Συμπόσιο στην Βοσκοπούλα

Χρύσανθε ο παππούς είχε 7-8 κατσίκες τις λεγαμε με το όνομα την κάθε μια που τις θυμάμαι ακόμα
Εγώ μόνο απο τις δικές μας κατσίκες επινα γάλα μικρος τώρα ε
Μια φορά δεν είχανε γάλα και πήραμε απο τον ξάδερφο του
Ε μόλις μου του έφερε η μάνα μου τις λέω παρτο αυτό δεν είναι δικό μας
Ετσι ακριβως!!!!
Γαλα αρμεγμενο εκεινη την ωρα περασμενο απο καλτσα να καθαρισει και στην καταναλωση
Καλα μιλαμε οι γεννες ολοκληρη ιεροτελεστια
Και παντα διαλεγαν νυκτα οι κυριες μπας και δεν ειναι ρομαντικα με τις λαμπες πετρελαιου .sarcastic.

γιαυτο μου αρεσει να τρω προβατινα
Ειναι ρομαντικο φαι.yel..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Πς Την ηρεμια που ειχα βοσκοντας το κοπαδι εξω δεν την ξαναβρηκα πουθενα
 
Με τον παππου διναμε ονοματα στα προβατα
Χρύσανθε ο παππούς είχε 7-8 κατσίκες τις λεγαμε με το όνομα την κάθε μια που τις θυμάμαι ακόμα

Οπως και τωρα ολοι δινουν ονομα στο γατακι και το σκυλακι τους , εγω θυμαμαι οτι ειχαν ονομα ολα τα ζωα του σπιτιου.
Απο τα κατσικια ως τα καναρινια ολα ειχαν ονομα που συνηθως εβγαινε απο τα χαρακτηριστκα τους ( χρωμα η κατι αλλο ) η απο τον χαρακτηρα τους.
Καποια επαιρναν και το ονομα καποιου γνωστου λογω ομοιοτητας με αυτον ! ?
Χαρακτηριστικα θυμαμαι ενα καπρι που ειχε το ονομα ενος ταξιτζη της περιοχης και ενα Ιρλανδεζικο Σεττερ που ειχε το ονομα Ντορα ( ναι, η γνωστη...)
 
Και η γαλήνη είναι ωραία Παντελη στο Πολυδενδρι
Ναι Χάρη, ίδιες τεράστιες μερίδες και μάλιστα σαν περιβάλλον μου αρέσει καλύτερα, αλλά η προβατίνα στο 'τζάκι 'ελαφρώς καλύτερη.
Τεράστιες μερίδες, οπότε πληρώνεις πιο ακριβά και δεν τα τρως, και δεύτερο μερίδες κρέατος χωρίς γαρνιτούρα, οπότε πληρώνεις έξτρα πατάτες ή οτιδήποτε άλλο.
Πήγα κι εγώ, αλλά να πληρώνεις τζατζίκι 7,5 ευρώ την μερίδα???
Παίζει έξυπνα....

έχεις δίκιο, δεν είναι φτηνά αλλά ούτε κάτι υπερβολικό, νορμάλ θα το έλεγα. Και επειδή από περιέργεια το κοίταξα να δω πόσο χρεώνει αυτές τις τεράστιες μερίδες, το τζατζίκι 5,90, τη μεγάλη πιατέλα πατάτες διπλή μερίδα 6,40 και τη φέτα, (που πρέπει να κόντευε το μισό κιλό 😜 ) 6,90.
 
Όντως είναι καλά και Μαλακάσα έχει δυο καλά και το παλιό στο άγιο Μερκούριο
Τώρα πήγε ψηλά προς Βαρυμπόμπη
Ωραία πρατινα έχει
Μαλακάσα όντως πολύ καλή! Και ο Άγιος Μερκούριος πολύ καλός αλλά το παίζει Base Grill
 
Χθες με πήγε η παρέα σε μια ταβέρνα - "Το τζάκι"- στο Πολυδένδρι...
Τεράστιες μερίδες και καταπληκτική πρατίνα, νόστιμη, τέλεια ψημένη, από τις καλύτερες που έχω φάει (...και έχω φάει πολλές;) )
View attachment 88482View attachment 88483View attachment 88484View attachment 88485View attachment 88486
Ένα κιλό φέτα συν μισό λίτρο ελαιόλαδο ; Να φανταστώ παρέα εφοπλιστών .
 
Να δωσω και τα στοιχεια μιας και δεν κατεβαινει η καρτα του μαγαζιου…
Ταβερνα «ΕΛΙΑ», Παπαδιαμαντη 1 και 25ης Μαρτιου , Μανδρα, τλφ 210/5553287
ρε Σταύρο, στα ίδια μέρη πηγαίνουμε για φαγητό!! Εξαιρετική η ΕΛΙΑ, πράγματι!
 
