Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νίκο να σου απαντήσω εγώ που την έχω δοκιμάσει τη μίξη αυτή s4+sipe = s4 or sipe
Δηλαδή τίποτα εντελώς σαν να γεμίσεις τη μια η την άλλη μόνη της

Έτσι ακριβώς.

Παιδια το ιδιο πιστευω και εγω.....και ας μην το εχω δοκιμασει.... ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!!
ΥΓ. Οι διαφορές μεταξυ των δυο πυριτιδων sipe - s4 ειναι ελαχιστες.

Καλο μεσημερ Σπυρο!!! Οταν εγραψα '' εαν φουνταρουν οι ιταλοι.......'' δεν το ειπα για να σε μειωσω η να σε θιξω....
φιλε μου .Αυτο πιστευω να το καταλαβες....απαντηση εψαχνα σαν αυτη που μου εδωσε ο Νικολας. Δεν δεχομαι να κανω πραγματα μονο και μονο επειδη το κανουν Αγγλοι - Γαλλοι - Ιταλοι κ.α. Θελω να ξερω γιατι το κανω.
Τωρα οι δοκιμες.....και ο κυνηγοτοπος καλός ειναι....σου δειχνει ''πραγματα''.....αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση
παντα κατα την γνωμη μου η μιξη αυτη ειναι μετρησιμη μονο σε κανονακι δοκιμων....το λεω χωρις να
υποτιμω την πειρα 45 χρονων που εχεις σαν κυνηγος.!!!!
Ενταξει Νικο το δεχομαι.Ομως, κατα τη γνωμη μου παντα ,η απαντηση του Νικολα, ειναι ιδια με τη δικη μου τοποθετηση αλλα με διαφορετικο συμπερασμα.Δεν βλεπω να παραθετει κανενα επισημο στοιχειο, αλλα αναφερετε γενικα και αοριστα στα Ιταλικα φορουμ.

Ενταξει Νικο το δεχομαι.Ομως, κατα τη γνωμη μου παντα ,η απαντηση του Νικολα, ειναι ιδια με τη δικη μου τοποθετηση αλλα με διαφορετικο συμπερασμα.Δεν βλεπω να παραθετει κανενα επισημο στοιχειο, αλλα αναφερετε γενικα και αοριστα στα Ιταλικα φορουμ.

Σπυρο ειναι απο ποια οπτικη γωνια το βλεπει ο καθε ενας μας....για μενα η απαντηση του Νικολα με
καλυψε.... η δικη σου ( με ολο τον σεβασμο ) δεν με καλυψε....δεν μου εδωσες στοιχεια... μου εγραψες...το
διαβασα....μου αρεσε....και εχω δυο δυδιμες αδελφες που χορευουν για παρτη μου. Υπαρχει καποια διαφορά
μεταξυ των δυο απαντησεων φιλε.

κ. Σπύρο με όλο τον σεβασμό δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να παραθέτω στοιχεία ξένων ή ελληνικών εταιριών φυσιγγίων.
Τα βλητικά κέντρα της Ευρώπης όπως έχω ξανά γράψει στο φόρουμ δίνουν έναν μπούσουλα στον ιδιογομωτη να δουλέψει και να εξελιχθεί. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει μαγική πυρίτιδα ή μαγικό φυσίγγι και τον τελευταίο λογο τον έχει αυτός που γεμίζει εφόσον έχει αντιληφθεί τις μεταβλητές του καιρού και του τερέν που κυνηγά ώστε να φτιάξει το καλυτερο φυσίγγι στην γεωμετρία της καννης του.
Σας παραθέτω τα παρακάτω site να βρείτε αυτο που επιθυμείτε.
http://www.ilbraccoitaliano.net/
https://www.polveridosiecartucce.com/

κ. Σπύρο με όλο τον σεβασμό δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να παραθέτω στοιχεία ξένων ή ελληνικών εταιριών φυσιγγίων.
Τα βλητικά κέντρα της Ευρώπης όπως έχω ξανά γράψει στο φόρουμ δίνουν έναν μπούσουλα στον ιδιογομωτη να δουλέψει και να εξελιχθεί. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει μαγική πυρίτιδα ή μαγικό φυσίγγι και τον τελευταίο λογο τον έχει αυτός που γεμίζει εφόσον έχει αντιληφθεί τις μεταβλητές του καιρού και του τερέν που κυνηγά ώστε να φτιάξει το καλυτερο φυσίγγι στην γεωμετρία της καννης του.
Σας παραθέτω τα παρακάτω site να βρείτε αυτο που επιθυμείτε.
http://www.ilbraccoitaliano.net/
https://www.polveridosiecartucce.com/
Δεν ειμαι τοσο καλος γνωστης της Ιταλικης γλωσσας.Εξαλλου δυο αντιστιχα φορουμ σαν το δικο μας μου υποδυκνειετε.Οσον αφορα τα στοιχεια που μου λετε οτι δεν ειστε εξουσιοδοτημενος να παραθεσετε,για να τα βρισκετε στο διαδυκτιο δεν ειναι κρατικο μυστικο αλλα διαθεσιμα προς αναγνωση απο ολους μας.Εαν λοιπον ειναι αληθη ανεβαστε τα στο φορουμ να τα διαβασουμε ολοι χωρις να χρειαστουμε διερμηνεα.Δειξτε μας ντοκουμεντα και οχι χρησμους της ΠΗΘΕΙΑΣ.

Καλο ειναι οταν απανταμε σε ενα ποστ να εχουμε διαβασει προσεκτικα τι λεει ο συναδελφος πριν.
Το θεμα με το ανακατεμα εχει κουρασει πολλους.Η ιδιογομωση θελει και ηρεμια ως γνωστον!!

Last edited:
Σπυρο ειναι απο ποια οπτικη γωνια το βλεπει ο καθε ενας μας....για μενα η απαντηση του Νικολα με
καλυψε.... η δικη σου ( με ολο τον σεβασμο ) δεν με καλυψε....δεν μου εδωσες στοιχεια... μου εγραψες...το
διαβασα....μου αρεσε....και εχω δυο δυδιμες αδελφες που χορευουν για παρτη μου. Υπαρχει καποια διαφορά
Νικο το οτι δεν σε καλυψα, σεβαστο και κατανοητο.Φαινετε οτι δεν εχω την δικη σου αντιληπτικη ικανοτητα ως προς την κατανοηση και αναλυση των στοιχειων που σου εδωσε ο Νικολας και που σε επεισαν να ενστερνιστης την επιστημονικα τεκμηριωμενη θεση του.Οσον αφορα τις δυδιμες και τον χορο ,φαινετε οτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη του χιουμορ.ΣΥΓΝΩΜΗ αν γινομαι κουραστικος,αλλα τι να κανουμε, υπαρχει διαφορα στην αντιληψη και αναλυση των πραγματων.

Καλο ειναι οταν απανταμε σε ενα ποστ να εχουμε διαβασει προσεκτικα τι λεει ο συναδελφος πριν.
Το θεμα με το ανακατεμα εχει κουρασει πολλους.Η ιδιογομωση θελει και ηρεμια ως γνωστον!!
Το κυνηγι κ.Αλεξη ειναι μια δραστηριοτητα που βαζει κατω απο τον ιδιο παρανομαστη ανθρωπους ολων των κοινωνικων στρωματων και διαφορετικου μορφωτικου επιπεδου.Εδω νομιζω οτι ολοι ειμαστε ιδιοι αφου επιλεξαμε να συμετεχουμε στο φορουμ.Αν καποιοι κουραζονται να διαβαζουν τις αποψεις καποιων συναδελφων,μπορουν καλιστα να τις αγνοουν/προσπερνουν.Εξαλλου γραφοντας καποιος κατι, δεν στερει απο αλλον τη δυνατοτητα να γραψει και αυτος την αποψη του.Εαν γιναμε κουραστικοι με το Νικο τοτε να μιλω μαζι του επι προσωπικου, χωρις να φαινονται οι αποψεις μας.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 00:00VIP Sipe / S4 32g
Γράφτηκε από το demk
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 Ψήφοι)
Vip%20Sipe-s4%20(6).jpg

Το VIP είναι μια μάρκα φυσιγγίων που εξαπλώνεται σε πολλούς νότιους οπλισμούς. Παράγονται και διανέμονται με οπλισμό στο San Marzano (TA) και σφραγίζονται σε ειδικές πλαστικές σακούλες. Εμπιστευμένοι δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε. Σήμερα αρχίζουμε να μιλάμε για το SIPE / S4 με δοχείο 32g. Παρουσιάζεται σε λευκό περίβλημα με τα σύμβολα των δύο σκονών. Ο αετός SIPE και η επιγραφή S4.
Περιέχουν ένα μείγμα των δύο διάσημων σκονών όπως χρησιμοποιείται συχνά μία φορά και είναι ιδανικά για όλα τα μικρά θηράματα, όπως τα Skylarks και τα Thrushes. Η κασέτα λειτουργεί καλά σε δροσερά και ελαφρώς υγρά κλίματα και είναι ιδανική για λήψη μεσαίας απόστασης.
Ας δούμε λεπτομερώς τα εξαρτήματα αυτής της κασέτας *:

Σκόνη: 1,45 g μείγματος S4 και Sipe.

