Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Η μπορνατσι εχει βγαλει φετος ενα φουσεκι ποθ το δινει για φασσα
Στα36 γρ σε νουμερο 5
Νομιζω με τεκνα- θα το ψαξω
Μεσα στο κυαθιο εχει βαλει φελλο πριν να μπουν τα σκαγια
Αυτο που εξυπηρετει;
Υπαρχρι πρακτικα οφελος απο κατι τετοιο;
Πως θα δουλεψει και τι θα δωσει;
Κατ αρχην θα βγει ο φελος απο το κυαθιο;
Και εαν ναι θα κανει τι;
Θα. Προστατεψει τα σκαγια στην πορεια τους;
Εφοσον μιλαμε για ενα νουμερο σκαγιων πως θα το κανει αυτο
Το εκανε λεει για να δωσει και αλλα μετρα στο φυσιγγι
Νομιζω δεν ειναι κατι νεο αυτο αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα εαν το χω ξαναδει((εχω την εντυπωση οτο ναι) και που
Συγνωμη αν ρωταω μαλακιες για τους εμπειρους ιδιογομωτες
Μου αρεσει να σκεφτομαι πρακτικα και να καταλαβαινω κατι πως δουλευει, οχι απλα πως λεει η εταιρεια πως δουλευει
Ο φελλός στον πυθμένα του κυαθιου είναι πρόσθετο αμορτισέρ και σχετική προστασία για την πρώτη στοιβάδα σκαγιών που δέχεται μεγάλη πίεση λόγω αδράνειας.
Κατά 99% παραμένει μέσα στο κυαθιο μετά την βολή και μάλιστα με σκάγια καρφωμένα πάνω του,αν δεν είναι καλυμμένη η επιφάνεια επαφής με τα σκαγια με πιο σκληρό υλικό.
Ότι "δουλειά"κάνει,την κάνει μέσα στην κάνη.

Νομιζω δεν ειναι κατι νεο αυτο αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα εαν το χω ξαναδει((εχω την εντυπωση οτο ναι) και που
ετσι το εχει εδω και χρονια η cheddite στα 34 γρ το πρασινο ,καταπληκτικο φυσιγγι που ο αντιπροσωπος εδω και χρονια εχει σταματησει να το φερνει.

Χρυσανθε αν είναι μονοκόμματο βύσμα ο φελλός εξυπηρετεί σαν αμορτισέρ και για να φέρει την στήλη σκαγιων στο επιθυμητό ύψος ,τώρα για τα μέτρα μην περνεις και όρκο βγάζει μια ποιο σφιχτή τουφέκια τέτοια βύσματα θέλουν δουλειά στο να τα κάνεις να ταξιδέψουν ευθεία και ποιο πολλά μέτρα με τα σκάγια μέσα τους για να δεις αποτελέσματα.

Κατά κύριο λόγο ο φελλός στον πάτο του κυαθιου στο βύσμα εξυπηρετεί στο να βγει στο επιθυμητό ύψος ο κενός χώρος και να βγει η ογκομετρία σωστά και να κλείσει το φυσίγγι. Προσθέτει και επιπλεον αμορτισέρ αλλά δεν είναι τόσο σημαντικο οπότε δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείται.

ετσι το εχει εδω και χρονια η cheddite στα 34 γρ το πρασινο ,καταπληκτικο φυσιγγι που ο αντιπροσωπος εδω και χρονια εχει σταματησει να το φερνει.
Στα cheditte υπάρχει μεγάλη έλλειψη.
Κι εγώ θέλω να πάρω κάποια και δεν τα φέρνουν πια.

Ρε παιδιά ώρες ώρες γράφετε κάποια πράγματα τα οποία απλά δεν υφίστανται και αναρωτιέμαι αν έχετε ιδέα για το τι γράφετε.

Αυτο....ξανα πες το !!!!
Η ημιμαθεια ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απο την αμαθεια !!!
Η ημιμαθεια ειναι ο καρκινος της ιδιογομωσης...

