Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα έφτιαξα τα πρώτα μου δράμια εννιαβολλα.Πυριτιδα sipe στο 1.70 +couvete +16 Χιλ μάλλινη τάπα ,9 βόλια 8.6 Χιλ,λευκό χαρτάκι 1 Χιλ από πάνω και κλείσιμο αστέρι στα 57.80 με στροφείο sp 2 omv.Δοκιμη σε παλιο μεταλλικό κάδο σκουπιδιών στα 43 μέτρα και τα εννιά πήγαν πάνω με άνοιγμα στους 60 με 70 πόντους και 3 από αυτά πέρασαν από την άλλη.
Τι καψυλι χρησιμοποιησες;το χαρτακι το εβαλες πανω απο την ταπα και μετα τα δραμια ή αυτο που φανταζομαι πανω απο τα δραμια και ρελιασες αστερι;

Σήμερα έφτιαξα τα πρώτα μου δράμια εννιαβολλα.Πυριτιδα sipe στο 1.70 +couvete +16 Χιλ μάλλινη τάπα ,9 βόλια 8.6 Χιλ,λευκό χαρτάκι 1 Χιλ από πάνω και κλείσιμο αστέρι στα 57.80 με στροφείο sp 2 omv.Δοκιμη σε παλιο μεταλλικό κάδο σκουπιδιών στα 43 μέτρα και τα εννιά πήγαν πάνω με άνοιγμα στους 60 με 70 πόντους και 3 από αυτά πέρασαν από την άλλη.
Με καψυ
Τι καψυλι χρησιμοποιησες;το χαρτακι το εβαλες πανω απο την ταπα και μετα τα δραμια ή αυτο που φανταζομαι πανω απο τα δραμια και ρελιασες αστερι;
Με 686 το κανα Μιλτο. Το χαρτάκι το έβαλα πάνω από τα δραμια

Στο καψυλι εισαι μια χαρα στο χαρτακι ομως οχι και τοσο ειδικα με την sipe..πριν το αστερι δεν πρεπει να παρεμβαλλεται τιποτα εκτος απο την γομωση εξαιρωντας ελαχιστες περιπτωσεις..εβαλες αναμεσα στα δραμια μπαφερ και φοβηθηκες μην σου βγει εξω γι αυτο το εβαλες απο πανω;

Στο καψυλι εισαι μια χαρα στο χαρτακι ομως οχι και τοσο ειδικα με την sipe..πριν το αστερι δεν πρεπει να παρεμβαλλεται τιποτα εκτος απο την γομωση εξαιρωντας ελαχιστες περιπτωσεις..εβαλες αναμεσα στα δραμια μπαφερ και φοβηθηκες μην σου βγει εξω γι αυτο το εβαλες απο πανω;
Το έβαλα για να εχω καλύτερο κλεισιμο.Μπαφερ δεν έβαλα.Παντος από κλωτσημα το περιμενα πολύ πιο δυνατό αλλά ήταν πολύ ανεκτό τελικα

Το έβαλα για να εχω καλύτερο κλεισιμο.Μπαφερ δεν έβαλα.Παντος από κλωτσημα το περιμενα πολύ πιο δυνατό αλλά ήταν πολύ ανεκτό τελικα
καλυτερα το χαρτακι να μπενει πανω στην ταπα , και οχι πανω στα σκαγια η τα δραμια ,

Αν ο χρονογράφος σου μετράει σωστά, στείλε μερικά φυσίγγια σε κάποιο βλητικό σταθμό για μέτρηση.
Ασε πρωτα να δοκιμασω αυριο την νεα δοση σε ταχυτητες και κατανομες και οταν καταληξω σε πιο απο τα δυο τοτε θα στειλω μια 5 νταδα. Γιατι 50 ευρω για 5 φυσιγγια δεν τα λες και λιγα

Καλυτερα βαλε μπαφερ στα δραμια (αλευρι βρωμης,συμηγδαλι ) πανω απο τα δραμια να σου κανει ενα υποστρωμα και κλεισε..αλλιως με το χαρτακι φλερταρεις με τα μπαρ ειδικα σε σεταπ με δραμια που ειναι απο μονα τους πολυ φορτωμενα..το κλεισιμο τους σε αστερι ειναι λιγο δυσκολο αλλα αν το καταφερεις βγαζει πολυ καλες συγκεντρωσεις

