Συμπόσιο στην Βοσκοπούλα

Γιατι ρε συ;;;
Αφου μικρότερος που ημουν, βοηθούσα κ τον πατέρα μου κ ξέρω....αφου κι εγω, προβατάκος ήμουνα, τσοπανάκια φύλαγα......yel..big smile.
Μακάρι να είχες και τώρα καμιά 500αριά ρε φίλε. Να έπαιρνα και εκείνον τον Μένιο να ερχόμαστε κάτω, να ερχόταν και το άλλο το καλόπαιδο από κει παραδίπλα ο Αρίστος και να έβαζες μία γκιόσα και λάγια ταυτόχρονα
.big smile.

Λοιπον, περα απο την πλακα, πριν λιγες ημερες επισκεφθηκαμε μια ταβερνα στην Μανδρα. Τα κρεατα του εκπληκτικα, το ψησιμο του τελειο, καθαρα μαγαζι σχαρας, με πανεξυπνο συστημα ψησταριας, φτιαγμενο μαλιστα απο γνωστους μου επαγγελματιες. Λιγο τσιμπημενες οι τιμες του αλλα πουλαει ποιοτητα. Αξιζει να το επισκεφθειτε!!!

Μακάρι να είχες και τώρα καμιά 500αριά ρε φίλε. Να έπαιρνα και εκείνον τον Μένιο να ερχόμαστε κάτω, να ερχόταν και το άλλο το καλόπαιδο από κει παραδίπλα ο Αρίστος και να έβαζες μία γκιόσα και λάγια ταυτόχρονα
.big smile.
Ειχε ερθει πριν 1 μηνα κατω κ τα ειπαμε στο απόσκιο πινωντας καφε μαζί με τον @Aristos ....αυριο όμως, θα παω να βρω το @Σπύρος καθως ήρθε κάτω το πουλάκι μου....

.big smile.
Τι ειναι η Λαγια;
Η μηπως φοβαστε ρε μην σας την φαμε απο την οθονη;
.yel. .big smile.

Χθες με πήγε η παρέα σε μια ταβέρνα - "Το τζάκι"- στο Πολυδένδρι...
Τεράστιες μερίδες και καταπληκτική πρατίνα, νόστιμη, τέλεια ψημένη, από τις καλύτερες που έχω φάει (...και έχω φάει πολλές;) )
IMG_1584.jpgIMG_1585.jpgIMG_1586.jpgIMG_1589.jpgIMG_1590.jpg

Τεράστιες μερίδες και καταπληκτική πρατίνα, νόστιμη, τέλεια ψημένη, από τις καλύτερες που έχω φάει (...και έχω φάει πολλές;) )
View attachment 88482View attachment 88483View attachment 88484View attachment 88485View attachment 88486
Και η γαλήνη είναι ωραία Παντελη στο Πολυδενδρι

View attachment 88482View attachment 88483View attachment 88484View attachment 88485View attachment 88486
ο άλλος δεν κρατήθηκε ούτε για την φώτο το βούτηξε απευθείας, μπαμ και έξω....😂

Από τής καλύτερες ταβέρνες.

Τεράστιες μερίδες, οπότε πληρώνεις πιο ακριβά και δεν τα τρως, και δεύτερο μερίδες κρέατος χωρίς γαρνιτούρα, οπότε πληρώνεις έξτρα πατάτες ή οτιδήποτε άλλο.
Πήγα κι εγώ, αλλά να πληρώνεις τζατζίκι 7,5 ευρώ την μερίδα???
Παίζει έξυπνα....

Πραγματι Παντελη, δεν εχω δει πουθενα τετοιες μεριδες, προκρινεται ανετα!!!

:) Η μαύρη προβατίνα Χρύσανθε με λίγο άσπρο στο κεφάλι η δικοί μας η παλιοί τα λέγανε μπαλιά
Με τον παππου διναμε ονοματα στα προβατα
Μεγαλωσα να τον ακουω να τους μιλα σαν σε ανθρωπους
Φυσικα αυτο δεν αλλαζε την φυση τους
Θα εδιναν γαλα και γεννες οσα θα εμενα και τα αλλα το κρεας τους
Αλλα το να τον ακους να τους μιλα να τα φωναζει και να τους θυμωνει ριχνοντας καντηλια οταν δεν εμπαιναν στο γαλεμα (αρμεγμα) ηταν ολα τα λεφτα
Το ιδιο εκανα και εγω
Μια τετοια προβατινα θα την φωναζαμε ´´μαυρού´´ η μαυρη

