Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γιατι κανείς δε γεμίζει ψιλά σκάγια πάνω απο τα 34γραμμάρια ; Γιατί δεν υπάρχουν φυσιγγια 40γραμμαρίων πχ με νούμερο 9 σκάγια ; Είναι θέμα κόστους ; Είναι θέμα ασφάλειας του φυσιγγίου ;
Και ακτινικές τριβές περισσότερες άρα και περισσότερα μπαρ θα έχει ένα φυσίγγιο με 40 γραμμάρια Νο 9 και στην τελική δεν εξυπηρετεί σε τίποτε τόσο "βαρυ' φυσίγγιο σε τόσο ψιλό νούμερο σκαγιων..........
Τα 9αρια έχουν πολύ μεγάλο πλήθος σκαγιων,αρα και επαρκές, για τα θηράματα που προορίζονται και σε 32 γραμμάρια σκαγια

Ποιός είναι ο λόγος ;
Αυξάνουμε τα γραμμάρια σε μία γόμωση, πάνω από 32 ας πούμε, όταν θέλουμε να έχουμε χοντρότερα σκάγια. Γιατί αν βάλουμε τα χοντρά μας σκάγια, πχ #4 και αφήσουμε ίδια τα γραμμάρια της γόμωσης, τότε ο αριθμός των σκαγιών θα είναι πολύ μικρός σε σχέση με την ίδια γόμωση αλλά #8 πχ και άρα δεν θα καλύπτεται ομοιογενώς ο κύκλος. Η τουφεκιά θα έχει κενά και το πουλί θα περνάει από μέσα σε 10 σημεία. Άρα όταν βάζεις πιο χοντρά σκάγια τότε αυξάνει και το βάρος της γόμωσης για να είναι πιο πολλά

Ποιός είναι ο λόγος ; Προκαλούν μεγαλύτερη έμφραξη εξαιτίας μεγαλύτερης πυκνότητας όσο διέρχονται της κάννης ;
Δεν είναι η διέλευση από το κοίλο της κάνης.
Είναι η δομή της γόμωσης που λόγω πιο ψιλού σκαγιου είναι πιο σφιχτή με πολύ λιγότερα κενά σε σχέση με το πιο χοντρό σκάγι.
Λιγότερα κενα σημαίνει λιγότερο "αμορτισέρ"μέσα στη γόμωση.

Για τσίχλα;;;
Και γιατί, αποκλειστικά σε 67mm κάλυκα;;;
Όχι το θέλω για καλοκαίρι έναρξη.Το στήνω σε 69mm 616 160x30 z2m24 και κλείσιμο 57.4 και έχω μείνει ευχαριστημένος όμως είναι αρκετά ζωηρό ακόμη και για αυτογεμες τις ώρες με υψηλή θερμοκρασία.
Έχουν κάποιους 67mm με 616 και σκέφτομαι το ίδιο σετ απ κόβοντας 0.03-0.05 να το φτιάξω σε 67mm όπως ακριβώς κλείνει η b&p το αγαπημένο μου φυσίγγι το mb light

Για τσίχλα;;;
Και γιατί, αποκλειστικά σε 67mm κάλυκα;;;
Αυτήν την απορία είχα πάντα, ενώ έχεις 70άρι κάλυκα, γιατί να τον κόβεις;
Να χάνεις το κέρδος που σε δίνει το μεγαλύτερος ύψος για λιγότερο κλώτσημα και καλύτερη κατανομή;

Όχι το θέλω για καλοκαίρι έναρξη.Το στήνω σε 69mm 616 160x30 z2m24 και κλείσιμο 57.4 και έχω μείνει ευχαριστημένος όμως είναι αρκετά ζωηρό ακόμη και για αυτογεμες τις ώρες με υψηλή θερμοκρασία.
Έχουν κάποιους 67mm με 616 και σκέφτομαι το ίδιο σετ απ κόβοντας 0.03-0.05 να το φτιάξω σε 67mm όπως ακριβώς κλείνει η b&p το αγαπημένο μου φυσίγγι το mb light
Αυτο που λες, το θεωρώ απλως θεωριτικό...γιατι..κοβωντας καλυκα, με το να κοψεις απλως 0.005 πυριτιδα δε νομιζω πως θα γλυτωσεις την ανακρουση, διοτι στον 67.5mm καλυκα, αυτομάτος μικρένεις το θάλαμο καύσης, χωρις ομως αυτο, να σημαινει κατι το τραγικο ετσι....
Το setup: 67.5
Cx2000 G3000 1.60×31 Taskof 22 No8 (6*) 56.20mm δινει 402m/s....σαν μπούσουλα στο δινω κ ειναι λίγο "ζωηρό" στο δίκαννο σε ανάκρουση το χειμώνα, σε νορμαλ συνθήκες, αλλα ειναι κ λειτουργικο στο κυνηγι μπεκατσινιού, οπου το ειχα δοκιμάσει...

Υ.Γ.
Συνταγες, σε 67.5mm καλυκα, ριχνω το χειμώνα κυρίως....

