Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν ο κάλυκας είναι καλυμπραρισμενος κι έχει ΣΩΣΤΕΣ διαστάσεις,κανένα πρόβλημα!
Πρόβλημα με ξαναριγμενους κάλυκες παρουσιάζεται,συνήθως,σε όπλα με περιστροφικό κλείστρο.
Σε όπλα με κλείστρο που κλειδώνει με αναδυόμενο κλειδί,δεν τρέχει τίποτα,εκτός και είναι φουσκωμένο το πλαστικό του κάλυκα.
Πρόβλημα δεν είδα και στην es100 η οποία κλειδώνει πίσω και κάτω,στο παρεκταμα της κάνης.
Οι γριές(302-3) τα πάνε πριονοκορδελα!
Ότι βάλεις στην αποθήκη το ανεβαζουν,το ρίχνουν και το εξωλκευουν.

Ένα πρόχειρο λογαριασμό για την ημερήσια έξοδο 10€ πετραιλεο 10 € ένα κουτι κυχλοφυσηγγα =20€…* 7 μέρες140 € την εβδομάδα στην καλητερη περίπτωση 560€ τον μήνα για κυχλα
Εεεε,πέσε για ύπνο και κάνα απόγευμα....☺️

Οι Τ1 καλύτερα να λείπουν (γενικώς) ... Ευτυχώς η ΜΑΧΑΜ δεν έβγαζε τέτοιους, αλλά από 10 mm και πάνω, οπότε είναι ΟΚ ... (δεν ξέρω τώρα που ξεπουλήθηκε τι γίνεται). Αν και εγώ προτιμούσα κυρίως με 12 και 16 mm πάφυλα.
Αλλά γενικά δεν γέμιζα ΜΑΧΑΜ γιατί απ' όσο είχα δει, μόνο το ισπανικό καψούλι κάνει (και δεν είχα πάρει ποτέ τέτοια), όλα τα άλλα καψούλια κολυμπάνε στην τρύπα τους...
Προσωπικά μόνο cheddite.....με cheddite καψουλι φυσικά για να γλυτώσω την ταλαιπωρία του μανό.

Τους 68,5 ...τους ριγμενους...τους κοβεις στα 65,4...και κλεινεις στα 60....εχοντας ωραιο ρελι και φυσιγγιο
που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τον καινουργιο καλυκα !!!
Το πιο σωστό πιστεύω....χωρίς να ασχολησε με παραπάνω ρελιασμα η' 0.05 παραπάνω πυρίτιδα η' ακόμη να τσεκαρεις τους κάλυκες για σκισμένα χείλια.

Οι κασταναδες εχουν κ μανάβικο συνηθως...εγω μαναβικο δεν εχω, αλλα λεω το τη μπορει να συμβει...κ μιλαω για εμενα προσωπικα!!

Το πηρες προσωπικα...ενω εγω μιλησα γενικα....
Θα εχεις καταλαβει οτι δινω σημασια στην λεπτομερεια.....δεν ειναι τυχαιο που μετρησει την διαμετρο
των καψυλιων με μικρομετρο...
616 - CX2000 = 6,18 χιλιοστα
688 - 686 = 6,20 ,,,,,,,,,,,,,,,
UEE = 6,24 ...............
Οταν λοιπον βαζω το καψουλι και ''κολυμπαει'' δεν του αφηνω περιθωρεια να μου κανει την ''ασχημη''
στον κυνηγοτοπο.....απλα πραγματα...
Εχω ριξει χιλιαδες μεταχ/νους καλυκες τετοιου ειδους αστοχια δεν ειχα ποτε...Κωστή μου !!!

