Νομίζω ότι η tecna πάει πολύ για 28γραμμαρια. Μήπως η psb είναι καλυτερη
Κάντο λιανά Λευτέρη αυτό σε παρακαλώ .... δεν το αφομοίωσα ...Η σταθερότητα σε διακυμάνσεις θερμοκρασίας εξαρτάται εν μέρει από την πυρίτιδα, αλλά περισσότερο από το στήσιμο του φυσιγγιου.
τη διαφορες θα εχη? ενα φυσιγγι ρελιαστο με τσαμακι και συγκεντρωτηρα?με ενα αστεροειδες?σε ιδιο σεταπ παντα.
Νικο δεν χρειαζεται να κανω το πειραμα που λες εχω ριξει το φυσιγγι που λεω πιο πανω με παγωνιες -4-5 και ειχε την ιδια ταχυτητα με νωρμαλ καιρο ! 380 μ/δ. το πειραμα που λες εαν το βγαζεις σε διαφορα θερμοκρασιας 10,15 βαθμους το θεωρω λαθος γιατι υπαρχουν οι προυποθεσεις δημιουργιας υγρασιας μεσα στο φυσιγγιΟΚ....Οποτε κατα τα λεγομενα σου στους μειον βαθμους πχ 5 βαθμους πρεπει να εχει τις ιδιες ταχυτητες
που εχει και στους + 10 βαθμους με ενα μειον ας πουμε 7-8μ/δ.
Η Τεκνα το V1,5-399m/s στους + 10 βαθμους...στους μειον 2 εξωτερικη θερμοκρασια και μειον 8 τα
φυσιγγια εδωσε V1,5-393m/s.
Μητσαρα τα γραφω για να ''βοηθησω'' και οχι για αντιπαραθεση φιλε !!! Αυτο τουλαχιστον ευχομαι να
το γνωριζεις !!!
Ταχογραφο εχεις...κανε μια δοκιμη με φυσιγγια απο την καταψυξη φιλε !!
Δημήτρη από συγκεντρώσεις πως πάει η Α0 ?Νικο δεν χρειαζεται να κανω το πειραμα που λες εχω ριξει το φυσιγγι που λεω πιο πανω με παγωνιες -4-5 και ειχε την ιδια ταχυτητα με νωρμαλ καιρο ! 380 μ/δ. το πειραμα που λες εαν το βγαζεις σε διαφορα θερμοκρασιας 10,15 βαθμους το θεωρω λαθος γιατι υπαρχουν οι προυποθεσεις δημιουργιας υγρασιας μεσα στο φυσιγγι
Η θερμοκρασία της πυριτιδας και σε μικρότερο βαθμό η θερμοκρασία της κάνης, βελτιώνουν πολύ ή αντίστοιχα δυσκολεύουν την καύση της πυριτιδας. Όταν σε μία συνταγή (σεταπ), το βάρος των σκαγιων είναι στο χαμηλό όριο της πυριτιδας, και την απαραίτητη για το αναμα της αντίσταση την παίρνουμε από το ισχυρό καψυλιο ή το βαθύτερο ρελιασμα, μόλις η γόμωση περάσει στον αυλό της κάνης, η μόνη αντίσταση στην διαστολή των αεριων είναι το βύσμα με τα σκάγια η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι μικρότερη της απαιτούμενης και όταν συνδυαζεται με θερμοκρασία χαμηλή η καύση γίνεται προβληματική ή και ατελής. Πχ έχουμε 1,90γρ tecna με 36γρ σκάγια, σε 25°c ταχύτητα 410 μ/δ. Το ίδιο φυσίγγι σε -5° c θα βγάλει κάτω από 380μ/δ. Αν με όλα ίδια αλλά με 42γρ σκάγια σε 25 βαθμούς βγαζει385 μ/δ, στους-5°c θα πέσει πολύ λιγότερο γύρω στα 370 μ/δ. Αυτά πολύ χοντροκομενα γιατί υπάρχουν πολλες παράμετροι ακόμα, απλά έβαλα ένα κλασικό παράδειγμα. Σαν κανόνας μπορεί να είναι το εξής, όσο γίνεται μικρότερη αντίσταση ξέρελιασματος, χαμηλή ισχύς καψυλιου ,μεγάλη υποχωρητικοτητα του αμορτισέρ του βύσματος, και για να ισοφαρισουμε την μειωμένη συμβολή αυτών των παραγόντων, όσο πιο ταχυκαυστη πυρίτιδα, στο ψηλότερο όριο των βαρών σκαγιων που ενδείκνυται, πάντα στο επιθυμητό εύρος πιέσεων.Κάντο λιανά Λευτέρη αυτό σε παρακαλώ .... δεν το αφομοίωσα ...
