Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα παίδες ....Χρόνια πολλά!!! Θέλω τη βοήθεια σας. Παλαιότερα έχω γεμίσει με παραδοσιακό ρελι με την απλή χειροκίνητη μηχανή και με απλή meg κάποιου φίλου. Σκέφτομαι να ξαναρχίσω αλλά σωστά. Θέλω λίγα φυσίγγια με παραδοσιακό ρελι και αργότερα ίσως και αστεροειδή....... Στη μηχανή του Λαναρά (χάραξη πάτημα) την χειροκίνητη μπορει να βιδωθει στροφείο για παραδοσιακό ρελι και αν ναι ποιο????? Τα φυσίγγια που θέλω να φτιάξω θα είναι από 28 έως 34γρ. σκάγια . Χρειάζεται άλλο στροφείο για πλαστικό και άλλο για χάρτινο κάλυκα???? Με την συγκεκριμένη μηχανή θα κάνω δουλειά???? Είναι σωστό να κόβουμε τους κάλυκες στο 65.40 δεδομένου ότι όλες οι προτεινόμενες γομωσεις από διάφορους πίνακες είναι για κάλυκες 12/70 η 12/67??? Η συγκεκριμένη μηχανή έχει τη δυνατότητα αστεροειδούς κλεισίματος , θα ήταν καλύτερα να της αλλάξω στροφείο πχ το Ι2S για καλύτερο αποτέλεσμα???? Από αυτά που διαβάζω στους μύλους της ιδιογομωσηςς επικρατεί η άποψη ότι το πολύ σταδιακό κλείσιμο είναι καλύτερο.....υπάρχει διαφορά στο βλητικό αποτέλεσμα από το χάραξη ρελι στο τρίτο στάδιο η στα πέντε στάδια????? Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε δοκιμασμένα δικά σας σεταπ στα βάρη που προανέφερα με πλαστικό συγκεντρωτηρα και με μάλλινη τάπα σε νούμερα 6 & 7,5 με πιρυτιδες sipe n ,granurall ,AI και C7 .Συγχωρέστε με αν σας κούρασα......ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

Καλημέρα παίδες ....Χρόνια πολλά!!! Θέλω τη βοήθεια σας. Παλαιότερα έχω γεμίσει με παραδοσιακό ρελι με την απλή χειροκίνητη μηχανή και με απλή meg κάποιου φίλου. Σκέφτομαι να ξαναρχίσω αλλά σωστά. Θέλω λίγα φυσίγγια με παραδοσιακό ρελι και αργότερα ίσως και αστεροειδή....... Στη μηχανή του Λαναρά (χάραξη πάτημα) την χειροκίνητη μπορει να βιδωθει στροφείο για παραδοσιακό ρελι και αν ναι ποιο????? Τα φυσίγγια που θέλω να φτιάξω θα είναι από 28 έως 34γρ. σκάγια . Χρειάζεται άλλο στροφείο για πλαστικό και άλλο για χάρτινο κάλυκα???? Με την συγκεκριμένη μηχανή θα κάνω δουλειά???? Είναι σωστό να κόβουμε τους κάλυκες στο 65.40 δεδομένου ότι όλες οι προτεινόμενες γομωσεις από διάφορους πίνακες είναι για κάλυκες 12/70 η 12/67??? Η συγκεκριμένη μηχανή έχει τη δυνατότητα αστεροειδούς κλεισίματος , θα ήταν καλύτερα να της αλλάξω στροφείο πχ το Ι2S για καλύτερο αποτέλεσμα???? Από αυτά που διαβάζω στους μύλους της ιδιογομωσηςς επικρατεί η άποψη ότι το πολύ σταδιακό κλείσιμο είναι καλύτερο.....υπάρχει διαφορά στο βλητικό αποτέλεσμα από το χάραξη ρελι στο τρίτο στάδιο η στα πέντε στάδια????? Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε δοκιμασμένα δικά σας σεταπ στα βάρη που προανέφερα με πλαστικό συγκεντρωτηρα και με μάλλινη τάπα σε νούμερα 6 & 7,5 με πιρυτιδες sipe n ,granurall ,AI και C7 .Συγχωρέστε με αν σας κούρασα......ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!
