Ούτε πόρτινγκ ούτε κάτω κάνη.
Παντα swing through και πουλ εγουει ριχνωΔοκιμασα για πρωτη φορα τη μεθοδο swing through μετα που ειδα το πιο πανω βιντεο με τον χοντρουλη κυριο.Μπορω να πω οτι εχει απολυτο δικιο,συνηθως ριχνω παντα μπαινοντας μπροστα απο τον στοχο.Η διαφορα που ειδα στις τραβερσες μεγαλη.Εσεις ποια μεθοδο προτιματε-δουλευετε περισοτερο;
Εχω ριξει περιστασιακα σουινγκ θρου αλλα 99% ριχνω maintain.Χτες πηγα σκοπευτηριο για να δοκιμασω τα καινουρια τσοκ gemini που αγορασα και ειπα να δοκιμασω αυτο που ειπε στο βιντεο ο Ντιγκγουιντ οτι η maintain δεν προσφερει σταθερα αποτελεσματα σε σχεση με τη σουινγκ θρου και πραγματικα εντυπωσιαστηκα με τα αποτελεσματα.Στις τραβερσες ειτε με την πρωτη ειτε με τη δευτερη δεν εχασα πιατακι.Μονο σε 2 μηχανες οι οποιες εριχναν το πιατακι απο μπροστα σαν το τραπ δεν τα πηγα καλα οσο κι αν προσπαθησα ειτε στο ανεβασμα ειτε στο κατεβασμα του πιατου.Για να φανταστεις μου λεει η κορη μου που εριχνε τα πιατα , μπαμπα εισαι πολυ καλος τελικαΠαντα swing through και πουλ εγουει ριχνω
Απλα με μια παραλλαγη
Συμηθως ειμαι λιγο κατω απο τον στοχο και ανεβαινω πανω του καιως προσπερνω ετσι δεν τον χανω απο το οπτικο μου πεδιο
Με την maintain lead ποτε δεν τα βρηκαμε
Εχω κανει καποιες επιτυχημενες βολες αλλα δεν ειμαι οπαδος της
Στις μακρινες βολες θεωρειτε πολυ ανωτερη και αρκετοι δασκαλοι σκοποβολης της συστηνουν
Παραξενευτηκα η αληθεια οταν τον ακουσα στο βιντεο να το λεεη
Νομιζα οτι ριχνει maintain lead
το απαλο κουμπωμα ειναι συνηθες στο σκοπευτηριο στην προπονηση που ξερεις τις τροχιες και εισαι χωρις αγχος τριτων η καρπωσηςΚαλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων για το εξής θέμα που έχω με το νέο μου όπλο.
Τον Απρίλιο πήρα μια Α400 xcel black sporting 71cm και η πρώτη φορά που την έριξα ήταν στο σκοπευτήριο. Με είδε και δάσκαλος και κάνοντας αλλαγή φλάτζας το όπλο το έφερα εκεί που θέλω. Στο σκοπευτήριο λοιπόν μέχρι την έναρξη του κυνηγιού έριχνα πολύ καλά για τα δικά μου δεδομένα, καλύτερα από το προηγούμενο όπλο μου. Στο κυνήγι όμως είναι άλλη ιστορία. Μέχρι στιγμής σε αυτές τις λίγες ντουφεκιές σε τρυγόνια και πάπιες έχω χάσει πουλιά που δεν τα έχανα. Λόγω του σκοπευτηρίου δεν θεωρώ ότι είμαι "κρύος" από πέρυσι. Στο τελευταίο κυνήγι σε κάποια στιγμή αντί να σηκώσω το όπλο και να ρίξω ενστικτωδώς "σκέφτηκα" την επώμιση μου, το όπλο κούμπωσε καλά μέσα στο ζυγωματικό και από εκείνη την ώρα πήρα 3/4 πουλιά που πέρασαν. Μέχρι τότε έκανα αυτό το απαλό κούμπωμα που είναι το πιο σύνηθες στο κυνήγι. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά αλλά αυτό που θέλω να μάθω είναι αν πρέπει να κάνω εγώ προπόνηση ώστε να κουμπώνω καλά πάντα ή αν πρέπει να πειράξω το όπλο ώστε να έρχεται εκεί που πρέπει χωρίς να δίνω τόση έμφαση στο κούμπωμα.
Στο σκοπευτήριο έχεις πάρει θέση και η μαλακή επώμιση αρκεί για να σε ευθυγραμμίσει. Στο κυνήγι είναι πιο φλου τα πράγματα. Θα σου πρότεινα να επωμιζεις σκληρά και να στήσεις το όπλο σου αντίστοιχα.Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων για το εξής θέμα που έχω με το νέο μου όπλο.
