Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σε 12/76...θα ξεκινουσα απο τα 42 που εχει οριο...Οχι βεβαια με την δοσολογια που εγραψες...για να δω
τι κανει....και μετα εαν αξιζε θα κατεβαινα σε γραμμαρια...
Αυτο θα εκανα εγω..
εγω παλι θα την εκανα 38 γρ και θα την φορτωνα κιαλο !!! και θα επαιρνα και ενα 450

εγω παλι θα την εκανα 38 γρ και θα την φορτωνα κιαλο !!! και θα επαιρνα και ενα 450

Την εχεις ακουσει την εκφραση.....αρχιδια πατερα...κολυμπα μητερα ??
Ξερεις τι σημαινει ??
Να σου πω εγω που την λεω....Δεν δινω ''βαση'' στα οσα γραφονται και λεγονται ......
Ο καθε ενας μας εχει τα θελω του και βαση αυτων πορευετε...
Και μην το παρεις ''αναποδα''....γενικα μιλαω..και οχι για σενα Μητσαρα !! :)

Την εχεις ακουσει την εκφραση.....αρχιδια πατερα...κολυμπα μητερα ??
Ξερεις τι σημαινει ??
Να σου πω εγω που την λεω....Δεν δινω ''βαση'' στα οσα γραφονται και λεγονται ......
Ο καθε ενας μας εχει τα θελω του και βαση αυτων πορευετε...
Και μην το παρεις ''αναποδα''....γενικα μιλαω..και οχι για σενα Μητσαρα !! :)
δεν τις εχεις καταλαβει καλα τις ισπανικες Νικο !! βγαζουν λιγες πιεσεις και σηκωνουν φορτωμα !!!! και μην με πεις για υγρασιες κρυα και τα λοιπα γιατι εχουν σκοτωθει εκατομυρια θυραματα με αυτες !!! εδω στην Ελλαδα και πιο παλια που οι χειμωνες ηταν χειμωνες !!! δεν ειναι καλες μονο οι δυβασικες πυριτηδες

Εχω μετρησει εγω οταν την δοκιμασα σε μερικα σεταπ.... Μανωλη !!
Εμενα με απογοητευσαι...μεχρι τα 35-40 μετρα παει καλα...Στα 50 μετρα σκετη απογοητευση..
Ταχυτητες αναλογα το σεταπ...απο V1,5-398 εως 415μ/δ.
Ρώτησα ταχύτητες για να δούμε μήπως χρειάζεται να αλλαχθεί κάτι. Μετά τα 35-40 μέτρα δηλαδή τι παθαίνει και είναι απογοήτευση; Έχει μεγάλη διασπορά; Δεν έχει διάτρηση; Η πυρίτιδα εφόσον βγάζει μια ικανοποιητική V1,5 στα 415m/s τότε έχει δώσει επαρκή ενέργεια στα σκάγια ακόμη και για τα 50+ μέτρα. Οπότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι είτε αναβάζει αρκετές πιέσεις η πυρίτιδα και παραμορφώνει τα σκάγια και για αυτό δεν πάνε καλά πάνω από τα 35 μέτρα, είτε δεν φταίει η πυρίτιδα αλλά κάτι στο στήσιμο στο setup του φυσιγγίου με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται ξανά τα σκάγια. Δοκιμάστε σε πιο μεγάλο μήκος κάλυκα με πιο μακρύ βύσμα για να έχει μεγαλύτερο αμορτισέρ και μικρότερες πιέσεις, η μειωστε τα γραμμάρια της γόμωσης η μειωστε την συμπίεση του αμορτισέρ κατά το κλείσιμο. Αν δεν σας βγαίνει η ογκομετρια κλείστε στρογγυλό ρελι και ξαναδοκιμάστε να δούμε αν βελτιώθηκε κάπως το setup. Η πυρίτιδα φαίνεται να έχει δύναμη πάντως εφόσον φτάνει σε νορμάλ setup τα 415m/s. Από εκεί και πέρα κάτι δεν πάει καλά με το υπόλοιπο setup.