Καλημερα Βαγελη και χρονια πολλα..αν δεν θελεις πολλα φυσιγγια τοτε μεινε με την μηχανη που εχεις του λαναρα απλα αλλαξε στροφειο αλλιως αν θες πολυ περισσοτερα με ενα δραπανο παγκου ενα κοντρα στροφειο και ενα αξονακι με το στροφειο πανω θα σε βοηθησουν..βιδωνουν ολα τα στροφεια της αγορα στου λαναρα επειδη εχει σπειρωμα πανω μ6 οποτε ταιριαζουν τα παντα τωρα για το ρελιαστο μπορεις να παρεις ενα απλο μπρουτζινο ή του λαναρα αυτο με την πονρα απο πανω σε οικονομικη λυση..ακριβοτερα υπαρχουν αρκετα..της omv otp ειναι πολυ καλο και σχετικα οικονομικο για τα λεφτα του μετα πας στα cortini gaep ..σε πλαστικο καλυκα ολα τα otp ειναι καλα αλλα για χαρτινους χρειαζεσαι καποιο otc που το τελευταιο γραμμα λεει για cartone δηλαδη χαρτινο στα ιταλικα..το κοψιμο του καλυκα στα 65.4 δεν ειναι αναγκαιο περα απο το να αφαιρεσεις το φρεζαρισμα στον καλυκα αλλα υπαρχουν στην αγορα και καλυκες 12/70 και 12/67 αφρεζαριστοι για να ταιριαξεις τα σεταπ σου..οσο για το πολυσταδιακο ή οχι ειναι μεγαλη κουβεντα που ανοιγει λιγο τοτς ασκους του αιολου..εγω θα σου απαντησω προσωπικα για μενα τα εχω δοκιμασει και τα 2 αλλα για μενα το απλο αστεροειδες κλεισιμο κανει δουλεια και απλα τα αλλα σταδια ειναι για πιο ομορφο οπτικα αποτελεσμα στο κλεισιμο εξαλλου δεν θες τα φυσιγγια σου να πανε για καλλιστεια αλλα να σκοτωνουν..οι ιταλοι που ειναι μετρ στην ιδιογομωση με χαραξη και ρελιασμα κλεινουν και δοκιμαζουν τα σεταπ τους στα κανονακια και οσα εχω δει ειναι αξιοπρεπεστατα και απο πιεσεις και απο το αποτελεσμα στο κυνηγι..η αποφαση δικη σου ειναι αναλογα αν κραταει η τσεπη σου..οσο για συνταγες θα ψαξω και γω τα τεφτερια και ολα τα παιδια θα σε βοηθησουμε εδω μεσα

με το I2S δεν εχω κανενα παραπονω , γεμηζω και ξαναγεμηζω , χωρης πρωβλημα , μονο με το μαχαιρακι της κορτινι ειχα πρωβλημα , που εσκιζε μετα την βολη τον καλυκα με αστρεροειδες κλεισημω , αλλα ευτηχος το ξεφωρτοθηκα , και εχω ενα παλιο μαχαιρακι χωρης να σκιζει κανεναν καλυκα , οσες φορες και να γεμηζετε

Granullar - 1,55*32gr με 686 ( με τζαμακι)

Καλημερα Βαγελη και χρονια πολλα..αν δεν θελεις πολλα φυσιγγια τοτε μεινε με την μηχανη που εχεις του λαναρα απλα αλλαξε στροφειο αλλιως αν θες πολυ περισσοτερα με ενα δραπανο παγκου ενα κοντρα στροφειο και ενα αξονακι με το στροφειο πανω θα σε βοηθησουν..βιδωνουν ολα τα στροφεια της αγορα στου λαναρα επειδη εχει σπειρωμα πανω μ6 οποτε ταιριαζουν τα παντα τωρα για το ρελιαστο μπορεις να παρεις ενα απλο μπρουτζινο ή του λαναρα αυτο με την πονρα απο πανω σε οικονομικη λυση..ακριβοτερα υπαρχουν αρκετα..της omv otp ειναι πολυ καλο και σχετικα οικονομικο για τα λεφτα του μετα πας στα cortini gaep ..σε πλαστικο καλυκα ολα τα otp ειναι καλα αλλα για χαρτινους χρειαζεσαι καποιο otc που το τελευταιο γραμμα λεει για cartone δηλαδη χαρτινο στα ιταλικα..το κοψιμο του καλυκα στα 65.4 δεν ειναι αναγκαιο περα απο το να αφαιρεσεις το φρεζαρισμα στον καλυκα αλλα υπαρχουν στην αγορα και καλυκες 12/70 και 12/67 αφρεζαριστοι για να ταιριαξεις τα σεταπ σου..οσο για το πολυσταδιακο ή οχι ειναι μεγαλη κουβεντα που ανοιγει λιγο τοτς ασκους του αιολου..εγω θα σου απαντησω προσωπικα για μενα τα εχω δοκιμασει και τα 2 αλλα για μενα το απλο αστεροειδες κλεισιμο κανει δουλεια και απλα τα αλλα σταδια ειναι για πιο ομορφο οπτικα αποτελεσμα στο κλεισιμο εξαλλου δεν θες τα φυσιγγια σου να πανε για καλλιστεια αλλα να σκοτωνουν..οι ιταλοι που ειναι μετρ στην ιδιογομωση με χαραξη και ρελιασμα κλεινουν και δοκιμαζουν τα σεταπ τους στα κανονακια και οσα εχω δει ειναι αξιοπρεπεστατα και απο πιεσεις και απο το αποτελεσμα στο κυνηγι..η αποφαση δικη σου ειναι αναλογα αν κραταει η τσεπη σου..οσο για συνταγες θα ψαξω και γω τα τεφτερια και ολα τα παιδια θα σε βοηθησουμε εδω μεσα
