Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Νομιζω πως το παραπάνω κείμενο είναι απλά διαφημιστικό χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εχω την εντύπωση πως το ν2 (3,8 χιλιοστά) απαγορεύεται στην αμερικη στο κυνήγι αγριογαλου, και σε ένα τόσο εξειδικευμένο κυνήγι, όπου επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και ταυτόχρονα η απαραίτητη διάτρηση, δεν έχει νόημα η μίξη διαφορετικών σκαγιων. Αναλογα με την προσδοκωμενη απόσταση βολής, χρησιμοποιούν Ν 6 ,5 ή 4 αμερικανικά, τα duplex ήταν μία εμπορικη φωτοβολιδα για να τονώσει τις πωλήσεις φυσιγγίων.

To 2X6 ακουγόταν κάπως "ακραίο" κ ποσο μάλλον όταν παρουσιαστηκε στα μέσα δεκαετίας του '80..

Ένα "κομματι" από ένα άρθρο του Αιγινιτη εκείνη την εποχή:

".. Η κεντρική γομωση που την αποτελουν τα μικρότερα σκάγια τοποθετείται πρωτη κ ακολουθως στο πανω μέρος τοποθετούνται τα μεγαλυτερα σκάγια τα οποία έχουν συγκεκριμένο αριθμό για κάθε γομωση.
Έτσι λοιπόν η δέσμη των σκαγιων μόλις φτάσει στο στόμιο της καννης κατά την βολή κ τα μικρά κ τα μεγάλα ακαγια έχουν την ίδια αρχική ταχυτητα, με την εξοδο από το στόμιο κ την ελευθερη πτηση πλεον τα μεγαλυτερα κ φυσικά βαρύτερα σκάγια
συγκρατούν ενα μεγαλο μέρος της αρχικής ταχυτητας με αποτέλεσμα να πηγαινουν μπροστά εκείνα κ πισω να ακολουθουν τα μικρά.
Επισης ένα από τα μυστικά της γομωσης ειναι οτι δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανένα διαχωριστικό χαρτονακι ανάμεσα στην κυρίως γομωση τον μικρών κ των μεγάλων σκαγιων.

Οι βλητικοι συντάκτες του Αμερικανικού περιοδικου "Guns and ammo" παρατήρησαν μετά της δοκιμές σε πινακα ότι τα μεγάλα σκάγια βρίσκονταν σχεδόν όλα στο κέντρο του στόχου ενώ περιφερειακά βρισκόταν τα μικρότερα.
Αυτή ήταν κ η σκέψη των βλητικων της Remington.

Eτσι λοιπόν τα μεγαλυτερα σκάγια που βρίσκονται στο κέντρο της δέσμης έχουν κ την μεγαλυτερη φονική ισχυ, αφου διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστο από την κινητική ενέργεια που έχει ολόκληρη η δέσμη των σκαγιων.
Σε δοκιμαστικά τεστ τα μικρά σκάγια ν6 είχαν στα 27μ μεγάλο απόθεμα κινητικής ενέργειας ώστε να καταβάλλουν μια μεγάλη αγριόχηνα.
Όμως από την άλλη πλευρά, τα μεγάλα ν2 σκαγια είχαν στα 55μ απόσταση τόσο μεγάλη κινητική ενέργεια όσο είχαν κ τα μικρά σκάγια ν6 στα 10μ.

Είναι τόσο μεγάλο το ποσοστο κινητικης ενέργειας που έχουν τα κεντρικά σκάγια που ο θάνατος είναι ακαριαιος παρολο που αυτα τα πουλια(αγριοχηνες-αγριοι διανοι) έχουν βάρος πανω απο πέντε κιλά.

Αλλα γιατί αυτό το φυσιγγι να μην έχει σκάγια μόνο ν2 για αυτά τα κυνηγια?
Οι ειδικοί τεχνικοί της Remington έδωσαν την εξής απάντηση:

Τα μικρά σκάγια ν6 υστερούν σε ενέργεια σε αποστάσεις μεγαλυτερες των 42μ, υπερτερούν όμως σε μικρές αποστάσεις 28-30μ γιατί έχουν πυκνη συγκέντρωση κ επιφέρουν πολλαπλα τραυματα.
τα μεγάλα σκάγια ν2 υστερούν σε συγκέντρωση, υπερτερούν όμως σε ενέργεια σε αποστάσεις άνω από 50μ.

