Όχι προτιμο τα αναβραζονΈχω υπόθετα, αλλά είναι με μπαταρία...
Ανταλλαγές κάνεις;;;![]()

Όχι προτιμο τα αναβραζονΈχω υπόθετα, αλλά είναι με μπαταρία...
Ανταλλαγές κάνεις;;;![]()
Να'ναι καλά εκείνος ο Νικόλας!Μόνο τσάι έχω σε περίσσεια ...![]()
Έχεις σούπερ μαγκ όπλο για να το δοκιμάσεις;;Δώστε μερικά χαρακτηριστικά setup για την SP8 και την SP2
Πολλά ζητάς Βασίλη,Δώστε μερικά χαρακτηριστικά setup για την SP8 και την SP2
Αυτό που λες δεν ισχύει λόγο φυσικής. Τα σκάγια με τις πιο γρήγορες αρχικές θα φτάσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερες μένουσες στον στόχο. Το έχω ξαναεξηγήσει. Έστω ότι έχεις ενα φυσίγγι με 400 m/s αρχικές ταχύτητες και ένα δευτερο με 350m/s. Κάποια στιγμή μετά από κάποια απόσταση Χ τα σκάγια του πρώτου φυσιγγίου με τις μεγαλύτερες αρχικές θα φτάσουν να έχουν ταχύτητα 350m/s όσο δηλαδή είναι η αρχική ταχύτητα του δεύτερου φυσιγγίου και από το σημείο αυτό η επιβράδυνση θα είναι ίδια με αυτή του δεύτερου φυσιγγίου. Όμως σε αυτό το σημείο το πρώτο φυσίγγι θα έχει διανύσει ήδη μία απόσταση Χ οπότε θα εχεις ηδη κερδισει καποια μετρα και επομενως θα φτάσει πιο γρήγορα στο στόχο και με μεγαλύτερες μένουσες. Γιατι τα σκαγια απο το πρώτο φυσίγγι από την στιγμή που θα έχουν ταχύτητα 350m/s θα έχουν να διανυσουν μικρότερη απόσταση μέχρι τον στόχο σε σχέση με τα σκάγια του δεύτερου φυσιγγίου που ξεκινούν από την αρχή της απόστασης με αυτή την ταχύτητα των 350m/s.Υπάρχουν φυσίγγια με μεγάλες αρχικές στον ταχογραφο που όσο μεγαλώνει η απόσταση τόσο πιο αργά φτάνουν στον πίνακα από την πίεση που δέχονται τα σκάγια...
Υπάρχουν κ φυσίγγια πιο αργά που είναι ακαριαία...
Πολλά ζητάς Βασίλη,
Ούτε η Vectan δεν δίνει συνταγές μ' αυτές τις πυρίτιδες. Αν και θα έπρεπε.
Αλλά η κοντόφθαλμη λογική των Ευρωπαίων...
Άρα με το δεύτερο στέλεχος της απάντησης σου, αυτό που λέω ισχύει...Αυτό που λες δεν ισχύει λόγο φυσικής. Τα σκάγια με τις πιο γρήγορες αρχικές θα φτάσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερες μένουσες στον στόχο. Το έχω ξαναεξηγήσει. Έστω ότι έχεις ενα φυσίγγι με 400 m/s αρχικές ταχύτητες και ένα δευτερο με 350m/s. Κάποια στιγμή μετά από κάποια απόσταση Χ τα σκάγια του πρώτου φυσιγγίου με τις μεγαλύτερες αρχικές θα φτάσουν να έχουν ταχύτητα 350m/s όσο δηλαδή είναι η αρχική ταχύτητα του δεύτερου φυσιγγίου και από το σημείο αυτό η επιβράδυνση θα είναι ίδια με αυτή του δεύτερου φυσιγγίου. Όμως σε αυτό το σημείο το πρώτο φυσίγγι θα έχει διανύσει ήδη μία απόσταση Χ οπότε θα εχεις ηδη κερδισει καποια μετρα και επομενως θα φτάσει πιο γρήγορα στο στόχο και με μεγαλύτερες μένουσες. Γιατι τα σκαγια απο το πρώτο φυσίγγι από την στιγμή που θα έχουν ταχύτητα 350m/s θα έχουν να διανυσουν μικρότερη απόσταση μέχρι τον στόχο σε σχέση με τα σκάγια του δεύτερου φυσιγγίου που ξεκινούν από την αρχή της απόστασης με αυτή την ταχύτητα των 350m/s.
Με άλλα λόγια τα σκάγια του πρώτου φυσιγγίου από κάποια απόσταση και μετά που θα έχει φτάσει να έχουν μένουσες όσο η αρχικές του δεύτερου πιο αργού φυσιγγίου , έχουν την ίδια συμπεριφορά και επιβράδυνση με τα σκάγια του δεύτερου φυσιγγγίου στην αρχική τους ταχύτητα. Αλλά τα σκάγια του πρώτου έχουν ήδη κερδίσει κάποια μέτρα. Δηλαδή για να το πω ακόμη πιο απλά το πρωτο φυσίγγι είναι σαν να ρίχνεις το δεύτερο από πιο κοντινή απόσταση.
