Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Να ακούσω και τον φίλο ΗΛΙΑ ΒΛΑΧΟ........
12/70 688 1,45x30 sg25 No9 57,70
Άντε και να δούμε τι θα δούμε........ Μόλις πάω σκοπευτήριο.......
View attachment 71488
Και 1,50/55*32 βαλτην με sg22 η καρδαρα 24 αν δεν δούλεψη και εκεί καν την προσαναμα

Βάλε πιο σκληρό κυαθιο χωρίς να ανεβάσεις πυρίτιδα σκάγια η να κατεβάσεις το ρελι.
Αν έχεις στροφειο πιό στενού προφίλ(τύπου 1),δοκίμασε....
Κάνε δοκιμή και με καψουλι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ισχύος.
Ηλιοπουλο η gt

Βάλε πιο σκληρό κυαθιο χωρίς να ανεβάσεις πυρίτιδα σκάγια η να κατεβάσεις το ρελι.
Αν έχεις στροφειο πιό στενού προφίλ(τύπου 1),δοκίμασε....
Κάνε δοκιμή και με καψουλι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ισχύος.
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη...... Έχω φτιάξει πολλά με συγκεντρωτηρα τασκοφ, z2m,lbrs,sg......... Και καψουλια 615,686,616,2000,688 ..... Να δω τι θα γίνει...... Αυτού του είδους οι πυρίτιδες κανονικά δεν αφήνουν καθόλου κατάλοιπα όπως η gm3....... Τώρα τι να πω έχει πάρει υγρασία????? Μου δώσανε από λάθος granular μεγαλύτερης προοδευτικότητας ????? Αν και δεν έχω ακούσει να εισάγεται????
Ξέρεις είναι κάτι σαν παιχνίδι για μένα να την ψάξω να δω ποιος από τους συνδιασμούς είναι καλύτερος........

Ίσως Βαγγέλη να έχει πάρει υγρασία όπως λες και τίποτα άλλο, αν μπορούσες να βρεις κάποιον να μετρήσει ταχύτητα με μία κλασική συνταγή θα έβγαινε συμπέρασμα. Η συγκεκριμένη ( πρόκειται για την ίδια πυρίτιδα με την GM3), είναι επίσης από τις πιο υγροσκοπικες, αλλά εξίσου εύκολα χάνει και υγρασία, αν δοκιμάσεις να στεγνωσεις λίγη και να γεμίσεις ένα ελαφρύ φυσίγγι ισως βρεις την άκρη.

Ίσως Βαγγέλη να έχει πάρει υγρασία όπως λες και τίποτα άλλο, αν μπορούσες να βρεις κάποιον να μετρήσει ταχύτητα με μία κλασική συνταγή θα έβγαινε συμπέρασμα. Η συγκεκριμένη ( πρόκειται για την ίδια πυρίτιδα με την GM3), είναι επίσης από τις πιο υγροσκοπικες, αλλά εξίσου εύκολα χάνει και υγρασία, αν δοκιμάσεις να στεγνωσεις λίγη και να γεμίσεις ένα ελαφρύ φυσίγγι ισως βρεις την άκρη.

Λευτερη εαν εχει παρει υγρασια τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα....
Αυτο που αντιμετωπισα εγω την SIPE ουτε στον εχθρο μου δεν το ευχομαι...και τι εννοω..
1ον. Πρεπει να εχει το ιδιο λοτ χωρις υγρασια....Η πυριτιδα που εχει υγρασια αλλαζει ο ογκος της...γινεται
μεγαλυτερος....Οποτε για να συγκρινει πρεπει να εχει οτι προειπα.
2ον. Της αφαιρεις την υγρασια...γεμιζεις και δοκιμαζεις την ιδια μερα μετρωντας ταχυτητα και βλεποντας εαν
αφησε καταλοιπα...
Την πρωτη μερα ολα οκ...Σε τρεις μερες χωρις αφυγραντικα μεσα στην πυριτιδα η πυριτιδα επανερχετε και
αλλαζει παλι ο ογκος της και σου δειχνει οτι εχει παλι υγρασια...
Κλεινεις φυσιγγιο την μερα που δεν εχει υγρασια....Το ριχνεις μετα απο μια εβδομαδα....και το φυσιγγιο εινα
το ιδιο με αυτο που εριξες οταν η πυριτιδα ειχε υγρασια.
Κατα εναν περιεργο τροπο επανερχετε στην αρχικη της κατασταση και ειναι κλεισμενη σε φυσιγγιο...
Δεν ειμαι 100% σιγουρος εαν αυτο ολο το κακο...ηταν απο υγρασια....η κατασκευαστικο λαθος...
Πρεπει να σου πω οτι ειχα 3 μισοκιλα σφραγισμενα τα γνησια της sipe... τα 2 μισοκιλα κανενα προβλημα
το ενα το πηρε ο διαολος και το σηκωσε..φιλε !!
Και ολα στο ιδιο χωρο...μαζι με ολες τις αλλες πυριτιδες.