ΥΓ..Σε χαιρομαι που προσπαθεις να μαθεις καποιους ιδιογομωση....Αλλα τσαμπα χαλας φαια ουσια !!!;):cool:

Ρε παιδιά ώρες ώρες γράφετε κάποια πράγματα τα οποία απλά δεν υφίστανται και αναρωτιέμαι αν έχετε ιδέα για το τι γράφετε.

Αυτο....ξανα πες το !!!!
Η ημιμαθεια ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απο την αμαθεια !!!
Η ημιμαθεια ειναι ο καρκινος της ιδιογομωσης...

ΥΓ..Σε χαιρομαι που προσπαθεις να μαθεις καποιους ιδιογομωση....Αλλα τσαμπα χαλας φαια ουσια !!!;):cool:
Δεν προσπαθω να κάνω τον δάσκαλο ούτε δηλωνω γκουρού στην ιδιογομωση. Αλλα κάποια πράγματα που διαπιστώνω ότι γράφονται λάθος ή είναι ελλειπή δεν μπορώ να μην τα επισημάνω. Το θεωρώ χρέος μου να μεταδώσω αυτό που ξέρω για να βοηθήσω και τους συναδέλφους κυνηγούς που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα όπως αντίστοιχα κάποιοι άλλοι βοηθουν και εμένα όταν χρειάζομαι κάτι όταν δεν ξέρω ή γράφω κάτι λάθος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν μεταφέρεις μια συνταγή από αστέρι σε στρογγυλό ρελι δεν μπορείς αυθαίρετα να πεις ότι στο ρελιαστο θα βγάλει μικρότερες πιέσεις. Γιατί δεν γίνεται μια συνταγή με αστεροειδή κλείσιμο να την μετατρέψεις σε στρογγυλό ρελι χωρίς να αλλάξεις κάτι από την συνταγή διότι άλλο κενό χώρο χρειάζεται να έχει το φυσίγγι για κλείσιμο σε αστέρι και άλλο κενό χώρο για το στρογγυλό ρελι. Οπότε αυτόματα μιλάμε για διαφορετική συνταγή η οποία ανάλογα τι θα πειράξεις για να μεταβάλλεις τον κενό χωρο μπορεί να αυξηθεί η να μειωθεί η πίεση σε σχέση με την αρχική συνταγή. Και η αλλαγή στην πίεση μπορεί τελικά να μην οφείλεται στον τρόπο κλεισίματος αλλά σε κάτι άλλο που άλλαξε στην συνταγή που μπορεί να επηρεάσει την προοδευτικότητα της καύσης.

Δεν προσπαθω να κάνω τον δάσκαλο ούτε δηλωνω γκουρού στην ιδιογομωση. Αλλα κάποια πράγματα που διαπιστώνω ότι γράφονται λάθος ή είναι ελλειπή δεν μπορώ να μην τα επισημάνω. Το θεωρώ χρέος μου να μεταδώσω αυτό που ξέρω για να βοηθήσω και τους συναδέλφους κυνηγούς που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα όπως αντίστοιχα κάποιοι άλλοι βοηθουν και εμένα όταν χρειάζομαι κάτι όταν δεν ξέρω ή γράφω κάτι λάθος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν μεταφέρεις μια συνταγή από αστέρι σε στρογγυλό ρελι δεν μπορείς αυθαίρετα να πεις ότι στο ρελιαστο θα βγάλει μικρότερες πιέσεις. Γιατί δεν γίνεται μια συνταγή με αστεροειδή κλείσιμο να την μετατρέψεις σε στρογγυλό ρελι χωρίς να αλλάξεις κάτι από την συνταγή διότι άλλο κενό χώρο χρειάζεται να έχει το φυσίγγι για κλείσιμο σε αστέρι και άλλο κενό χώρο για το στρογγυλό ρελι. Οπότε αυτόματα μιλάμε για διαφορετική συνταγή η οποία ανάλογα τι θα πειράξεις για να μεταβάλλεις τον κενό χωρο μπορεί να αυξηθεί η να μειωθεί η πίεση σε σχέση με την αρχική συνταγή. Και η αλλαγή στην πίεση μπορεί τελικά να μην οφείλεται στον τρόπο κλεισίματος αλλά σε κάτι άλλο που άλλαξε στην συνταγή που μπορεί να επηρεάσει την προοδευτικότητα της καύσης.

