Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ειδικά ο biorientabile έχει τόσο μεγάλο ποτηράκι και ακοπο, που πιο πολύ μοιάζει με μίνι steel, όσο όμως πιο μικρό το ποτηράκι, τόσο πλησιάζει την μαλλινόταπα που από ότι φαίνεται σε βίντεο όταν η σύσφιξη είναι μικρή εμβολιζει τα σκάγια, ενώ με φουλ πολύ λιγότερο.

Αυτό σκέφτομαι για περδικα φέτος με ic τσοκ
Όλες στα 30μ όλες mb36 1.90X36 αστέρι στα 57.50 mm τα πέταλα του ζ2μ18 ακοπα..
Δυνατές ντουφεκιες.
Είναι πολύ καλό....... Κατά τη γνώμη μου να τα προκοβεις τα πέταλα....

Και τι ειδες ???
Εγω βλεπω ενα σεταπ με το ιδιο τσοκ ριγμενο στα ιδια μετρα και ΤΡΕΙΣ διαφορετικες αποτυπωσεις !!
Εσυ βλεπεις κατι αλλο ???
Μα είναι 3 διαφορετικά το πρώτο είναι ζ2μ18 7½
Το 2ρο ζ2μ18 6
Και το 3το είναι bioretabile 18 6n

Μα είναι 3 διαφορετικά το πρώτο είναι ζ2μ18 7½
Το 2ρο ζ2μ18 6
Και το 3το είναι bioretabile 18 6n

Ναι εχεις δικιο...τωρα το προσεξα...Εαν θελεις...ακουσε με ...και κοβε τα πεταλα σε ολα τα βυσματα..!!
Αλλιως σταθερη τουφεκια δεν θα εχεις ποτέ !!

Στρατο δεν θα σου βγει η ογκομετρια....και πιστευω οτι θελει αλλες πυριτιδες με μεγαλυτερη προοδευτικοτητα.
Νικο καλησπερα .σιγουρα θελει πυριτιδες μολυβδινων σκαγιων με πολυ μεγαλυτερη προοδευτικοτητα.το γιατί το ξερουμε?? Ήθελα να σε παρω τηλέ να σε ρωτησω.

Νικο καλησπερα .σιγουρα θελει πυριτιδες μολυβδινων σκαγιων με πολυ μεγαλυτερη προοδευτικοτητα.το γιατί το ξερουμε?? Ήθελα να σε παρω τηλέ να σε ρωτησω.

Ναι θελει πυριτιδες με μεγαλυτερη προοδευτικοτα...Υπαρχει και πυριτιδα για ατσαλινα σκαγια..

εικόνα_Viber_2022-04-02_23-46-40-966.jpg

Η μεγαλη προοδευτικοτα δινει ταχυτητες με χαμηλα bar αυτος ειναι ο λογος που τις προτιμαμε στα
ατσαλινα σκαγια.

Last edited:

Αυτό σκέφτομαι για περδικα φέτος με ic τσοκ
Όλες στα 30μ όλες mb36 1.90X36 αστέρι στα 57.50 mm τα πέταλα του ζ2μ18 ακοπα..
Δυνατές ντουφεκιες.
Μπράβο μάστορα
αλλα να μας πεις ποσο ταλαιπωρήθηκες να βγάλεις αυτές της τουφεκιές.
και σε ρωτο γιατι εγω και ένας φίλος ο οποίος έφαγε πολύ χρόνο και δοκιμές άπειρες δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε της MB
Εγω έκανα διπλές δοκιμές και στο 12 και στο 20
και το 20 της μασάει όλες, αυτή την καταραμένη την psb2 με τίποτα

Μπράβο μάστορα
αλλα να μας πεις ποσο ταλαιπωρήθηκες να βγάλεις αυτές της τουφεκιές.
και σε ρωτο γιατι εγω και ένας φίλος ο οποίος έφαγε πολύ χρόνο και δοκιμές άπειρες δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε της MB
Εγω έκανα διπλές δοκιμές και στο 12 και στο 20
και το 20 της μασάει όλες, αυτή την καταραμένη την psb2 με τίποτα
Τι ταλαιπωρία ρώτησα είπαν 1.90X36 αστέρι
Και μου έκατσε στην μπεκάτσα και είπα να το δω και σε περδικα δεν ξέρω πως θα πάει στο κυνήγι..
Αλλα με την mb32 s4 έχω κάτι εφιάλτες 😅😅😅