δεν τις εχεις καταλαβει καλα τις ισπανικες Νικο !! βγαζουν λιγες πιεσεις και σηκωνουν φορτωμα !!!! και μην με πεις για υγρασιες κρυα και τα λοιπα γιατι εχουν σκοτωθει εκατομυρια θυραματα με αυτες !!! εδω στην Ελλαδα και πιο παλια που οι χειμωνες ηταν χειμωνες !!! δεν ειναι καλες μονο οι δυβασικες πυριτηδες

ΟΚ. Δεν τις εχω καταλαβει....Αυτο που ειδα εγω με απογοητευσε....Την συγκεκριμενη ( PSB2 σπεσιαλ ) την
θεωρω κατωτερη απο την ΜΒ36 και ειναι μεχρι 42 γραμμαρια...
Κλεινεις μεχρι 39 γραμμαρια με ΜΒ36...ουτε πιεσεις εχεις ουτε σκορποσκαγιασματα και εχεις και ταχυτητες!!
Τωρα οσον αφορα τα θηραματα....ε' μην μου πεις οτι δεν εχουν εκατομμυρια με την ΜΒ36 !!!

Last edited:
Ρώτησα ταχύτητες για να δούμε μήπως χρειάζεται να αλλαχθεί κάτι. Μετά τα 35-40 μέτρα δηλαδή τι παθαίνει και είναι απογοήτευση; Έχει μεγάλη διασπορά; Δεν έχει διάτρηση; Η πυρίτιδα εφόσον βγάζει μια ικανοποιητική V1,5 στα 415m/s τότε έχει δώσει επαρκή ενέργεια στα σκάγια ακόμη και για τα 50+ μέτρα. Οπότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι είτε αναβάζει αρκετές πιέσεις η πυρίτιδα και παραμορφώνει τα σκάγια και για αυτό δεν πάνε καλά πάνω από τα 35 μέτρα, είτε δεν φταίει η πυρίτιδα αλλά κάτι στο στήσιμο στο setup του φυσιγγίου με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται ξανά τα σκάγια. Δοκιμάστε σε πιο μεγάλο μήκος κάλυκα με πιο μακρύ βύσμα για να έχει μεγαλύτερο αμορτισέρ και μικρότερες πιέσεις, η μειωστε τα γραμμάρια της γόμωσης η μειωστε την συμπίεση του αμορτισέρ κατά το κλείσιμο. Αν δεν σας βγαίνει η ογκομετρια κλείστε στρογγυλό ρελι και ξαναδοκιμάστε να δούμε αν βελτιώθηκε κάπως το setup. Η πυρίτιδα φαίνεται να έχει δύναμη πάντως εφόσον φτάνει σε νορμάλ setup τα 415m/s. Από εκεί και πέρα κάτι δεν πάει καλά με το υπόλοιπο setup.

