Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραιος!!!! Πολλα απο αυτα που βλεπω ειναι συλλεκτικα.....Θα σου προτεινα να τα κρατησεις και μην τα
χαλασεις. Τα καψουλια ειναι πολυ φτηνα.....αγορασε καινουργια Παναγο....Οσο για την SIPE δεν ξερω
ποσα χρονια την ειχε ο παππους....Μηπως ειναι αυτη ''συλλεκτικη'' ??
Έχω τα κουτιά τους το πλαστικό είναι με κόκκινο καπάκι. Σε κάποια κουτιά φυσίγγια που έχει φτιάξει γράφει επάνω τι έχει και γράφει sipe diamond. Αυτα γράφει επάνω στα κουτιά μια ζωή γέμιζε φυσίγγια.20200815_184003.jpg

Απο ολα αυτα που βλεπω, προσωπικα θα χρησιμοποιουσα μονο τα σκαγια. Τα καψουλια μπορει να ειναι σε καλη κατασταση, σχεδον ομως κανενα δεν μπαινει σε συγχρονους καλυκες, ειδικα τα 6.45 και τα Neroxin. Ακομα ομως και οσα ταιριαζουν σωστα σε νεους καλυκες δεν ειναι σιγουρο οτι θα συμπεριφερθουν σωστα σε συνδυασμο με την πυριτιδα. Τα Neroxin ειδικα θελουν συγκεκριμενους καλυκες, γιατι ειναι στενοτερα απο τα συγχρονα

Οποτε αν θες, κρατα τα ως συλλεκτικα, και δωσε ενα μικρο ποσο για αγορα πυριτιδας και καλυκων, και ξεκινα.

Έχω τα κουτιά τους το πλαστικό είναι με κόκκινο καπάκι. Σε κάποια κουτιά φυσίγγια που έχει φτιάξει γράφει επάνω τι έχει και γράφει sipe diamond. Αυτα γράφει επάνω στα κουτιά μια ζωή γέμιζε φυσίγγια.View attachment 25627

Κρατησε τα ΟΛΑ.....Μην χαλασεις ΤΙΠΟΤΑ....ΟΛΑ ειναι συλλεκτικα.....Ακομα και η SIPE που εχεις....

Τα εξοδα για ξεκινησεις ειναι λιγα....Ξεκινα με καινουργια υλικα Παναγο!!!

Απο ολα αυτα που βλεπω, προσωπικα θα χρησιμοποιουσα μονο τα σκαγια. Τα καψουλια μπορει να ειναι σε καλη κατασταση, σχεδον ομως κανενα δεν μπαινει σε συγχρονους καλυκες, ειδικα τα 6.45 και τα Neroxin. Ακομα ομως και οσα ταιριαζουν σωστα σε νεους καλυκες δεν ειναι σιγουρο οτι θα συμπεριφερθουν σωστα σε συνδυασμο με την πυριτιδα. Τα Neroxin ειδικα θελουν συγκεκριμενους καλυκες, γιατι ειναι στενοτερα απο τα συγχρονα

Οποτε αν θες, κρατα τα ως συλλεκτικα, και δωσε ενα μικρο ποσο για αγορα πυριτιδας και καλυκων, και ξεκινα.
Ναι το ξέρω ότι είναι 6.45 και δεν κάνουν και δεν ταιριάζουν με της σύγχρονες πυρίτιδες. Στα πλαστικά όμως έχω και καινούργια καψιλια νομίζω στην μια φωτογραφία

Συμφωνω με Νικο και Βίκτωρα, χρησιμοποίησε μονο τα σκάγια. Ακριβως τις ίδιες δοσολογίες και πυριτιδες ειχα δει σε παλλια κυνηγετικά νεα απο τον Ελευθεριο Συνοδινο ισως την ιδια πηγή ειχε ο παππούς σου.

Ναι το ξέρω ότι είναι 6.45 και δεν κάνουν και δεν ταιριάζουν με της σύγχρονες πυρίτιδες. Στα πλαστικά όμως έχω και καινούργια καψιλια νομίζω στην μια φωτογραφία

Παναγο , φτιαξε μια ωραια ''βιτρινα'' και βαλτα ΟΛΑ μεσα !!!!
Ξεκινα με καινουργια υλικα....100 καψουλια εχουν 4,5 ευρω.... και 100 καλυκες 8 ευρω...Μην χαλασεις
αυτα που σου χαρησε ο παππους!!!

