Θα τον ρωτήσω και θα σας πώ!Μανωλη ετσι ''ακρη'' δεν βγαζουμε....ρωτησε τον φιλο σου ποιο LOT εχει....πως κλεινει και σε τι υψος ρελιαζει.....
μηπως και δεν τα ρελιαζει ?? Το 2,25 το βρισκω υπερβολικο φιλε!!!
Θα τον ρωτήσω και θα σας πώ!Μανωλη ετσι ''ακρη'' δεν βγαζουμε....ρωτησε τον φιλο σου ποιο LOT εχει....πως κλεινει και σε τι υψος ρελιαζει.....
μηπως και δεν τα ρελιαζει ?? Το 2,25 το βρισκω υπερβολικο φιλε!!!
Για το πρώτο ερώτημα (Τασκώφ) δεν ξέρω ...Δυό ερωτήσεις! Το βυσμα του Τασκωφ θέλει πολύ πάτημα ή ίσα που να διπλωσει λίγο; Και το δευτερο... Τα δυό βυσματα σταυρού της φωτό ειναι, αν δεν εχει γινει λάθος, του Καρδαρά. Το αριστερό θεωρείται υψους 19 και το δεξιό 21. Και τα δύο εχουν ακριβώς το ίδιο ύψος αλλα διαφορετικο κατω μερος οπως θα δειτε. Το δεξιό οταν γεμιστει κανονικά με γομωση αφήνει 1 mm λιγοτερο κενο για κλείσιμο. Τι παίζει; Ειναι φυσιολογικό;View attachment 4749View attachment 4751
Δεν νομίζω, τι στρίψιμο να του κάνεις, και θα παραμείνει στριμμένος ;;; Πιστεύω ότι με φόρτωμα σε πυρίτιδα (πιέσεις) και κλείσιμο ρελιαστό με χαρτονάκι, θα αυξάνει λίγο περισσότερο η διασπορά. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, δεν ήθελα παραπάνω. Μου αρκεί άνοιγμα 80-85 εκ. στα 20 μέτρα με σταθερό full τσοκ (Baikal) ... Εξάλλου δεν κυνηγώ μπεκάτσα, στις τσίχλες τα ρίχνω ...Ευχαριστώ πολύ Στέλιο! Κάτι παρομοιο θα γινεται και με του Καρδαρά φαντάζομαι... Παρεμπιμπτόντως, υπάρχει κανενας τρόπος να αυξήσουμε περισσότερο την διασπορά αυτών των διασπορέων χωρίς να αφαιρεσουμε τα πέταλα( μολυβδώσεις γαρ) και χωρις να πατησουμε περισσότερο το βύσμα; Στρίψιμο του σταυρού πχ;
Δοκίμασε να κόψεις το σταυρο όχι πέρα πέρα, μόνο τις γράμμες παράλληλα εως τον κεντρικό σωλήνα με ένα λεπίδι και μετά στριφτον να χωριστεί σε δυο κομμάτια.. έτσι έχεις περισσότερα "κομμάτια" μέσα στα σκάγια... μην περιμένεις και πολλά όμως.. αλλοιώς ελικοειδής με πατέντα να του βάλεις φτεράΕυχαριστώ πολύ Στέλιο! Κάτι παρομοιο θα γινεται και με του Καρδαρά φαντάζομαι... Παρεμπιμπτόντως, υπάρχει κανενας τρόπος να αυξήσουμε περισσότερο την διασπορά αυτών των διασπορέων χωρίς να αφαιρεσουμε τα πέταλα( μολυβδώσεις γαρ) και χωρις να πατησουμε περισσότερο το βύσμα; Στρίψιμο του σταυρού πχ;
Εδώ γεμίζουν 24άρες στα 28 γρ. ...Μια σκοπευτική πυρίτιδα (π.χ. ΑSx28) μπορεί να γεμιστεί στα 24gr....;;
Τα ειπες ολα.να προσθεσο εκτος απο τα μπαρ κερδηζης και σηγκετροσηΕδώ γεμίζουν 24άρες στα 28 γρ. ...
Φυσικά και μπορεί, γιατί όχι ; Μεγάλες ταχύτητες, μικρότερες πιέσεις, μεγάλη συγκέντρωση ... τουφεκιές μπάλα !!!
Απλά δεν συμφέρει, γιατί είναι μεγαλύτερη η δόση. Εκεί που με μια 24αρα θα βάλεις 1,20 - 1,25 γρ. με μια 28αρα θέλεις 1,35 - 1,40 γρ.![]()
.........από 20 μέχρι 30Μια σκοπευτική πυρίτιδα (π.χ. ΑSx28) μπορεί να γεμιστεί στα 24gr....;;
Ευχαριστώ Νίκο!!.........από 20 μέχρι 30
Ωραίο στησιμο, το καψουλι maxam;Καιρό τώρα ήθελα να στήσω ένα 28αρι διασποράς για το μόνοκανο μου.
Δοκίμασα παλιότερα τον Θώδη τον πράσινο αλλά ήθελε κόψιμο για να μου βγει η όγκομετρια και είχα και αρκετές μολυβδωσεις στην κανη.
Ο διασπορεας Καρδαρά 22 όμως ταίριαξε με την csb5 στο 1.40*28.
Το setup ολοκληρωμένο:
Maxam 12/68,5 csb5 1,40*28 Καρδαράς 22 διασποράς Νο10 πέντε στάδια 57mm.
Η συνταγή είναι γύρω στα 400m/s
Το όπλο της δοκιμής είναι ένα μόνοκανο baikal με 76mm θαλαμη,71εκ κανη full τσοκαρισμενο,και τα χαρτόνια έχουν διαστάσεις 1*1.
Άποψη μου ότι το φυσιγγι έχει 5 μέτρα ακόμη.
View attachment 4778View attachment 4779
Ωρεα τουφεκια.και αθλητηκη 28γρΚαιρό τώρα ήθελα να στήσω ένα 28αρι διασποράς για το μόνοκανο μου.
Δοκίμασα παλιότερα τον Θώδη τον πράσινο αλλά ήθελε κόψιμο για να μου βγει η όγκομετρια και είχα και αρκετές μολυβδωσεις στην κανη.
Το setup ολοκληρωμένο:
Το όπλο της δοκιμής είναι ένα μόνοκανο baikal με 76mm θαλαμη,71εκ κανη full τσοκαρισμενο,και τα χαρτόνια έχουν διαστάσεις 1*1.
Δημήτρη το ίδιο έκανα κι εγώ πριν κάποια χρόνια. Με το ίδιο σκεπτικό. Για το ίδιο όπλο (μονό Baikal) με σταθερό Full τσοκ. Μόνο εμένα είναι με θαλάμη 70 χιλ. Αυλός 18,4 διάμετρος στομίου 17,5 δηλ. πραγματική σύσφιξη 9/10 ... Α, και η κάννη δεν είναι 71 εκ. (δεν ξέρω στο δικό σου) στο δικό μου είναι 72,5 εκ.Καιρό τώρα ήθελα να στήσω ένα 28αρι διασποράς για το μόνοκανο μου.
Το setup ολοκληρωμένο: