Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως το τζίρο των "γνωστων" μαγαζιών, απο την πωληση υλικών ιδιογόμωσης δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο...θα ελεγα είναι ακρως ανταγωνιστικό σε σχέση με το τζίρο από την πώληση έτοιμων φυσιγγιών...

ισως να μην μπορουν να φερουν ολα τα μαγαζια υλικα ιδιογωμοσης σε χαμηλες τιμες , καποιο τοπηκο μαγαζι που ρωτησα εδω μου ειπε οτι φερνη , και ρωτησα τιμες και επαθα σοκ , 4,50 το κιλο τα σκαγια , η κρανουλαρ 25,5 ευρω τα 500 γραμμαρια , και του ειπα αστο δεν θα παρω , μαλον τα αγοραζουν της ιδιες τιμες με μας απο τα γνωστα μαγαζια , και τα φουσκονουν για να βγαλουν και αυτοι καπιο κερδος

2-3 μαγαζια εχουμε ολα κιολα στην Ελλαδα και πεφτουμε ολοι σαν τα ψαρονια εκει:D
Αν δουμε την γενικη εικονα μεταξυ εμπορικων και ιδογομωσεως φυσιγγια η διαφορα
ειναι αστρονομικη.Κανενας κατασκευαστης φυσιγγιων δεν θελει τον περιεργο με την
φαλτσετα στο χερι να ξεκοιλιαζει τα φυσιγγια του,θελει αυτον που θα μπει θα το
παρει και λεγοντας του 2-3 εμπορικα τρικ θα το πιστεψει και θα εχει και αποτελεσμα.
Τωρα το αποτελεσμα θα ερθει απο την σκοπευτικη του ικανοτητα και την ψυχολογια
του......αλλα αντε πες του τωρα οτι το φυσιγγι που ειχε ηταν κατεβασμενο σε πυριτιδα
και τα σκαγια σαν της Παρασκευης το γαλα.....Το εχω ξαναπει,ο χρωματισμενος καλυκας
ειναι το μανα εξ ουρανου για τους εμπορους.Θελει παντελονια να βγαλεις φυσιγγι σε
διαφανο;)

Κατά την ταπεινή μου γνώμη και τα δυο είναι για αστέρι . Στο στρογγυλό ρέλι θέλουμε να ειναι παχύ και βαθύ.
Δυστυχώς Μιχάλη δεν τα έχω δοκιμασει.. τον Σωτήρη είχα δει που τα παρουσίαζε.. και εγώ αυτής της άποψης είμαι για το ρελι..

Κατά την ταπεινή μου γνώμη και τα δυο είναι για αστέρι . Στο στρογγυλό ρέλι θέλουμε να ειναι παχύ και βαθύ.
Βαθυ ναι .... παχυ γιατι;;;;
Το cnc δεν το εχω παρει ακομα ...αλλα θα παρθει λιαν συντομος...και ο λογος ειναι οτι δινει ποιο στενο χειλακι απο οτι το ζαμα που κλεινω τωρα .

Το παχυ ρελι δημιουργει καλυτερη επαφη με το τζαμακι ή χαρτακι κλεισιματος..αν ειχες στενο ρελι υπηρχε πιθανοτητα να κατσει το ρελι στο σημειο επαφης απο το τζαμακι με τον καλυκα με επικινδυνα αποτελεσματα συν τα ανεβασμενα μπαρ απο την αντισταση ξερελιασματος

Το cnc δεν το εχω παρει ακομα ...αλλα θα παρθει λιαν συντομος...και ο λογος ειναι οτι δινει ποιο στενο χειλακι απο οτι το ζαμα που κλεινω τωρα .
Λόγω του ότι το στρογγυλό ρέλι δίνει καλύτερη κατανομή στα περιφερειακά σκάγια , για μένα είναι μονόδρομος στα φυσίγγια διασποράς.
Όταν λοιπόν ανάλογα το setup επιβάλλεται να ρελιάσεις τόσο ώστε το τελικό βάθος ρελιού να είναι τουλάχιστον 3mm , μερικές φορές και παραπάνω , αντιλαμβάνεσαι ότι όσο ποιο στενό είναι καίει και παραμορφώνει το πλαστικό με ότι αυτό συνεπάγεται . ;)
Το δικό μου σε 6 ~7mm ελεύθερου χώρου κάνει ρέλι 3mm πάχος και 3.5~4mm βάθος και ρελιάζει σαν να ρελιάζεις βούτυρο. :cool:

Αυτα τα παλια μπρουτζινα κανουν θαυματα..και που να δεις Μιχαλε ενα μπρουτζινο που εχω 70ετιας τουλαχιστον..κανει ρελι γυρω στα 4 χιλ βαθος και ειδικα στους χαρτινους τους κανει κουκλια

