Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
αυατα ειναι μερακληδικα πραματα και μιας και παρεξηγηθηκα για τις πυριτιδες με την υγρασια και εχω αποψη λογω του δελτα του εβρου ολες μα ολες κανουνε αρκει να βρεθει το καταλληλο setup.το πιο ευκολο ειναι να πουμε οτι θεωρουμε την υγρασια παραδειγμα προς αποφυγη.φιλικα παντα

Σημερα το απογευμα δοκιμάστηκε granular 1,45×28spark cx2000.σε καρτερακι τσιχλασ απο τα 7 που ντουφεκισα 5 πηρα με αυτο το σεταπ.σε πολυ μακρινεσ αποστασησ εξερετικω. δεν ξερω αν θα αντεξη στα κρυα ποιο μετα αλλα για τα μπασιματα είναι τελοιο

Καλησπέρα σε όλους.
Νομίζω ότι το κάθε υλικό αντιπροσωπεύει την συγκεκριμένη εποχή που κυκλοφόρησε και σε συνδυασμό με τα άλλα υλικά που κυκλοφορούν στη ίδια περίοδο.
Η μάλλινη τάπα κυκλοφόρησε με τους χάρτινους κάλυκες, που γεμίζονταν με πυρίτιδα εποχής (χαμηλών πιέσεων), με καψύλι συνήθως 645 ή sinoxid για όσους θυμούνται και με ρέλι που το φτιάχναμε με τις χειροκίνητες μηχανές σφιγμένες πάνω στο τραπέζι της κουζίνας...

Σήμερα επιτρέψτε μου να πω ότι όλα τα παραπάνω ανήκουν στην ιστορία της ιδιογόμωσης και στολίζουν ένα όμορφο ράφι που το συντηρούμε για να το δείχνουμε στις επόμενες γενιές και στα εγγόνια μας.
Ισως μετά από χρόνια οι σημερινοί πλαστικοί συγκεντρωτήρες να μπουν στο ίδιο ράφι.
Στο δια ταύτα, αυτή την χρονική περίοδο έχουμε αυτό το υλικό (το πλαστικό) που κάνουμε την δουλειά μας και που συνεργάζεται άψογα με τις σύγχρονες πυρίτιδες, τους πλαστικούς κάλυκες, τα πολλών ειδών καψύλια και το κυριότερο σε πολλαπλάσιες πιέσεις.
Κατα τη γνώμη μου το θέμα που τίθεται πλέον είναι ποιοι πλαστικοι συγκεντρωτήρες ή πλαστικές μεσόταπες θα επιλέξουμε.
Ποιος κατασκευαστής φτιάχνει τον πιο αποτελεσματικό και το κυριότερο με το καλύτερο υλικό που αντέχει στο χρόνο και χάνει το λιγότερο δυνατό τα χαρακτηριστικά του όταν συμπιεστεί, όταν εκπυρσοκροτηθεί αλλά το κυριότερο όταν μείνει στο φυσίγγιο για περισσότερο από ένα χρόνο.
Δεδομένης ευκαιρίας ανοίξετε ένα φυσίγγιο που έχετε γεμίσει εσείς πριν απο δύο ή τρια χρόνια και συγκρίνετε τον συγκεντρωτήρα με ένα τον ίδιο αλλά αχρησιμοποίητο. Θα διαπιστώσετε τη παραμόρφωσή του και εάν το υλικό του είναι κακής ποιότητας και αμφίβολού κατασκευαστή, ίσως να έχει μείνει εντελώς παραμορφομένος και στις αρχικές πιέσεις που τον συμπιέσαμε.
Σας βεβαιώνω ότι όλοι παραμορφώνονται, όμως όχι όλοι το ίδιο.
Συμπέρασμα να γεμίζουμε όσα περίπου θα χρειαστούμε για τη σεζόν και να μην στοκάρουμε φυσίγγια

Ενταξη τα παλια ειχαν πιστευω μεγαλυτερες μεταβολες στο θεμα πυριτηδας.....ποιο ευκολα σιγουρα ναι,λογο μεγαλυτερης προδευτηκοτητας ποιο σταθερα απο παρτιδα σε παρτιδα οχι