Ναι καταλαβαίνω τι μου λες ένα θα χρησιμοποιήσω δεν το διατύπωσα σωστά μου τα άφησε ένας παππούς που γέμιζε για αυτό έχω καμία 30 κιλά σκάγια 8-9-7-5 μπαρούτι sipe και μερικά υλικά για να γεμίσεις φυσιγγια. View attachment 25623View attachment 25624View attachment 25625
Ωραιος..εγινες συλλεκτης με τη μια

Αυτά τα υλικά θέλουν τον Πλερωνακη τους χαχα...
Παναγη κράτησε τα κ για να θυμάσαι τον παππου που στα έδωσε αλλά κ γιατί έχουν συλλεκτική αξία...
Βαλε μας κ καμιά φωτο στα "παλια φυσίγγια"...
Ναι θα σας βγάλω όταν πάω στο χωριό γιατί τώρα είμαι Πειραιά

Εάν έχει κάποιος cal.16 έχω καινούριους κάλυκες fiocchi με καψιλια επάνω να τους πάρει να τους γεμίσει μου είναι άχρηστοι σε αυτό το διαμέτρημα μοιάζουν με αυτά αλλά όχι με αυτά καψιλια.View attachment 25639
Έχεις μύνημα.

Λοιπον....Εριξα και μετρησα 3 σεταπ....Ενα το δικο μου 1,65χ32- Ηλιοπ.22. Ενα του φιλου του Τακη στο
170χ32-Ζ2Μ24 - Και το τριτο του φιλου του Βικτωρα 1,65χ32-Aguila22- για μην εχει ''παραπονο''... :)

Ολα με Ν9 σκαγια στα 30 μετρα με 3* αστρα μαμα τσοκ. Και ασχετα με τον ΚΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ
και στα 3 σεταπ πατησα λιγο το 3το σταδιο.....( Τακη εσυ ξερεις τι εννοω...και τι εχω κανει ;) ).

ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....

Οι διαφορές ΑΜΕΛΗΤΕΕΣ και σε ταχυτητες και σε συγκεντρωση.....
Εαν με ρωταγε καποιος ποιο μου αρεσε ποιο πολυ....θα διαλεγα του Βικτωρα την κατανομη!!!

Λοιπον. CX2000 - 165X32-Hλιοπουλος 22- Ν9 - 68,5 - 57- V1,5-399m/s - 640 -551=86% συγκεντρωση.

Τακης. CX2000 -1,70X32 -Z2M24-N9 -68,5 -58. V1,5-387m/s - 640 - 544=85% συγκεντωση .

ΒΙΚΤΩΡ. CX2000 -1,65X32 -Agyila 22-N9 - 68,5 - 57,8. V1,5-392m/s . 640 - 536 = 84% συγκεντρωση.

Oλες οι τουφεκιες σχεδον ΙΔΙΕΣ με του Βικτωρα ποιο ομοιομορφη κατανομη....ενω τα αλλα δυο εχουν
λιγο ποιο εντονα κεντρα.....Σαν αυτες που αρεσουν στο φιλο μου τον Τακη.!!!:)

Και οι τρεις τουφεκιες = Ο χαρος βγηκε παγανιά..... παιδες!!!!:)
Αρχικά θα ήθελα να πω ενα μεγαλο μπράβο για τον χρόνο αλλά και το μεράκι που έχετε. Διαβάζοντας αυτά που γράφεται εσείς και τα υπόλοιπα μέλη γινόμαστε όλοι καλύτεροι και με την.ανταλλαγη απόψεων βελτιώνουμε τα φυσιγγια μας αναζητώντας ττην τελεια ντουφεκια.Και επειδή αναφέρεστε στην mb 32 την οποία καιεγω χρησιμοποιω κατά κόρον σας παραθέτω ενα σεταπ το οποίο προσωπικά δεν με έχει απογοητεύσει απο θερμοκρασιες 20 και κατω. cx2000 1,67*32,5 Giovanni 24 κλείσιμο 3σταδιων στα 57,2.