Δεν θα σταθω στο ρελι και στο αστεροειδες κλεισιμο...
Θα σου πω μονο αυτο...
Κανεις δεν γεννηθηκε μαθημενος....ΟΛΟΙ περασαμε απο το σταδιο της ημιμαθειας....
Αυτοι που ηξεραν να ''ακουν'....χωρις να εχουν παρωπιδες και αφηνοντας τον εγωισμο τους στην ''ακρη''....
εμαθαν και προχωρησαν ..
Οσοι φορανε παρωπιδες και εχουν καβαλησει το καλαμι ΠΟΤΕ δεν θα μαθουν....θα παραμεινουν ημιμαθεις
και επικινδυνοι για τους νεους ιδιογομωτες !!!

ΥΓ. Και εγω χρεος μου το θεωρουσα να βοηθησω συναδελφους....αλλα οι δηθεν γκουρου της ιδιογομωσης
δεν ΑΝΤΕΧΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!
Το αποτελεσμα ειναι ορατο....κοιτα την καταντια των βλητικων δοκιμων...και οχι μονο... ;) :cool:

Κατά κύριο λόγο ο φελλός στον πάτο του κυαθιου στο βύσμα εξυπηρετεί στο να βγει στο επιθυμητό ύψος ο κενός χώρος και να βγει η ογκομετρία σωστά και να κλείσει το φυσίγγι. Προσθέτει και επιπλεον αμορτισέρ αλλά δεν είναι τόσο σημαντικο οπότε δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείται.
Σαφως ο φελλος δινει αμορτησερ στη γομωση, αλλα συμβαλει κ στην ογκομετρια οπως σωστα λες.....απο κει κ περα, εινσι κι ενας λογος να αποροφαται κι ενα μικρο μερος των μπαρ εν αντιθεση με μια ντιάνα στη θεση του φελλου...το κακο με το φελλο, ειναι πως καρφωνουν σκαγια στον πυθμενα του ΑΝ δε βαλεις χαρτακι....

Σαφως ο φελλος δινει αμορτησερ στη γομωση, αλλα συμβαλει κ στην ογκομετρια οπως σωστα λες.....απο κει κ περα, εινσι κι ενας λογος να αποροφαται κι ενα μικρο μερος των μπαρ εν αντιθεση με μια ντιάνα στη θεση του φελλου...το κακο με το φελλο, ειναι πως καρφωνουν σκαγια στον πυθμενα του ΑΝ δε βαλεις χαρτακι....

Ουτε τα μισά δεν ξερεις για το τι κανεις ο φελλος μεσα σε ενα φυσιγγιο...
Τα επιφανιακά και τα ευκολα ξερεις.....Την ουσια την αγνοεις...
Ρωτα καποιον φτασμενο ιδιογομωτη ( κουζουλο ) να σου πει τα συν και τα μειον του φελλου !!!

Ουτε τα μισά δεν ξερεις για το τι κανεις ο φελλος μεσα σε ενα φυσιγγιο...
Τα επιφανιακά και τα ευκολα ξερεις.....Την ουσια την αγνοεις...
Ρωτα καποιον φτασμενο ιδιογομωτη ( κουζουλο ) να σου πει τα συν και τα μειον του φελλου

Υ.Γ. Καλυτερα να ξερω ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ οπως λες, παρα να κανω οτι ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ...

Last edited:
Υ.Γ. Καλυτερα να ξερω ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ οπως λες, παρα να κανω οτι ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ...