Έτσι αποφασίστηκε..με ένα φυσιγγι στην θαλαμη του όπλου του ο κυνηγός να μπορεί να έχει επιτυχία όπου κ αν εμφανιστεί το θήραμα, κοντά ή μακριά.

Πριν βγουν αυτα τα φυσίγγια στο εμπόριο οι βλητικοι της Remington τα δοκιμασαν στον κυνηγοτοπο, αναλυτικά λένε ότι σε δυο μήνες χτυπησαν συνολικά οκτω άγριους διανους όλους σε πρωινα καρτερια στο έδαφος την στιγμή της βοσκης.
Η απόσταση που τουφεκιστηκαν οι έξι από αυτους ήταν 32 μ, ενώ για τους άλλους δυο ήταν τα 41μ.
όλοι σκοτώθηκαν ακαριαία με την πρωτη τουφεκιά δείγμα ότι τα φυσίγγια έκαναν σωστά την δουλειά τους. "
Ακριβως ετσι .Και λαγους και περδικες ακαριαια σκοτωματα ,Τα βαζω και τωρα οταν δω οτι τα σκυλια ψαχνουν λαγο

Δεν τα έφτιαξα με αυτό τον σκοπό δηλαδή για να κερδίσω μένουσες στα ψιλά σκάγια. Θεώρησα ότι τα ψιλά σκάγια που βρίσκονται σε επαφή με την τάπα λόγο μεγαλύτερης παραμόρφωσης από τις πιέσεις θα αποκτήσουν μεγαλύτερη διασπορά που αυτό ήταν και το ζητούμενο μου. Αυτό δηλαδή που προσπαθώ να φτιάξω είναι ένα φυσίγγι όπου τα ψιλά σκάγια θα αποκτήσουν διασπορά και θα είναι αποτελεσματικά στις κοντινές αποστάσεις και τα χοντρά λόγο μεγαλύτερης ενέργειας θα είναι αποτελεσματικά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Για αυτό και σκέφτηκα να βάλω 50-50% σε πλήθος σκαγίων στα διαφορετικά νούμερα. Δεν με ενδιαφέρει να φτιάξω ένα φυσίγγι που να βαράω σε μεγαλύτερες αποστάσεις με τα ψιλά σκάγια. Για αυτό και δεν θέλω να πέσω αρκετά στο βάρος των πιο χοντρών σκαγίων ώστε να έχω μία ικανοποιητική συγκέντρωση στις μεσαίες προς μακρινές αποστάσεις.
Θα μου πείτε πολλά ζητάω και θα έχετε και δίκιο. Απλά πειραματίζομαι να δω αν μπορέσω τουλάχιστον να πλησιάσω λίγο σε αυτό που προσπαθώ να κάνω.
Βάλε μια τάπα ανάμεσα σε ψιλά - χοντρά αν θες διασπορά στα ψιλά.
Λίγο πιο χοντρή overpowder ίσως είναι καλύτερα.
Σκέψεις είναι, λογικά δουλεύουν, αλλά σας ξαναλέω, δεν γεμίζω.

Νικόλα Καλημέρα και Χρόνια πολλά... 🙂 ...

Λίγα πράγματα απο τις σημειώσεις μου όταν ξεκινούσα .... Ελπίζω να βοηθήσουν λίγο...🙂...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[...]

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΡΕΛΙ

Πρέπει να εξασφαλίσεις ουσιαστικά δύο (2) βασικά στοιχεία:

1. Την σωστή πίεση επί της πυρίτιδας μέσω του βύσματος (περί τα 2-3 κιλά με μέσης σκληρότητας βύσμα).

2. Την επίτευξη ενός βάθους ρελιάσματος περί τα ~3,0 χιλ (στο στρογγυλό κλείσιμο).

