Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αυτό είναι ακριβώς στην λογική του φλαιτ κοντρόλ ,αν όμως αντί για τομές σε σχημα Λ κάνουμε απλές χαρακιές 1 εκατοστό από τα χείλη προς την φούστα τι αποτέλεσμα θα έχουμε ; Θα αναποδογυριζει το βύσμα ή όχι;
Όσο βαθαίνουν τα πέταλα τόσο αυξάνεται η διασπορά.Το τουμπαρισμα του κυαθιου έρχεται με την αδρανοποίηση.

Οι LB6 στα στενα τσοκ ειναι ιδικη περιπτωση...
Με 2* σταθερο τρωει στραπατσο γερό το βυσμα οπως σωστα λετε ολοι...
Εχω πειραματιστει λίιιιγο ως τωρα...θα παρω κ ελληνικους ομως να δοκιμαζω ταυτόχρονα.

Υ.Γ.
Οσο περισσοτερο χαραζεις, χανεις σε κατανομη...χαραζεις λιγο, παλι τα ιδια..βαζω αντιβαρα, τα ιδια...εχω ακομη στο μυαλο μου 2-3 εκδοχες κοψίματος, να δω τη στον π@£€τσο θα βγει...
Το μονο που εχω καταφερει, ειναι να τον φρεναρω στα πρωτα 20m...

Οι LB6 στα στενα τσοκ ειναι ιδικη περιπτωση...
Με 2* σταθερο τρωει στραπατσο γερό το βυσμα οπως σωστα λετε ολοι...
Εχω πειραματιστει λίιιιγο ως τωρα...θα παρω κ ελληνικους ομως να δοκιμαζω ταυτόχρονα.

Υ.Γ.
Οσο περισσοτερο χαραζεις, χανεις σε κατανομη...χαραζεις λιγο, παλι τα ιδια..βαζω αντιβαρα, τα ιδια...εχω ακομη στο μυαλο μου 2-3 εκδοχες κοψίματος, να δω τη στον π@£€τσο θα βγει...
Το μονο που εχω καταφερει, ειναι να τον φρεναρω στα πρωτα 20m...
Δοκίμασε τσοκαρισμα από 3* και ανοιχτοτερο.
"Παίξε"με το χάραγμα τόσο σε βάθος όσο και σε αριθμό χαρακιων.
Μην αλλάζεις συνέχεια το αμορτισέρ.
Εξάντλησε τις δοκιμές με φελλό (ας πούμε...).

Δοκίμασε τσοκαρισμα από 3* και ανοιχτοτερο.
"Παίξε"με το χάραγμα τόσο σε βάθος όσο και σε αριθμό χαρακιων.
Μην αλλάζεις συνέχεια το αμορτισέρ.
Εξάντλησε τις δοκιμές με φελλό (ας πούμε...).
Μονο με φελλο παιζω ως τωρα....αλλα το θεμα ειναι, πως δεν εχω 3*...αλλα 2*&1* (σταθερά) στα οπλα μου....(δεν βαζω το δικαννο εννοειται κ ας εχει 3*).

Μονο με φελλο παιζω ως τωρα....αλλα το θεμα ειναι, πως δεν εχω 3*...αλλα 2*&1* (σταθερά) στα οπλα μου....(δεν βαζω το δικαννο εννοειται κ ας εχει 3*).
Δε νομίζω ότι θα πάρεις κάτι καλύτερο από τον lb6 με τα δεδομένα σου...🙂

Ευχαριστώ για τις γνώμες, αν και έχω 300 lb6 δεν είχα κάνει δοκιμές, θα αρχίσω τώρα. Από όσο διάβασα σε ιταλικά φόρουμ και εδώ, συμπεραίνω τα εξής: πρέπει να ρίχνεται σε τσοκ από κύλινδρο έως το πολύ 1/4, εντελώς ακοφτος αναποδογυριζει, όσο πιο βαθιές και πολλές οι τομές τόσο πιο ανοιχτή η τουφεκια, με τομές όπως αυτές του Αλέξανδρου και με φιλμ μέσα βγάζει καλή και σφιχτή τουφεκιά ,και σε δοκιμές σε βλητικο σταθμό παρατήρησαν ότι βγάζει για ίδια ταχύτητα χαμηλότερες pmax από τα υπόλοιπα βύσματα και διατηρούσε καλύτερες μένουσες. Θα πειραματιστώ για να βρω τρόπο να μην αναποδογυριζει ακοφτος, κάθε ιδέα δεκτή.

εγω θελω να ταξιδέψει οσο γίνεται μαζι με τα σκαγια και γιαυτό του προσθέτω βαρος δεν θελω να φρενάρει οπως του Αλέξανδρου τους ρίχνω με 2 και φουλ αυτο που εχω δει ειναι οτι θελει ταχύτητες για να λειτουργήσει και μικρες ομοιόμορφες κοψιες 6 η 8 στο μπροστινό μέρος του .βαζω στην βάση του απο 2,5 γρ και πανω σκάγια νούμερο 9 χαρτακι και μετα την γομοση .σε 76 καλ με 34 γρ 1ασους εχω δει ωραία εργα.

