Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Οι ατσάλινες μπίλιες δεν δημιουργούν προβλήματα μόνο στην περιοχή του τσοκ αλλά και στην περιοχή της θαλάμης και του κώνου προσαρμογής.
Οι Αμερικάνοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο "bridging" και συμβαίνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της ασυμπιεστότητας του ατσαλιού.
Και μάλιστα ενώ τα μολυβδινα ανεβάζουν τις πιέσεις στην θαλάμη και ο κώνος επηρεάζει πολύ λίγο, τα ατσάλινα σε απότομο κώνο φρακαρουν (bridging) και για αυτό τον λόγο φτιάχνονται οι μεγάλοι κώνοι στα σύγχρονα όπλα .

Μηπως εχει εξακριβωσει καποιος, ΑΝ οι
Piston Skeet ριχνουν τις πιεσεις;;;
Απορία...

Κατι εχω ''ακουσει''.....δεν εδωσα σημασια...Και εαν ριχνει η διαφορα θα ειναι πιστευω αμελητεα....
Κατι δλδ.....οπως κοβουμε το ποτηρι του οποιου βυσματος ποιο κοντο ωστε να δημιουργησουμε
''μισοταπα''......
Εχεις καταλαβει καμία διαφορά εκει ??

Μια συνταγή που τις ζεματαει τις τσίχλες τις τελευταίες μέρες είναι με psb1 616 1,65-30 pistonskeet23 κ 8αστερο στα 58 κ σκάγια νούμερο 10...
Στον ταχογραφο 405 δίνει... Τι καπνίζει... Ούτε αίματα, ούτε τίποτα...
Δοκίμασε και 616 1.70-28 με z2m24 αν θες. Έχω ρίξει κάνα 3αρι κουτιά και μπορώ να πω έχω μείνει ευχαριστημένος. Ξέρω δεν είναι το βάρος της αλλά κάτι κάνει.
Σχεδόν το ίδιο το στηνω με το δικό σου αλλά σε ριγμένο καλυκα. Κάνει όντως καλή δουλειά.

Τώρα πολεμάω και την psb-5 στα 28γραμμαρια και είμαι ανάμεσα σε 1.40-1.45 με 616 και z2m24 αλλά δεν έχω ρίξει πολλά φυσιιγια για να καταλάβω πιο είναι καλύτερο. Νομίζω με το 1.40

Δοκίμασε και 616 1.70-28 με z2m24 αν θες. Έχω ρίξει κάνα 3αρι κουτιά και μπορώ να πω έχω μείνει ευχαριστημένος. Ξέρω δεν είναι το βάρος της αλλά κάτι κάνει.
Σχεδόν το ίδιο το στηνω με το δικό σου αλλά σε ριγμένο καλυκα. Κάνει όντως καλή δουλειά.

Τώρα πολεμάω και την psb-5 στα 28γραμμαρια και είμαι ανάμεσα σε 1.40-1.45 με 616 και z2m24 αλλά δεν έχω ρίξει πολλά φυσιιγια για να καταλάβω πιο είναι καλύτερο. Νομίζω με το 1.40
Κάντο με 688 στο 1.37-1.40 57.80

Κατι εχω ''ακουσει''.....δεν εδωσα σημασια...Και εαν ριχνει η διαφορα θα ειναι πιστευω αμελητεα....
Κατι δλδ.....οπως κοβουμε το ποτηρι του οποιου βυσματος ποιο κοντο ωστε να δημιουργησουμε
''μισοταπα''......
Εχεις καταλαβει καμία διαφορά εκει ??
Εγω κ να ηθελα να καταλαβω, δεν γινεται...απλα το παραπανω μυνημα απευθυνεται σε ατομα που διαθετουν ταχογραφο, για το ΑΝ ΜΗΠΩΣ εχουν παρατηρισει κατι τετοιο....απλη απορια ηταν.
Στον ώμο μου φυσικα, δεν καταλαβαινω τιποτα το διαφορετικο.
Με ποια λογική ο PS να ρίχνει της πιέσεις
Λογο, οτι σε καποιες γομωσεις, περισευουν αρκετες στηβαδες σκαγια εκτος ποτηριου...απο κει, ξεκινα κ η απορία μου.

Μια συνταγή που τις ζεματαει τις τσίχλες τις τελευταίες μέρες είναι με psb1 616 1,65-30 pistonskeet23 κ 8αστερο στα 58 κ σκάγια νούμερο 10...
Πολυ καλο υλικό. Με ελάχιστο ψάξιμο τη βρίσκεις πολύ εύκολα από 30-35γρ.