Αν λοιπόν αφήσεις "αέρα" η κοινώς ελεύθερο χώρο ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΙΔΑ ΤΑΠΑ πολλών χιλιοστών τότε ναι μεν θα επιτύχεις το βάθος ρελιάσματος που προαναφέρω δεν θα έχεις όμως επιτύχει την σωστή συμπίεση επί του βύσματος που θα πρέπει να κυμαίνεται σε ένα επίπεδο της τάξεως των ~2,0 χιλ.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τίθεται ζήτημα ανάλογα με το στροφείο που χρησιμοποιείς πώς και που θα τοποθετήσεις το τελικό ταπάκι ώστε ρελιάζοντας να πετύχεις τα προηγούμενα στοιχεία (1) και (2) ταυτόχρονα.

Ειδικά στο στρογγυλό κλείσιμο άπαξ και το πλαστικό συναντήσει "κόντρα" κατά το ρέλιασμα-κατέβασμα του στροφείου τότε δεν θα πιάσεις με τίποτε τα ~3,00 χιλ, διότι συμπιέζεται καθώς θερμαίνεται και αλλάζει η δομή του πλαστικού. Είναι λοιπόν βασικό να εντοπίσεις και να προσαρμόσεις τον ελεύθερο χώρο, ανάλογα:

(α) Με τον τύπο του πλαστικού του κάλυκα (χονδρό, λεπτό, μαλακό, σκληρό κ.λπ.).

(β) Με την ελαστικότητα του βύσματος.

(γ) Τον τύπο του στροφείου (συνιστώ βάθος ~ 3,00 χιλ).

(δ) Με την συμπιεσιμότητα της πυρίτιδας.

Στην περίπτωση πλαστικού συγκεντρωτήρα κατά το τέλος της διαδρομής του ρελιάσματος θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ΜΗ ΕΠΑΦΗ της άκρης του ρελιού με την καλύπτρα τάπα (τζαμακι, χαρτόνι κ.λ.π), οπότε ανασηκώνοντας το στροφείο το πλαστικό βύσμα να επανέρχεται λόγω ελαστικότητας αλλά και να παραμένει συμπιεσμένο όσο πρέπει. Το τελικό ρέλι έχοντας πάρει εκείνο το βάθος που πρέπει ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ να ανέβει το βύσμα.

«ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΕΛΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΡΙΔΑ ΤΑΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΡΕΛΙΟΥ».

Το ρέλι πρέπει να διαμορφώνεται στον αέρα!!!!

Τα ίδια ισχύουν και με τις τάπες fiber (π.χ. χαρτοπολτου Diana). Eδω πρέπει να υπολογίσουμε προφανώς μεγαλύτερους ελευθερους χώρους ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΙΔΑ τάπα και οι συμπιέσεις θα έχουν πολύ-πολύ μικρότερη διαδρομή

Το απάτητο είναι σχετικό. Πρέπει να έχεις 1~1,5 χιλ ελαφρά συμπιεσμένο το βύσμα (αναλόγως σκληρότητας) ώστε η πυρίτιδα να έχει αποβάλλει τον αέρα από τα φυλλίδια της.

Aφήνοντας ~4,0/5,0 χιλ ελεύθερο χώρο από το διαφανές πριν το ρέλιασμα και θα είσαι OK.

Σε περίπτωση χρήσης φελλού σαν τελική τάπα μην αλλάξεις τίποτε. Βγάλε το διαφανές και βάλε το φελλό.

Τα ~4,0/5,0 χιλ αναφέρονται σε πυρίτιδες τύπου Α1 (μονοβασικές ασυμπίεστες σχετικά δηλαδή)…

Αν κάνεις χρήση πυρίτιδων τύπου B&P ( π.χ. MB32,MB36, τροποποιημένες μονοβασικές, συμπιέσιμες δηλαδή) τότε θα πρέπει να αφήσεις 4 χιλ. ίσως και 3,0 χιλ. ελεύθερο χώρο από το διαφανές...

Το ρέλι σου θα πρέπει να μην έχει ίχνη στριψίματος και βίαιης χρήσης από το στροφείο.

[...]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε περιπτωση χρησης φελλου σαν τελικη ταπα μην αλλαξεις τιποτα.
Βγαλε το διαφανες και βαλε το φελλο.

