Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μια (ακόμα) ερώτηση για όσους έχουν υπομονή να απαντήσουν.
Μπορούμε να γεμίσουμε σε ριγμένο κάλυκα που είχε πρίν αστεροειδές κλείσιμο με απλό ρέλι;
Θα "στρώσει" ομαλά το χείλος του ή θέλει μόνο αστεροειδές ξανά;
Μιλάμε για μηχανή χειρός - την πιό φτηνή και "πρωτόγονη" που υπάρχει.
Και κατι ακομη βασικο...
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ειναι ΠΟΤΕ μεταχειρθσμενο καλυκα στην καραμπίνα, καποια στιγμη, θα σου χαλασει το κυνηγι κ ειναι κριμα....
Στην καραμπινα ΠΑΝΤΑ καινουργιο καλυκα...στα δικαννα ΔΕΝ υπαρχεια ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ειμαι παθών κ στο λεω.

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση ! :)
Άρα για το αστεροειδές κλείσιμο θέλουμε μια LEE Load All τουλάχιστον (η πιό φτηνή επιλογή να υποθέσω) άρα παραπάνω έξοδα.

Ποιός είναι ο FIEM για να τον ξεχωρίζω;
Αν βρω προχειρη φωτο θα τον δεις...εκτος κι αν ποσταρει καποιο αλλο μελος εγκαιρα..

Υ.Γ.
Ειναι οι καλυκες που στην πατουρα εξωτερικα στο μεταλλο, γραφουν σκετο το "12".

Και κατι ακομη βασικο...
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ειναι ΠΟΤΕ μεταχειρθσμενο καλυκα στην καραμπίνα, καποια στιγμη, θα σου χαλασει το κυνηγι κ ειναι κριμα....
Στην καραμπινα ΠΑΝΤΑ καινουργιο καλυκα...στα δικαννα ΔΕΝ υπαρχεια ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ειμαι παθών κ στο λεω.
Ευχαριστώ και πάλι ! Χρήσιμη συμβουλή !
Έχουν που έχουν την "ευαισθησία" τους οι καραμπίνες με τα φυσίγγια γενικώς.

Αν βρω προχειρη φωτο θα τον δεις...εκτος κι αν ποσταρει καποιο αλλο μελος εγκαιρα..

Υ.Γ.
Ειναι οι καλυκες που στην πατουρα εξωτερικα στο μεταλλο, γραφουν σκετο το "12".
Σκέτο 12 ή με αστεράκια *** ανάμεσα; π.χ. * 12 * 12 * 12 * 12 (τέσσερα αστεράκια ανάμεσα σε τέσσερα 12 τυπωμένα)

Ευχαριστώ και πάλι ! Χρήσιμη συμβουλή !
Έχουν που έχουν την "ευαισθησία" τους οι καραμπίνες με τα φυσίγγια γενικώς.

Σκέτο 12 ή με αστεράκια *** ανάμεσα; π.χ. * 12 * 12 * 12 * 12 (τέσσερα αστεράκια ανάμεσα σε τέσσερα 12 τυπωμένα)
IMG_20180522_194957.jpg
Αυτοί που λες εσύ με τα αστεράκια είναι οι ΜΑΧΑΜ ...

View attachment 68188
Αυτοί που λες εσύ με τα αστεράκια είναι οι ΜΑΧΑΜ ...
Τέτοιους δεν έχω ούτε έχω ρίξει ποτέ σε φυσίγγι.
Από τους άλλους με τα σστεράκια (MAXAM) έχω καμιά 100στη φυσίγγια Imperial Ισπανίας.
Εκείνοι "σηκώνουν" γέμισμα;

Από τους άλλους με τα σστεράκια (MAXAM) έχω καμιά 100στη φυσίγγια Imperial Ισπανίας.
Ειδικα αν ειναι σκουροχρωμοι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...3 γεμισματα οι ισπανικοί.... ΑΝΕΤΑ.

