Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για μένα:
Ζυγαριά Ρεξ 90€
Ρελιασρα χειρός με το δικό της στροφείο (μια χαρά είναι για ρελι)
Τοσο ακριβη ζυγαρια για ποιο λογο;εγω απο ebay 10 ευρω την ειχα παρει πριν 10 χρονια και μονο μια φορα μπαταριες της αλλαξα

Μπες στο WISH και θα πάρεις ζυγαριά με υπόδιερεση προς τέσσερα και ψηφιακό παχύ μέτρο το πολύ μαζί με τα μεταφορικά 20€. Η mec είναι ένα εργαλείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε πάγκο ιδιογωμοτη. Τα υπόλοιπα είναι όλα σχετικα είναι , εξαρτάται σε ποιο επιπέδο θες να φτάσεις.

Μα τι λες τώρα..... εικοσαρι θα παρεις!!!!

Μεχρι τωρα, δεν σας ειπα τι θελω..αλλα το ειχα ξανα αναφερει...
Ο ερωτας μου ειναι τα,,,Darne !!!!! σε cal.16.kiss me.
https://www.naturabuy.fr/Fusil-juxtapose-Darne-V17-occasion-item-2828142.html
https://www.naturabuy.fr/Fusil-juxtapose-Darne-P17-occasion-16-70-item-3591736.html
H
https://www.naturabuy.fr/CHARLIN-LUXE-GRAVE-378-14--item-2167252.html
https://www.naturabuy.fr/Fusil-charlin-petite-clef-calibre-16-70-item-5823020.html

Aν δεν κατσει κατι τετοιο, τοτε θα παω σε 20αρακι...

Το μονο που με προβληματιζει, ειναι η κατασταση τους, και το βασικοτερο:
Το κοντακι...λογο των ολισθενων κλειστρων, δεν μπορω να αλλαξω την μικρη κλιση λόγο οτι θελω κοντακι 40cm !!! με τις αναλογες κλισεις...

Last edited:
Μίλτο,
Δοκίμασε να ρελιάσεις τα μονόβολα με το ίδιο στροφείο που χρησιμοποιείς για τα σκάγια.
Θα το δοκιμασω Λευτερη...γιατι ομως προτινεις ενα στροφειο με πιο στενη στεφανη και κυρτωμα προς τα μεσα οπως το omv sp2;δεν εφαπτει καλα το μονοβολο στον καλυκα και φοβαμαι μην μου καβαλησουν οι ραβδωσεις το χειλος

Αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει μετρήσιμη διαφορά στην απόδοση μεταξύ των δύο το στενό-καμπυλωτό ρέλι είναι πιο αξιόπιστο σε ημιαυτόματα και επαναληπτικά, όσον αφορά τις εμπλοκές.
Οντως σ αυτο που λες εχεις δικιο..καμια φορα το ισιο παχυ ειδικα σε μονοβολα που δεν εχουν μεγαλη συμπιεσιμοτητα οπως το μπρενεκε ας πουμε εχει μια ταση να κλωτσαει το ρελι προς τα εξω και να κανει κατι σαν καμπανα και οντως εκει μπορει σε ορισμενα αυτογεμη να κανει εμπλοκη

Παιδια, να ρωτησω...απο αυτα πουυ διαβαζω, και με την σουμα που εκανα τι θα χρειασθω( θελω να μου πειτε τις αποψεις σας) για να γεμισω π.χ καλυκα 65mm ρέλι: Μηχανη Λαναρά 90 ευρω+ καψουλωτης 20 ευρω+καλυκοκοφτης 25 ευρω+ στροφειο 20 ευρω+ ζυγαρια (μηχανηκη) 90 ευρω?+δραπανο παγκου 100 Ευρώ+ πυριτυδες(2 ειδη για αρχη?) 40 ευρω+καλυκες-συγκεντρωτηρες+μαλινες ταπες+καψυλια+σκαγια+ μετριδια...κ,.τλ.30 ευρω= 400 ευρώ περίπου....
Πιανουμε τόσα .think. Τι λέτε?
Δεν πας να πάρεις 400€ φυσίγγια και όταν τελειώσουν, το ξανασκέφτεσαι.... .sarcastic.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις...εαν παρω καποιο οπλο με 65mm τοτε μονο ρελι...εαν παρω καποιο με 70mm τοτε και αστέρι...
Απλά θελω να εχω μια γενική τιμη για το συνολο... ;)
εχω την εντιποση οτι στα 46 χρονια σου θα αρχησης να κυνηγας , και θες να παρεις οπλο με 65 αρες ντε και καλα θαλαμες και διαμετρηματα η GAL 12 , η GAL 16 , η GAL 20 , και θες να γεμηζεις , σωστο δεν ειναι λαθος , εγω θα σου ελεγα GAL 12 , με 70μμ που μπωρεις να ριχνεις , απο 24 γραμμαρια μεχρι 40 , αλλα κοιτα πρωτα εαν πραγματικα σου αρεσει το κυνηγι , και η ιδιογωμοση πριν μπεις σε εξοδα . Εμενα παντος ολη αυτη η ιστορια μου φενετε περιεργη.think.

εγω πιστευω οτι με μια ρελιαστρα χειρος 20 ευρω , που πρεπει να βαλεις ενα στοπ ,ωστε να ρελιαζει παντα στο ιδιο υψως , εγω ειχα βαλει ενα σφικτηρα απο βρυση για στοπ , που βιδονα , και ξεβιδονα , αναλογα το υψος του καλυκα , ποτε στα 65 , και ποτε στα 70 μμ , μια ζυγαρια 30 ευρω και εισαι οκ , με 50 ευρω , δεν λεω τα υλικα γιατι , ετσι και αλλιος θα επερνες φυσιγγια , οποτε ειναι το ιδιο πραγμα , αλλα τα λεμε και αυτα 100 συγκερωτηρες 1,5 ευρω , 3 κιλα σκαγια 9 ευρω , 100 καλυκες 7,5 ευρω , 500 γραμμαρια πυριτηδας A1 20 ευρω , 1000 χαρτονακια 6 ευρω , δηλαδη με λιγοτερα απο 100 ευρω , δοκημαζεις και βλεπεις , και μετα εαν σου αρεσει αργοτερα αποφασιζης για κατι αλλο , η μενης στα ιδια εργαλεια

Status
Not open for further replies.
Back