Το παχυ ρελι δημιουργει καλυτερη επαφη με το τζαμακι ή χαρτακι κλεισιματος..αν ειχες στενο ρελι υπηρχε πιθανοτητα να κατσει το ρελι στο σημειο επαφης απο το τζαμακι με τον καλυκα με επικινδυνα αποτελεσματα συν τα ανεβασμενα μπαρ απο την αντισταση ξερελιασματος
Μιλτο το να κατσει το χειλακι πανω στο σημειο επαφης ... το βλεπω πολυ τραβηγμενο.. αλλα και να γινει δεν μπορω να καταλαβω γιατι να γινει επικινδυνο....
Το παραδοσιακο ρελιασμα ...παντα εχει λιγοτερη αντισταση ξερελιασματος απο οτι το 6στερο ....οποτε επιδιωκουμε το στενο χειλος .... ωστε να ανεβασουμε λιγο παραπανω τα μπαρ.

Μιλτο το να κατσει το χειλακι πανω στο σημειο επαφης ... το βλεπω πολυ τραβηγμενο.. αλλα και να γινει δεν μπορω να καταλαβω γιατι να γινει επικινδυνο....
Το παραδοσιακο ρελιασμα ...παντα εχει λιγοτερη αντισταση ξερελιασματος απο οτι το 6στερο ....οποτε επιδιωκουμε το στενο χειλος .... ωστε να ανεβασουμε λιγο παραπανω τα μπαρ.
Μαλλον το μπερδευεις λιγο Φιλιππα..το να κατσει το χειλος δεν ειναι τραβηγμενο ειδικα αν ρελιασεις λιγο χαμηλοτερα απο οσο πρεπει και αν εχεις φρεζαρισμενο καλυκα ανετα το καβαλαει το σημειο..το χω δοκιμασει να το κλεισω ετσι και το πετυχα δεν το εγραψα υποθετικα..επικινδυνο γινεται γιατι θα παρεις παραπανω μπαρ ανεξελεγχτα αν ειναι σφηνομενο το τζαμακι στο ρελι και υπαρχει πιθανοτητα να σου κοψει και τον καλυκα
Στενο προφιλ στο παραδοσιακο ρελι δεν θα βρεις πουθενα σε κανενα φυσιγγι γιατι ετσι δεν θα πετυχεις την αντισταση ξερελιασματος που θελεις..την σωστη αντισταση την πετυχαινεις με ενα σχετικα παχυ ρελι και αρκετα βαθυ οπως ανεφερε και ο Μιχαλος πιο πανω..θα σε ρωτησω και κατι ακομα και θα καταλαβεις το τι λεω..γιατι απο 24-32 ρελιαζουμε με στροφειο με πολυ στενο ρελι και οσο ανεβαινεις τα γραμμαρια παμε στα τ2-τ3 στροφεια που εχουν πιο παχυ χειλος και κυρτο;

Last edited:
Πιο στενό και πιο βαθύ προφίλ από το ΖΑΜΑ, δίνει και το καινούριο ατσάλινο (βαθύ-στενό) του ΛΑΝΑΡΑ...έχει μια βούλα και μια χαρακιά στο πάνω μέρος...
Υπολόγισε... 3,2-3,3 βάθος ρελιού, με 2,25-2,30 πάχος στεφάνη, στα 4,5 χιλ. ρελιασματος (68,50 χιλ. στα 64,00 χιλ)
Στα αρνητικά...φίλος που το πήρε για ρέλιασμα με δράπανο, βρήκε, να δουλεύει παράκεντρα...
Εγώ που ρελιάζω με μια χειροκίνητη, αστερι-ρελι του ΛΑΝΑΡΑ, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο...

Last edited:
Πιο στενό και πιο βαθύ προφίλ από το ΖΑΜΑ, δίνει και το καινούριο ατσάλινο (βαθύ-στενό) του ΛΑΝΑΡΑ...έχει μια βούλα και μια χαρακιά στο πάνω μέρος...
Υπολόγισε... 3,2-3,3 βάθος ρελιού, με 2,25-2,30 πάχος στεφάνη, στα 4,5 χιλ. ρελιασματος (68,50 χιλ. στα 64,00 χιλ)
Στα αρνητικά...φίλος που το πήρε για ρέλιασμα με δράπανο, βρήκε, να δουλεύει παράκεντρα...
Εγώ που ρελιάζω με μια χειροκίνητη, αστερι-ρελι του ΛΑΝΑΡΑ, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο...
Θα το δοκιμάσω και εγώ Σπύρο στα ίδια χιλιοστά να δω.. μιλάς για το μάυρο το απλό το ατσάλινο όχι το γιαλισμενο το ιταλικό το καινούργιο;!

Ναι...μαύρο είναι...
20190205-203107.jpg
20190205-203546.jpg

20190206-112413.jpg
20190206-112407.jpg

Εγώ βέβαια έκατσα και το γυάλισα στο χέρι...αλλά με 13 ευρώ στροφείο δεν έχεις απαίτηση και να γυαλίζει καθρέπτης...

Status
Not open for further replies.
Back