Αρχικά θα ήθελα να πω ενα μεγαλο μπράβο για τον χρόνο αλλά και το μεράκι που έχετε. Διαβάζοντας αυτά που γράφεται εσείς και τα υπόλοιπα μέλη γινόμαστε όλοι καλύτεροι και με την.ανταλλαγη απόψεων βελτιώνουμε τα φυσιγγια μας αναζητώντας ττην τελεια ντουφεκια.Και επειδή αναφέρεστε στην mb 32 την οποία καιεγω χρησιμοποιω κατά κόρον σας παραθέτω ενα σεταπ το οποίο προσωπικά δεν με έχει απογοητεύσει απο θερμοκρασιες 20 και κατω. cx2000 1,67*32,5 Giovanni 24 κλείσιμο 3σταδιων στα 57,2.

Να εισαι καλα Γιωργο μου....Καλυτερη η ιδιογομωση....απο το καφενειο....για μενα !!!
Το σεταπ σου σωστο το βρισκω....εχεις 10,5 χιλιοστα κενο χωρο απατητο και και κλεινεις 57,2...μια χαρα
ειναι!!!! Αυριο εαν βρω χρονο θα στο μετρησω να ξερεις και τι ταχυτητα εχεις...να βγαινεις στο βουνο
με αλλον ''αερα'' φιλε!!!! :)

Να εισαι καλα Γιωργο μου....Καλυτερη η ιδιογομωση....απο το καφενειο....για μενα !!!
Το σεταπ σου σωστο το βρισκω....εχεις 10,5 χιλιοστα κενο χωρο απατητο και και κλεινεις 57,2...μια χαρα
ειναι!!!! Αυριο εαν βρω χρονο θα στο μετρησω να ξερεις και τι ταχυτητα εχεις...να βγαινεις στο βουνο
με αλλον ''αερα'' φιλε!!!! :)
Ευχαριστώ. Ξέχασα να σας πω οτι.το συγκεκριμένο σεταπ ειναι για σκαγια απο 8 μεχρι 9.5.Εχω δοκιμάσει και z2m *24 και του Ηλιόπουλου αλλά δεν με βολεψαν.Πιστευω οτι αυτο το χαρακτηριστικο αυγουλοτο σχημα του Giovanni ειναι το πιο εύκολο για τον αρχάριο ιδιογωμωτη καθωςβλεπεις την πιεση που ασκεις και μπορεις να 'πιεσεις' περισσότερο η λιγότερο ανάλογα με τις.καιρικες συνθήκες.

Αυτά τα υλικά θέλουν τον Πλερωνακη τους χαχα...
Παναγη κράτησε τα κ για να θυμάσαι τον παππου που στα έδωσε αλλά κ γιατί έχουν συλλεκτική αξία...
Βαλε μας κ καμιά φωτο στα "παλια φυσίγγια"...
Λες .very funny. .terror..yel.

Ευχαριστώ. Ξέχασα να σας πω οτι.το συγκεκριμένο σεταπ ειναι για σκαγια απο 8 μεχρι 9.5.Εχω δοκιμάσει και z2m *24 και του Ηλιόπουλου αλλά δεν με βολεψαν.Πιστευω οτι αυτο το χαρακτηριστικο αυγουλοτο σχημα του Giovanni ειναι το πιο εύκολο για τον αρχάριο ιδιογωμωτη καθωςβλεπεις την πιεση που ασκεις και μπορεις να 'πιεσεις' περισσότερο η λιγότερο ανάλογα με τις.καιρικες συνθήκες.

ΟΚ. Με Ν8,5 σκαγια θα το δοκιμασω...Ολα τα αλλα....σωστα τα λες Γιωργο μου.....απο τα γραφομενα σου....
καταλαβαινω οτι ξερεις τι φτιαχνεις!!!

Mb 32 πολυ ωραια ντουφεκια 1.75 /32.5 9αρι 25 καλδαρα 2000 καψυλι ακοπος καλυκας τελειωμενος 57.8 . Παντως καιρου οχι το καλοκαιρι ενοειται .Ακριβως μια απο τα ιδια με την g3000 καλυτερη ακομη
Χάραγμα -πάτημα Γιάννη χωρίς ρέλιασμα ;

12 χιλ ελευθερο/6αστερο /ακοπος καλυκας /ρελιασμενο 57.8 /1.75 με 32.5 9αρι 25 καλδαρας κλεισιμο με μεκ 5κιλα πιεση στη ταπα σεντιτ καλυκας με 2000 / σταθερο δραπανο επαγγ/κο παγκου το ρελιασμα παντα με τον ιδιο τροπο και ενα κατεβασμα .

Status
Not open for further replies.
Back