Μονο ενα αρνι αρνηθηκα την φυση του και τους ειπα αυτο ας το αναλαβει αλλος σαν ερθει ο καιρος

Αυτο το γεννησε η μανα του και δεν του δινε βυζι
Εκεινο τον καιρο ο παππους ηταν στο νοσοκομειο και ειχα εγω το κοπαδι εξολοκληρου

Αυτον τον μεγαλωσα στο χερι με το μπιμπερο
Τον εβγαλα Αντρο
Αυτος λοιπον απο μονος του εμαθε να συμπεριφερετε σαν σκυλι

Ηταν μαζι μου συνεχεια
Πηγαινα να ταισω ζωα διπλα μου
Κοτες διπλα μου κουνελια διπλα μιυ σκυλια διπλα μιυ!
Πηγαινα να ποτισω διπλα μου
Καθομιυν να φαω διπλα μου!
Κοιμομουν στον ισκιο της χαρουπιας κοιμοταν διπλα μου
Δεν του σφυρουσα για να ερθει
Τον ελεγα Αντρο ελα και ερχοταν

Ειναι το μονο αρνι που δεν μπορουσα να σφαξω σαν ηρθε η ωρα του

Τους ειπα να αναλαβει αλλος και ουτε φυσικα εφαγα εγω

Δεν επιδιωξα να βγει ετσι μονος του βγηκε ο παλαβος σαν κουταβι

Λαγεια εμεις εχουμε ονομασια σε ενα χωριο
Και ξερω οτι εχει και στην Μανη μια περιοχη

Με τον παππου διναμε ονοματα στα προβατα
Μεγαλωσα να τον ακουω να τους μιλα σαν σε ανθρωπους
Φυσικα αυτο δεν αλλαζε την φυση τους
Θα εδιναν γαλα και γεννες οσα θα εμενα και τα αλλα το κρεας τους
Αλλα το να τον ακους να τους μιλα να τα φωναζει και να τους θυμωνει ριχνοντας καντηλια οταν δεν εμπαιναν στο γαλεμα (αρμεγμα) ηταν ολα τα λεφτα
Το ιδιο εκανα και εγω
Μια τετοια προβατινα θα την φωναζαμε ´´μαυρού´´ η μαυρη

Μονο ενα αρνι αρνηθηκα την φυση του και τους ειπα αυτο ας το αναλαβει αλλος σαν ερθει ο καιρος

Αυτο το γεννησε η μανα του και δεν του δινε βυζι
Εκεινο τον καιρο ο παππους ηταν στο νοσοκομειο και ειχα εγω το κοπαδι εξολοκληρου

Αυτον τον μεγαλωσα στο χερι με το μπιμπερο
Τον εβγαλα Αντρο
Αυτος λοιπον απο μονος του εμαθε να συμπεριφερετε σαν σκυλι

Ηταν μαζι μου συνεχεια
Πηγαινα να ταισω ζωα διπλα μου
Κοτες διπλα μου κουνελια διπλα μιυ σκυλια διπλα μιυ!
Πηγαινα να ποτισω διπλα μου
Καθομιυν να φαω διπλα μου!
Κοιμομουν στον ισκιο της χαρουπιας κοιμοταν διπλα μου
Δεν του σφυρουσα για να ερθει
Τον ελεγα Αντρο ελα και ερχοταν

Ειναι το μονο αρνι που δεν μπορουσα να σφαξω σαν ηρθε η ωρα του

Τους ειπα να αναλαβει αλλος και ουτε φυσικα εφαγα εγω

Δεν επιδιωξα να βγει ετσι μονος του βγηκε ο παλαβος σαν κουταβι

Λαγεια εμεις εχουμε ονομασια σε ενα χωριο
Και ξερω οτι εχει και στην Μανη μια περιοχη
Χρύσανθε ο παππούς είχε 7-8 κατσίκες τις λεγαμε με το όνομα την κάθε μια που τις θυμάμαι ακόμα
Εγώ μόνο απο τις δικές μας κατσίκες επινα γάλα μικρος τώρα ε
Μια φορά δεν είχανε γάλα και πήραμε απο τον ξάδερφο του
Ε μόλις μου του έφερε η μάνα μου τις λέω παρτο αυτό δεν είναι δικό μας

Back