Θ

Θα σου πω και εγω ενα σεταπ με πυτουρο που το δουλευω πολυ με φοβερα αποτελεσματα sipe 1,65 κουβετ μετα πυτουρο μετα φελος 3 χιλ 33 γρ ν6 και 1,5 βρωμη στα 57,5 με 686 και cx2000 την ογκομετρια θα τη βρεις μονο σου αφου εισαι ιδιογωμοτης .Το χρησημοποιω στοις φαλαριδες μεχρι και τα 60 μτ
Το σεταπ αυτο κανει οτι και το τσοκ φρενου με το πλαστηκο βησμα και καλητερα ακομα και στα στενα τσοκ κανει παπαδες γιατι οταν η γομοση βγει απο τη κανη το πυτουρο διαλιεται και δεν εμβολιζει τη στυλη και εχουμε πολυ κοντη ατρακτο και σχεδον τετραγωνη στυλη
Ετσι για να μην λετε οτι δεν λεμε τα σεταπ το συγγεκρημενο εχει μετριθει σε κανονακι και ειναι 432 μδ και 810 μπαρ
Καλησπέρα Πριν πολλά χρόνια μου έλεγε ο παππούς μου ότι χρησιμοποιούσαν τότε αρκετοί κυνηγοί αυτού του είδους τη βυσματωση με πίτουρο και είχε σαν αποτέλεσμα πολύ καλές μακρύνες ντουφέκιες στα παπιά ! Δεν μπορούσα να το εξηγήσω......τώρα μου έδωσες την απάντηση.........ωστόσο έχω τις εξής απορίες:2 τι είδους πίτουρο είναι και που το βρίσκουμε και το σημαντικοτερο πως μπορεί να λειτουργήσει ως τάπα ως αμορτισέρ??? η παίζει το ρόλο αυτό ο φελος που βαζεις πάνω σε αυτό????? Πάνω στη πυρίτιδα βάζεις χαρτονακι η πλαστικό ταπακι????? Θα σου είμαι υποχρεως εάν με βοηθήσεις ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το πυτουρο ειναι το χοντρο το βρησκεις παντου εχει μια ελαστηκοτιτα απο μονο του πανο απο τη πυριτιδα πλαστηκο εμβρακτηρα μπωρεις να βαλεις και φουστα απο συγγεντωτηρα ο φελος δεινει μια ελαστηκοτητα παραπανω και δεν παραμορφωνει και τα κατο σκαγια που δεχωνται και τη μεγαλητερη πειεση
Πρωσοχη μονο το χοντο πυτουρο κανει γιατι υπαρχει και το ψυλο

Το πυτουρο ειναι το χοντρο το βρησκεις παντου εχει μια ελαστηκοτιτα απο μονο του πανο απο τη πυριτιδα πλαστηκο εμβρακτηρα μπωρεις να βαλεις και φουστα απο συγγεντωτηρα ο φελος δεινει μια ελαστηκοτητα παραπανω και δεν παραμορφωνει και τα κατο σκαγια που δεχωνται και τη μεγαλητερη πειεση
Θα το δοκιμάσω σύντομα απλά σκέφτομαι κάποιο ποιο ελαφρύ setup σε βάρος σκαγιων και πιέσεις ,σκέφτομαι πυρίτιδα Α1 1,90 Χ32 παραδοσιακό ρελι ,η sipe n 1,60x32,5 cx2000 κάλυκας 67 παραδοσιακό ρελι. Είμαι καλά μέχρι εδώ????? Τώρα για για να βάλω και αλεύρο βρώμης στα σκάγια το 32,5 πρέπει να το μειώσω σχεδόν 1,5 gr . Έτσι είναι??????Συγνώμη αν σε κουράζω απλά δεν έχω μεγάλη;Λη εμπειρία στην ιδιογομωςη αλλά αυτή τη βυσματωση θέλω να την δοκιμάσω!!!!

Θα το δοκιμάσω σύντομα απλά σκέφτομαι κάποιο ποιο ελαφρύ setup σε βάρος σκαγιων και πιέσεις ,σκέφτομαι πυρίτιδα Α1 1,90 Χ32 παραδοσιακό ρελι ,η sipe n 1,60x32,5 cx2000 κάλυκας 67 παραδοσιακό ρελι. Είμαι καλά μέχρι εδώ????? Τώρα για για να βάλω και αλεύρο βρώμης στα σκάγια το 32,5 πρέπει να το μειώσω σχεδόν 1,5 gr . Έτσι είναι??????Συγνώμη αν σε κουράζω απλά δεν έχω μεγάλη;Λη εμπειρία στην ιδιογομωςη αλλά αυτή τη βυσματωση θέλω να την δοκιμάσω!!!!
Νομίζω το Α1χ 1.9 για 32 γραμμάρια είναι πάρα πολύ.. Εγώ θα έβαζα 1.65 αν χρησιμοποιούσα συγκεντρωτηρα και 1.7 ~1.75 για overpowder και μαλλινη

Αν δεν κάνω λάθος ο Σ3 γεμίζει κάποια φυσηγγια έτσι.

