προτείνουν...

Λοιπον πυραματιστικα λιγο με την psb 1 σε κοντρα δοση με cx 2000 απο 1.95 - 2.15 στα 30 γραμαρεια με τον ιδιο συγκεντρωτηρα απο τα 430 μ/δ και πανω δεν υπηρχαν κατανομες που να αξιζει να αναφερθον λογω παραμορφωσεις τον σκαγιον. Το αστερι εδωσε σωστες κατανομες απο τα 430 και κατω το ρελι αρχισε να στρωνει στα 410 . Το ρελι ηταν κλειστο στα 60.00 χιλ ισως να ηθελε κλεισιμο σε πιο ψηλο καληκα αλλα θα μου αλαζε η ογκομετρια και το κιαθιο. Η εντυπωση που μου αφησε η δοκιμη ειναι οτι το αστερι τιθασευη καλητερα τις υψηλες ταχητητες

Ο Γιαννης ο πατριώτης εισαι με την Μ2 ?

Λοιπον πυραματιστικα λιγο με την psb 1 σε κοντρα δοση με cx 2000 απο 1.95 - 2.15 στα 30 γραμαρεια με τον ιδιο συγκεντρωτηρα απο τα 430 μ/δ και πανω δεν υπηρχαν κατανομες που να αξιζει να αναφερθον λογω παραμορφωσεις τον σκαγιον. Το αστερι εδωσε σωστες κατανομες απο τα 430 και κατω το ρελι αρχισε να στρωνει στα 410 . Το ρελι ηταν κλειστο στα 60.00 χιλ ισως να ηθελε κλεισιμο σε πιο ψηλο καληκα αλλα θα μου αλαζε η ογκομετρια και το κιαθιο. Η εντυπωση που μου αφησε η δοκιμη ειναι οτι το αστερι τιθασευη καλητερα τις υψηλες ταχητητες
τι αστερι εκανες φιλε ? 4 , 6 , η 8 ?? με τι στροφειο εκλεισες ?? πως εκλεισες ? με τι οπλο εριξες ?? με τι τσοκ εριξες ?? σε τι θερμοκρασια περιβαλλοντος εριξες ?

Γιάννη, Ο SG πιστευω θα σου δώσει πιο σκληρή ντουφεκιά...
Εγω θα άφηνα των Z2M και για πιο μαλακή αίσθηση και πιο σταθερότητα θα δοκίμαζα το CX 2000 αντί του 688...
Βέβαια είναι και θέμα στησίματος, πατημα-ρελι κ.λ.π...
Οι πιο εξειδικευμένοι εδω μέσα σιγουρα έχουν συνταγες να σου προτείνουν...
εσυ φιλε δεν γεμιζεις και ξερεις πιο πολλα από εμας που γεμιζουμε , πρεπει να ξεκινήσεις

Δημητρη οι δοκιμες εγιναν τον φλεβαρη 5-6 βαθμους *8 drago 20 12χιλ κενο με χρηση 3 σταδιου 68.5- 57.00 cortini I2s.
Το ρελι drago 20 65.4 -60.00 cortini Ios .
Κανη breda θαλαμη 3" αυλος 18.4χιλ- 66εκ εξωτερικο τσοκ 7/10
Ταχογραφος χρονι και χαρτονια στα 35μ (κορδελα)

Status
Not open for further replies.
Back