Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
το αγαπημένο μου setup χρονιά τώρα και δεν το αλλάζω είναι με την Granular στα 28 γραμμάρια με αρκετά γκάζια από το κανονικό, άλλα αυτό που ευχαριστιέσαι περισσότερο είναι τα καπνίσματα που κάνει και οι αποστάσεις.

αρχές Οκτωβρίου 1,45 μετά περνάμε στο 1,50 όσο χαλάει ο καιρός σε υψόμετρο 1,55 σε συνδυασμό με γερακοτσιχλες
1,50x28 σε αστέρι, αν δεν την ζορίσεις κάνει τρομερό φυσίγγι. Στο ρέλι το ανέβασα στα 30 με μισόταπα, μαλακό και με ωραίες τουφεκες σε μεσαίες αποστάσεις.

Σκεφτομαι να κανω μια δοκιμη να γεμισω κανα φυσεκακι.... Λεω να ξεκινησω με δραπανο παγκου, μαλινη ταπα και ρελι.ζυγαρια ακριβειας και παχυμετρο εχω.
Ενας συναδελφος (που πηγε να ξεκινησει ιδιογομωση αλλα τα παρατησε) θα μου δωσει καλυκες 12/70 με καψουλι 616 και εχει πυριτιδα prima 200 γραμμαρια περιπου. Τι στροφειο προτεινετε για το ρελιασμα και αν εχει κανεις καμια συνταγη... Επισης τι μαλινες(σε υψος) να παρω και αν χρειαζομαι καλυκοκοφτη;Θελω να φτιαξω ενα φυσεκι για τα τρυγονια και ενα για τη φασα 32 και 34 γραμμαρια αντιστοιχα.
Συγνωμη για το πρηξιμο βραδιατικα....
Ξεκίνα Στράτο...όπως στα είπαν τα παιδιά παραπάνω είναι...
Γνώμονας και κυρίαρχο όλων η ΑΣΦΑΛΕΙΑ...και μετά (για μένα) η ισορροπία...
Από τη στιγμή που έχεις και γνώστες κοντά σου να σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα...μη φοβάσαι τίποτα...

Άντε να γίνουμε πολλοί, να πιέσουμε για μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές στα εργαλεία-υλικά ιδιογομωσης...

Last edited:
Παρε το στροφειο του παπαιωαννου το cnc στα 30 ευρω ...αλλα θα ζητησεις το βαθυ για παραδοκιακο ρελι.
Φίλιππα το καινούριο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ εννοείς...
Αν το έχεις δουλέψει και σου είναι εύκολο, μπορείς να βάλεις μια φώτο το ρελι που κάνει να δω λίγο το προφίλ του...

Φίλιππα το καινούριο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ εννοείς...
Αν το έχεις δουλέψει και σου είναι εύκολο, μπορείς να βάλεις μια φώτο το ρελι που κάνει να δω λίγο το προφίλ του...
Βγάζει 2.5mm πλάτος x 1.8mm βάθος Σπύρο

Άντε να γίνουμε πολλοί, να πιέσουμε για μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές στα εργαλεία-υλικά ιδιογομωσης...
μακαρη , αυτο το εχω πει και εγω , και με εκραξαν καπιοι , εγω ομως το πιστευω , οτι οσο ποιο πολλοι γηνουμε τοσο καλυτερες τιμες θα υπαρχουν και ποικιλια , αλλα και περησοτερα μαγαζια θα πουλανε ειδη ιδιογωμοσης , το χειροτερο ειναι οτι τα περησοτερα μαγαζια κατηγορουν την ιδιογωμοση , οτι ειναι πολυ επικυνδηνη , και τα υλικα πανακρυβα και μπλα μπλα μπλα , ακομα και οτι απαγορευετε εχω ακουσει απο ορηζμενους , γιατι ετσυ απλα δεν τους συμφερη γιαυτο τα λενε ολα αυτα , και για κανενα αλλο λογο ,εκτος και εαν ειναι παντελος ασχετοι , πραγμα που δεν το νομηζω

και οι κυνηγηκοι συλογοι ειναι ουδετεροι με την ιδιογωμοση , και μερικοι αρνητηκοι , και δεν υπαρχει ουτε ενα περιοδικο που να αναφερει κατι για την ιδιογωμοση , εκτος απο σπανιες φορες στο παρελθον , που ουτε λιγο ουτε πολυ ελεγε οτι η ιδιογωμοση ειναι κατωτερη απο τα εργοστασιακα , πραγμα λανθασμενο ,

Να κάνω μια ερώτηση; Αν κλείνουμε σε τρία στάδια μπορουμε να πατήσουμε με το στροφείο χωρις αυτό να γυρνάει ωστε να δημιουργήσουμε πάτημα από τέταρτο στάδιο; Θα βοηθήσει να ρελιασουμε σε περισσοτερα χιλιοστά;

Να κάνω μια ερώτηση; Αν κλείνουμε σε τρία στάδια μπορουμε να πατήσουμε με το στροφείο χωρις αυτό να γυρνάει ωστε να δημιουργήσουμε πάτημα από τέταρτο στάδιο; Θα βοηθήσει να ρελιασουμε σε περισσοτερα χιλιοστά;
Δεν λειτουργεί σαν 4ο θα βοηθήσει όμως να ρελιασει καλύτερα το στροφειο.. και εγώ το πατάω με σβηστό πριν το ρελιασμα...

Κανενας δεν βαζει τα χερακια του να βγαλει τα ματακια του.....δεν ειναι απλα εμπορικο να μιλας για ιδιογομωση.Οι τιμες των υλικων
θα ειναι σε τετοιο επιπεδο παντα που θα κοστιζουν το ιδιο με τα εμπορικα φυσιγγια στα γραμμαρια που πουλανε περισσοτερο.
Υπαρχουν χιλιαδες φυσιγγια στο εμποριο να ταιριαξεις αλλα ποσα απο αυτα ειναι στην Ελλαδα και ποια μενουν με σταθερα setup?
Εκει ερχεται η ιδιογομωση για αυτον που εχει μερακι και ειναι απαιτητικος.

Status
Not open for further replies.
Back