Αυτο ειναι λαθος καπτεν...
Οταν απο τζαμακι βαζουμε η χαρτακι η φελλο ανεβαινουμαι 0,05 πυριτιδα.
Δλδ ΠΧ το 1,45χ30 το κανουμε 1,50χ30

ΥΓ. Εαν ειχα το αρχειο μου εδω...θα ανεβαζα δοκιμες και θα εβλεπες
το << γιατι >> και τις διαφορες...

Εδω κανεις λαθος Λευτερη οι πυριτηδες ΔΕΝ αναμιγνυωνται υπαρχουν καποιες τεχνηκες και καποιες λεπτομεριες που κανουν τη διαφορα ! Οταν ριχνεις 10 φυσιγγια και εχεις μ.ο 6-7 μ/δ διαφορα στις ταχυτητες που ειναι το διαφορετικο αποτελεσμα ;
Δεν νομίζω Δημήτρη ότι σε μία έκρηξη όπου σε περιορισμένο χώρο, περίπου όσο ο μισός κάλυκας, σε μισό χιλιοστό του δευτερολεπτου η θερμοκρασία φτάνει τους 2500°c και η πίεση τα 600 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό, τα φυλλιδια της μιας πυρίτιδας περιμένουν την σειρά τους για να ανάψουν, ενώ γύρω τους γίνεται κόλαση. Τα διαχωριστικά χαρτονακια με τρύπα πχ στο κέντρο, μου φαίνεται απίθανο να ελέγξουν ένα τόσο βίαιο φαινόμενο και πολύ πιο απίθανο να το κάνουν πάντα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Για τις ταχύτητες που λες θα συμφωνήσω αν δω και τις καμπύλες από κανονάκι δοκιμών, και δεν το λέω για να σε προκαλέσω, αλλά γιατί όταν δεν γνωρίζουμε πως κάηκε η πυρίτιδα, δεν είναι ασφαλές να στηριζομαστε μόνο στην σταθερή απόδοση, αυτή ίσως προήλθε από την πλήρη καύση σε όλα τα φυσίγγια αλλά με τρελές πιέσεις.

Νομιζω πως το παραπάνω κείμενο είναι απλά διαφημιστικό χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Aυτο Λευτέρη δεν είμαι σε θέση να το κρίνω...
Για μπορέσω να το πω θα πρεπει να εχω κανει αρκετούς πειραματισμους..

Αυτό που μπορω να πω, είναι πως παρολα τα..960 σκάγια στα φυσίγγια max double 10-8 του Στόκα(που ακολουθουσαν παρομοια φιλοσοφία)δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος..
Όταν την ίδια εποχή με άλλα φυσίγγια του με "ένα" νουμερο σκαγιων κ μικρότερη πληθώρα είχα εξαιρετικά αποτελέσματα...

Αν κ αυτο ΔΕΝ λέει απολυτως τιποτα γιατί παιζουν κ άλλα πραγματα ρόλο..
Καποιος αλλος μπορει να....ετριβε τα μάτια του με τις επιτυχιες,απλώς το αναφέρω.....
Εχω την εντύπωση πως το ν2 (3,8 χιλιοστά) απαγορεύεται στην αμερικη στο κυνήγι αγριογαλου
Δεν γνωρίζω τι γίνεται σήμερα..
Αυτό που ξερω είναι πως εκείνη την εποχη σχεδιάστηκε για το κυνήγι του αγριογαλου κ της αγριόχηνας, τόσο το 2Χ6 όσο κ οι υπόλοιπες "παραλλαγες" του , ΒΒX2, ΒΒΧ4,αλλά το 2Χ4, 4Χ6 που ήρθαν αργότερα...

Κυκλος 76εκ στα 36,5m, συγκέντρωση 90% με φουλ τσοκ...

IMG_20221226_150238.jpg

Αν ο συνάδελφος,έχει βάθος ρελιου 3μμ κι έχει μετρήσει απ'τα σκάγια,βάζοντας το δισκίο πηγαίνει στα 5μμ εφαρμόζοντας 3μμ περίπου συμπίεση στο βύσμα.Αν έχει μετρήσει απ'το δισκίο,εφαρμόζει 1μμ συμπίεση...
Αυτό ακριβώς. Έχω μέτρησει 7mm ύψος από το πλαστικο δισκίο μεχρι πάνω και όχι από τα σκάγια ώστε να έχω λιγότερη συμπίεση στην dianna για να μην βγει τόσο ξερή η τουφεκιά όπως μου είχε βγει σε παλιότερη δοκιμή που είχα κάνει με 6mm ΚΑΧ. Και από ότι φαίνεται δουλεύει γιατί ήταν πιο γλυκιά η τουφεκιά σε ανάκρουση.