Λευτερη εαν εχει παρει υγρασια τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα....
Αυτο που αντιμετωπισα εγω την SIPE ουτε στον εχθρο μου δεν το ευχομαι...και τι εννοω..
1ον. Πρεπει να εχει το ιδιο λοτ χωρις υγρασια....Η πυριτιδα που εχει υγρασια αλλαζει ο ογκος της...γινεται
μεγαλυτερος....Οποτε για να συγκρινει πρεπει να εχει οτι προειπα.
2ον. Της αφαιρεις την υγρασια...γεμιζεις και δοκιμαζεις την ιδια μερα μετρωντας ταχυτητα και βλεποντας εαν
αφησε καταλοιπα...
Την πρωτη μερα ολα οκ...Σε τρεις μερες χωρις αφυγραντικα μεσα στην πυριτιδα η πυριτιδα επανερχετε και
αλλαζει παλι ο ογκος της και σου δειχνει οτι εχει παλι υγρασια...
Κλεινεις φυσιγγιο την μερα που δεν εχει υγρασια....Το ριχνεις μετα απο μια εβδομαδα....και το φυσιγγιο εινα
το ιδιο με αυτο που εριξες οταν η πυριτιδα ειχε υγρασια.
Κατα εναν περιεργο τροπο επανερχετε στην αρχικη της κατασταση και ειναι κλεισμενη σε φυσιγγιο...
Δεν ειμαι 100% σιγουρος εαν αυτο ολο το κακο...ηταν απο υγρασια....η κατασκευστικο λαθος...
Πρεπει να σου πω οτι ειχα 3 μισοκιλα σφραγισμενα τα γνησια της sipe... τα 2 μισοκιλα κανενα προβλημα
το ενα το πηρε ο διαολος και το σηκωσε..φιλε !!
Δε βαριέσαι εγώ μόνο ένα μισό κιλό έχω από αυτήν ....... Απλά επιμένω και ρωτάω για να δω πως είναι η πυρίτιδα....... Μήπως είναι γνωστό της κουσουρακι......... Η gm3 που είχα γεμίσει καίγονταν εντελώς....... Δεν άφηνε τίποτα........ Να δω αν αξίζει τον κόπο να την ξανάγορασω........

Δε βαριέσαι εγώ μόνο ένα μισό κιλό έχω από αυτήν ....... Απλά επιμένω και ρωτάω για να δω πως είναι η πυρίτιδα....... Μήπως είναι γνωστό της κουσουρακι......... Η gm3 που είχα γεμίσει καίγονταν εντελώς....... Δεν άφηνε τίποτα........ Να δω αν αξίζει τον κόπο να την ξανάγορασω........
Γέμισα δύο σεταπ δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο..........
Το ένα 688 1,50x31 gt24 57,70 ήταν το ένα......
Σκότωνε ικανοποιητικά αλλά με κατάλοιπα στην κανη......
Το δεύτερο 12/67 686 1,55x30 gt 21 56,00 λίγα έως πολύ λίγα κατάλοιπα αλλά πολλά ζωντανά πουλιά.........
Μπορεί βέβαια επειδή το είχα επίτηδες φορτώσει να σκορπάτε...... Δεν το είχα ρίξει σε πίνακα......

Αυτό είναι αδικαιολογητο, εκτός και αν ο χώρος όπου βρίσκεται το φυσίγγι έχει πολύ υγρασία.

Γι' αυτο εγραψα....οτι δεν ειμαι σιγουρος εαν ηταν υγρασια ...η κατασκευαστικο λαθος...
Ολα τα φυσιγγια στον ιδιο χωρο τα εχω Λευτερη !!