Θήκη: σε πλαστικό τσαντίτη 70mm T2.

Αστάρωμα: επιχρωμιωμένο σώμα για κάλυψη μαύρης φλόγας CX2000 υψηλής ισχύος.

Μόλυβδος: καλά κατασκευασμένο μετριασμένο μόλυβδο σε δόση 31.55g.

Wad: πλαστικό B & P 'D' 24mm διαμάντι.

Έτοιμο Ύψος κασέτας: 57 mm.

Ταχύτητα V1: na;

Πίεση: na;

Κλείσιμο: Έξι φορές αστρικό?

Συσκευασία: συσκευασία των 25;

Μέση τιμή: 6 €. (10/14). Νικο απο αυτο ειχα παρει την ιδεα το 2014.Δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη μεταφραση αλλα κατι καταλαβαινης!!!!!!

Το κυνηγι κ.Αλεξη ειναι μια δραστηριοτητα που βαζει κατω απο τον ιδιο παρανομαστη ανθρωπους ολων των κοινωνικων στρωματων και διαφορετικου μορφωτικου επιπεδου.Εδω νομιζω οτι ολοι ειμαστε ιδιοι αφου επιλεξαμε να συμετεχουμε στο φορουμ.Αν καποιοι κουραζονται να διαβαζουν τις αποψεις καποιων συναδελφων,μπορουν καλιστα να τις αγνοουν/προσπερνουν.Εξαλλου γραφοντας καποιος κατι, δεν στερει απο αλλον τη δυνατοτητα να γραψει και αυτος την αποψη του.Εαν γιναμε κουραστικοι με το Νικο τοτε να μιλω μαζι του επι προσωπικου, χωρις να φαινονται οι αποψεις μας.
Άλλο η κατάθεση απόψεων και άλλο το σφάξιμο με το βαμβάκι.Καλη συνέχεια.

Ανακατέψτε το Sipe / s4
  • Ανακατέψτε το Sipe / s4
  • Συντάκτης: alcn30.06
  • Επισκέψεις: 1471
  • Λήψεις: 1

• Σχόλια: 2
  • Περιγραφή: Ένας διασκορπιστής με το πιο κλασικό μίγμα που χρησιμοποιείται ευρέως από εμάς στο νότο, μιλώ για Sipe / s4 εδώ είναι η εγκατάσταση: - NSI T2 / 70 686 1.65x35.5 διασκορπισμός wad gualandi SG κανονική pb8 αστρική σε ακριβώς 58mm
  • Αναφέρετε αυτήν την εικόνα
    Και αυτο ειναι ενα σεταπ διασπορας σε ελευθερη μεταφραση απο τον υπολογιστη.

Last edited:
Νικο το οτι δεν σε καλυψα, σεβαστο και κατανοητο.Φαινετε οτι δεν εχω την δικη σου αντιληπτικη ικανοτητα ως προς την κατανοηση και αναλυση των στοιχειων που σου εδωσε ο Νικολας και που σε επεισαν να ενστερνιστης την επιστημονικα τεκμηριωμενη θεση του.Οσον αφορα τις δυδιμες και τον χορο ,φαινετε οτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη του χιουμορ.ΣΥΓΝΩΜΗ αν γινομαι κουραστικος,αλλα τι να κανουμε, υπαρχει διαφορα στην αντιληψη και αναλυση των πραγματων.