Εγώ κάνω την κλασσική νομιζω συνταγή με psb1 UEE 1.7χ31 πεντασταδιακο με z2m21 ή με τασκωφ 20 και τελευταία φορά κυνηγισα σε θερμοκρασία 4-5 βαθμούς και τα πήγε εξαιρετικά στις τσίχλες. Πολύ δυνατό setup με v1,5 411-413m/s. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το ίδιο και η psb5 με UEE πεντασταδιακο 1,4χ28 τασκωφ 24 με ταχυτητα v1,5 και αυτό στα 410m/s. Στο 1.35χ28 με cx2000 πεντασταδιακο βγάζει v1,5 400m/s. Από ταχύτητες αυτές οι δύο τα πάνε πολύ καλά αλλά θέλουν πολύ ισχυρό καψουλι αλλιώς αφήνουν κατάλοιπα στην κάννη. Καίγονται πολύ καλά με το uee αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο να το βρούμε σε λίγο καιρό. Αλλιώς με 688. Με το cx2000 αφήνει λίγα κατάλοιπα στην κάννη. Και οι δύο από το καινούριο λοτ της nobel sport.

Last edited:
Εγώ κάνω την κλασσική νομιζω συνταγή με psb1 UEE 1.7χ31 πεντασταδιακο με z2m21 ή με τασκωφ 20 και τελευταία φορά κυνηγισα σε θερμοκρασία 4-5 βαθμούς και τα πήγε εξαιρετικά στις τσίχλες. Πολύ δυνατό setup με v1,5 411-413m/s. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το ίδιο και η psb5 με UEE πεντασταδιακο 1,4χ28 τασκωφ 24 με ταχυτητα v1,5 και αυτό στα 410m/s. Στο 1.35χ28 με cx2000 πεντασταδιακο βγάζει v1,5 400m/s. Από ταχύτητες αυτές οι δύο τα πάνε πολύ καλά αλλά θέλουν πολύ ισχυρό καψουλι αλλιώς αφήνουν κατάλοιπα στην κάννη. Καίγονται πολύ καλά με το uee αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο να το βρούμε σε λίγο καιρό. Αλλιώς με 688. Με το cx2000 αφήνει λίγα κατάλοιπα στην κάννη.
Αν έχεις κατάλοιπα πάτα λίγο.
1.68-70x32 με gt21 στα 57.3-5
1.75x33 με gt18-z2m18-drago17-sg στα 57
1.80x35 με jiovanni 20 στα 57
Όλες σκοτώνουν πολύ καλά.

Εγώ κάνω την κλασσική νομιζω συνταγή με psb1 UEE 1.7χ31 πεντασταδιακο με z2m21 ή με τασκωφ 20 και τελευταία φορά κυνηγισα σε θερμοκρασία 4-5 βαθμούς και τα πήγε εξαιρετικά στις τσίχλες. Πολύ δυνατό setup με v1,5 411-413m/s. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το ίδιο και η psb5 με UEE πεντασταδιακο 1,4χ28 τασκωφ 24 με ταχυτητα v1,5 και αυτό στα 410m/s. Στο 1.35χ28 με cx2000 πεντασταδιακο βγάζει v1,5 400m/s. Από ταχύτητες αυτές οι δύο τα πάνε πολύ καλά αλλά θέλουν πολύ ισχυρό καψουλι αλλιώς αφήνουν κατάλοιπα στην κάννη. Καίγονται πολύ καλά με το uee αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο να το βρούμε σε λίγο καιρό. Αλλιώς με 688. Με το cx2000 αφήνει λίγα κατάλοιπα στην κάννη. Και οι δύο από το καινούριο λοτ της nobel sport.
Πλεον αρχισε να προσαρμόζεις τα σεταπ σου, με 688 αντι του UEE..

Αν έχεις κατάλοιπα πάτα λίγο.
Πεντασταδιακο στα 56,5 τα κλείνω. Σκέφτομαι να δοκιμάσω σε 67,5mm κάλυκα αλλά δεν έχω χρόνο για δοκιμές και δεν ξέρω πως θα πάει σε κατανομή έτσι. Μάλλον από την νέα σεζόν παλι θα αρχίσω τις δοκιμές.

To 1,7-28 πρεπει να ειναι πολυ γρηγορο, θα φτιαξω κανενα να το μετρησω...
Στο κλασσικο 28αρι μεινε στο 1,4 δεν χρειαζεται για μας παραπανω...