Αυτό που μπορω να πω, είναι πως παρολα τα..960 σκάγια στα φυσίγγια max double 10-8 του Στόκα(που ακολουθουσαν παρομοια φιλοσοφία)δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος..
Όπως είπα και παραπάνω το max double ειχε 33,2 γρ γόμωση όπως εγραφε. Με 660 σκαγια νο10 και 300 σκάγια νο 8, σύνολο 960 σκαγια όπως το διαφήμιζαν δεν βγαίνει 33,2 αλλά 47 γρ γόμωση. Μέτρησε τα και μόνοι σας . Κάτι λάθος υπάρχει με αυτό το φυσιγγι με βάση τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν.

Δεν νομίζω Δημήτρη ότι σε μία έκρηξη όπου σε περιορισμένο χώρο, περίπου όσο ο μισός κάλυκας, σε μισό χιλιοστό του δευτερολεπτου η θερμοκρασία φτάνει τους 2500°c και η πίεση τα 600 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό, τα φυλλιδια της μιας πυρίτιδας περιμένουν την σειρά τους για να ανάψουν, ενώ γύρω τους γίνεται κόλαση. Τα διαχωριστικά χαρτονακια με τρύπα πχ στο κέντρο, μου φαίνεται απίθανο να ελέγξουν ένα τόσο βίαιο φαινόμενο και πολύ πιο απίθανο να το κάνουν πάντα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Για τις ταχύτητες που λες θα συμφωνήσω αν δω και τις καμπύλες από κανονάκι δοκιμών, και δεν το λέω για να σε προκαλέσω, αλλά γιατί όταν δεν γνωρίζουμε πως κάηκε η πυρίτιδα, δεν είναι ασφαλές να στηριζομαστε μόνο στην σταθερή απόδοση, αυτή ίσως προήλθε από την πλήρη καύση σε όλα τα φυσίγγια αλλά με τρελές πιέσεις.
Μα Λευτερη γιαυτο βαζεις ταχυκαυστες κατω απο υπερπροοδευτικες ! Στην ουσια ειναι για να ενησχησεις το καψουλι !! Αυτο το χρονο που θα προλαβει να καει η πρωτη μεχρι να αναψει η αργη οπως πρεπει για να καει σωστα ! οσο για τις πιεσεις ξερω ανθρωπους που εχουν στηλει τετοια φυσιγγια σε κανονακια και λενε οτι ειναι και πιο λιγες σε σχεση με συμβατικα σετ απ και αλλοι που λενε οτι εχουν αυξημενες πιεσεις αλλα κανενας δεν παρουσιαζει τις μετρισεις !! Τεσπα ειναι μεγαλη η σηζητηση

Η λογική της στρωματοποιησης είναι αυτό που λές, ενίσχυση ανάφλεξης, αλλά κυρίως για να γίνει η καύση σε δύο στάδια. Και τα δύο όμως είναι ευχολόγια, δεν έχουμε τόσο ακριβή έλεγχο της κατάστασης. Για τις μετρήσεις δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αν όμως εννοείς αυτόν που έκανε τη στρωματοποιηση προσωπική υπόθεση στο ίντερνετ και σε διάφορα φόρουμ, και υποστήριζε με πάθος όλα τα θαυματουργά επιτεύγματα του, όταν (μετά από πολλές συζητήσεις σε ιταλικό φόρουμ που το είχε χωρίσει σε δύο στρατόπεδα, ) πήγε στην Ιταλία τα φυσίγγια του και ανέλαβε να τα μετρήσει ο Garollini στον σταθμό της B&P, σταμάτησε στο τρίτο από φόβο μην αποσυντονισει το κανονάκι, όλα ήταν
πανω από 1450 bar..

