Βγάζει 2.5mm πλάτος x 1.8mm βάθος Σπύρο
2.20-1.60 το αστέρι..
Δυστυχώς Μιχάλη δεν τα έχω δοκιμασει.. τον Σωτήρη είχα δει που τα παρουσίαζε.. και εγώ αυτής της άποψης είμαι για το ρελι..Κατά την ταπεινή μου γνώμη και τα δυο είναι για αστέρι . Στο στρογγυλό ρέλι θέλουμε να ειναι παχύ και βαθύ.
Βαθυ ναι .... παχυ γιατι;;;;Κατά την ταπεινή μου γνώμη και τα δυο είναι για αστέρι . Στο στρογγυλό ρέλι θέλουμε να ειναι παχύ και βαθύ.
Λόγω του ότι το στρογγυλό ρέλι δίνει καλύτερη κατανομή στα περιφερειακά σκάγια , για μένα είναι μονόδρομος στα φυσίγγια διασποράς.Βαθυ ναι .... παχυ γιατι;;;;
Το cnc δεν το εχω παρει ακομα ...αλλα θα παρθει λιαν συντομος...και ο λογος ειναι οτι δινει ποιο στενο χειλακι απο οτι το ζαμα που κλεινω τωρα .
Ένα παλιό μπρούτζινο 15ετίας , το είχα πάρει από Siarm .Με ποιο στροφειο Μιχαλε;
Μιλτο το να κατσει το χειλακι πανω στο σημειο επαφης ... το βλεπω πολυ τραβηγμενο.. αλλα και να γινει δεν μπορω να καταλαβω γιατι να γινει επικινδυνο....Το παχυ ρελι δημιουργει καλυτερη επαφη με το τζαμακι ή χαρτακι κλεισιματος..αν ειχες στενο ρελι υπηρχε πιθανοτητα να κατσει το ρελι στο σημειο επαφης απο το τζαμακι με τον καλυκα με επικινδυνα αποτελεσματα συν τα ανεβασμενα μπαρ απο την αντισταση ξερελιασματος
Μαλλον το μπερδευεις λιγο Φιλιππα..το να κατσει το χειλος δεν ειναι τραβηγμενο ειδικα αν ρελιασεις λιγο χαμηλοτερα απο οσο πρεπει και αν εχεις φρεζαρισμενο καλυκα ανετα το καβαλαει το σημειο..το χω δοκιμασει να το κλεισω ετσι και το πετυχα δεν το εγραψα υποθετικα..επικινδυνο γινεται γιατι θα παρεις παραπανω μπαρ ανεξελεγχτα αν ειναι σφηνομενο το τζαμακι στο ρελι και υπαρχει πιθανοτητα να σου κοψει και τον καλυκαΜιλτο το να κατσει το χειλακι πανω στο σημειο επαφης ... το βλεπω πολυ τραβηγμενο.. αλλα και να γινει δεν μπορω να καταλαβω γιατι να γινει επικινδυνο....
Το παραδοσιακο ρελιασμα ...παντα εχει λιγοτερη αντισταση ξερελιασματος απο οτι το 6στερο ....οποτε επιδιωκουμε το στενο χειλος .... ωστε να ανεβασουμε λιγο παραπανω τα μπαρ.
Πιο στενό και πιο βαθύ προφίλ από το ΖΑΜΑ, δίνει και το καινούριο ατσάλινο (βαθύ-στενό) του ΛΑΝΑΡΑ...έχει μια βούλα και μια χαρακιά στο πάνω μέρος...Βαθυ ναι .... παχυ γιατι;;;;
Το cnc δεν το εχω παρει ακομα ...αλλα θα παρθει λιαν συντομος...και ο λογος ειναι οτι δινει ποιο στενο χειλακι απο οτι το ζαμα που κλεινω τωρα .
Θα το δοκιμάσω και εγώ Σπύρο στα ίδια χιλιοστά να δω.. μιλάς για το μάυρο το απλό το ατσάλινο όχι το γιαλισμενο το ιταλικό το καινούργιο;!Πιο στενό και πιο βαθύ προφίλ από το ΖΑΜΑ, δίνει και το καινούριο ατσάλινο (βαθύ-στενό) του ΛΑΝΑΡΑ...έχει μια βούλα και μια χαρακιά στο πάνω μέρος...
Υπολόγισε... 3,2-3,3 βάθος ρελιού, με 2,25-2,30 πάχος στεφάνη, στα 4,5 χιλ. ρελιασματος (68,50 χιλ. στα 64,00 χιλ)
Στα αρνητικά...φίλος που το πήρε για ρέλιασμα με δράπανο, βρήκε, να δουλεύει παράκεντρα...
Εγώ που ρελιάζω με μια χειροκίνητη, αστερι-ρελι του ΛΑΝΑΡΑ, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο...
Ναι άλλο είναι...Εμένα έχει μόνο το βαθούλωμα Σπύρο δεν έχει τη γραμουλα αυτή.. μπορεί να είναι και άλλο δεν θυμάμαι που το είχα πάρει