Καλη ημερα να εχουμε....με υγεια φιλε !!! :)

Οι MAXAM είναι οι χειρότεροι ή οι FIEM ; Μπερδεύτηκα λίγο εδώ. :rolleyes:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση - τα σημειώνω σαν πληροφορίες !;)
Δεν έχω γεμίσει ποτέ, δεν έχω σύνεργα για γέμισμα ούτε υλικά αλλά διαβάζοντας αρχίζω να το σκέφτομαι κάπως.
Σίγουρα πρίν ξεκινήσω κάτι θα σας ξαναενοχλήσω για λεπτομέρειες και λοιπές πληροφορίες.

Τους FIEM δεν τους επιασα ποτε στα χερια μου....και αποψη δεν εχω....

Ξεκινα εσυ....και ρωτα οτι θελεις.....Να ξερεις οτι δεν ενοχλεις....:)

Προσωπικά μόνο cheddite.....με cheddite καψουλι φυσικά για να γλυτώσω την ταλαιπωρία του μανό.
Φίλε έχασες την μαγεία των 688-UEE καί κλεισίματος ρηχού 57.80 -58 .00
Επίσης οι ΜΑΧΑΜ κάλυκες ήταν ότι καλύτερο έχω δουλέψει σε καινούριο .
Ο Ιταλός RM (romana munizioni) τους δούλευε με εκπληκτικά αποτελέσματα .
Υπήρξαν πολύ φθηνοί σε τιμή συγκριτικά με την ποιότητα την άριστη που είχαν .

Καλημέρα, αν στην αναγόμωση βάζουμε ίδιας εταιρείας καψυλιο ή φαρδυτερο, κανένα πρόβλημα ,έτσι και αλλιώς το πυθμενιο είναι πλαστικό συμπαγές και η τρύπα για το καψυλιο δεν μεγαλώνει με τον πυροβολισμό. Το ύψος του παφυλα δεν έχει καμία σχέση με την αντοχή σε πιέσεις, είναι αισθητική ή διαφορά και επειδή κοστίζει περισσότερο συνήθως χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά-απαιτητικά φυσίγγια. Εκεί που ο ψηλός παφυλας υπερέχει είναι στην ακαμψία που δίνει στον κάλυκα και βελτιώνει την εξωλκευση στα αυτογεμη. Οι FIEM τουλάχιστον μέχρι την εξαγορά από την fiocchi ήταν οι φθηνότεροι και οι καλύτεροι ιταλικοι κάλυκες. Είχαν σκληρότερο πλαστικό που δεν αφήνει το κλείσιμο να υποχωρήσει με τον καιρό, αλλά στην αναγόμωση θέλουν κόψιμο και χαμήλωμα αρκετό γιατί σκιζεται το παλιό χαραγμένο κομμάτι. Το χρώμα του πλαστικού όπως σωστά λέει ο Κώστας μεταβάλλει την ελαστικότητα του κάλυκα, νομίζω οι διαφανείς είναι πιο σκληροί και οι σκουροι πιο μαλακοι και ελαστικοί, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Το πηρες προσωπικα...ενω εγω μιλησα γενικα....
Θα εχεις καταλαβει οτι δινω σημασια στην λεπτομερεια.....δεν ειναι τυχαιο που μετρησει την διαμετρο
Οταν λοιπον βαζω το καψουλι και ''κολυμπαει'' δεν του αφηνω περιθωρεια να μου κανει την ''ασχημη''
στον κυνηγοτοπο.....απλα πραγματα...
Εχω ριξει χιλιαδες μεταχ/νους καλυκες τετοιου ειδους αστοχια δεν ειχα ποτε...Κωστή μου !!!

Καλη ημερα να εχουμε....με υγεια φιλε !!! :)
Δεν πειρα τιποτα προσωπικα..
δεν ειναι τυχαιο που μετρησει την διαμετρο
Το ξερω, το θυμαμαι...κι εγω το εχω κανει αυτο κ μαλιστα το εχουμε ξανα συζητησει παλι, πριν καιρο με αλλα μελοι..!!
Καλημερα Νικολα!!

