1. Αν υπήρχε η καλύτερη κάνη όλοι θα έφτιαχναν την ίδια ή τουλάχιστον οι διαστάσεις τα τελευταία 100 χρόνια θα έπρεπε να συγκλίνουν προς τις ιδεατές αντί να αποκλίνουν.
2. Κάθε εσωτερική διαμόρφωση ευνοεί συγκεκριμένα βλητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά αλλά αυτός ο έρμος ο σχεδιαστής πρέπει να δώσει μια και μόνο μια διαμόρφωση για κάθε τύπο όπλου, για κάθε φυσιγγάρα ή κολοφύσιγγο και για κάθε κυνήγι.
3. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορές σε κάνες που να μην μπορούν να ξεπεραστούν από αλλαγή φυσιγγίου. Όταν δω θα σας το πω.
4. Δεν σκοτώνουν οι κάνες, σκοτώνουν τα φυσίγγια. Βρείτε μου την καλύτερη κάνη ... είμαι σίγουρος ότι κάποιος μπορεί να φτιάξει φυσίγγι που να την κάνει χειρότερη από κάποια άλλη.
5. Για εμένα η κάνη φτάνει μέχρι την αρχή του τσόκ. Σύγκριση κανών με διαφορετική διαμόρφωση ή διαστάσεις τσόκ δεν γίνεται. Βγάλτε λοιπόν ή κόψτε τα τσόκ και δοκιμάστε στα 36μ, αν θέλετε να συγκρίνετε κάνες.
6. Καλή κάνη λοιπόν (και μαγική) είναι αυτή που χωρίς τσοκ ότι φυσίγγι πχ νο6 28γρ και να της βάλω ανεξαρτήτως πυρίτιδας, βύσματος, αλευριών, σκληρότητας σκαγιών, πυκνότητας σκαγιών και εγώ δεν ξέρω τι άλλο θα μου βγάζει πάντα την ίδια κατανομή και διάτρηση στα 36μ. Το ίδιο και στα 50 γρ. Ποιος νομίζει ότι μπορεί να γίνει αυτό.
7. Όποιος νομίζει ότι κατέχει την γνώση της καλύτερης κάνης ή έστω της σωστότερης εσωτερικής διαμόρφωσης, αυτής που έχει συγκριθεί με εκατοντάδες άλλες, με διαφορετικές γομώσεις, πυρίτιδες, ταχύτητες, βύσματα, buffer, # σκαγιών κτλ και ήταν πάντα η καλύτερη βλητικά ας το πει και σε εμάς για να αγοράσουμε την ίδια ή παραπλήσια.
(Σκεφτείτε δύο φορές πριν το πείτε ... είδατε το ξύλο που έφαγε ο θρύλος από την μερέντα)
Δεν υπάρχει η τέλεια κάνη.
Τα πάντα είναι ένα συνονθύλευμα αναγκαίων παραχωρήσεων και συμψηφισμών, μάρκετινγκ, αστικών μύθων, ψεμάτων, αληθειών και φυσικά $$$$.
Γι αυτό έγραψα παραπάνω ότι η "καλύτερη κάνη" δεν είναι η κάνη αυτή καθαυτή.
Πάρτε λοιπόν το οπλάκι σας, το σκυλάκι σας και τους φίλους σας και ευχαριστηθείτε το κυνήγι.
Αν δεν έχετε την καλύτερη κάνη "τφεκάτε πιο σιμά".
Αν ο διπλανός σας κατεβάζει τις φάσσες από το κοπάδι στα 150μ είναι πιθανότερο να ρίχνει με δράμια παρά να έχει καλύτερη κάνη από την δική σας