Μανωλη δεν υπαρχει πυριτιδα που εαν ασχοληθεις μαζι της δεν θα την βρεις...
Το θεμα ειναι εαν αξιζει τον κοπο...
Να ξερεις αυτο που θεωρουμε εμεις ''λογικο''...δεν συμβαινει παντα στα φυσιγγια και στα σεταπ...
Το λογικο για μενα ειναι ...ενα σεταπ ΠΧ με 400μ/δ που βγαζει 76,5% στα 35 μετρα με 3*αστρα...να δωσει στα
50 μετρα με φουλ τσοκ ενα τουλαχιστον 50% εως 55%....Εμ' δεν ειδα κατι τετοιο....4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ σεταπ
δοκιμασα και σε ΟΛΑ πηρα απο 42 εως 44,5 % στα 50 μετρα με φουλ τσοκ...
Να ηταν ολα μου τα σεταπ λαθος ??? Να το δεχτω....οκ...το σεταπ που εδωσε 76,5% στα 35 μετρα....γιατι το ΙΔΙΟ
σεταπ μου εδωσε μονο 44,5% στα 50 μετρα ??
Τι εφταιξε ??
Ο Βασιλης στα ιδια σεταπ με επινικελωμενα σκαγια εβγαλε ενα 85% ( νομιζω )στα 35 μετρα....Τι εβγαλε στα
50 μετρα που κατα τα γραφομενα του απογοητευτικε και αυτος ???
Λογικα λοιπον με 85% στα 35 μετρα...εχεις ενα 65% χαλαρα στα 50 μετρα...πραγμα που δεν νομιζω το
επιασε ο Βασιλης και εκει ισως οφειλετε η απογοητευση του...η στην κατανομη...
Μετα δεν ειναι να βγαλεις μονο ενα 65% στα 50 μετρα....παιζει ρολο και η κατανομη....Στις δικες μου δοκιμες
ολες οι αποτυπωσεις στα 50 μετρα ....ηταν για βαλεις τα κλαματα και απο συγκεντρωση και απο κατανομη..
εγω δεν θα ασχοληθω αλλο με την πυριτιδα...χαρας το κουραγιο για δοκιμες οσων την εχουν αγορασει !!!

Απο τις δοκιμες που εκανα....ειπα μεσα μου...Που εισαι βρε ευλογημενη ΜΒ36 !!!!

εικόνα_Viber_2023-04-04_20-58-11-889.jpg

Και η ''ευλογημενη'' ΜΒ36....

εικόνα_Viber_2021-03-18_05-03-52.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-18_05-04-11.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-18_05-04-26.jpg

Ευχομαι να κανω λαθος...και να δω μια τετοια τουφεκια με την PSB2 ΣΠΕΣΙΑΛ !!!!

Last edited:
Αυτά να τα ρίχνεις εσύ.

Βασιλη μου...Ενα V1,5-420m/s...εισαι Αρχοντας με 38-40 -42 γραμμαρια σκαγια...
Ασχολησου σε 12/76 καλυκα και θα βγαλεις πιστευω τουφεκια που εχει αξιοπρεπεια στα 50 μετρα.. !!!
Καλη δυναμη φιλε !! :)

Να το δεχτω....οκ...το σεταπ που εδωσε 76,5% στα 35 μετρα....γιατι το ΙΔΙΟ
σεταπ μου εδωσε μονο 44,5% στα 50 μετρα ??
Τι εφταιξε ??
Τίποτα δεν έφταιξε Νίκο, αυτή είναι η φυσιολογικη απώλεια συγκέντρωσης μίας τουφεκιας... Ένα σωστό φουλ στα 50 μέτρα με ένα φυσιολογικό κ σωστό φυσίγγι δίνει συγκεντρώσεις περί του 40%... Μην κοιτάς που έχουμε καλομαθει με τις πατέντες κ τα μπαφερ...
Απλά η πυρίτιδα θέλει ψάξιμο περισσότερο για να τη φέρεις στα γούστα σου, άσχετα αν έχεις η όχι διάθεση να ασχοληθείς γιατί με κάποια άλλη μπορεί να παίρνεις πολύ πιο εύκολα τα αποτελέσματα που θές...
Δεν την έχω πιάσει καθόλου στα χέρια μου τη special οπότε δεν έχω άποψη για να σε βοηθήσω συγκεκριμένα...