Η λογική της στρωματοποιησης είναι αυτό που λές, ενίσχυση ανάφλεξης, αλλά κυρίως για να γίνει η καύση σε δύο στάδια. Και τα δύο όμως είναι ευχολόγια, δεν έχουμε τόσο ακριβή έλεγχο της κατάστασης. Για τις μετρήσεις δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αν όμως εννοείς αυτόν που έκανε τη στρωματοποιηση προσωπική υπόθεση στο ίντερνετ και σε διάφορα φόρουμ, και υποστήριζε με πάθος όλα τα θαυματουργά επιτεύγματα του, όταν (μετά από πολλές συζητήσεις σε ιταλικό φόρουμ που το είχε χωρίσει σε δύο στρατόπεδα, ) πήγε στην Ιταλία τα φυσίγγια του και ανέλαβε να τα μετρήσει ο Garollini στον σταθμό της B&P, σταμάτησε στο τρίτο από φόβο μην αποσυντονισει το κανονάκι, όλα ήταν
πανω από 1450 bar..
Δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι και δεν θα δωσω απαντηση σε αυτο ! Εγω βασικα οπου ακουω πολλα κερασια κραταω πολυ μικρο καλαθι! ;) απλα απο τα δικα μου φυσιγγια εχω παρατηρισει αυτα που σου ειπα ! Τα οποια η δοση ειναι μαζι πιο μικρη απο οτι θα δουλευα την μια μονο πυριτηδα την αργη !!!

Σε περιπτωση χρησης φελλου σαν τελικη ταπα μην αλλαξεις τιποτα.
Βγαλε το διαφανες και βαλε το φελλο.

Αυτο ειναι λαθος καπτεν...
Οταν απο τζαμακι βαζουμε η χαρτακι η φελλο ανεβαινουμαι 0,05 πυριτιδα.
Δλδ ΠΧ το 1,45χ30 το κανουμε 1,50χ30

ΥΓ. Εαν ειχα το αρχειο μου εδω...θα ανεβαζα δοκιμες και θα εβλεπες
το << γιατι >> και τις διαφορες...
...πολυ σωστή η παρατήρηση Νίκο!... 🙂....

Υ.Γ...μου διέφυγε!...🙂...

Όπως είπα και παραπάνω το max double ειχε 33,2 γρ γόμωση όπως εγραφε. Με 660 σκαγια νο10 και 300 σκάγια νο 8, σύνολο 960 σκαγια όπως το διαφήμιζαν δεν βγαίνει 33,2 αλλά 47 γρ γόμωση. Μέτρησε τα και μόνοι σας . Κάτι λάθος υπάρχει με αυτό το φυσιγγι με βάση τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν.
Οι διαφημίσεις έλεγαν πως το φυσίγγι εχει 960 σκάγια στο συνολο χωρις να λένε για το ποσα γραμμάρια περιεχονται απο το κάθε νουμερο σκαγιων...

Όμως έχεις δίκιο, σε ένα άρθρο δινόταν αυτοί οι αριθμοι που λες(660 ν10, 300 ν8)...

Εφόσον ξέρουμε ποσα περιπου σκάγια βγαίνουν ανα γραμμάριο σε αυτά τα νουμερα τότε αυτό μπορουμε να το υπολογίσουμε πανω-κατω, κ να βρουμε κ τι βάρος σκαγιων αντιστοιχεί στο κάθε νουμερο....

Αν το έχεις τσεκάρει κ δεν σου βγήκε(..δεν τα μπορω τα....μαθηματικα..)τότε το πιθανοτερο είναι να έγινε καποιο τυπογραφικο λάθος...
Ένα φαινόμενο όχι κ τόσο σπάνιο.......

Χρόνια πολλα για σήμερα με υγεια κ χαρα!