Όσον αφορά την ερώτηση σου αν μπορεί να βιδωθεί το στροφείο παραδοσιακού ρελιού στη μηχανή του Λαναρά εγώ έκανα το εξής:
Πήρα το στροφείο επάνω από τη μηχανή (όχι του Λαναρά) γνωρίζοντας ότι δεν ταιριάζουν τα στροφεία του πήγα σ΄αυτόν και του ζήτησα
να μου φτιάξει ένα στροφείο (αστεροειδές στην περίπτωσή μου) με τις ίδιες διαστάσεις οπής για να μπορώ να το βιδώσω. Το έκανε το χρησιμοποιώ ήδη
και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Όλα γίνονται. Πιθανολογώ ότι εφόσον χρησιμοποιείς τη δική του μηχανή να κάνει και το στραφείο για
παραδοσιακό αλλά αν όχι τη λύση θα στην δώσει.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια .Οι γνώσεις σας στην πράξη είναι πολύτιμες!!!! Άλλο το διαβάσα......κι άλλο το δοκίμασα.......... Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η ιστορία με τις πολυσταδιακες μηχανές και τα σούπερ ντουπερ φυσίγγια καλή είναι ......αλλά προσωπικά με απομακρύνει από την ιδιογομωση γιατί την κάνει πολύ ακριβη,χρονοβόρα περιπλοκη και ασύμφορη........ειδικά όταν πρόκειται να γεμισεις 10 κουυια τον χρόνο!!! Η σκέψη μου επί του παρόντος επικεντρώνεται στο παραδοσιακό ρελι .........και βλέπουμε αργότερα....... Η ιδέα σου για το δράπανο πάγκου με βρίσκει σύμφωνο αφού μου δίνει και την προοπτική αργότερα να αγοράσω και μια πχ omv smart προχωροντας και στο αστεροειδες....... Με προβληματίζει λίγο το θέμα του τζόγου του δραπανου και η ρύθμιση το ύψους δηλαδή του στοπ. Όσοι κλείνετε με δράπανο θα το έχετε λύσει φαντάζομαι....., Επίσης από ότι διαβάζω το δράπανο EINHELL 501 χρησιμοποιείται από αρκετούς ιδιογομωτες ......είναι κατάλληλο?????? Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα????? Στροφείο το OMV OTP για πλαστικούς κάλυκες είμαστε εντάξει????? ( Από ότι βλέπω δεν είναι πολύ ακριβό)..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια .Οι γνώσεις σας στην πράξη είναι πολύτιμες!!!! Άλλο το διαβάσα......κι άλλο το δοκίμασα.......... Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η ιστορία με τις πολυσταδιακες μηχανές και τα σούπερ ντουπερ φυσίγγια καλή είναι ......αλλά προσωπικά με απομακρύνει από την ιδιογομωση γιατί την κάνει πολύ ακριβη,χρονοβόρα περιπλοκη και ασύμφορη........ειδικά όταν πρόκειται να γεμισεις 10 κουυια τον χρόνο!!! Η σκέψη μου επί του παρόντος επικεντρώνεται στο παραδοσιακό ρελι .........και βλέπουμε αργότερα....... Η ιδέα σου για το δράπανο πάγκου με βρίσκει σύμφωνο αφού μου δίνει και την προοπτική αργότερα να αγοράσω και μια πχ omv smart προχωροντας και στο αστεροειδες....... Με προβληματίζει λίγο το θέμα του τζόγου του δραπανου και η ρύθμιση το ύψους δηλαδή του στοπ. Όσοι κλείνετε με δράπανο θα το έχετε λύσει φαντάζομαι....., Επίσης από ότι διαβάζω το δράπανο EINHELL 501 χρησιμοποιείται από αρκετούς ιδιογομωτες ......είναι κατάλληλο?????? Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα????? Στροφείο το OMV OTP για πλαστικούς κάλυκες είμαστε εντάξει????? ( Από ότι βλέπω δεν είναι πολύ ακριβό)..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