Τον Απρίλιο πήρα μια Α400 xcel black sporting 71cm και η πρώτη φορά που την έριξα ήταν στο σκοπευτήριο. Με είδε και δάσκαλος και κάνοντας αλλαγή φλάτζας το όπλο το έφερα εκεί που θέλω. Στο σκοπευτήριο λοιπόν μέχρι την έναρξη του κυνηγιού έριχνα πολύ καλά για τα δικά μου δεδομένα, καλύτερα από το προηγούμενο όπλο μου. Στο κυνήγι όμως είναι άλλη ιστορία. Μέχρι στιγμής σε αυτές τις λίγες ντουφεκιές σε τρυγόνια και πάπιες έχω χάσει πουλιά που δεν τα έχανα. Λόγω του σκοπευτηρίου δεν θεωρώ ότι είμαι "κρύος" από πέρυσι. Στο τελευταίο κυνήγι σε κάποια στιγμή αντί να σηκώσω το όπλο και να ρίξω ενστικτωδώς "σκέφτηκα" την επώμιση μου, το όπλο κούμπωσε καλά μέσα στο ζυγωματικό και από εκείνη την ώρα πήρα 3/4 πουλιά που πέρασαν. Μέχρι τότε έκανα αυτό το απαλό κούμπωμα που είναι το πιο σύνηθες στο κυνήγι. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά αλλά αυτό που θέλω να μάθω είναι αν πρέπει να κάνω εγώ προπόνηση ώστε να κουμπώνω καλά πάντα ή αν πρέπει να πειράξω το όπλο ώστε να έρχεται εκεί που πρέπει χωρίς να δίνω τόση έμφαση στο κούμπωμα.
Το όπλο μου είναι στημένο για σκληρή επωμιση. Το θέμα είναι ότι δεν κάνω πάντα τέτοια επωμιση στο κυνήγι. Πέρα από την τριβή υπάρχει άλλο κόλπο;Στο σκοπευτήριο έχεις πάρει θέση και η μαλακή επώμιση αρκεί για να σε ευθυγραμμίσει. Στο κυνήγι είναι πιο φλου τα πράγματα. Θα σου πρότεινα να επωμιζεις σκληρά και να στήσεις το όπλο σου αντίστοιχα.
Στο κυνήγι δεν γίνεται πάντα αυτό Χρύσανθε. Ειδικά σε πολύωρα κυνήγια θα ξεχαστείς.Οσο πιο σωστα εισαι στημενος και πιο αυστηρα συγκεντρωμενος στο στοχο εισαι, τοσο πιο αργος σου φαινεται
Νομιζεις οτι ειναι αργος
Νιωθεις οτι εχεις ολο το παραθυρο σκοπευσης διαθεσιμο χωρις τελος
Απλα γινεται τοσο αρμονικα η κινηση με εστιαση στον στοχο που νομιζεις οτι κουμπωνεις σφικτα και κινεισαι αργα
Αντίχειρας μπροστά από τη μύτη και όλες οι επωμίσεις γίνονται ίδιες. Και δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα "σκληρή", εκτός κι αν μόνο έτσι μπορείς να τις κάνεις όλες ίδιες. Η σταθερότητα μας νοιάζει κι ας ακουμπάει ίσα το δέρμα στο μάγουλο. Κόλπο χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείς, όχι δεν υπάρχει. Μετά από λίγο καιρό θα γίνεται μόνο του όμως.Το όπλο μου είναι στημένο για σκληρή επωμιση. Το θέμα είναι ότι δεν κάνω πάντα τέτοια επωμιση στο κυνήγι. Πέρα από την τριβή υπάρχει άλλο κόλπο;
Δασκαλε πεσμας το μυστικο πιο αναλυτικαΑντίχειρας μπροστά από τη μύτη και όλες οι επωμίσεις γίνονται ίδιες. Κόλπο χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείς, όχι δεν υπάρχει. Μετά από λίγο καιρό θα γίνεται μόνο του όμως.
Υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο φίλε μου. Αν κάποιος τα έχει εύκαιρα ας βάλει. Αλλιώς θα ψάξω εγώ το βραδάκι.Δασκαλε πεσμας το μυστικο πιο αναλυτικα
Να βελτιωθούμε και εμεις
Κανε στο παιδί εκείνη τη σέξυ περιγραφή της άσκησης που αφορά τη ξηρά επωμιση από πού σηκώνουμε τ όπλο δηλαδή και που το φέρνουμε που μόνο εσύ ξερειςΣτο κυνήγι δεν θα σφιχτεις,κατά κανόνα.
Δεν θα το κάνεις αν δεν έχεις ΣΥΝΗΘΊΣΕΙ να το κάνεις.
Αν δε σε δει κάποιος την ώρα που τουφεκας δε μπορεί να σε διορθώσει να σου πει τι ακριβώς κάνεις.μπορει να έχεις το νου σου στο κούμπωμα και να σηκώνεις κεφάλι μπορεί να σφίγγεις και να είσαι χαμηλά.πολλα μπορεί.ξηρα επωμιση μπροστά στο καθρέφτηΚαλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων για το εξής θέμα που έχω με το νέο μου όπλο.
Με κλειστή την μπαλκονόπορτα έ .ξηρα επωμιση μπροστά στο καθρέφτη