Last edited:
Αν το έχεις τσεκάρει κ δεν σου βγήκε(..δεν τα μπορω τα....μαθηματικα..)τότε το πιθανοτερο είχε να έχει γίνει τυπογραφικο λάθος...
Ένα φαινόμενο όχι κ τόσο σπάνιο.......
Μερικά post πιο πριν ανέβασα ένα φυσίγγιο στα 34 γραμμάρια με 300 σκάγια νο10 και 300 σκάγια νο8 μετρημένα ένα ένα. Οπότε ναι το έχω τεστάρει και το έχω μετρήσει κιόλας γιατί προσπάθησα να φτιάξω κάτι αντίστοιχο και δεν βγαίνει. Τα 660 νο10 από μόνα τους ζυγίζουν 26 γρ, ενώ τα 300 νο8 ζυγίζουν 21 γρ. οπότε σύνολο 47 γρ. Οπότε ή τα σκάγια δεν ήταν πραγματικό νούμερο 10+8 αλλά 11+9,5 ή τα σκάγια ήταν πολύ λιγότερα από τα αναγραφόμενα.

Δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι και δεν θα δωσω απαντηση σε αυτο ! Εγω βασικα οπου ακουω πολλα κερασια κραταω πολυ μικρο καλαθι! ;) απλα απο τα δικα μου φυσιγγια εχω παρατηρισει αυτα που σου ειπα ! Τα οποια η δοση ειναι μαζι πιο μικρη απο οτι θα δουλευα την μια μονο πυριτηδα την αργη !!!
Σου χρειάζονται τέτοια φυσίγγια Δημήτρη ;
Δεν κάνει και πολλά κρύα τα τελευταία χρόνια.
Ή είναι απλά για πειραματισμό ;

Σου χρειάζονται τέτοια φυσίγγια Δημήτρη ;
Δεν κάνει και πολλά κρύα τα τελευταία χρόνια.
Ή είναι απλά για πειραματισμό ;
Βασιλη μονο στα δραμια εχω κανει στρωματοποιηση ! Με την λογικη οτι εχει λιγοτερα μπαρ αφου χρησημοποιω πυριτηδες χ50 για 28-30 γρ

Ο λόγος για τον οποίο κυκλοφορούν πυριτιδες x24 ,x32 , x40 ,x56 κλπ, είναι για να καλύψουν τις ανάγκες των αντίστοιχων γομωσεων . Αυτό που κάνουμε εμείς με την στρωματοποιηση είναι σε μεγάλο βαθμό σαν να αναμιγνύουμε δύο διαφορετικής προοδευτικοτητας πυριτιδες για να πετύχουμε μία ενδιάμεση. σε περιπτώσεις όπως στην Ρωσία προστίθεται και η επιδίωξη ευκολοτερης ανάφλεξης σε οριακές συνθήκες, και σχεδόν πάντα ο στόχος είναι να αλλάζει η καμπύλη πιέσεων ώστε η μέγιστη πίεση να εμφανιστεί μετά την θαλαμη. Ολα αυτά όμως χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας είναι επικίνδυνα, μπορεί μία μικρή φαινομενικά αλλαγή να οδηγήσει σε εκτροχιασμό, δεν είναι θέμα εμπειρίας ή ικανοτήτων του ιδιογομωτη , ακόμη και οι ειδικοί στα εκρηκτικά δεν εμπιστευονται τις γνώσεις τους για τέτοιους πειραματισμους δίχως τον έλεγχο σε βλητικο σταθμό.

οποίος ενδιαφέρεται μπορώ να του πω πως να βρεθεί ανάσκελα με 32 γραμμάρια νο7
περα από τα αστεία αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα και η μεγάλες εταιρείες θα τα είχαν κάνει και εφαρμόσει στα φυσίγγια τους ειδικά στα χοντρά κυνήγια.

οποίος ενδιαφέρεται μπορώ να του πω πως να βρεθεί ανάσκελα με 32 γραμμάρια νο7
περα από τα αστεία αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα και η μεγάλες εταιρείες θα τα είχαν κάνει και εφαρμόσει στα φυσίγγια τους ειδικά στα χοντρά κυνήγια.
Μερικα πραγματα πρεπει να γινονται προσεχτικα και με το χερι ζυγιζοντας ,οι εταιριες δεν μπορουν να τα βαλουν σε γραμη παραγωγης για αυτο δεν γινονται !! Αλλα παλι γινονται και αρχησαν να τα παραγουν οπως πχ η nsi που χρησιμοποιησε την sp 8 στα δραμια της που ειναι πολυ λιγοτερα τα γρ απο το range της

Status
Not open for further replies.
Back