Κ εδω το 616-1,7-31-θωδη23-57,8 με σκαγια νουμερο 8 στα 35 μετρα με 3 αστρα στη Μ2... 405 ταχυτητα... Δυστυχως κανουμε τους βιετκονγκ στα πυκνα για να τουφεκισουμε 5 τσιχλες και δεν το εχω ριξει ακομα σε αρκετα ψηλωμενα πουλια να εχω αποψη... Τα λιγα που εχω παρει δεν ειχαν το ¨σκοτωμα¨ που ηθελα αλλά μαλλοβ εφταιγα εγω...

To 1,7-28 πρεπει να ειναι πολυ γρηγορο, θα φτιαξω κανενα να το μετρησω...
Στο κλασσικο 28αρι μεινε στο 1,4 δεν χρειαζεται για μας παραπανω...

Κ εδω το 616-1,7-31-θωδη23-57,8 με σκαγια νουμερο 8 στα 35 μετρα με 3 αστρα στη Μ2... 405 ταχυτητα... Δυστυχως κανουμε τους βιετκονγκ στα πυκνα για να τουφεκισουμε 5 τσιχλες και δεν το εχω ριξει ακομα σε αρκετα ψηλωμενα πουλια να εχω αποψη... Τα λιγα που εχω παρει δεν ειχαν το ¨σκοτωμα¨ που ηθελα αλλά μαλλοβ εφταιγα εγω...

Με τέτοια κατανομή με 8 νούμερο και 405m/s αν δεν έχεις μέχρι και τα 40 βαρια βαριά και 45 μέτρα καθαρά σκοτώματα στην τσίχλα τότε σίγουρα φταίει η σκόπευση και όχι το φυσίγγι. Το 8 νούμερο είναι αρκετά χοντρό για τσίχλα και δεν δικαιολογείται με τέτοια κατανομή να μην έχεις καθαρά σκοτώματα. Το αντίθετο μάλιστα θα έπρεπε να την διαλύεις την τσίχλα αν εισαι κέντρο. Εγώ μέχρι και με 11 νούμερο την κυνηγάω και πολύ σπάνια έως ποτέ δεν πέφτω κάτω από 9 νούμερο σκάγια παρα μόνο αν οι συνθήκες είναι πάρα πολύ αντίξοες σε συνδυασμό με πολύ μεγάλες αποστάσεις όπως πχ ψηλωμένες σε καρτέρι.

Με τέτοια κατανομή με 8 νούμερο και 405m/s αν δεν έχεις μέχρι και τα 40 βαρια βαριά και 45 μέτρα καθαρά σκοτώματα στην τσίχλα τότε σίγουρα φταίει η σκόπευση και όχι το φυσίγγι. Το 8 νούμερο είναι αρκετά χοντρό για τσίχλα και δεν δικαιολογείται με τέτοια κατανομή να μην έχεις καθαρά σκοτώματα. Το αντίθετο μάλιστα θα έπρεπε να την διαλύεις την τσίχλα αν εισαι κέντρο. Εγώ μέχρι και με 11 νούμερο την κυνηγάω και πολύ σπάνια έως ποτέ δεν πέφτω κάτω από 9 νούμερο σκάγια παρα μόνο αν οι συνθήκες είναι πάρα πολύ αντίξοες σε συνδυασμό με πολύ μεγάλες αποστάσεις όπως πχ ψηλωμένες σε καρτέρι.
Έτσι είναι... Σε 9αρι το δοκιμάζω στην τσίχλα, 8αρι ήταν για την δοκιμή... Φέτος δουλεύω πολύ κ το 10αρι... Σκοπευτικά δεν το έχω βρει το φυσίγγι ακόμα, η εικόνα του είναι πολύ καλή γι αυτό κ μπήκε στην παραγωγή να βγει στο κυνήγι...

Έτσι είναι... Σε 9αρι το δοκιμάζω στην τσίχλα, 8αρι ήταν για την δοκιμή... Φέτος δουλεύω πολύ κ το 10αρι... Σκοπευτικά δεν το έχω βρει το φυσίγγι ακόμα, η εικόνα του είναι πολύ καλή γι αυτό κ μπήκε στην παραγωγή να βγει στο κυνήγι...
Με το δεκαρι (Ν10) αυτο που εχω παρατηρισει ειναι πως θελει λιγο πιο μπροστα το τουφεκι, ιδικα απο 3* κ πανω...

Status
Not open for further replies.
Back