Αυτο που λες, το θεωρώ απλως θεωριτικό...γιατι..κοβωντας καλυκα, με το να κοψεις απλως 0.005 πυριτιδα δε νομιζω πως θα γλυτωσεις την ανακρουση, διοτι στον 67.5mm καλυκα, αυτομάτος μικρένεις το θάλαμο καύσης, χωρις ομως αυτο, να σημαινει κατι το τραγικο ετσι....
Το setup: 67.5
Cx2000 G3000 1.60×31 Taskof 22 No8 (6*) 56.20mm δινει 402m/s....σαν μπούσουλα στο δινω κ ειναι λίγο "ζωηρό" στο δίκαννο σε ανάκρουση το χειμώνα, σε νορμαλ συνθήκες, αλλα ειναι κ λειτουργικο στο κυνηγι μπεκατσινιού, οπου το ειχα δοκιμάσει...

Υ.Γ.
Συνταγες, σε 67.5mm καλυκα, ριχνω το χειμώνα κυρίως....
To mb light που χρησιμοποιούσα χρόνια είναι 616 g3000 1,57x30 z2m24 κλεισμένο 56.00.Το φυσίγγι αυτό μου δίνει μικρότερη αίσθηση ανάκρουσης από το 1.60x30 σε 69.00 καλυκα.Και υπάρχει και διαφορά στην ταχύτητα που το εξηγεί ....το πρώτο είναι 398-400 ενώ το δεύτερο 411-412 ...Έτσι μπήκα στο τρυπακι να ψάξω στον 67.00 λίγο πιο μαλακη ανάκρουση.

To mb light που χρησιμοποιούσα χρόνια είναι 616 g3000 1,57x30 z2m24 κλεισμένο 56.00.Το φυσίγγι αυτό μου δίνει μικρότερη αίσθηση ανάκρουσης από το 1.60x30 σε 69.00 καλυκα.Και υπάρχει και διαφορά στην ταχύτητα που το εξηγεί ....το πρώτο είναι 398-400 ενώ το δεύτερο 411-412 ...Έτσι μπήκα στο τρυπακι να ψάξω στον 67.00 λίγο πιο μαλακη ανάκρουση.
Άλλες μηχανές, άλλο κλείσιμο, άλλος κάλυκας, πατέντα της b&p .( Στο 1,55 πρέπει να πας.)

Αυτο το mb light που δινει η εταιρια τωραα ειναι σε 70 ισως εχει αλλαξει το στησιμο μπορει κ να χρησιμοποιοι κ αλλοι πυριτιδα

To mb light που χρησιμοποιούσα χρόνια είναι 616 g3000 1,57x30 z2m24 κλεισμένο 56.00
To MB Light είναι με πυρίτιδα G3000 ??? :oops: Η εταιρεία λέει ότι είναι με "πειραγμένη" ΜΒ (MB modificata) ... και ότι είναι σε 70άρη κάλυκα !!!
Είναι αρκετά χρόνια που το είχα πάρει, και αυτή που είχα βρει εγώ τότε ήταν η κανονική MB32, "απείραχτη", έτσι πιστεύω ... Αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τη δόση, αρκετά χαμηλή ήταν πάντως, σε σχέση με του MB Classic 32 ... Ούτε άλλες λεπτομέρειες θυμάμαι, όπως ύψος κάλυκα κλπ. και δεν έχω τώρα πρόχειρες τις σημειώσεις μου.

To MB Light είναι με πυρίτιδα G3000 ??? :oops: Η εταιρεία λέει ότι είναι με "πειραγμένη" ΜΒ (MB modificata) ... και ότι είναι σε 70άρη κάλυκα !!!
Είναι αρκετά χρόνια που το είχα πάρει, και αυτή που είχα βρει εγώ τότε ήταν η κανονική MB32, "απείραχτη", έτσι πιστεύω ... Αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τη δόση, αρκετά χαμηλή ήταν πάντως, σε σχέση με του MB Classic 32 ... Ούτε άλλες λεπτομέρειες θυμάμαι, όπως ύψος κάλυκα κλπ. και δεν έχω τώρα πρόχειρες τις σημειώσεις μου.
αυτα που δινει πλεων η b&p σε 67 στα 30-32γραμ. ειναι το NIKE και το GP UNIVERSL

Έχω μια ποσότητα από αρκετά παλιά παρτίδα καί είναι g3000 1,57x30 σε 67mm κάλυκα.Προφανως δεν γεμίζουν μόνο ένα σετ απ αφού υπάρχει και σε 69mm με mb32

Έχω μια ποσότητα από αρκετά παλιά παρτίδα καί είναι g3000 1,57x30 σε 67mm κάλυκα.Προφανως δεν γεμίζουν μόνο ένα σετ απ αφού υπάρχει και σε 69mm με mb32
Από το lot του τότε που είχες εσύ μέχρι τώρα έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές.

Status
Not open for further replies.
Back