Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.

Έκοψα το ελιξ να δω τι έχει μέσα και σήμερα έκανα 1 πουλί καθαρό στα 20μ...
Εβαλα τα υλικά μέσα από το κομμένο και μέτριασα 13 κενο από 69.10 ο ριγμενος ήταν πατημένο στα 57.50...και ήταν mb36 1.80x36.. τα πειρα αυτά τα υλικά και τα έκλεισα με ποιο ψιλο διασπορεα με κενό 11χιλ από 68.50 στα 57χιλ με την μεκ και το στροφιο από το στρογγυλό ρέλι. Λέτε ν δουλέψει να παραγγείλω MB36 να αντιγράψω το ελιξ.
Νικόλα, δεν κάνουμε ιδιογόμωση για να αντιγράψουμε εμπορικά φυσίγγια! Το ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικα δεν λέει κάτι.
Το κόστος που έχουν τα φυσίγγια για την μπεκάτσα και την πέρδικα με το να αγοράσεις πάλι από την αρχή πυρίτιδες στροφεια κτλ δεν απέχει!

Νικόλα, δεν κάνουμε ιδιογόμωση για να αντιγράψουμε εμπορικά φυσίγγια! Το ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικα δεν λέει κάτι.
Το κόστος που έχουν τα φυσίγγια για την μπεκάτσα και την πέρδικα με το να αγοράσεις πάλι από την αρχή πυρίτιδες στροφεια κτλ δεν απέχει!
Πιστεύω ότι χωρίς την χρήση 3ου σταδίου δέν μπορείς να βγάλεις φυσίγγι πολύ -πολύ
μεγάλων αξιώσεων .
Με την χρήση 3ου σταδίου ναί μπορείς να φτιάξεις ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο ένα πανάκριβο εμπορικό αν φυσικά
έχεις τα υλικά .Ένας chrony κι'ένα περιοδικό για μέτρηση διάτρησης σου επιβεβαίωνουν το αποτέλεσμα .
Το 3ο στάδιο λοιπόν είναι βασική προυπόθεση .Αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αντίσταση .

Στα υλικά του γκοριλλα για 250 φυσίγγια θες περίπου 100€ ενώ να τα πάρεις έτοιμα σου βγαίνει 160€..
Επίσης στα γορίλας που έριξα δεν μου άφησαν τόσο πολύ μολυβδοση μέσα στην κάννη..
Όπως τα δικά μου φτιαχτα.. ένα που παρατήρησα.
Αν πάρω ένα στροφιο για το αστέρι με την μεκ και το δραπανο δεν θα τα καταφέρω; ;;;;;;;
Με την MB36;;;;

Last edited:
Στα υλικά του γκοριλλα για 250 φυσίγγια θες περίπου 100€ ενώ να τα πάρεις έτοιμα σου βγαίνει 160€..
Επίσης στα γορίλας που έριξα δεν μου άφησαν τόσο πολύ μολυβδοση μέσα στην κάννη..
Αν πάρω ένα στροφιο για το αστέρι με την μεκ και το δραπανο δεν θα τα καταφέρω; ;;;;;;;
Με την MB36;;;;
θα τα καταφερεις.

Με την MB36;;;;
Νικόλα προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά δεν μπόρεσα, στείλε μου εσύ το νούμερο σου να σε παρω κάποια στιγμή.

Αφού ρε μάστορα έχεις μια Mec που μπορείς να κανείς πολλά με αυτήν αφιέρωσε λίγο χρόνο διάβασε κάνε δοκιμές πειραματισου με διαφορά υλικά, όχι με πολλές μπαρουτες 2 το πολύ και θα βρεις άκρη. Θα φτιάξεις φυσίγγι στα μέτρα σου και στον τρόπο που κυνηγάς.

Αρα μόνο στροφιο θελω;;;;;;
Ναι...εγω εχω το μαχαιρι του Λαναρα ακομη...στροφειο CNC EXPERTS και πλεον κλεινω και κάααμια φορα στα 58.00 με τελεια μοστρα στο αστεροειδες...ειναι θεμα στροφειου η μοστρα....αλλα να σηκωσεις κ λιιιγο το μαχαιρι σου, οπως σου ειπε κ ο Γιωργος πιο πριν.

Του λαναρα δεν είναι όλα καλά, αυτό φαίνεται καλό.
Νικόλα φιλικά και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω. Σταματά ότι κανείς με την ιδιογωμοση, ψάξου διάβασε, θεωρία περί Ιδιογωμοσεις υπάρχει άφθονη πληροφορία στο διαδύκτιο, και μετά ξεκινά
Στα λέω αυτά όχι για να κάνω τον δάσκαλο, φιλικά στα λέω για να μην πέρασεις τα λούκια που πέρασα εγώ. Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι τα έχεις μπερδεμένα και δεν τα έχεις με σειρά.
Καλό θα ήταν αν έχεις κάποιον έμπειρο κοντά σου να πας κοντά του και να τα βάλεις σε σειρά.
Μην τα παρατάς απλά μην μπλέξεις με πολλές μπαρουτες. Η ιδιογωμοσει είναι πειραματισμός ταξίδι ολάκερο που δεν τελείωνε ποτέ, το θέμα είναι από που θα το ξεκινήσεις.

Status
Not open for further replies.
Back