ΟΚ. Δεν τις εχω καταλαβει....Αυτο που ειδα εγω με απογοητευσε....Την συγκεκριμενη ( PSB2 σπεσιαλ ) την
θεωρω κατωτερη απο την ΜΒ36 και ειναι μεχρι 42 γραμμαρια...
Κλεινεις μεχρι 39 γραμμαρια με ΜΒ36...ουτε πιεσεις εχεις ουτε σκορποσκαγιασματα και εχεις και ταχυτητες!!
Τωρα οσον αφορα τα θηραματα....ε' μην μου πεις οτι δεν εχουν εκατομμυρια με την ΜΒ36 !!!
Δεν αντιλεγω για καμια πυριτηδα Νικο αλλα και οι ισπανικες δεν ειναι κατοτερες !!! Απλα εχουν αλλα "χουγια" απο τις ιταλικες ;)

Τίποτα δεν έφταιξε Νίκο, αυτή είναι η φυσιολογικη απώλεια συγκέντρωσης μίας τουφεκιας... Ένα σωστό φουλ στα 50 μέτρα με ένα φυσιολογικό κ σωστό φυσίγγι δίνει συγκεντρώσεις περί του 40%... Μην κοιτάς που έχουμε καλομαθει με τις πατέντες κ τα μπαφερ...
Απλά η πυρίτιδα θέλει ψάξιμο περισσότερο για να τη φέρεις στα γούστα σου, άσχετα αν έχεις η όχι διάθεση να ασχοληθείς γιατί με κάποια άλλη μπορεί να παίρνεις πολύ πιο εύκολα τα αποτελέσματα που θές...
Δεν την έχω πιάσει καθόλου στα χέρια μου τη special οπότε δεν έχω άποψη για να σε βοηθήσω συγκεκριμένα...

Αρη μου σιγουρα θελει ψαξιμο.....Μην ξεχνας ολα τα σεταπ που δοκιμασα ειχαν αλευρι φιλε !!
Εβγαλα το συμπερασμα απο το λιγο που την ειδα με 4 διαφορετικα σεταπ....μεχρι τα 36 γραμμαρια σε 12/70
καλυκα δουλευει...και μπορεις να βγαλεις καλη τουφεκια...
Στα 38-40-42 θελει καλυκα 12/76 για να εχεις τον απαιτουμενο κενο χωρο...και να ''παιξεις'' και με βυσματα!!
Δοκιμασα drago 14 - Z2M15 - Θωδη 16 σουπερ...βυσματα που βγαζουν πολυ καλες κατανομες και
συγκεντρωσεις στα 35 - και 50 μετρα...Μεχρι τα 36 γραμμαρια ολα δουλεψαν...στα 37-38 δεν δουλεψε
κανενα στα 50 μετρα...Γι'αυτο λεω 12/76 καλυκα....χωρις να διεκδικω το αλαθητο..
Εγω εαν δοκιμαζα μονο σε 12/76 καλυκα θα δοκιμαζα 36+ γραμμαρια...

Αρη μου σιγουρα θελει ψαξιμο.....Μην ξεχνας ολα τα σεταπ που δοκιμασα ειχαν αλευρι φιλε !!
Εβγαλα το συμπερασμα απο το λιγο που την ειδα με 4 διαφορετικα σεταπ....μεχρι τα 36 γραμμαρια σε 12/70
καλυκα δουλευει...και μπορεις να βγαλεις καλη τουφεκια...
Στα 38-40-42 θελει καλυκα 12/76 για να εχεις τον απαιτουμενο κενο χωρο...και να ''παιξεις'' και με βυσματα!!
Δοκιμασα drago 14 - Z2M15 - Θωδη 16 σουπερ...βυσματα που βγαζουν πολυ καλες κατανομες και
συγκεντρωσεις στα 35 - και 50 μετρα...Μεχρι τα 36 γραμμαρια ολα δουλεψαν...στα 37-38 δεν δουλεψε
κανενα στα 50 μετρα...Γι'αυτο λεω 12/76 καλυκα....χωρις να διεκδικω το αλαθητο..
Εγω εαν δοκιμαζα μονο σε 12/76 καλυκα θα δοκιμαζα 36+ γραμμαρια...
Δεν θυμόμουν, νόμιζα ότι ήταν χωρίς αλεύρι τα φυσίγγια... Όπως κ να έχεις πήρες στα 50 μέτρα λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο... Για να πάρεις 20% παραπάνω που θες θέλει ψάξιμο... Βάση ογκομετριας κ εγώ σε μάγκνουμ κάλυκα θα την έπαιζα η σε ρελιαστο να πάρει παραπάνω φόρτωμα χωρίς πολύ στριμωγμα..