Σωστα τα λες....Οι δηθεν μονο ζημια κανουν !!!
Ωστοσο προσπαθησε να μαθεις....Η ημιμαθεια σου - ο εγωισμος σου - και η κλικα σου - ευθυνονται για την
καταντια των βλητικων δοκιμων και οχι μονο..... και την αποχωρηση τουλαχιστον 30 + ενεργων μελων απο το φορουμ !!!
Η Αληθεια ποναει....αλλα αυτη ΕΙΝΑΙ !!!

ΥΓ. ΕΑΝ ειχες λιγη ευθυξια ( μαλλον αγνωστη λεξη για εσενα ) θα ειχες παραιτηθει τουλαχιστον απο διαχειριστης !!!

ΥΓ.2. Ακομα εχω την απορια.....Εαν η αποφαση του BAN μου ηταν συλλογικη οπως οριζει ο κανονισμος...
γιατι καποιους απο τους διαχειριστες τους θεωρω εκτος απο μορφωμενους ανθρωπους και δικαιους....
Καλη σας συνεχεια !!!

Κώστα ο φελλός ή η diana μέσα σ'ένα LB6 σαφώς καί παίζουν ΜΟΝΟ το ρόλο αμορτισέρ για εξισορρόπηση πιέσεων .
Στ΄ήν περίπτωση της επιλογής φελλού ή diana cal 20 για συγκεκριμένα set up αυτό εξαρτάται απο την πυρίτιδα .
Οι ισπανικές ''αγαπούν '' κ δουλεύουν καλύτερα με αμορτισέρ μέσα φελλό .
Σε set up με TECNA όπως αυτό της Bornaghi σαφώς καί το αμορτισέρ diana cal 20 θάταν καλύτερο αντί του φελλού .
Οι φελλοί του Κένταυρου νομίζω έχουν όλοι ενσωματωμένο χαρτάκι ναί για αποφυγή του σφηνώματος των σκαγιών
σ'αυτούς .Λοιπόν λόγω έλλειψης πλέον άλλων υλικών -πατέντων ο φελλός μέσα στον LB6 παίζει αποκλειστικά ρόλο
αμορτισέρ . Ειλικρινά μαραζώνω που βλέπω αυτό το αιώνιο σαράκι της διχόνοιας που κατατρώει τους Έλληνες .

Σωστα τα λες....Οι δηθεν μονο ζημια κανουν !!!
Ωστοσο προσπαθησε να μαθεις....Η ημιμαθεια σου - ο εγωισμος σου - και η κλικα σου - ευθυνονται για την
καταντια των βλητικων δοκιμων και οχι μονο..... και την αποχωρηση τουλαχιστον 30 + ενεργων μελων απο το φορουμ !!!
Η Αληθεια ποναει....αλλα αυτη ΕΙΝΑΙ !!!

ΥΓ. ΕΑΝ ειχες λιγη ευθυξια ( μαλλον αγνωστη λεξη για εσενα ) θα ειχες παραιτηθει τουλαχιστον απο διαχειριστης !!!

ΥΓ.2. Ακομα εχω την απορια.....Εαν η αποφαση του BAN μου ηταν συλλογικη οπως οριζει ο κανονισμος...
γιατι καποιους απο τους διαχειριστες τους θεωρω εκτος απο μορφωμενους ανθρωπους και δικαιους....
Καλη σας συνεχεια !!!
Καλά κρασιά . Ποτέ έφυγαν 30 άτομα???? ξέχασες εσύ πόσους διώξατε με την παρέα σου ..... επειδή δεν συμφωνούσαν με σας η αλήθεια δεν πονάει απλά δεν θέλεις να την δεις γιατί δεν μπορεις .. καλή συνέχεια στην μιζέρια σου

Καλά κρασιά . Ποτέ έφυγαν 30 άτομα???? ξέχασες εσύ πόσους διώξατε με την παρέα σου ..... επειδή δεν συμφωνούσαν με σας η αλήθεια δεν πονάει απλά δεν θέλεις να την δεις γιατί δεν μπορεις .. καλή συνέχεια στην μιζέρια σου

Εκτος απο το να θολωνεις τα νερα.....ξερεις να κανεις κατι αλλο ???
Δειξε μας την προσφορά σου στο φορουμ....και ασε τα ''παχια λογια''....
Τοτε θα καταλαβεις το μεγαλείο της ΜΙΖΕΡΙΑΣ σου.
Το λεω συνεχεια....η ΑΛΗΘΕΙΑ τσουζει και ποναει...και πολλοι απο εσας δεν την αντεχετε...