Μαλακάσα όντως πολύ καλή! Και ο Άγιος Μερκούριος πολύ καλός αλλά το παίζει Base Grill
Πολλοί προσπαθούν να το παίξουν Base Grill αλλά το Base Grill είναι και θα παραμείνει νούμερο 1. Και το νέο που άνοιξε στη Γλυφάδα, επίσης απίστευτο!!
 
Πολλοί προσπαθούν να το παίξουν Base Grill αλλά το Base Grill είναι και θα παραμείνει νούμερο 1. Και το νέο που άνοιξε στη Γλυφάδα, επίσης απίστευτο!!
Ρε Λεώ...
Πήγα με τη γυναίκα κ ένα φιλικό ζευγάρι πριν κανά μήνα!
Μόλις είδα τους σερβιτόρους να κυκλοφορούν με ματσετες στη μέση... Σκιάχτηκα!!!!
Όντως πολύ ωραίο μαγαζί για το είδος του, ακριβό(δικαίως νομίζω),αλλά εγώ άμα είναι να πάμε εκεί ,"ασιδέρωτος" δεν έρχομαι!!!
Αυτοί οπλοφορούν ρε....
Τράβηξε ο άλλος μια κάμα 60 πόντους,να κόψει μια φέτα, από ένα "ξωτικό" μοσχάρι και τραβήχτηκα πίσω!!!
 
Πολλοί προσπαθούν να το παίξουν Base Grill αλλά το Base Grill είναι και θα παραμείνει νούμερο 1. Και το νέο που άνοιξε στη Γλυφάδα, επίσης απίστευτο!!
Μιας και το αναφέρεις, προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα καμία από τις 2 φορές που πήγα στο Base Grill, σε αντίθεση με το Travolta που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη και έχει ψάρι, όπου πραγματικά άξιζε τα λεφτά του. Για παράδειγμα την “Αυλή” στη Ροδόπολη την θεωρώ πολύ πιο value και πολύ πιο γευστικό το κρέας που έχει.
 
Δεν είναι νέο, μετρά κάπου 15 χρόνια, απλώς τώρα άνοιξε και δεύτερο στη Γλυφάδα. Το απόλυτο μέρος για μοσχαρίσιες κοπές αλλά και πολλά άλλα.
Εννοεις οτι ετσι ονομαζεται το μαχαζι;
Οκ Λεωνιδα εγω δεν καταλαβα σωστα

Νομισα οτι ειναι κανενα νεο ειδος ψησιματος που πλασαρετε απο τα καταστηματα

Γιαυτο ειπα νεο φρουτο

Συνιθιζουν τωρα τελευταια ενα πραγμα να του αλλαζουν ονομα για να ναι πιο πιασαρικο

Ξερεις οπως οταν ο αλλος δουλευει λατζα και οταν τον ρωτουν τι κανει απαντα
Ύπευθυνος της επι των υδατων και χημικης κατεργασιας ειδων εστιασης μηκροβιακης επεξεργασιας προς ασφαλη επαναχρησιμοποιησην
.sarcastic.
 
Έχω πάει συνολικά πάνω από 30 φορές στο Base Grill και σε πολλά κρεατάδικα Ελλάδα και εξωτερικό. Σαφώς μπορεί να δοκιμάσει κάποιος μία αντίστοιχα γευστική κοπή σε κάποιο άλλο μαγαζί. Αυτό που, για μένα, υπερέχει το Base Grill είναι η ποικιλία των κοπών (που δεν βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα), η ποικιλία σε ελληνικά και ξένα κρέατα και η σταθερότητα στην ποιότητα διαχρονικά. Επίσης πετυχαίνουν σε μεγάλο βαθμό σταθερότητα στο να είναι το medium medium και το medium rare medium rare.

Αν ισχύουν ακόμα όσα μου είχαν πει κάποτε οι σερβιτόροι στο Περιστέρι, όλα τα σαλατικά τους τα καλλιεργούν είτε οι ίδιοι είτε συγκεκριμένοι επαγγελματίες που συνεργάζονται και όλα τα αμνοερίφια προέρχονται από συγκεκριμένες φάρμες με τις οποίες επίσης έχουν ειδική συνεργασία. Δεν είναι τυχαία στη θέση που βρίσκεται επί τόσα συνεχόμενα χρόνια.

Για το Τραβόλτα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν έχω πάει ακόμα... Σε ψαρικά συστήνω ανεπιφύλακτα το Αφρόψαρο στο Ν. Ηράκλειο.
 
Back
Top