Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Με 2000,την έχω,απλά ήθελα να εντοπίσω διαφορες.Κοίτα πόσο χαμηλά είναι το G1000.Ποσο ψηλά είναι το cx1000.Τη διαφορά του 616...κλπ
Το g1000 είναι από τα πιο δυνατά. Το έχω σιγκρινει και εγώ στις ισπανικές πυριτιδες και δίνει πιο μεγάλες ταχύτητες από το cx2000. Εδώ απλά μάλλον από ότι καταλαβαίνω η πυρίτιδα σου και το setup σου δεν πάνε και τόσο καλά με πολύ δυνατό καψουλι και ειδικά με το g1000 δεν ταιριάζει. Ποια πυρίτιδα έχεις ;

Το g1000 είναι από τα πιο δυνατά. Το έχω σιγκρινει και εγώ στις ισπανικές πυριτιδες και δίνει πιο μεγάλες ταχύτητες από το cx2000. Εδώ απλά μάλλον από ότι καταλαβαίνω η πυρίτιδα σου και το setup σου δεν πάνε και τόσο καλά με πολύ δυνατό καψουλι και ειδικά με το g1000 δεν ταιριάζει. Ποια πυρίτιδα έχεις ;
Αυτό υποψιάζομαι κι εγώ.Granular.1.50x32..Εχω λίγη psb 2.Θα το δοκιμάσω κι εκεί..

Αυτό υποψιάζομαι κι εγώ.Granular.1.50x32..Εχω λίγη psb 2.Θα το δοκιμάσω κι εκεί..
Σίγουρα με τις ισπανικές πάει καλύτερα το g1000 οπότε ίσως και να μην είναι σωστό το συμπέρασμα αλλά δες παρακάτω με την psb1 διαφορές στις ταχύτητες.
Καλυκας
Πάφυλας
Αρχικό Ύψος
Καψυλι
Πυριτιδα
Δοσολογία
Σκάγια gr.
Βύσμα
Νο σκαγίων
Κλεισιμο
Τελικό υψος
V1.5 m/s
Cheddite​
T3​
12/68,5​
UEE​
PSB1​
1.7​
31​
Τασκώφ 20​
9.5​
8​
56.5​
411,413​
Cheddite​
T3​
12/68,5​
cx2000​
PSB1​
1.7​
31​
Τασκώφ 20​
9.5​
8​
56.5​
403,409,406,393​

Σίγουρα με τις ισπανικές πάει καλύτερα το g1000 οπότε ίσως και να μην είναι σωστό το συμπέρασμα αλλά δες παρακάτω με την psb1 διαφορές στις ταχύτητες.
Καλυκας
Πάφυλας
Αρχικό Ύψος
Καψυλι
Πυριτιδα
Δοσολογία
Σκάγια gr.
Βύσμα
Νο σκαγίων
Κλεισιμο
Τελικό υψος
V1.5 m/s
Cheddite​
T3​
12/68,5​
UEE​
PSB1​
1.7​
31​
Τασκώφ 20​
9.5​
8​
56.5​
411,413​
Cheddite​
T3​
12/68,5​
cx2000​
PSB1​
1.7​
31​
Τασκώφ 20​
9.5​
8​
56.5​
403,409,406,393​
Θα σου έλεγα ότι είναι αστοχία δική μου ή του κάλυκα..Αλλά είναι πανομοιότυπο και στις δύο τουφεκιές.Θα επαναλάβω τη δοκιμή,πάλι με γκρανουλαρ,αλλα και κάποια ισπανική με τα ίδια καψυλια αλλά και αποκαψουλωμένα από κάλυκα maxam .Θα δούμε...

Δοκιμασα κάποια φυσίγγια,με διαφορετικά καψυλια.Εριξα από 2,απ'το καθένα,εκτός απ'το cx 2000,όπου έριξα 4,μιας και είναι η βασική συνταγή, θέλοντας να δω τη σταθερότητα του σεταπ. Τα φυσίγγια είναι σε κομμένο 68.5 ,πεντασταδιακα στα 57 ,γεμισμένα με μηχανική ζυγαριά...View attachment 63999
...το 684 δείχνει εδώ σταθερότερο απο τα άλλα δυο της εταιρίας (686-688)...