Γέμισα δύο σεταπ δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο..........
Το ένα 688 1,50x31 gt24 57,70 ήταν το ένα......
Σκότωνε ικανοποιητικά αλλά με κατάλοιπα στην κανη......
Το δεύτερο 12/67 686 1,55x30 gt 21 56,00 λίγα έως πολύ λίγα κατάλοιπα αλλά πολλά ζωντανά πουλιά.........
Μπορεί βέβαια επειδή το είχα επίτηδες φορτώσει να σκορπάτε...... Δεν το είχα ρίξει σε πίνακα......

Δεν μπορω να βοηθησω...Δεν παρελαβα ακομα το ενα κιλο που παραγγειλα...
Απο το καινουργιο λοτ 19721...εχω λιγη που μου εδωσαν...
Περιμενω να δω τι λοτ θα στειλουν για να κανω δοκιμες...Αλλα και αυτες τις λιγες που εκανα με το καινουργιο
λοτ ( 19721 ) καταλοιπα δεν ειχα...
Μετα να θυμασαι....στα δικα μου σεταπ παταω παντα 3το....ανεξαρτητα το τελικο υψος ρελιασματος...
Δεν κλεινω ποτε στα 57,70..
Το ανωτερο που θα βρεις με γκρανουλαρ σε δικο μου...και ειναι ενα και μοναδικο CX2000-1,50X32- 68,5-57,3.
με Ηλιοπουλο 22 -Ν8 -8,5.
Με το παλιο λοτ.

Βαγγέλη ή granular είναι μία από τις πιο πορωδεις και εύκολες στο αναμα πυριτιδες και με πολύ ταχεία καύση, αν δεν καίγεται στα 32 γραμμάρια τότε πρόκειται για την έκδοση x36 που στα 30 γραμμάρια πάντα θα έχει πρόβλημα.
Εκτος την ×32 ειναι αλλες 2 ακομη Λευτέρη...
Η Granular S ×34 (1.60×34).
Και η Granular S ×36 (1.75×36).

Δεν μπορω να βοηθησω...Δεν παρελαβα ακομα το ενα κιλο που παραγγειλα...
Απο το καινουργιο λοτ 19721...εχω λιγη που μου εδωσαν...
Περιμενω να δω τι λοτ θα στειλουν για να κανω δοκιμες...Αλλα και αυτες τις λιγες που εκανα με το καινουργιο
λοτ ( 19721 ) καταλοιπα δεν ειχα...
Μετα να θυμασαι....στα δικα μου σεταπ παταω παντα 3το....ανεξαρτητα το τελικο υψος ρελιασματος...
Δεν κλεινω ποτε στα 57,70..
Το ανωτερο που θα βρεις με γκρανουλαρ σε δικο μου...και ειναι ενα και μοναδικο CX2000-1,50X32- 68,5-57,3.
με Ηλιοπουλο 22 -Ν8 -8,5.
Νίκο το έχω κάνει αυτό με τον Ηλιόπουλο ακριβώς έτσι και μάλιστα πατημένο στο 57,00....... Και γω χρησιμοποιώ τρίτο στάδιο σε όλα αν και δε νομίζω ότι εκεί είναι το θέμα......... Το θέμα είναι στην συγκεκριμένη πυρίτιδα......

Μπορείς να καταλάβεις αν αργεί το καψύλι? Εγώ πάντα 1 μπάμ ακούω
παλια ειχα βρει κατι φυσιγγια του θειου μου που ηταν πολυ παλια χαρτινα , που δεν ειχα ξανα δει ποτε , ουτε ξανα ειδα , ηταν με ρελι , και πανω ενα πλαστικο ελαστικο για κλεισιμο που ειχε αναγλυφο το νουμερο 8 , οταν τα εριχνα εβγαζαν πολυ καπνο πρωφανος ηταν γεμισμενα με μαυρο καπνιστο μπαρουτι , καπια στιγμη βλεπω μια τσιχλα καθηστη , της ριχνω και ακουω δυο θορυβους , πρωτα σκαει το καψουλι , και μετα το μπαρουτι , την πηρα την τσιχλα παρολου την χρονο καθηστερηση , ακουστικε ενα τσακ....... μπαμ

Status
Not open for further replies.
Back