Νομίζω το Α1χ 1.9 για 32 γραμμάρια είναι πάρα πολύ.. Εγώ θα έβαζα 1.65 αν χρησιμοποιούσα συγκεντρωτηρα και 1.7 ~1.75 για overpowder και μαλλινη
Με μάλλινη και αστεροειδείς πάω στο 1,75 αλλά αναφέρομαι σε στρογγυλό παραδοσιακό ρελι και 67αρι καλυκα

Με μάλλινη και αστεροειδείς πάω στο 1,75 αλλά αναφέρομαι σε στρογγυλό παραδοσιακό ρελι και 67αρι καλυκα
Αν στην μαλλινη βάλεις πλαστικό εμφρακτηρα (obturator) δεν χρειάζεται να ανεβάσεις την πυρίτιδα ,αν βάλεις χαρτονακι overpowder τότε ανεβάζεις....αν μπεις στο site της nobelsport θα δεις ότι για 32 γραμμάρια την Α1 την δίνει στο 1.6, εκτός και έχεις παλαιό λοτ....Αυτό το λάθος έκανα και εγώ στην αρχή έφτιαχνα μαλλινη με εμφρακτηρα και 6*κλείσιμο 1.85 χ34 κοντά έπαιρνα πουλιά αλλά όταν το είδα στο χαρτί και μετά από μερικές συμβουλές έπεσα στο 1.7 χ34 με cx2000 και τελικό κλείσιμο στα 58 με χάραγμα ρελιασμα και ειχα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα....γενικότερα να έχεις σαν σκέψη ότι αν ένα απλό σετ απ θέλεις να το κάνεις σε ρελι ανέβασε πυρίτιδα 0.05 και βλέποντας τα αποτελέσματα ανεβάζεις η τροποποιεις ότι νομίζεις...Αυτή είναι η γνώμη μου απλα

Αν στην μαλλινη βάλεις πλαστικό εμφρακτηρα (obturator) δεν χρειάζεται να ανεβάσεις την πυρίτιδα ,αν βάλεις χαρτονακι overpowder τότε ανεβάζεις....αν μπεις στο site της nobelsport θα δεις ότι για 32 γραμμάρια την Α1 την δίνει στο 1.6, εκτός και έχεις παλαιό λοτ....Αυτό το λάθος έκανα και εγώ στην αρχή έφτιαχνα μαλλινη με εμφρακτηρα και 6*κλείσιμο 1.85 χ34 κοντά έπαιρνα πουλιά αλλά όταν το είδα στο χαρτί και μετά από μερικές συμβουλές έπεσα στο 1.7 χ34 με cx2000 και τελικό κλείσιμο στα 58 με χάραγμα ρελιασμα και ειχα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα....γενικότερα να έχεις σαν σκέψη ότι αν ένα απλό σετ απ θέλεις να το κάνεις σε ρελι ανέβασε πυρίτιδα 0.05 και βλέποντας τα αποτελέσματα ανεβάζεις η τροποποιεις ότι νομίζεις...Αυτή είναι η γνώμη μου απλα
Ευχαριστώ πολύ ! Αυτό με τους πινακες παιζει έχουν πολλές ανακρίβιες . Η nobel sport το δίνει 1,72gm για αστέρι οποτε στο ρελι θα παει κοντά στο 1,77-1,80

Ευχαριστώ πολύ ! Αυτό με τους πινακες παιζει έχουν πολλές ανακρίβιες . Η nobel sport το δίνει 1,72gm για αστέρι οποτε στο ρελι θα παει κοντά στο 1,77-1,80
οι πινακες του Γκουαλάντι ειναι οι πιο αξιοπίστοι,αυτούς ειναι καλύτερο να συμβουλεύομαστε,
l

Παιδια καλο απογευμα. Θελω να ασχοληθω με το στρογγυλο ρελι αλλα και με το 8στερο μαχαιρι και θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τα στροφεια και μαχαιρια που μπορω να προμηθευτω.
Απο κορτινι μονο IOS κατασκευαζουν πλεον στα 55 ευρω και μαχαιρι στα 60ευρω συν 15 ευρω μεταφορικα.
Απο GAEP 30 ευρω το OTP και 60 το μαχαιρι συν 20 μεταφορικα
Και απο OMV 40 το OTP και 60 το μαχαιρι συν 20 μεταφορικα. Για Κυπρο παντα μιλαω. Οσο αφορα του λαναρα που συζητατε δεν ξερω αν μπορεσω να εχω προσβαση. Οσο αφορα τα μαχαιρια δεν θα δωσω και πολλη σημασια στην μαρκα αλλα στο στροφειο πρεπει να προσεξω κατι? Εχει να προσφερει κατι παραπανω το ενα απο το αλλο? Το IOS λενε οτι δουλευει και για πιο εξειδηκευμενα φυσιγγια. Ποια ειναι αυτη η διαφορα ευτων των φυσυγγιων σε σχεση με τα απλα παραδοσιακα ρελιαστα?

Status
Not open for further replies.
Back