Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν θα βρεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις.
Μην παλεύεις με τζαμακια και αστέρια. Ιδανικά ένα στροφειο Palla η ένα απλό στροφειο για ρελι κανείς θαυμάσια δουλειά. 65-60 ρελιαζε με granoular στο 1,55 καψουλι 2000 με μισό τσοκ. Θα δεις ακρίβεια σε πολλαπλάσια μέτρα που δεν θα το πιστεύεις.
Έχω καλούπια από την Iee και από Ρωσία και τα φτιάχνω εγώ τα βλήματα με μολύβι που το μαζεύω και το καθαρίζω εγώ.
Το ποιο τίμιο και το ποιο καλό σε ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις σε σταθερούς στόχους είναι το Lee 28 gram , το 24 αρι είναι μόνο για σκοποβολή σε απόστασης έως τα 70m.

Δεν θα βρεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις.
Μην παλεύεις με τζαμακια και αστέρια. Ιδανικά ένα στροφειο Palla η ένα απλό στροφειο για ρελι κανείς θαυμάσια δουλειά. 65-60 ρελιαζε με granoular στο 1,55 καψουλι 2000 με μισό τσοκ. Θα δεις ακρίβεια σε πολλαπλάσια μέτρα που δεν θα το πιστεύεις.
Έχω καλούπια από την Iee και από Ρωσία και τα φτιάχνω εγώ τα βλήματα με μολύβι που το μαζεύω και το καθαρίζω εγώ.
Το ποιο τίμιο και το ποιο καλό σε ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις σε σταθερούς στόχους είναι το Lee 28 gram , το 24 αρι είναι μόνο για σκοποβολή σε απόστασης έως τα 70m.
Νικο καλημερα.......
Το μονοβολο αυτο με granular 1,55 x28gr βολιδα το εχεις δοκιμασει και σε θηραμα,η μονο σε σκοποβολη??????
Εχει την απαιτουμενη ενεργεια και ταχυτητα να καταβαλει εναν αγριοχοιρο?????

Νικο καλημερα.......
Το μονοβολο αυτο με granular 1,55 x28gr βολιδα το εχεις δοκιμασει και σε θηραμα,η μονο σε σκοποβολη??????
Εχει την απαιτουμενη ενεργεια και ταχυτητα να καταβαλει εναν αγριοχοιρο?????
Σε άλλο θήραμα ναι
Σε αγριόχοιρο όχι και είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να έχω απόψει.
Αλλά με το συγκεκριμένο βλήμα έχω κάνει άπειρες βολές με διαφορα στησίματα. Πολύ ενδιαφέρων για την δουλειά που θες με το βλήμα αυτό
ΤΕCNA 2,15 με cx2000 65-60 πάντα ρελι. Με αυτογεμες μπενελι 121 τσοκ 3αστρα κατέστρεφα γκάζοντενεκε της φέτας γεμάτο πέτρες στα 90m.
Μην σας φαίνονται τρελές η απόστασης αυτές με το εικοσαρι πάει και ποιο μακριά αλλά όχι για να χτυπήσεις θήραμα.
Θα σου πω το έξεις πολύ χρήσιμο για την ευστοχία είναι στο ποτηράκι που τοποθέτης το βλήμα είναι να βάζεις ένα over power cart 2mm και ο λόγος είναι για να μην Καρφώνει το βλήμα πάνω στο ποτηράκι λόγω του νεύρου που έχει με αποτέλεσμα να του αλλάζει τροχιά. Βρες συγκεντρωτήρα

Μηπως εχει γεμισει καποιος το μονοβολο Lyman οχι το κλασσικο αλλα τυπου foster και αν ναι πως το εστησε?????
Κανει τούμπες το Lee είναι μακράν καλύτερο
Και το grizzly Του Σβαρόγ είναι πολύ καλό αλλά πολύ μπελαλίδικο στο στήσιμο και στην προετοιμασία του

Vaggeli το εστησα ωs εξηs.MG2 2.40XFOSTER 32gr.12\67 καλ.couvette-diana 12mm-χαρτοπολτο 2mm και μετα το βλημα . μηκοs βυσματωσηs 43mm.cx 2000 Κ.Χ 8mm.Βαθοs απο τη μυτη 2mm.Τελικο μηκοs φυσ.58.7 Στα 50μ πηγε 10εκατ. κατω απο το στοχο.Καλο μου φανηκε, αλλα οπου πεφτει κανει μεγαλη ζημια.Δεν ξερω τη ταχυτητα δινει.Το εστησα και με tecna 2.15 αλλα πηγε 20 εκατ. κατω. choke 17.55 .Ανακρουση νορμαλ.