Καλημερα Σπυρο. Καλη δυναμη σου ευχομαι σε οτι κανεις φιλε!! Κοιτα.....εψαχνα απαντησεις για την μιξη........εαν
μου εργαφες αυτο που εγραψεςΣκόνη: 1,45 g μείγματος S4 και Sipe. Αστάρωμα: επιχρωμιωμένο σώμα για κάλυψη μαύρης φλόγας CX2000 υψηλής ισχύος. Μόλυβδος: καλά κατασκευασμένο μετριασμένο μόλυβδο σε δόση 31.55g.
Τοτε θα ειχα μια ''απαντηση''.....και το πολυ σημαντικο ( για μενα ) αυτο που εργαψε ο Νικολας '' εριξαν την
προοδευτικοτητα της sipe και ανεβασαν της s4 '' . Να ξερω γιατι το κανω.....και οχι να πιθηκίζω φιλε. ;)

Διαβαζω αυτη την "Αντιπαραθεση" 2-3 μερες τωρα, και περαν της προσωπικης ευχαριστησης του χρηστη (που ειναι αρκετα σημαντικο απο μονο του και δεν το κατακρινω) προσπαθω να κατανοησω ποιος ειναι ο λογος για να κανεις μιξη πυριτιδας για να κυνηγησεις τσιχλες και σιταρηθρες οπως αναφερει το φυσιγγι που εβαλε ως παραδειγμα ο Σπυρος παραπανω.

Προσωπικα δεν θα κατεφευγα σε τετοιες πρακτικες γιατι τα κυνηγια που κανω ειναι τοσο συγκεκριμενα που τετοιες γομωσεις στα ματια μου δειχνουν καπως γελοιες. Ισως σε πιο ακραιες συνθηκες παγετου, ισως συγκεκριμενα θηραματα υδροβια, ισως ισως. Οποιος θελει εννοειται μπορει να δοκιμαζει, οπως μπορει και να γεμιζει σε χαρτινους, να κλεινει με ρελι ή με αστερι και κεντρικη συντηξη. Οτι γουσταρει κανει ο καθενας, φυσικα παιρνοντας και τα αναλογα ρισκα στην αποδοση ή στις πιεσεις.

Οποτε η ερωτηση η δικη μου ειναι η εξης: Σε τι θηραματα και τι κυνηγια χρησιμοποιητε αυτες τις γομωσεις, και σε τι καιρικες συνθηκες

Διαβαζω αυτη την "Αντιπαραθεση" 2-3 μερες τωρα, και περαν της προσωπικης ευχαριστησης του χρηστη (που ειναι αρκετα σημαντικο απο μονο του και δεν το κατακρινω) προσπαθω να κατανοησω ποιος ειναι ο λογος για να κανεις μιξη πυριτιδας για να κυνηγησεις τσιχλες και σιταρηθρες οπως αναφερει το φυσιγγι που εβαλε ως παραδειγμα ο Σπυρος παραπανω.

Προσωπικα δεν θα κατεφευγα σε τετοιες πρακτικες γιατι τα κυνηγια που κανω ειναι τοσο συγκεκριμενα που τετοιες γομωσεις στα ματια μου δειχνουν καπως γελοιες. Ισως σε πιο ακραιες συνθηκες παγετου, ισως συγκεκριμενα θηραματα υδροβια, ισως ισως. Οποιος θελει εννοειται μπορει να δοκιμαζει, οπως μπορει και να γεμιζει σε χαρτινους, να κλεινει με ρελι ή με αστερι και κεντρικη συντηξη. Οτι γουσταρει κανει ο καθενας, φυσικα παιρνοντας και τα αναλογα ρισκα στην αποδοση ή στις πιεσεις.

Οποτε η ερωτηση η δικη μου ειναι η εξης: Σε τι θηραματα και τι κυνηγια χρησιμοποιητε αυτες τις γομωσεις, και σε τι καιρικες συνθηκες
Βικτωρα,καλο μεσημερι,χαιρομαι που μιλαμε για πρωτη φορα.Το συγκεκριμενο σεταπ το χρησιμοποιω για τσιχλα,τρυγονι, μπεκατσινια και μπεκατσες. .Δυστυχως εδω το νησι μου δεν εχει αλλα κηνυγια.Ο χαρακτηρισμος σου ως γελοιο δεν ειναι οτι καλυτερο,Θα προτιμουσα να μου εγραφες οτι ειναι αστοχη μια τετοια μιξη,αλλα οχι γελοια,ειναι προσβλητικο.Ο.Κ παντως δεν πειραζει, να σε καλα που εγραψες.

