Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Νίκο 18.3 το πράσινο 18.6 το λευκό.....μέτρησα διάφορα και πάντα το ίδιο βγαζουν.Το λευκό μου φαίνεται λίγο ποιο σκληρό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Το πράσινο έχει μικρότερη διάμετρο γιατί και οι χάρτινοι κάλυκες έχουν μικρότερη εσωτερική διάμετρο από τους πλαστικούς...

Last edited:
Γιώργο σε παραδέχομαι γιατί όπως κάθε μερακλής ιδιογομωτής προσέχεις την παραμικρή λεπτομέρεια, το πλαστικό λέει η gualandi είναι από την ίδια πρώτη ύλη αλλά το χρώμα που μπαίνει στο πράσινο το κάνει λίγο πιο μαλακό . Το είχα διαβάσει σε μία συζήτηση σε ιταλικό φόρουμ σχετικά με το πλαστικό των βυσμάτων και των καλυκων και μου έκανε εντύπωση που οι λίγες σταγόνες όπως έλεγαν χρώματος που προσθέτουν στο πλαστικό αλλάζουν αρκετά την σκληρότητα, και μάλιστα οι διαφανοι ήταν οι πιο σκληροί.

Νίκο 18.3 το πράσινο 18.6 το λευκό.....μέτρησα διάφορα και πάντα το ίδιο βγαζουν.Το λευκό μου φαίνεται λίγο ποιο σκληρό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Ναι ειναι φτιαγμενο για χαρτινους καλυκες φιλε !!
Στολιδια εβγαλες φιλαρα ....Μπραβο σου....Βασικα δεν περιμενα να δω και κατι αλλο !!! :) :cool:

Ναι ειναι φτιαγμενο για χαρτινους καλυκες φιλε !!
Στολιδια εβγαλες φιλαρα ....Μπραβο σου....Βασικα δεν περιμενα να δω και κατι αλλο !!! :) :cool:
Βρέχει σήμερα..... ροκανισα λίγο ευχάριστα τον χρόνο μου......θα τα ρίξω με το πλάγιο του πατερα στην έναρξη.

Κάποιος συνάδελφος (δεν θυμάμαι ποιός...), έγραψε για συγκεντρωτήρες piston skeet, ρελιαστό με Α1 στα 32γρ. Έψαχνα χθες απόγευμα να βρω το post για παράθεση, αλλά δεν το βρήκα...Επειδή ενδιαφέρομαι, έστω και "εγκυκλοπαιδικά", μπορεί να δώσει λεπτομέρειες? Είτε δημόσια, είτε σε p.m.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ο piston sleet είναι πολύ ωραίο βύσμα, από τα καλύτερα ιταλικά.
Είχα φτιάξει ένα ωραίο ρελιαστο με Α1 στα 32 γραμμαρια.
Δεν θύμαμε ακριβώς πως το γέμιζα, τα έχω γραμμενα στα παλιά κιτάπια

Το βρήκα το post:)! Είναι από τον Νίκο cal20 στο θέμα Baikal. Αν το βρείς στα παλιά σου κιτάπια Νίκο, και θέλεις, μοιράσου την συνταγή!

Κάποιος συνάδελφος (δεν θυμάμαι ποιός...), έγραψε για συγκεντρωτήρες piston skeet, ρελιαστό με Α1 στα 32γρ. Έψαχνα χθες απόγευμα να βρω το post για παράθεση, αλλά δεν το βρήκα...Επειδή ενδιαφέρομαι, έστω και "εγκυκλοπαιδικά", μπορεί να δώσει λεπτομέρειες? Είτε δημόσια, είτε σε p.m.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Αυτή είναι μια τουφεκιά ρελιαστό με Α1 και piston Skeet 23 στα 31 γραμμάρια με τέσσερα άστρα στα 25 μέτρα.
IMG-478fc7c9e0dc8c863d0c6591ccb2d849-V.jpg
Το set up είναι 2000 65,4 1,60 Χ 31 Piston Skeet 23 νούμερο 8 ρέλιασμα στα 60,00. Παίρνει άνετα και 1,65 απλά για το καλοκαίρι που το ήθελα ήταν αρκετό το 1,60.

Αυτή είναι μια τουφεκιά ρελιαστό με Α1 και piston Skeet 23 στα 31 γραμμάρια με τέσσερα άστρα στα 25 μέτρα.
View attachment 72011
Το set up είναι 2000 65,4 1,60 Χ 31 Piston Skeet 23 νούμερο 8 ρέλιασμα στα 60,00. Παίρνει άνετα και 1,65 απλά για το καλοκαίρι που το ήθελα ήταν αρκετό το 1,60.
Ευχαριστώ! Με τζαμακι ή χαρτακι?

View attachment 72011
Αρκετά πιο παλιά το είχα φτιάξει σε κάλυκα 67,40-62,00 και 1,75x33 και ήταν καλό σε κυνήγι μπεκατσας.....

Τρυγόνια, κιχλες, μπεκάτσες, λαγούς...
Παλιά, διαχρονική, αξία η Α1...
Τη δεκαετία του '90
Α1, JK6, SOKOL, SIPE, MB...ήταν οι πυριτιδες που έπαιζαν κατά κόρον στην Ελλάδα...και στου εμπορίου και σε φυσίγγια ιδιογομωσης...
Μου άρεσε και τότε και τώρα...

Last edited:
Νίκο στο cal20 την έχεις δοκιμάσει?
Όχι μου έχει ξεφύγει αυτή, και είναι κρίμα, θυμάμαι κάποιος φίλος πολύ παλιά έγραφε πολύ καλά λόγια για την Α1.
Θα κάνω πρόγραμμα δοκιμών αν και άρχισε να ζεστάνει ο καιρός πρωί πρωί κάτι γίνεται.

Έτοιμα τα "σκονισμένα" για Σπόρτινγκ! Εσκομπάρ με λέει ένας φίλος ,γιατί "σπάω σκόνες":cool::cool:
616,1.45granular 28+1,με rex27, no8 στα 57.5!
Χαμός θα γίνει....

Attachments

• IMG20230516212516.jpg
    IMG20230516212516.jpg
    290,9 KB · Προβολές: 56
  • IMG20230516211226.jpg
    IMG20230516211226.jpg
    406,7 KB · Προβολές: 56
Status
Not open for further replies.
Back