Δύο είναι τα σημεία της κάνης που "ταλαιπωρούνται" περισσότερο από το φαινόμενο της μη συμπιεστότητας των ατσάλινων σκαγιών, γνωστό και ως bridging*.
Ο κώνος προσαρμογής και ο κώνος του τσοκ. Μ' άλλα λόγια, όπου υπάρχει στένωση.
Οι αργές πυρίτιδες (μεγάλης προοδευτικότητας) αναπτύσουν πιο ομαλή καμπύλη πιέσεων και σε μεγαλύτερο χρόνο με αποτέλεσμα να ξεκινά πιο ομαλά η μάζα των σκαγιών με αντίστοιχη πιο ομαλή μετάβαση στον αυλό μέσω του κώνου προσαρμογής.

* Όσοι είναι ιδιογομωτές θα έχουν διαπιστώσει ότι τα μεγάλης διαμέτρου σκάγια δυσκολεύονται να πέσουν από το ογκομετρικό, σφηνώνουν ή δεν πέφτουν όλα. Και μιλάμε για μολύβδινα σκάγια. Φανταστήτε τι γίνεται με τα ατσάλνα. Αυτό είναι το bridging.

Τι ταλαιπωρία ρώτησα είπαν 1.90X36 αστέρι
Και μου έκατσε στην μπεκάτσα και είπα να το δω και σε περδικα δεν ξέρω πως θα πάει στο κυνήγι..
Αλλα με την mb32 s4 έχω κάτι εφιάλτες 😅😅😅
Νικόλα καλησπέρα..... Αν θέλεις άκουσε με....... Για την μπεκάτσα που χρησιμοποιούμε ψιλά σκάγια το 190x36 είναι πολύ ψηλά,δεδομένου ότι οι αποστάσεις που ρίχνουμε είναι κοντινές έως μέσες....... Στο 1,80x35 η 1,80x36 με καψουλι cx2000 το πρώτο και 688 το δεύτερο είναι αρκετά....
Σεταπ με mb32. : Μπεκάτσα κάλυκας fiocchi 12/70 616 mb32 1,75x33 Κουβέιτ+diana 19 No 9 κλείσιμο 6* 57,70, πέρδικα:mb 32 616 1,70x33 z2m 21 No 7 κλείσιμο 6* 57,00.
Πέρδικα με κρύο υγρασία και φασα :
Mb32 616 1,75x34 z2m 21 No 6 κλείσιμο 6* 57,50..
Φασα το χειμώνα+πάπια mb36 1,80x35 sg19 No 5 η No 4 κλείσιμο 57,70 6*

Νικόλα καλησπέρα..... Αν θέλεις άκουσε με....... Για την μπεκάτσα που χρησιμοποιούμε ψιλά σκάγια το 190x36 είναι πολύ ψηλά,δεδομένου ότι οι αποστάσεις που ρίχνουμε είναι κοντινές έως μέσες....... Στο 1,80x35 η 1,80x36 με καψουλι cx2000 το πρώτο και 688 το δεύτερο είναι αρκετά....
Σεταπ με mb32. : Μπεκάτσα κάλυκας fiocchi 12/70 616 mb32 1,75x33 Κουβέιτ+diana 19 No 9 κλείσιμο 6* 57,70, πέρδικα:mb 32 616 1,70x33 z2m 21 No 7 κλείσιμο 6* 57,00.
Πέρδικα με κρύο υγρασία και φασα :
Mb32 616 1,75x34 z2m 21 No 6 κλείσιμο 6* 57,50..
Φασα το χειμώνα+πάπια mb36 1,80x35 sg19 No 5 η No 4 κλείσιμο 57,70 6*
Μια διόρθωση στο σεταπ για τη μπεκάτσα με mb32 η diana έχει ύψος 18mm και όχι 19..,..

Status
Not open for further replies.
Back