Ειδικα αν ειναι σκουροχρωμοι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...3 γεμισματα οι ισπανικοί.... ΑΝΕΤΑ.
Σκουρόχρωμοι ακριβώς δεν θα το έλεγα - ανοιχτό πράσινο είναι και μπλέ.
Δεν ήξερα ότι παίζει τέτοιο ρόλο το χρώμα - ισχύει σε όλες τις μάρκες αυτό;
Νόμιζα πώς το ύψος του μετάλλου παίζει ρόλο - μεγαλύτερο ύψος μετάλλου -> μεγαλύτερη αντοχή

Σκουρόχρωμοι ακριβώς δεν θα το έλεγα - ανοιχτό πράσινο είναι και μπλέ.
Δεν ήξερα ότι παίζει τέτοιο ρόλο το χρώμα - ισχύει σε όλες τις μάρκες αυτό;
Νόμιζα πώς το ύψος του μετάλλου παίζει ρόλο - μεγαλύτερο ύψος μετάλλου -> μεγαλύτερη αντοχή
Εγω θα σου πω αυτο που εχω διαπιστωσει...αν κανω λαθος, να με διορθωσουν πι πιο εμπειροι.

Οσο σκουροτερο το χρωμα καλυκα, τοσο πιο ανθεκτικο, σε ολες τις μαρκες...

ανοιχτό πράσινο είναι και μπλέ.
Σκούροι ειναθ...μια χαρα.
Το υψος μεταλλου ναι...ναι μεν ειναι ενθεκτικο, αλλα αυτο εχει να κανει με τον εσωτερικο "κοσμο" της καυσης...αλλο κεφαλαιο.
Τωρα, στο καλυμπραρισμα, θα "δυσκολευτεις" με τα υψει μεταλλων απο 20mm ως 25-27mm...διοτι, ειναι "μεγαλητερη" η επιφανεια πρεσαρισματος του μεταλλου στον καλυμπραδορο...τα φυσιγγια (Τ3 16mm) το (Τ2 των 12mm) κσι το (Τ1 των 8mm) ειναι ακομη πιο ευκολο το καλυμπραρισμα τους.

Εγω θα σου πω αυτο που εχω διαπιστωσει...αν κανω λαθος, να με διορθωσουν πι πιο εμπειροι.

Οσο σκουροτερο το χρωμα καλυκα, τοσο πιο ανθεκτικο, σε ολες τις μαρκες...

Σκούροι ειναθ...μια χαρα.

Το υψος μεταλλου ναι...ναι μεν ειναι ενθεκτικο, αλλα αυτο εχει να κανει με τον εσωτερικο "κοσμο" της καυσης...αλλο κεφαλαιο.
Τωρα, στο καλυμπραρισμα, θα "δυσκολευτεις" με τα υψει μεταλλων απο 20mm ως 25-27mm...διοτι, ειναι "μεγαλητερη" η επιφανεια πρεσαρισματος του μεταλλου στον καλυμπραδορο...τα φυσιγγια (Τ3 16mm) το (Τ2 των 12mm) κσι το (Τ1 των 8mm) ειναι ακομη πιο ευκολο το καλυμπραρισμα τους.
Οι Τ1 καλύτερα να λείπουν (γενικώς) ... Ευτυχώς η ΜΑΧΑΜ δεν έβγαζε τέτοιους, αλλά από 10 mm και πάνω, οπότε είναι ΟΚ ... (δεν ξέρω τώρα που ξεπουλήθηκε τι γίνεται). Αν και εγώ προτιμούσα κυρίως με 12 και 16 mm πάφυλα.
Αλλά γενικά δεν γέμιζα ΜΑΧΑΜ γιατί απ' όσο είχα δει, μόνο το ισπανικό καψούλι κάνει (και δεν είχα πάρει ποτέ τέτοια), όλα τα άλλα καψούλια κολυμπάνε στην τρύπα τους...

Μια (ακόμα) ερώτηση για όσους έχουν υπομονή να απαντήσουν.
Μπορούμε να γεμίσουμε σε ριγμένο κάλυκα που είχε πρίν αστεροειδές κλείσιμο με απλό ρέλι;
Θα "στρώσει" ομαλά το χείλος του ή θέλει μόνο αστεροειδές ξανά;
Μιλάμε για μηχανή χειρός - την πιό φτηνή και "πρωτόγονη" που υπάρχει.