σημερα δοκημασα στο χαρτη να δω την κατανομη μβχ32 cx2000 1,70χ33 ν6 με γιοβανη 22 και φελλο στα 57.50 περι 57,70 αναλογα με το υψοσ καθε καλυκα με το δυκανο ενα μπαικλα σουπερ ποζε ειχα λιγο λακτισμα ενω στην καραμπινα οπωσ καθε αλλο φυσιγγι λογικο μου φανηκε λογο λειτουργιασ του καθε οπλου (εκμεταλευση αεριον )δεν μου αφησε κενα και μετα δοκημαστηκε και σε θυραμα σε μια δεντροτσιγλα σε μια ακρος οριακη βολη καταβολη ακαριαια περισσοτερο δοκημες με τα σηδερενια πουλια .
ερωτησησ εχω καλυκεσ που ειναι 67.40 67,50 67,60 ειναι ξαναριγμενοι απο σκοπευτηριο τωρα αν το παραπανω σετ ταπ που ειναι φτιαγμενο σε 68,50 εως 68,80 χρειαστη να γινει σε αυτους τουσ καλυκες 67.40 67,50 67,60 πως θα διαμορφονονταν λογο μικροτερου χωρου καυσης .

σημερα δοκημασα στο χαρτη να δω την κατανομη μβχ32 cx2000 1,70χ33 ν6 με γιοβανη 22 και φελλο στα 57.50 περι 57,70 αναλογα με το υψοσ καθε καλυκα με το δυκανο ενα μπαικλα σουπερ ποζε ειχα λιγο λακτισμα ενω στην καραμπινα οπωσ καθε αλλο φυσιγγι λογικο μου φανηκε λογο λειτουργιασ του καθε οπλου (εκμεταλευση αεριον )δεν μου αφησε κενα και μετα δοκημαστηκε και σε θυραμα σε μια δεντροτσιγλα σε μια ακρος οριακη βολη καταβολη ακαριαια περισσοτερο δοκημες με τα σηδερενια πουλια .
ερωτησησ εχω καλυκεσ που ειναι 67.40 67,50 67,60 ειναι ξαναριγμενοι απο σκοπευτηριο τωρα αν το παραπανω σετ ταπ που ειναι φτιαγμενο σε 68,50 εως 68,80 χρειαστη να γινει σε αυτους τουσ καλυκες 67.40 67,50 67,60 πως θα διαμορφονονταν λογο μικροτερου χωρου καυσης .
Απεφυγε τους ξαναριγμενους καλυκες σαν το διαβολο το λιβανι....

Απεφυγε τους ξαναριγμενους καλυκες σαν το διαβολο το λιβανι....
δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα ασε μετα απο 3 φερες πεταμα αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα απλωσ δεν εινια ολοι σταθερη στο υψως οπως εγραψα πιο πανω

δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα ασε μετα απο 3 φερες πεταμα αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα απλωσ δεν εινια ολοι σταθερη στο υψως οπως εγραψα πιο πανω
Νομιζεις δεν εχεις προβλημα φιλε.....δεν εχεις σταθεροτητα,μπορει να σου κανει εμπλοκες απο λαθος καλυμπραρισμα,δεν εχεις την ιδια αποδοση σε σχεση με τους καινουργιους...και φυσικα απαγορευετε;)οποτε αστους μην εχεις μπλεξιματα

Η καληκες προβλημα δεν εχουν.εσενα μην σε πιασουν με τους καληκες αυτους
οκ καταλαβα ξερω τι λεεσ αλλα ειναι σβησμενα απο πανω η μαρκα με ασετον μου πηρε σχεδων 3 μερεσ να τα κανο ολα και δεν μιλαμε για τωρα πριν 1-2 χρονια περιπου για 2000 καλυκες απο ολλεσ τησ μαρκεσ και υψωσ μεταλου πολυ τριψιμω

Moνοβασικη στα 2,50!!!!!! Ευρωπαικη....μπα δεν μου φαινεται.
SSB (για ατσάλινα σκάγια) ???? Η ΜΑΧΑΜ δίνει μια γόμωση 2,2 Χ 42 με 390 μ/δ και 650 bar. .xm.Αν ισχύει αυτό, μήπως έχει περιθώρια να ανέβει στα 2,5 γρ. (με χαμηλότερο φορτίο σκαγιών) ???
Μόνο που λέει ότι είναι μαύρη ... αν και στη φωτογραφία της ΜΑΧΑΜ δεν μου φαίνεται και τόσο μαύρη ...
http://www.maxam.net/media/Default Files/Outdoors/MAXAMComponents.pdf ....xm..xm.

Status
Not open for further replies.
Back