Φυσικά απαραίτητη προυπόθεση για όλα τα παραπάνω ειναι να καταφέρεις να διατηρήσεις τα σκάγια σφαιρικά από τις μεγαλύτερες πιέσεις και τις μεγαλύτερες παραμορφώσεις που θα έχεις στο πρώτο φυσίγγι προκειμένου να βγάλεις μεγαλύτερες ταχύτητες. Οπότε θα χρειαστείς πιο σκληρά σκάγια ή κάποιο τρόπο να προστατεύσεις περισσότερο τα σκάγια σου απο παραμορφώσεις γιατί τότε όχι απλά δεν θα έχει μεγαλύτερες μένουσες αλλά και πολύ μικρή συγκέντρωση. Αλλά εν τέλη σε ένα καλό έως πάρα πολύ καλό φυσίγγι με καλά σκληρά και σφαιρικά σκάγια ακόμη και με μεγάλες αρχικές ταχύτητες η πλειοψηφία των σκαγίων θα την διατηρήσει την σφαιρικότητα τους και θα έχει μεγαλύτερες μένουσες στον στόχο. Τώρα αν τα σκαγια είναι εντελώς κουκουρούκου και σε σκληρότητα αλλά και σε σφαιρικότητα και δεν έχεις καταφέρει να τα προστατέψεις αρκετά τότε ούτε με χαμηλές αρχικές ταχύτητες δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα πιστεύω.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και θα ήταν και πιο εύκολα κατανοητό αν μιλούσαμε για μονόβολο ή ραβδωτά όπλα ή ακόμη και για ατσάλινα όπου για να έχουμε επαρκή διάτρηση αυξάνουμε κατα πολύ τις αρχικές ταχύητητες, όπου όσο πιο μεγάλες ταχύτητες τόσο μεγαλύτερη ενέργεια και άρα και πιο μεγάλο και το βεληνεκές. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα μονόβολα -ραβδωτά-ατσάλινα έχουμε λιγότερες παραμορφώσεις ως προς το σύνολο της μάζας του στο βλήμα σε σχέση με τα μολύβδινα σκάγια και έτσι μας δίνει το περιθώριο να ανέβουμε αρκετά σε πιέσεις και σε ταχύτητες.
Το συμπέρασμα είναι ότι στο μόνο που βοηθούν οι χαμηλές ταχύτητες είναι για να έχεις λιγότερες πιέσεις και λιγότερες παραμορφώσεις στα μαλακά μολύβδυνα σκάγια για να μπορέσεις να έχεις ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα και μια σχετικά ποιοτική τουφεκιά σε λογικές-κοντινές-μέτριες αποστάσεις με καλό καιρό και πιο ευάλωτα θηράματα. Αν όμως ψάχνεις για το κάτι παραπάνω για μακρινές αποστάσεις σε πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες τότε όσο καλό και αν ειναι το φυσίγγι σου με χαμηλές αρχικές ταχύτητες θα έχεις περιορισμούς και δουλειά δεν κάνεις. Αλλιώς θα ρίχναμε με αεροβόλα στα γουρούνια.
Όχι Κώστα ... ένα πρόγραμμα θέλω να φτιάξω γιατί δεν σκαμπάζω ντιπ από πυρίτιδες.Έχεις σούπερ μαγκ όπλο για να το δοκιμάσεις;;
Το ξέρω ... το είδαΟύτε η Vectan δεν δίνει συνταγές μ' αυτές τις πυρίτιδες.
Δώστε μερικές συνταγές σε pm ... δεν πρόκειται να τις γεμίσω.To εσβησα το μηνυμα....μην εχουμε παλι ''παρατραγουδα''.....τα βαρεθηκα...!!!
Νίκο,
Σου έχω εξηγήσει τους λόγους που δεν δίνω δημόσια συνταγές.
Σε όσους έχω δώσει ήξεραν πως να τις χρησιμοποιήσουν και αναλάμβαναν την πλήρη ευθύνη γι' αυτό.
Όχι Κώστα ... ένα πρόγραμμα θέλω να φτιάξω γιατί δεν σκαμπάζω ντιπ από πυρίτιδες.
Το ξέρω ... το είδα
Δώστε μερικές συνταγές σε pm ... δεν πρόκειται να τις γεμίσω.
Τις θέλω να τις βάλω σε ένα πρόγραμμα για να βρίσκω τις πυρίτιδες από ένα συγκεκριμένο setup χρησιμοποιώντας και τα φυσικά χαρακτηριστικά των πυρίτιδων (χρώμα σχήμα κτλ).
Κάπως έτσι μοιάζει ... χθες το έφτιαξα για να μην ρωτάω συνέχεια ποιά πυρίτιδα είναι αυτή και η άλλη.
Δουλεύει σχετικά καλά ...
Με τα χρώματα γίνεται λίγο της Πόπης αλλά θα τα φτιάξω σιγά σιγά.
View attachment 71122
Από φωτό είμαι κομπλέ ... ευχαριστώ.Εχω 10 + πυριτιδες που δεν τις εχεις στον καταλογο σου....
Ας - 206 -Α1 σπεσιαλ - Μ92ς - MG2 - S4 - SIPE - TECNA - AO -SSB150-( για ατσαλι ) - MB36 -MB32 -
Kαι καποιες ακομα....θελεις φωτο στο Βαιπερ ???
12/70/688/ sp8 2,5x42/z2m15 vo4-3-2 στα 57,5 *6Δώστε μερικά χαρακτηριστικά setup για την SP8 και την SP2
12/70/688/ sp8 2,5x42/z2m15 vo4-3-2 στα 57,5 *6
400-405 ειναι με του 17 που μαλον ειναι πιο προοδευτικη μπορει να πλησιαζει και την sp2 !Τι ταχυτητα σου εδωσε αυτο Μητσαρα ???