Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παλικάρια ας συνεχίσουμε στο θέμα μας .
nikos d σίγουρα είσαι έμπειρος ιδιογομωτης όμως δεν μπορείς να εκφράζεσαι με χαρακτηρισμούς που δεν είναι και ότι καλύτερο , πολλά παιδιά είναι ακόμα στα σπάργανα όπως και γω και αρχίζουν τώρα την ωραία ενασχόληση της ιδιογομωσης . Απορίες πολλές και ίσως και λάθη οι ποιό έμπειροι όμως καλό είναι να διορθώνουν με ποιό κόσμιο τρόπο όπως και να συμβουλεύουν τους νεώτερους. Όπως και ότι έχει κάποιος αντίθετη άποψη με μας δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι .

Πρόγραμμα ειναι σε excel Μιχάλη, μου το έστειλε φίλος Ιταλός, συναρτήσεις με τις σταθερές σου δίνει διαφορες τιμές.
Αν θέλεις στο στέλνω.

Να το καταλαβα αυτο.....απλα δεν καταλαβα πως εβαλε ολες αυτες της στηλες και για ποιον λογο......αφου με εναν απλο πολαπλασιασμο που σου εδειξα κανεις στο περηπου την δουλεια σου.....
Μπωρεις να τον ρωτησεις για ποιον λογο εχει ολες αυτες της παραμετρους μεσα...??

Τι ανάκρουση έχουν τέτοιες ταχύτητες ;
Πες μου πως σχεδιασες αυτον τον πινακα και για ποιον λογο εβαλες ολες αυτες της παραμετρους μεσα...???
Να το καταλαβα αυτο.....απλα δεν καταλαβα πως εβαλε ολες αυτες της στηλες και για ποιον λογο......αφου με εναν απλο πολαπλασιασμο που σου εδειξα κανεις στο περηπου την δουλεια σου.....
Μπωρεις να τον ρωτησεις για ποιον λογο εχει ολες αυτες της παραμετρους μεσα...??

Υπολογισμός ανάκρουσης χωρίς την παράμετρο του βάρους του όπλου μας δεν υφίσταται !!
Οι απλοί πολλαπλασιασμοί και τα "περίπου" , δεν αρμόζουν σε ενα ιδιογομωτή που ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο. Υπάρχει συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους και υπολογίζει την ανάκρουση με ακρίβεια !!

Υπολογισμός ανάκρουσης χωρίς την παράμετρο του βάρους του όπλου μας δεν υφίσταται !!
Οι απλοί πολλαπλασιασμοί και τα "περίπου" , δεν αρμόζουν σε ενα ιδιογομωτή που ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο. Υπάρχει συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους και υπολογίζει την ανάκρουση με ακρίβεια !!

Μιχαλε ...ο Νικολης ρωτησε τη ανακρουση εχουν τα φυσιγγια με 550 m/s....
Θεωρωντας λοιπον οτι ολες οι υποληπες παραμετρους ειναι ιδιες αυτο που θα αλαξει οταν βαλει στο οπλο του ενα τετοιο φυσιγγι ειναι οι ταχυτητες συναρτηση των γραμμαριων και μονο.....
Για να καταλαβει λοιπον τη ανακρουση εχουν αυτα βαζει πρωτο και δευτερο ενα τσιχλοφυσιγγο που ρηχνει συνεχεια και το ξερει και μετα ενα στρωματοποιησης.......
Αυτο λοιπον που θα καταλαβει στον ομο του ειναι περιπου αναλογο με το παραδειγμα που εδωσα στην προηγουμενη σελιδα....
Τωρα αν θελουμε να υπολογησουμε οσο το δυνατον ποιο ακρηβεστερα την ανακρουση θα πρεπει ναι να λαβουμε υποψην το βαρος του οπλου το ποσο σφηχτα κραταει το οπλο στα χερια και στον ομο του και ησως και καποιες αλλες παραμετρους που μου διαφευγουν τωρα.....

Ο πολλαπλασιασμός αυτός μας δίνει την ορμή. (Η ορμή ορίζεται ως το γινόμενο της μάζας (m) του αντικειμένου επί την ταχύτητά (u) του.) Ο υπολογισμός σου ειναι σωστός σε ένα σώμα όπως ειναι το μονοβολο. Στα σκάγια πρέπει να πάρουμε ξεχωριστά το βάρος επι την ταχύτητα τους για να υπολογίσουμε την ορμής τους, με αυτό τον τρόπο βρίσκουμε ότι το τάδε θήραμα χρειάζεται 2-3-4-5 σκάγια για να καταβληθεί.
Όλοι αυτοί οι παράμετροι στον πίνακα συμβάλουν θετικά η αρνητικά στην ανάκρουση και οι σταθερές μαζί με τους μέσους όρους θερμοκρασίας, υγρασίας. Επιφυλάσσομαι στη μαθηματική ακρίβεια του γιατί δεν θυμάμαι αν υπολογίζονται όλες οι πιθανές τιμές θερμοκρασίας υγρασίας ή ορισμένες απο αυτές.
Μιχάλη έχω excel υπολογισμού ορμής σκαγιών σε αναλογία μέτρων θηραμάτων.
Δεν ειναι τίποτα το σπουδαίο αλλα μια ιδέα παίρνεις ποσο φονικά ειναι τα σκάγια στα πολλά μέτρα.

Last edited by a moderator:
Ωραιο κλεισιμο και με σχετικα στενο ρελι..ποιο στροφειο χρησιμοποιησες;
ναι ναι ρωταω και εγω ποιο στροφειο εχεις , και με αυτο το στροφειο μετα θα μπορεσεις να ξαναγεμησης τον ριγμενο καλυκα , γιατι το στροφειο που εχω εγω μπορω ανετα να ξαναγεμησω τον ρηγμενο καλυκα ρελιαστο πολλες φορες . Καποτε καπιος ελεγε και ξαναλεγε οτι δεν ξαναγεμηζοντε τα ρελιαστα φυσιγγια ,

το Ι2s ειναι για αστερι , και ειναι πολυ καλο , μαλον θα θελεις να πεις για Ios , που εχω και εγω και δεν μου αρεσει γιατι τσαλακωνει το ρελι και δεν ξαναγεμηζετε ο καλυκας , που μερηκες φορες σκηζωντε

Κάποιο λάθος έγινε έχω δώσει απάντηση το πρωί. Το ρελι είναι με το I2s αλλά θέλει προσοχει στο κατέβασμα γιατί κάνει ραγαδες
Δεν το χα προσεξει καθολου Νικο..το ξερω οτι το Ι2S το κανει αυτο..ειχα γεμισει και γω ρελιαστα γι αυτο σε ρωτησα με ποιο ειναι γιατι κατι μου θυμιζε το κλεισιμο αυτο

Ε τοτε μια χαρα σου καθεται..εμενα στο ρελιαστο τα στροφεια που μου αρεσαν ειναι το iod omv otp και καπως του λαναρα με την ποντα..βεβαια τωρα αν με ρωτησεις γεμιζω με ενα παλιο μπρουτζινο 70+χρονων απο την παλια ρελιαστρα του παππου μου

Status
Not open for further replies.
Back