το πρόβλημα με τα πολύ ισχυρά καψυλια και τέτοιες πυριτιδες, είναι πως δεν μπορείς να τις γεμίσεις στις προδιαγραφές τους, γιατί φτάνεις στα όρια των πιέσεων με χαμηλές δόσεις πυρίτιδας, χωρίς να παίρνεις από την πυρίτιδα το έργο που μπορεί να παράξει.
To ισχυρό καψύλι αντισταθμίζεται με ρηχό ρέλι (λιγότερη αντίσταση ξερελιάσματος )
688 1.65 C7 & 688 1.55 GM3 κλείσιμο 57.80 σε 32άρια .

To ισχυρό καψύλι αντισταθμίζεται με ρηχό ρέλι (λιγότερη αντίσταση ξερελιάσματος )
688 1.65 C7 & 688 1.55 GM3 κλείσιμο 57.80 σε 32άρια .
Σε κάποιες περιπτώσεις ναι, σε άλλες χειροτερεύει τα πράγματα ανοίγοντας πρόωρα το κλείσιμο και κάνοντας ασταθή την καύση. Απο την φύση τους τα ισχυρά καψύλια έχουν και μεγαλύτερο πρόβλημα αστάθειας, γιατί το μέγεθος όλων των καψυλιων είναι ίδιο, αλλά στα ισχυρά πρέπει να χωρέσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, και έτσι έχουν στατιστικά περισσότερες αστοχίες στην παρασκευή τους. Πάρη τέτοιες δοκιμές είναι αξιέπαινες και σου αξίζουν συγχαρητήρια, τα ισπανικά g1000 νομίζω τελευταία έχουν αλλάξει και είναι μεσο-υψηλης ισχύος. αυτός ο πίνακας είναι η πιο άρτια δοκιμή που έχω βρει και είναι με 10 δείγματα από κάθε καψυλιο, δεν είναι πλήρης γιατί μετράει μόνο πιέσεις και χρόνους, η άλλη μεγάλη παράμετρος είναι η θερμοκρασία, που εδώ συμβάλλει έμμεσα, καθώς και η σύσταση που παραμένει μυστικό της κάθε εταιρείας.

Attachments

• 20221230_215819.jpg
    20221230_215819.jpg
    455,9 KB · Προβολές: 62
Εγω θα πρόσθετα όλες, όχι μόνο τις διβασικές. Σοφή φράση ,μια από τις αρχές της ιδιογομωσης
Λάμπη, υποθέτω θα είχε πολύ ζέστη. Αυτό το φαινόμενο Overkill οι Άγγλοι passata οι Ιταλοί, ομολογώ δεν το πολυπιστευα, αλλά βλέπω πάρα πολλοί και έμπειροι και σοβαροί κυνηγοί, μελετητές το υποστηρίζουν. Εμεις το λέμε υπερδιατρηση, και μάλλον θέλει περισσότερο ψάξιμο για τα αίτια, από ότι φαίνεται κατά κανόνα συμβαίνει όταν η ταχύτητα των σκαγιών είναι υπερβολική, τελικά το μέτρον άριστον ισχύει σε όλα.
Λευτέρη όλα τα χρόνια οβερκιλ που έχω δει είναι μόνο σε μπεκατσες που χτυπιούνται απο πισω σε κοντινες αποστάσεις ως 10 μετρα .
Τα πουλιά χτυπιούνται πέφτουν κ αμέσως ξανασηκωνονται πρωσπαθουν να πετάξουν προχωρούν λίγο σου δίνουν την εντύπωση ότι θα φύγουν μόλις ξεζαλιστουν λιγο κ αν δεν τις αρπαξει ο σκύλος μαραζωνουν εκει κ ξεψυχουν ανήμπορες .
Στο καθάρισμα έχουν 6-7 σκάγια η κ Περισσότερα σε ολο το κορμί με καθαρα σημεία εισόδου-εξόδου τον σκαγιων. Με #8-8/2

Last edited:
Θα κάνω από μια πεντάδα Γιάννη,να έχουμε μια καλύτερη εικόνα...
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάνεις πάρα πολλές δοκιμές για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης ένα καλό πείραμα για να μετρήσεις την δύναμη στο καψούλι όπως είχε πει ο κ. @ΝίκοςΠ είναι να βάλεις στον κάλυκα μόνο το βύσμα χωρίς να κλεισεις τον κάλυκα και να το ρίξεις στην κάνη. Έτσι μετρώντας την απόσταση που διένυσε το βύσμα μέσα στην κάνη(δεν έχει την δύναμη να το ρίξει εκτός κάνης) μπορείς να συγκρίνεις ποιο ειναι πιο δυνατό.