εγω θελω να ταξιδέψει οσο γίνεται μαζι με τα σκαγια και γιαυτό του προσθέτω βαρος δεν θελω να φρενάρει οπως του Αλέξανδρου τους ρίχνω με 2 και φουλ αυτο που εχω δει ειναι οτι θελει ταχύτητες για να λειτουργήσει και μικρες ομοιόμορφες κοψιες 6 η 8 στο μπροστινό μέρος του .βαζω στην βάση του απο 2,5 γρ και πανω σκάγια νούμερο 9 χαρτακι και μετα την γομοση .σε 76 καλ με 34 γρ 1ασους εχω δει ωραία εργα.
Αμορτισέρ δεν βάζεις;

Σε 2 από τις πολλές δοκιμές με lb6 κ αμορτισέρ cal 20 είδα ότι η πατουρα-φούστα πέρασε μέσα από τον συγκεντρωτηρα. Βρήκα δηλ τον lb6 γυρισμένο ανάποδα.
Αυτό συνέβη σίγουρα μέσα στην κάννη κ έγινε γιατί είναι μαλακός. Από τότε τον άφησα στην άκρη.
Τα πιο σταθερά στησίματα είναι με ταπα μέσα στον lb6.
Ο Ελληνικός πιστεύω είναι καλύτερος για πατέντες γιατί είναι πιο σκληρός

Ευχαριστώ για τις γνώμες, αν και έχω 300 lb6 Θα πειραματιστώ για να βρω τρόπο να μην αναποδογυριζει ακοφτος, κάθε ιδέα δεκτή.
4 τρυπούλες κάτω και 4 χαρακιές των 5 χιλιοστών πάνω.Απλά πράγματα.
Δοκίμασε και δες σταθερότητα στην κατανομή.IMG_20230313_101756182.jpg

Νίκο μήπως εννοείς εκείνο με τα αυτάκια ; Εγώ λέω για απλές ευθείες τομές στο κάτω μισό του κάλυκα, όχι σαν παραθυράκια και όχι στα χείλη του κάλυκα.

Αυτον δοκιμασα και εγω....απλες ευθειες τομες...
Ο ''Μαυρος χαρος'' του Αλεξ.....ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει Λευτερη μου!!! :)

Ευχαριστώ για τις γνώμες, αν και έχω 300 lb6 δεν είχα κάνει δοκιμές, θα αρχίσω τώρα. Από όσο διάβασα σε ιταλικά φόρουμ και εδώ, συμπεραίνω τα εξής: πρέπει να ρίχνεται σε τσοκ από κύλινδρο έως το πολύ 1/4, εντελώς ακοφτος αναποδογυριζει, όσο πιο βαθιές και πολλές οι τομές τόσο πιο ανοιχτή η τουφεκια, με τομές όπως αυτές του Αλέξανδρου και με φιλμ μέσα βγάζει καλή και σφιχτή τουφεκιά ,και σε δοκιμές σε βλητικο σταθμό παρατήρησαν ότι βγάζει για ίδια ταχύτητα χαμηλότερες pmax από τα υπόλοιπα βύσματα και διατηρούσε καλύτερες μένουσες. Θα πειραματιστώ για να βρω τρόπο να μην αναποδογυριζει ακοφτος, κάθε ιδέα δεκτή.
Θα δοκίμαζα να κολλήσω κάτι κάτω από τον LB6 που να μου έδινε την φούστα ενός flitecontrol και να φτάνει στην βάση του κάλυκα με πυρίτιδα μεγάλου όγκου.
Xωρίς τις ορθογώνιες τομές στο ύψος των σκαγιών.

Δεν έχω ιδέα αν αυτά που γράφω γίνονται.

IMG_20230313_110001.jpg
IMG_20230313_110014_1.jpg

Θα δοκίμαζα να κολλήσω κάτι κάτω από τον LB6 που να μου έδινε την φούστα ενός flitecontrol και να φτάνει στην βάση του κάλυκα με πυρίτιδα μεγάλου όγκου.
Xωρίς τις ορθογώνιες τομές στο ύψος των σκαγιών.

Δεν έχω ιδέα αν αυτά που γράφω γίνονται.

View attachment 68385
View attachment 68386

Ολα γινονται.....Κανε υπομονη....η πατεντα δοκιμαστηκε με επιτυχια....και ειναι σε εξελιξη...
Και οχι απο εμενα....αλλα απο ιδιογομωτη ''χαμηλων τονων''...του φορουμ....που εχει το μυαλο του
και δουλευει στα ''κοκκινα''....Πολλες ''στροφες''....του εχω βγαλει το καπελο...και υποκλιθει αρκετες φορες στις
πατεντες του !!! :)
Δεν λεω για τον κουζουλο ....

Ολα γινονται.....Κανε υπομονη....η πατεντα δοκιμαστηκε με επιτυχια....και ειναι σε εξελιξη...
Και οχι απο εμενα....αλλα απο ιδιογομωτη ''χαμηλων τονων''...του φορουμ....που εχει το μυαλο του
και δουλευει στα ''κοκκινα''....Πολλες ''στροφες''....του εχω βγαλει το καπελο...και υποκλιθει αρκετες φορες στις
O φωτοβολίδας εξαφανίστηκε μετά το ''επεισόδιο '' με Baschieri & Pellagri .......:):)

Και να συμπληρωσω....Και που να δεις τι σκεφτηκε για μακρινες βολες στα ατσαλια...
Η παντεντα του ειναι στο πλανο δοκιμων μου.....και εαν εχει δικιο...τυφλα να εχει το μολυβι οσον αφορα
την αποσταση... για το που θα πεφτουν τα θηραματα !!! :)

Status
Not open for further replies.
Back