Παλικάρια όσοι έχετε (ετσι όπως πάει μόνο αυτές θα έχουμε όλοι...) psb5 και psb1,προσέξτε πολύ!
Βάψτε με κόκκινο το βάζο της psb5!!!
Αφού έκλεισα με psb1 ένα φυσιγγακι, μου μπήκε αμφιβολία μήπως έκανα λάθος και πήρα psb5!
Εννοείται το έσφαξα... Αλλά και πάλι είναι πολύ δυσδιάκριτη η διαφορά στο χρώμα σε τόσο μικρές ποσότητες!
Το νου μας μη κλείσουμε κανά 1.75 psb5 στα 33-34 αστέρι από λάθος...
Χαλασα και σταμπωμένο κάλυκα...

Attachments

• IMG_20240903_095428.jpg
    IMG_20240903_095428.jpg
    372,8 KB · Προβολές: 46
Παλικάρια όσοι έχετε (ετσι όπως πάει μόνο αυτές θα έχουμε όλοι...) psb5 και psb1,προσέξτε πολύ!
Βάψτε με κόκκινο το βάζο της psb5!!!
Αφού έκλεισα με psb1 ένα φυσιγγακι, μου μπήκε αμφιβολία μήπως έκανα λάθος και πήρα psb5!
Εννοείται το έσφαξα... Αλλά και πάλι είναι πολύ δυσδιάκριτη η διαφορά στο χρώμα σε τόσο μικρές ποσότητες!
Το νου μας μη κλείσουμε κανά 1.75 psb5 στα 33-34 αστέρι από λάθος...
Χαλασα και σταμπωμένο κάλυκα...
Παει το κουτάκι της μιλεριτ έγινε δοχείο 🥲

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Το εκτιμώ πραγματικά.

Το θέμα είναι ότι στην εν λόγω "κόντρα" του 'όλες οι κάννες δεν είναι ίδιες' επέλεξα μία πλευρά που δεν με συμφέρει επαγγελματικά. Θα μπορούσα να πω το ποιηματάκι "όλα αυτά είναι το 5% ενώ το 95% είναι η σκοπευτική ικανότητα" αλλά δεν το έκανα, αντιθέτως έγραψα την ειλικρινή μου γνώμη, ότι όντως ρε διαολε, δεν είναι ίδιες, πώς να το κάνουμε... Ούτε βελτιώσεις και μοντιφες προσπάθησα να πουλήσω, ούτε κολληταρια να σιγονταρω, ούτε τίποτα. Την γνώμη μου υποστήριξα, που θέλω να πιστεύω ότι μέσω των εμπειριών μου έχει μία βάση. Προφανώς δεν αποτελεί θέσφατο, αλλά είναι η γνώμη μου, την οποία δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να ειρωνευτεί και να λοιδορήσει.

Όταν έγραφα στο Hunter Passion για όπλα που δοκίμαζα ότι ήταν σαβούρες, αντί να θεωρήσουν οι αναγνώστες ότι είμαστε πραγματικά αντικειμενικοί και ειλικρινείς, θεώρησαν ότι τα παίρνουμε από τους ανταγωνιστές για να βγάλουμε τα άλλα σαβούρα. Έχει τόσο πολύ συνηθίσει τη στάχτη και την παπάντζα ο Έλληνας που δεν ανέχεται πλέον την αλήθεια και την ευθύτητα.

Με στεναχωρεί το κόμπλεξ που βγάζουν εις βάρος μου κατά καιρούς μερικοί αλλά επειδή σέβομαι την πλειοψηφία που θεωρώ ότι έχει ανοικτό μυαλό, θα κοιτάξω να επιμείνω και να παραμείνω αλλά όσο αντέξουμε ρε αδερφέ... Η ιστορία έχει δείξει ότι σε φόρουμ δεν στεριώνω για καιρό. Μου την πέφτουν ελαφριά στην αρχή και στη συνέχεια λυσσαλέα.
Εισαι απο τους ανθρωπους που εκτιμω βαθυτατα και το ξερεις. Μα πανω απο ολα μου αρεσει η ποιοτητα του χιουμορ σου που απαιτει οξυδερκεια και ανεβασμενο IQ κατι που εχεις μπολικο και απο τα 2. Α οκ και στο βαθος εισαι και ντουφεκος....