Λευτέρη όλα τα χρόνια οβερκιλ έχω δει μόνο σε μπεκατσες που χτυπιούνται απο πισω σε κοντινες αποστάσεις ως 10 μετρα .
Τα πουλιά χτυπιούνται πέφτουν κ αμέσως ξανασηκωνονται πρωσπαθουν να πετάξουν προχωρούν λίγο σου δίνουν την εντύπωση ότι θα φύγουν μόλις ξεζαλιστουν λιγο κ αν δεν τις αρπαξει ο σκύλος μαραζωνουν εκει κ ξεψυχουν ανήμπορες .
Στο καθάρισμα έχουν 6-7 σκάγια η κ Περισσότερα σε ολο το κορμί με καθαρα σημεία εισόδου-εξόδου τον σκαγιων. Με #8-8/2
share image
Δεν ξέρω εάν λέμε το ίδιο αλλά το έχω δει αρκετές φορές στο κυνήγι..σήμερα αυτή έχω πάρει θέση απέναντί από τον φίλο μου και της ρίχνει προς τα πάνω και βλέπω το πουλί να το σκεπάζει η ντουφεκια να κάνει μια μικρή ανύψωση και να φεύγει κανονικά και του λέω η θα σηκωθεί μόνη της πριν πάμε η θα έχει πέσει τέζα... τελικά την βρήκα 70-80 μέτρα ανάσκελα όπως την βλέπεις.. φυσίγγι B&P NIKE 34ΓΡ-Ν8
Και το αλλο που έκανε φυγαν πούπουλα και το βρηκε το σκυλί μισό ζωντανω.

Σε κάποιες περιπτώσεις ναι, σε άλλες χειροτερεύει τα πράγματα ανοίγοντας πρόωρα το κλείσιμο και κάνοντας ασταθή την καύση. Απο την φύση τους τα ισχυρά καψύλια έχουν και μεγαλύτερο πρόβλημα αστάθειας, γιατί το μέγεθος όλων των καψυλιων είναι ίδιο, αλλά στα ισχυρά πρέπει να χωρέσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, και έτσι έχουν στατιστικά περισσότερες αστοχίες στην παρασκευή τους. Πάρη τέτοιες δοκιμές είναι αξιέπαινες και σου αξίζουν συγχαρητήρια, τα ισπανικά g1000 νομίζω τελευταία έχουν αλλάξει και είναι μεσο-υψηλης ισχύος. αυτός ο πίνακας είναι η πιο άρτια δοκιμή που έχω βρει και είναι με 10 δείγματα από κάθε καψυλιο, δεν είναι πλήρης γιατί μετράει μόνο πιέσεις και χρόνους, η άλλη μεγάλη παράμετρος είναι η θερμοκρασία, που εδώ συμβάλλει έμμεσα, καθώς και η σύσταση που παραμένει μυστικό της κάθε εταιρείας.
Το πρόβλημα είναι ότι απο δοκιμές σε φυσίγγια δεν νομίζω ότι βγαίνει ασφαλή συμπέρασμα για το καψύλι. Γιατί η κάθε πυρίτιδα ταιριάζει περισσότερο με συγκεκριμένης έντασης καψούλι.

share image
Δεν ξέρω εάν λέμε το ίδιο αλλά το έχω δει αρκετές φορές στο κυνήγι..σήμερα αυτή έχω πάρει θέση απέναντί από τον φίλο μου και της ρίχνει προς τα πάνω και βλέπω το πουλί να το σκεπάζει η ντουφεκια να κάνει μια μικρή ανύψωση και να φεύγει κανονικά και του λέω η θα σηκωθεί μόνη της πριν πάμε η θα έχει πέσει τέζα... τελικά την βρήκα 70-80 μέτρα ανάσκελα όπως την βλέπεις.. φυσίγγι B&P NIKE 34ΓΡ-Ν8
Ενα νούμερο πιο ψιλά σκάγια και το πρόβλημα πάει...........

share image
Μόνο το καθάρισμα θα στο δείξει αν τα τραύματα είναι καθαρά διαμπερής κ Πολλά Ναι είναι το ίδιο. Συνήθως το πιο ψιλό σκαι λύνει το πρόβλημα. Όπως λέει και ο Βαγγέλης πιο πάνω.

To ισπανικό έχει την ισχύ του 688 .Δοκιμασμένο .

Status
Not open for further replies.
Back