Λευτέρη, όμως έτσι δεν ερχόμαστε σε αντίθεση με την λογική της κόντρα δόσης, η οποία, αν δεν έχω καταλάβει λάθος, λέει το αντίθετο; Δηλαδή μικρότερη ποσότητα φορτίου για την ίδια ποσότητα πυρίτιδας=μεγαλύτερες ταχύτητες; (πάντα στο επιθυμητό εύρος πιέσεων).Σαν κανόνας μπορεί να είναι το εξής, όσο γίνεται μικρότερη αντίσταση ξέρελιασματος, χαμηλή ισχύς καψυλιου ,μεγάλη υποχωρητικοτητα του αμορτισέρ του βύσματος, και για να ισοφαρισουμε την μειωμένη συμβολή αυτών των παραγόντων, όσο πιο ταχυκαυστη πυρίτιδα, στο ψηλότερο όριο των βαρών σκαγιων που ενδείκνυται, πάντα στο επιθυμητό εύρος πιέσεων.
Μικροτερη ποσοτητα φορτιου και φορτωμα πυριτηδα λεει η κοντρα δοση για να παρεις λιγες σχετικα πιεσεις και μεγαλες ταχυτητες και οχι ιδια δοση πυρητιδαΛευτέρη, όμως έτσι δεν ερχόμαστε σε αντίθεση με την λογική της κόντρα δόσης, η οποία, αν δεν έχω καταλάβει λάθος, λέει το αντίθετο; Δηλαδή μικρότερη ποσότητα φορτίου για την ίδια ποσότητα πυρίτιδας=μεγαλύτερες ταχύτητες; (πάντα στο επιθυμητό εύρος πιέσεων).
Στην ιδια κατηγορια με την τεκνα και την m92s ηταν μεχρι αυτη που εχω , τωρα που την αλλαξανε καψουλι στο σαιτ τις νομπελ μπορει να εχει γινει πιο προοδευτικη ακομα γιατι για να την αλλαξουν καψουλι αναφλεγεται πιο δυσκολα !Δημήτρη από συγκεντρώσεις πως πάει η Α0 ?
Σε ταχύτητα καύσης που την κατατάσσεις ?
Σε ρωτάω γιατί αν είναι σχετικά ταχύκαυστη και σηκώνει και πιέσεις ίσως να σκορπίζει αρκετά.
Δημήτρη, δηλαδή αν χρησιμοποιώντας τυχαία π.χ. το παράδειγμα του Λευτέρη: 1.90 TECNA και 36 γρ το κάνουμε 1.90×33 γρ.δεν θεωρείται κόντρα δόση; Η επιλογή των ποσοτήτων είναι τυχαία.Μικροτερη ποσοτητα φορτιου και φορτωμα πυριτηδα λεει η κοντρα δοση για να παρεις λιγες σχετικα πιεσεις και μεγαλες ταχυτητες και οχι ιδια δοση πυρητιδα
Και αν δεις και τους πινακες που εχουν για τα ραυδοτα την εχουν λιγο πιο κατω απο την sp8 ,και μπλου ντοτ ,στα ραυδοτα γεμιζει πολλα διαμετριματα σε βαρια και "αργα" φυσιγγιαΔημήτρη από συγκεντρώσεις πως πάει η Α0 ?
Σε ταχύτητα καύσης που την κατατάσσεις ?
Σε ρωτάω γιατί αν είναι σχετικά ταχύκαυστη και σηκώνει και πιέσεις ίσως να σκορπίζει αρκετά.
Εγω δεν θα το θεωρουσα !! Για να καταλαβεις τι ενωω δες τους πινακες του γκαλαντι πως γεμηζει τα μονοβολα του και θα δεις τις κοντρα δοσεις τις καθε πυριτηδας (περιπου!) την τεκνα ας πουμε πρεπει να την εχει 2,1χ32 που ειναι το μονοβολο !!Δημήτρη, δηλαδή αν χρησιμοποιώντας τυχαία π.χ. το παράδειγμα του Λευτέρη: 1.90 TECNA και 36 γρ το κάνουμε 1.90×33 γρ.δεν θεωρείται κόντρα δόση; Η επιλογή των ποσοτήτων είναι τυχαία.
Κατάλαβα τι εννοείς Δημήτρη.Εγω δεν θα το θεωρουσα !! Για να καταλαβεις τι ενωω δες τους πινακες του γκαλαντι πως γεμηζει τα μονοβολα του και θα δεις τις κοντρα δοσεις τις καθε πυριτηδας (περιπου!) την τεκνα ας πουμε πρεπει να την εχει 2,1χ32 που ειναι το μονοβολο !!
Λευτέρη, όμως έτσι δεν ερχόμαστε σε αντίθεση με την λογική της κόντρα δόσης, η οποία, αν δεν έχω καταλάβει λάθος, λέει το αντίθετο; Δηλαδή μικρότερη ποσότητα φορτίου για την ίδια ποσότητα πυρίτιδας=μεγαλύτερες ταχύτητες; (πάντα στο επιθυμητό εύρος πιέσεων).
Ακριβώς η Α0 όταν στηθει δυνατά αντέχει οπουδήποτε.μην παιρνεις ορκο γιατι στις χειροτερες συνθηκες που μπορεις να κυνηγισεις στο βαλτο ας πουμε ειναι σχεδον η μονη που "αντεχει" και ο λογος ειναι οτι παραγει πολες πιεσεις !με ενα απλο σετ απ το 1,9χ37 κυνηγαω σχεδον ολλη τη σεζον παπιες !!!