Δεν έχω ρίξει ποτέ πιο ψιλό σκάγι από νούμερο 10 κ μπήκα στον πειρασμό από περιέργεια κ έφτιαξα ένα κουτάκι νούμερο 12... Θέλω να δω πώς δουλεύουν...
Η συνταγή γνωστή κ θερίζει κυριολεκτικά psb1 616 1,65-30 pistonskeet23 57,9. Ιδανικά θα την έστηνα σε πιο λίγα γραμμάρια απλά το συγκρότημα 30αρι έχει σκοτώσει πολύ τσίχλα κ ορτύκι, ξέρω τι κάνει κ ήθελα να έχω καλύτερα άποψη συγκριτικά...
Το έχει δουλέψει κανένας το νούμερο 12?

Πολυ διαδεδομενο εδω σε συγκεκριμενα στησιματα και χρηση

Για τις μαυρες πρωινες στο ξεφωτο σε φυσιγγια με ταπα στα 28-32 γρ
Δυο εταιρειες εχουν κανει ονομα στην αγορα με βαση ενα τετοιο φυσιγγι

Εκει που λες ποτε προλαβα και σκοπευσα…….

Ουτε πουλια θα σου χαλασει ουτε σκαγια θα βρεις γεματο το πουλι

Καλησπερα παιδες.........
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας κατι που εφτιαξα......
Προκειται για εναν διαφορετικο τροπο κλεισιματος που δοκιμασα........
Ο καλυκας ειναι super fiocchi ΑΦΡΕΖΑΡΙΣΤΟΣ και το τονιζω γιατι εκει ειναι ολο το μυστικο!!!!
Το υψος του καλυκα 69,35mm
615 sipe 1,62x34 No6 GT21 6" 57,80mm
Ο κενος χωρος περι τα 13mm
Το στροφειο sp2 special δινει βαθος ρελιου 2,75mm.......
Δηλαδη εκλεισα ενα φυσιγγι που λογικα ο συγκεντρωτηρας που ταιριαζει ειναι ο GT24 και εγω χρησιμοποιησα GT21 κανοντας ενα πολυ βαθυ ρελι αλλα διατηρωντας το τελικο κλεισιμο του φυσιγγιου κοντα στα 58,00 mm
Ζητω συγνωμη αν σας κουρασα με την μακροσκελη αναρτηση αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας και να ακουσω της γνωμες σας......1000001057.jpg

Δηλαδή τι κάνει αυτό? Τι καταφέρνεις με αυτό το κλείσιμο?
Θεωρητικα χρησιμοποιωντας πιο κοντο βυσμα και μεγαλυτερη αντισταση ξερελιασματος κερδιζεις σε δυναμη,ταχυτητα στη ντουφεκια ,αλλα η πραξη θα δειξει οταν τα ριξω και μετρησω ταχυτητα και συγκεντρωση.......

Καλησπερα παιδες.........
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας κατι που εφτιαξα......
Προκειται για εναν διαφορετικο τροπο κλεισιματος που δοκιμασα........
Ο καλυκας ειναι super fiocchi ΑΦΡΕΖΑΡΙΣΤΟΣ και το τονιζω γιατι εκει ειναι ολο το μυστικο!!!!
Το υψος του καλυκα 69,35mm
615 sipe 1,62x34 No6 GT21 6" 57,80mm
Ο κενος χωρος περι τα 13mm
Το στροφειο sp2 special δινει βαθος ρελιου 2,75mm.......
Δηλαδη εκλεισα ενα φυσιγγι που λογικα ο συγκεντρωτηρας που ταιριαζει ειναι ο GT24 και εγω χρησιμοποιησα GT21 κανοντας ενα πολυ βαθυ ρελι αλλα διατηρωντας το τελικο κλεισιμο του φυσιγγιου κοντα στα 58,00 mm
Ζητω συγνωμη αν σας κουρασα με την μακροσκελη αναρτηση αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας και να ακουσω της γνωμες σας......View attachment 90740
Το θέμα είναι αν έχει συμπιεστεί καθόλου το αμορτισέρ στο βύσμα και γενικά αν έχει πιεστεί όσο πρέπει για να έχεις σωστή καύση. Ειδικά με καψουλι χαμηλής ισχύος όπως το 615. Μόνο με δοκιμή και αν έχεις και χρονογράφο ακόμη καλύτερα για να δεις αν είναι οκ σε ταχύτητες και ασφαλώς να δεις αν έχεις ακαυτη πυρίτιδα.

Status
Not open for further replies.
Back