Last edited:
Το 50% στα 50 μέτρα είναι πάρα πολύ ψηλό ποσοστό για οποιαδήποτε φυσίγγι ή τσοκ, όταν αναφερόμαστε σε φυσίγγι δίχως μπαφερ. Νίκο τα χαμηλά σε ύψος βύσματα όπως z2m15 , drago 14 κλπ δίνουν καλύτερα αποτελέσματα επειδή έχουν μεγαλύτερο ποτηράκι και περικλειουν σχεδόν όλα τα σκάγια, ενώ τα περισσότερα βύσματα ένα μικρό μέρος των σκαγιων.

Το 50% στα 50 μέτρα είναι πάρα πολύ ψηλό ποσοστό για οποιαδήποτε φυσίγγι ή τσοκ, όταν αναφερόμαστε σε φυσίγγι δίχως μπαφερ. Νίκο τα χαμηλά σε ύψος βύσματα όπως z2m15 , drago 14 κλπ δίνουν καλύτερα αποτελέσματα επειδή έχουν μεγαλύτερο ποτηράκι και περικλειουν σχεδόν όλα τα σκάγια, ενώ τα περισσότερα βύσματα ένα μικρό μέρος των σκαγιων.

Ισως....αλλα με αυτην την λογικη ( του ποτηριου ) με βυσματα LB6 -STEEL - TUBO θα επρεπε να εχουμε
ακομα καλυτερα αποτελεσματα πραγμα που δεν εχουμε παντα...
Το λεω γιατι εχω πιασει το ιδιο ποσοστο συγκεντρωσης που εδωσαν τα συγκεκριμενα βυσματα με
σκετη μαλλινη ταπα...στα 50 μετρα παντα και σε ορισμενα σεταπ το εχω ξεπερασει...
Εγω πιστευω περισσοτερο στην αρμονια του σεταπ ασχετα με το στησιμο που θα εχει Λευτερη μου !!!

Νίκο έχω την άποψη ότι μόνο τα μαλινοταπα και τα μισοταπα ακολουθούν πιστά την σύσφιξη ακόμη και όταν ξεπερνάει τα 10/10. Σε ένα μικρότερο βαθμό αυτό συμβαίνει και με κοινά βύσματα με ποτηράκι που αφήνει πολλά σκάγια εκτός. Με βύσματα τύπου lb6 η steel ίσως μετά από το μισό τσόκ να έχουμε μη αναμενόμενη συμπεριφορά και συγκέντρωση. Νομίζω ότι με τέτοια βύσματα ίσως το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο ακόμη και με κύλινδρο, αν το βύσμα παραμείνει ακοπο και βρούμε τρόπο να μην αναποδογυριζει, αυτές τις μέρες έχω σκοπό να δοκιμάσω κάτι τέτοιο με βύσματα b&p steel 24.

Γιατί;;
Ο λόγος;;;
αναλογα τα μισοταπα τα πιο πολλα τα παει μπαλα ,πολλα κεντρα ,η μαλινη ακουει ακριβως το τσοκαρισμα του οπλου.[ριξε πινακα και απο τα 2 και θα δεις η μεσοταπα παντα πιο σφικτη απο την μαλινη]

αναλογα τα μισοταπα τα πιο πολλα τα παει μπαλα ,πολλα κεντρα ,η μαλινη ακουει ακριβως το τσοκαρισμα του οπλου.[ριξε πινακα και απο τα 2 και θα δεις η μεσοταπα παντα πιο σφικτη απο την μαλινη]
Ειδικότερα ο bioretabille δίνει σε κάποια σεταπ μεγάλες συγκεντρώσεις.......

Status
Not open for further replies.
Back