ΥΓ. Βαλε καποια δοκιμη σου στις βλητικες δοκιμες...να την θαυμασουμε.....
Δεν εχουμε δει ουτε ΜΙΑ ....

Εκτος απο το να θολωνεις τα νερα.....ξερεις να κανεις κατι αλλο ???
Δειξε μας την προσφορά σου στο φορουμ....και ασε τα ''παχια λογια''....
Τοτε θα καταλαβεις το μεγαλείο της ΜΙΖΕΡΙΑΣ σου.
Το λεω συνεχεια....η ΑΛΗΘΕΙΑ τσουζει και ποναει...και πολλοι απο εσας δεν την αντεχετε...

ΥΓ. Βαλε καποια δοκιμη σου στις βλητικες δοκιμες...να την θαυμασουμε.....
Δεν εχουμε δει ουτε ΜΙΑ ....
Δεν ψάχνω like δεν ψάχνω επιβεβαίωση....γράφω για να έχω επηκηνονια με 5 φίλους ....μάλλον την θολούρα την έχεις εσύ στο μυαλό που νομίζεις πως είσαι κάποιος....ΠΕΡΑΣΤΗΚΑ την αλήθεια εσείς δεν αντέχει γιατί εκεί που σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει

Δεν ψάχνω like δεν ψάχνω επιβεβαίωση....γράφω για να έχω επηκηνονια με 5 φίλους ....μάλλον την θολούρα την έχεις εσύ στο μυαλό που νομίζεις πως είσαι κάποιος....ΠΕΡΑΣΤΗΚΑ την αλήθεια εσείς δεν αντέχει γιατί εκεί που σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει

Δεν ψάχνω like δεν ψάχνω επιβεβαίωση....

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια....Αυτο κανεις και εσυ....
Απαξιωνεις και υποβαθμιζεις το θεμα απο τον εγωισμο σου...γιατι δεν τα καταφερνεις στο θεμα ιδιογομωση.

ΥΓ, Ευτυχως που μας διαβαζουν και αλλοι...και ξερουν και την προσφορα σου !!!

Δεν ψάχνω like δεν ψάχνω επιβεβαίωση....

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια....Αυτο κανεις και εσυ....
Απαξιωνεις και υποβαθμιζεις το θεμα απο τον εγωισμο σου...γιατι δεν τα καταφερνεις στο θεμα ιδιογομωση.

ΥΓ, Ευτυχως που μας διαβαζουν και αλλοι...και ξερουν και την προσφορα σου !!!
Κυρ Νίκο αν θέλεις να βάλεις κάποια δοκιμή βάλε την να την δούμε όλοι. Άσκοπες αντιπαραθέσεις κουράζουν και δεν βοηθάνε πουθενά! Και το λέω για όλους μας!

Κυρ Νίκο αν θέλεις να βάλεις κάποια δοκιμή βάλε την να την δούμε όλοι. Άσκοπες αντιπαραθέσεις κουράζουν και δεν βοηθάνε πουθενά! Και το λέω για όλους μας!

Εχεις απολυτο ΔΙΚΙΟ.....
Δοκιμες εχω πολλες και πολυ αξιολογες....Ωστοσο δεν θα ανεβασω...τις βλεπουν οι φιλοι μου στο Βαιπερ !!!!
Καλη συνεχεια να εχετε φιλε μου !!!

Status
Not open for further replies.
Back