Καλημέρα, αν στην αναγόμωση βάζουμε ίδιας εταιρείας καψυλιο ή φαρδυτερο, κανένα πρόβλημα ,έτσι και αλλιώς το πυθμενιο είναι πλαστικό συμπαγές και η τρύπα για το καψυλιο δεν μεγαλώνει με τον πυροβολισμό. Το ύψος του παφυλα δεν έχει καμία σχέση με την αντοχή σε πιέσεις, είναι αισθητική ή διαφορά και επειδή κοστίζει περισσότερο συνήθως χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά-απαιτητικά φυσίγγια. Εκεί που ο ψηλός παφυλας υπερέχει είναι στην ακαμψία που δίνει στον κάλυκα και βελτιώνει την εξωλκευση στα αυτογεμη. Οι FIEM τουλάχιστον μέχρι την εξαγορά από την fiocchi ήταν οι φθηνότεροι και οι καλύτεροι ιταλικοι κάλυκες. Είχαν σκληρότερο πλαστικό που δεν αφήνει το κλείσιμο να υποχωρήσει με τον καιρό, αλλά στην αναγόμωση θέλουν κόψιμο και χαμήλωμα αρκετό γιατί σκιζεται το παλιό χαραγμένο κομμάτι. Το χρώμα του πλαστικού όπως σωστά λέει ο Κώστας μεταβάλλει την ελαστικότητα του κάλυκα, νομίζω οι διαφανείς είναι πιο σκληροί και οι σκουροι πιο μαλακοι και ελαστικοί, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Aν ρίξεις ένα λίγο βαρύ set up (PSB 2 1.80 X34 ) με Τ1 & Τ4 κάλυκες θα δείς δύο (2) διαφορές .
Υπέρ του Τ4 πάντα κάλυκα .
Λιγότερη ανάκρουση καί ελαφρώς μεγαλύτερη ταχύτητα .
Μικρές αλλά υπαρκτές .

Συμφωνώ στα πρώτα που γράφεις Λάμπη αλλά για την αριστη ποιότητα έχω αντιρρήσεις.

Και εγω εχω αντιρρησεις οσον αφορα την ποιοτητα τους....Και το χειροτερο ειναι οτι η ποιοτητα
ηταν ανα παρτιδα,,,,
Αυτο δεν ξερω εαν ετυχε μονο σε μενα...αλλα αγανακτησα μεχρι να τους βγαλω απο πανω μου !!!

Και εγω εχω αντιρρησεις οσον αφορα την ποιοτητα τους....Και το χειροτερο ειναι οτι η ποιοτητα
ηταν ανα παρτιδα,,,,
Αυτο δεν ξερω εαν ετυχε μονο σε μενα...αλλα αγανακτησα μεχρι να τους βγαλω απο πανω μου !!!
Eξαρτάται τί καί πόσο παράγγελνε - αγόραζε ο εισαγωγέας καί πόσο κέρδιζε .....
Οι κινέζοι ανάλογα την τιμή ( ίδιο εργοστάσιο ) σου φτιάχνουν διαμάντια καί χαλίκια ..
Οι κάλυκες που αγοράζαμε εδώ ερχόντουσαν μέσω του RM (ιταλού)

Eξαρτάται τί καί πόσο παράγγελνε - αγόραζε ο εισαγωγέας καί πόσο κέρδιζε .....
Οι κινέζοι ανάλογα την τιμή ( ίδιο εργοστάσιο ) σου φτιάχνουν διαμάντια καί χαλίκια ..
Οι κάλυκες που αγοράζαμε εδώ ερχόντουσαν μέσω του RM (ιταλού)

Εκει ειναι η διαφορα ποιοτητας.....
Πιστευω οτι οι καλυκες που μας πουλανε εδω....ειναι διαλογης....και οχι 2ρης διαλογης...ισως και 3της !!!!

ηταν ανα παρτιδα,,,,
Τι πρόβλημα σου παρουσίαζαν Μαστρονικο?

Status
Not open for further replies.
Back