Στα 63 χιλιοστα με τζαμακι ή χαρτακι...τις περισσοτερες φορες και ειδικοτερα εαν ο καλυκας καλυκας
ειναι ''σχισμενος'' στο επανω μερος δεν κλεινει σωστα...
Τους 68,5 ...τους ριγμενους...τους κοβεις στα 65,4...και κλεινεις στα 60....εχοντας ωραιο ρελι και φυσιγγιο
που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τον καινουργιο καλυκα !!!

Και κατι ακομη βασικο...

Αυτη η καημενη Α390.....εχει ριξει τον αδη με τα λειψανα απο μεταχει/νους καλυκες....γιατι δεν ειπε
τιποτα ??
Μηπως επειδη δεν εχει στομα ???
Κωστη μου στον μεταχειρισμενο καλυκα....καμια διαφορα με τον καινουργιο....οταν ξερεις τι κλεινεις
φιλε μου !!!! ;) :)

Στα 63 χιλιοστα με τζαμακι ή χαρτακι...τις περισσοτερες φορες και ειδικοτερα εαν ο καλυκας καλυκας
ειναι ''σχισμενος'' στο επανω μερος δεν κλεινει σωστα...
Τους 68,5 ...τους ριγμενους...τους κοβεις στα 65,4...και κλεινεις στα 60....εχοντας ωραιο ρελι και φυσιγγιο
που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τον καινουργιο καλυκα !!!
Έ ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος !! 'Ωραία πράγματα !
Τα 63 χιλιοστά είναι ο κάλυκας με κομμένο το άκρο του κατά 7 χιλιοστά άν κατάλαβα καλά - πλήρως ανοιχτός.

Αυτοί με τα 68,5 χιλιοστά ποιοί είναι; Οι κανονικοί που τους έχουμε αφαιρέσει 1,5 χιλιοστό μήκους;
Δεν το κατάλαβα.

Οι χειροτεροι καλυκες....αναλογα την παρτιδα....Αλλοι μια φορα μονο δεχονται γεμισμα αλλοι καμια
δυο φορες....μονο με ταμα στην Παναγιά....
Πολυ σκληρο το πλαστικο τους και ξερο !!!

Έ ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος !! 'Ωραία πράγματα !
Τα 63 χιλιοστά είναι ο κάλυκας με κομμένο το άκρο του κατά 7 χιλιοστά άν κατάλαβα καλά - πλήρως ανοιχτός.

Αυτοί με τα 68,5 χιλιοστά ποιοί είναι; Οι κανονικοί που τους έχουμε αφαιρέσει 1,5 χιλιοστό μήκους;
Δεν το κατάλαβα.

Καλα καταλαβες...αλλα
ΑΚΟΥ.
Ο καλυκας ερχετε απο την εταιρεια με υψος 69 χιλιοστα περιπου....Αλλοι ειναι 68,8 - 69 - 69,2 κτλ .
Τους κοβουμε ολους στα 68,5 ωστε να εχουμε ΕΝΑ υψος σε ολους.... αυτο για να εχουμε σταθερο φυσιγγιο.
Ειτε σε αστερι ειτε σε ρελι....πρεπει να εχεις ΕΝΑ υψος στον καλυκα...
Τωρα στα ρελιαστα ...απο 68,5 ρελιαζουμε στα 63 με το τζαμακι ή το χαρτακι
Επισεις παλι σε ρελιαστο απο 65,4 στα 60...
Εαν αρχισες τωρα ιδιογομωση....πες τι πυριτιδες εχεις....τι θελεις να φτιαξεις και να σου δωσουμε ετοιμα
δοκιμασμενα σεταπ....για να μην ''ρισκαρεις''....
Κρατας σημιωσεις σε τετραδιο...και οτι απορια εχεις ρωτας !!!

Last edited:
Οι Τ1 καλύτερα να λείπουν (γενικώς) ... Ευτυχώς η ΜΑΧΑΜ δεν έβγαζε τέτοιους, αλλά από 10 mm και πάνω, οπότε είναι ΟΚ ... (δεν ξέρω τώρα που ξεπουλήθηκε τι γίνεται). Αν και εγώ προτιμούσα κυρίως με 12 και 16 mm πάφυλα.
Αλλά γενικά δεν γέμιζα ΜΑΧΑΜ γιατί απ' όσο είχα δει, μόνο το ισπανικό καψούλι κάνει (και δεν είχα πάρει ποτέ τέτοια), όλα τα άλλα καψούλια κολυμπάνε στην τρύπα τους...