Καλημερα Σπυρο. Καλη δυναμη σου ευχομαι σε οτι κανεις φιλε!! Κοιτα.....εψαχνα απαντησεις για την μιξη........εαν
μου εργαφες αυτο που εγραψεςΣκόνη: 1,45 g μείγματος S4 και Sipe. Αστάρωμα: επιχρωμιωμένο σώμα για κάλυψη μαύρης φλόγας CX2000 υψηλής ισχύος. Μόλυβδος: καλά κατασκευασμένο μετριασμένο μόλυβδο σε δόση 31.55g.
Τοτε θα ειχα μια ''απαντηση''.....και το πολυ σημαντικο ( για μενα ) αυτο που εργαψε ο Νικολας '' εριξαν την
προοδευτικοτητα της sipe και ανεβασαν της s4 '' . Να ξερω γιατι το κανω.....και οχι να πιθηκίζω φιλε. ;)
Νικο χαιρετω, δεν ξερω που κανεις επι το πλειστον τα κυνηγια σου,γιατι δεν βλεπω το μερος που μενεις.Παντως δεν χανεις τιποτα εαν γεμιζες και δοκιμαζες μερικα φυσιγγια στα πουλια γιατι βλεπω οτι το ψαχνεις πολυ και αυτο μου αρεσει!!!!!!!!

εγω πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα ενα ενα φυσιγγιο να γινετε η μιχ , και οχι στα δοχεια πυριτηδος , για να μην χαλασουμε την υποληπη πυρητιδα , και δεν θα ειναι και καλα μηραζμενη η πυριτηδα , αλλου θα εχει πεισοτερη S4 , και αλλου περισοτερη SIPE, ενω στο φυσιγγιο θα βαλουμε για παραδειγμα ο,75 S4 KAI o,70 sipe ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΩΝΟΥΜΕ ,η την βαζουμε με την σειρα

τι κερδηζουμε , κυνηγαω στην Σαμο ποιο πολυ τσιχλα , κοτσυφα ,περδικα περισοτερο , και λιγο τα ελαχηστα τρυγονια , της λιγες φασες , και μπεκατσες , κανενα λαγο περιστασιακα ,με υγρασια φουλ , και ζεστη στην αρχη , τωρα κρυο με υγρασια

Βικτωρα,καλο μεσημερι,χαιρομαι που μιλαμε για πρωτη φορα.Το συγκεκριμενο σεταπ το χρησιμοποιω για τσιχλα,τρυγονι, μπεκατσινια και μπεκατσες. .Δυστυχως εδω το νησι μου δεν εχει αλλα κηνυγια.Ο χαρακτηρισμος σου ως γελοιο δεν ειναι οτι καλυτερο,Θα προτιμουσα να μου εγραφες οτι ειναι αστοχη μια τετοια μιξη,αλλα οχι γελοια,ειναι προσβλητικο.Ο.Κ παντως δεν πειραζει, να σε καλα που εγραψες.

Ο χαρακτηρισμος γελοιο, πηγαινε στη μιξη εννοειται, οχι στο οτι αποφασισες να ασχοληθεις εσυ. Αντιστοιχα μπορει να θεωρηθει γελοιο το οτι γεμιζω χαρτινα με παραδοσιακο ρελιασμα, για ενα κυνηγι που μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα φυσιγγι σκοπευτικο των 28γρ. Γελοιο πχ μπορει να χρειαστει να ριχνεις βαρια φυσιγγια διασπορας με πολυ ψιλο σκαγι, πολυ χοντρο σκαγι σε μικρα θηραματα, ή οτιδηποτε ξεφευγει λιγο απο την πεπατημενη, χωρις ομως να ειναι κατακριτεο εαν αυτο ευχαριστει καποιους και ειναι αποδοτικο στο πως ριχνουν. Αυτο που πηγαινε ως σχολιο σε σενα προσωπικα ειναι αυτο που εσωκλειω στην πρωτη σειρα σε παρενθεση, οτι δηλαδη η προσωπικη ευχαριστηση του χρηστη ριχνοντας ενα τετοιο φυσιγγι ειναι αρκετα σημαντικη και δεν την κατακρινω. Επισης γελοιο ως πρακτικη το θεωρω γιατι (παντα κατα τη προσωπικη μου αποψη που μπορει να μην ειναι και η σωστοτερη) ιδιο ή παρομοιο εργο μπορεις να παρεις και με μια πυριτιδα. Ισως σε πιο ειδικα φυσιγγια να το δικαιολογω, αλλα δεν το χω δοκιμασει κιολας λογω ελλειψης ενδιαφεροντος.

Σε καθε περιπτωση αν η λεξη ενοχλει, ευχαριστως να την αλλαξει καποιος απο τους mods, ετσι και αλλιως δεν ειχα σκοπο να σου επιτεθω αλλα να πω την γνωμη μου

Status
Not open for further replies.
Back