Για να αποφυγεις τους τζογους στο δραπανο θα το βαζεις να μην κανει κολωνα μεγαλη διαδρομη μεχρι να ρελιασει..τι σημαινει αυτο;θα το εχεις σε αποσταση περιπου οση να χωραει ο καλυκας να ρελιασει..αν σκεφτεις αργοτερα για την omv smart θα σου λυσει τα χερια και ειναι πολυ οικονομικη την εχω 3 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος..δραπανο ειτε το 501 παρεις ειτε το 401 την δουλεια σου θα την κανεις..και στροφειο μια χαρα ειναι το omv otp και για τα λεφτα του πολυ ποιοτικο ιδιας αξιας και με ακριβοτερα μην σου πω..η αποφαση ειναι δικη σου αν το θες πιο σοβαρα να ασχοληθεις με την ιδιογομωση κατ εμε πηγαινε απευθειας σε δραπανο

χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον θέλω να πω ότι κανείς δε μας ανάγκασε να κάνουμε κάτι ούτε να αγοράσουμε Ούτε να πουλήσουμε χωρίς να το θέλουμε.κάποτε είχαμε άλλη συμπεριφορά απέναντι σε κάποιους ανθρώπους ,Που καλώς η κακώς μάθαμε κάποια πράγματα από αυτούς και τώρα ξαφνικά έχουμε βρεθεί απέναντι χλευάζουμε κοροϊδεύουμε σε αυτά που κάποτε συμμετείχαμε. Καλό θα είναι λοιπόν την αντίθετη άποψη μας να την εκφράζουμε με άλλον τρόπο όχι χλευάζοντας και κοροϊδεύοντας τους ανθρώπους με τους οποίους κάποτε κάναμε παρέα προσπαθούσαμε να μάθουμε πράγματα από αυτούς . Και κάποιοι δεν βγήκαν καθόλου χαμένη από αυτή την ιστορία .Τώρα αν το πεντασταδιακο είναι καλό ή κακό υπάρχουν αρκετά βιντεάκια στο YouTube που αναιρούν τα Σημερινά λεγόμενα τους ,γιατί οι ίδιοι ανεβάζαν βιντεάκια και εκθείαζαν το πεντα σταδιακό τώρα ξαφνικά Δεν είναι καλό. Και εγω εχω άλλη άποψη για τα πολλα χιλιοστά αλλα την κράτο για τον εαυτό μου και το λέω εγω που εχω δώσει μια μικρη περιουσία σε μηχανές στάδια στροφεία και δεν σημαζευεται, να μην πω για υλικά. Και λέω σε αυτούς που ξεκινούν ιδιογωμοση οτι ουσία της ειναι στα απλα πραγματα. Και αν ερωτηθώ θα απάντησω χωρις να χλευάζω κανεναν γιατι στην ουσία χλευάζω τον εαυτό μου. Δοκίμασα δεν μου κάνει δεν το ξαναδοκιμάζω τέλος και μέχρι εκεί τα υπόλοιπα δε χρειάζονται είναι περιττά κακό κάνουμε στον εαυτό μας.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Χρόνια πολλά παίδες ! αφήστε τη φαγούρα μέρες που ειναι, ειμαστε και στο χώνεμα τώρα και όλα ειναι δύκολα :).Το πολυσταδιακό κλειιμο (η σταδιοποίηση του κλεισίματος δηλαδή) ειναι η φυσική εξέλιξη στην αναζήτηση και το ανήσυχο πνεύμα των ιδιογομωτων.Το πολυσταδιακό φυσιγγι εχει χαμηλότερο συγκεντρωτήρα ! Χάρις και εξαιτίας αυτού, του χαμηλότερου βύσματος, καλύτερους χρόνους καύσης και καλύτερες παραμένουσες ταχύτητες.. Φυσικά και μπορει καποιος να φτιάξει αξιοπρεπέστατα φυσιγγια με πιο απλό εξοπλισμό και ισως ετσι θα πρεπει να ξεκιναει καποιος που δεν ειναι σίγουρος αν θα του αρέσει όλο αυτό το καινούργιο αγνωστο μονοπάτι της ιδιογόμωσης.Αν και περισσότερο θα μπερδευτεί καποιος που ξεκινάει τωρα την ιδιογόμωση με το τι και ποια εργαλειία να επιλέξει,τα οποια ουτε φτηνά ειναι ουτε και ευκολα στη χρήση τους.Μια μεκ και ενα δραπανο εχουν κοντα στα 300 ευρώ μπορει και παραπάνω ανάλογα τι δραπανο θα βρες, και με το που τα πάρεις θα θελουν και τις πατεντούλες τους για να τα φερεις οπως πρεπει, κεντραρισματα,στερεωματα ,στοπ,κυλινδράκια κλπ ...Οποιος κάτσει μπροστά απο μια μηχανούλα απο αυτές που φτιάχνει ο Καββαδίας, και γεμίσει 5-6 φυσίγγια θα δει αμεσως τι ειναι να οδηγας φιατ και τι φεράρι...

Status
Not open for further replies.
Back