Εγω να δεις τι επαθα Στελιο μου....πριν μερικα χρονια...
Τους βρηκα σε προσφορα....και πηρα 2-3000 καλυκες.... ο μαλακας...δεν ηξερα...δεν ρωταγα ????
Τον θανατο της αλεπους επαθα μεχρι να τους ξεφορτωθω.....φιλε !!!

Αυτη η καημενη Α390.....εχει ριξει τον αδη με τα λειψανα απο μεταχει/νους καλυκες....γιατι δεν ειπε
τιποτα ??
Μηπως επειδη δεν εχει στομα ???
Κωστη μου στον μεταχειρισμενο καλυκα....καμια διαφορα με τον καινουργιο....οταν ξερεις τι κλεινεις
φιλε μου !!!! ;) :)
Oταν σου φυγει το καψουλι του μεταχεισμενου καλυκα απο το μανό που βαζεις, κ σου σφινώσει στην σκανδαλοθήκη, στειλε μου Π.Μ θείε μου... ;) :)

Οι χειροτεροι καλυκες....αναλογα την παρτιδα....Αλλοι μια φορα μονο δεχονται γεμισμα αλλοι καμια
δυο φορες....μονο με ταμα στην Παναγιά....
Πολυ σκληρο το πλαστικο τους και ξερο !!!
Οι MAXAM είναι οι χειρότεροι ή οι FIEM ; Μπερδεύτηκα λίγο εδώ. :rolleyes:

Καλα καταλαβες...αλλα
ΑΚΟΥ.
Ο καλυκας ερχετε απο την εταιρεια με υψος 69 χιλιοστα περιπου....Αλλοι ειναι 68,8 - 69 - 69,2 κτλ .
Τους κοβουμε ολους στα 68,5 ωστε να εχουμε ΕΝΑ υψος σε ολους.... αυτο για να εχουμε σταθερο φυσιγγιο.
Ειτε σε αστερι ειτε σε ρελι....πρεπει να εχεις ΕΝΑ υψος στον καλυκα...
Τωρα στα ρελιαστα ...απο 68,5 ρελιαζουμε στα 63 με το τζαμακι ή το χαρτακι
Επισεις παλι σε ρελιαστο απο 65,4 στα 60...
Εαν αρχισες τωρα ιδιογομωση....πες τι πυριτιδες εχεις....τι θελεις να φτιαξεις και να σου δωσουμε ετοιμα
δοκιμασμενα σεταπ....για να μην ''ρισκαρεις''....
Κρατας σημιωσεις σε τετραδιο...και οτι απορια εχεις ρωτας !!!
Ευχαριστώ για την ενημέρωση - τα σημειώνω σαν πληροφορίες !;)
Δεν έχω γεμίσει ποτέ, δεν έχω σύνεργα για γέμισμα ούτε υλικά αλλά διαβάζοντας αρχίζω να το σκέφτομαι κάπως.
Σίγουρα πρίν ξεκινήσω κάτι θα σας ξαναενοχλήσω για λεπτομέρειες και λοιπές πληροφορίες.

Oταν σου φυγει το καψουλι του μεταχεισμενου καλυκα απο το μανό που βαζεις, κ σου σφινώσει στην σκανδαλοθήκη, στειλε μου Π.Μ θείε μου... ;) :)
Έτσι επαθα εγώ φέτος Κώστα στα παπια έφυγε το καψουλι πέρασε πίσω εμπλοκή η ρεμινγκτον εκεί που δεν έκανε ποτέ χρατσα χρουτσα μέσα ωρε λέω έσπασε η καραμπίνα ερειχνε ένα εμπλοκή ερειχνε δύο εμπλοκή γυρίζω σπίτι να δω τι έγινε αρχίζω λινω να δω τη έσπασε μόλις βγάζω σκανδαλοθικη έπεσε το καψουλι το είχα λιώσει από τις τουφεκιές τις μόνες

Status
Not open for further replies.
Back