Τι σημαίνει "καλή κάννη";

Ένα όμορφο διάγραμμα.
Όπλο 870 στον ώμο ενός ανθρώπου ... διάγραμμα από κ Neil Winston (πραγματικές μετρήσεις σύμφωνα με αυτόν, απόλυτα λογικές για εμένα).
Οι μέγιστες πιέσεις (peek pressure) άρα και οι πιέσεις πέριξ του κώνου ουδεμία σχέση έχουν με την ανάκρουση.
Μόνο η ταχύτητα της γόμωσης έχει σχέση με την ανάκρουση και φυσικά η μάζα της και η μάζα του όπλου.

Πηγή https://www.trapshooters.com/threads/back-bore-forcing-cone.365553/page-22 πόστ #434

SHELL PRESS GUN MOVE 10MS_zpsxml8avj4.gif

Η λογική λέει, ότι από τη στιγμή που όλα τα σκάγια συμπεριφέρονται σαν ρευστή ύλη, αυτά που βρίσκονται στον πάτο του συγκεντρωτήρα δέχονται τις μεγαλύτερες παραμορφώσεις.
Αμφιβάλλω για το αν μπόρεσε κάποιος να μετρήσει την παραμόρφωση μέσα στην θαλάμη τη στιγμή της εκπυρσοκρότησης.

Εάν αναλογιστεί κανείς και διαβάσει τα θέματα περί, τουφεκιές στα όρια, απόσταση βελινεκούς του λειόκανου και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με μακρινές τουφεκιές σε θηράματα, η μεγάλη πλειοψηφία εδώ μέσα οπως και γενικά των ελλήνων κυνηγών, είναι το πολύ 40 μέτρα!! Μέχρι εκεί, είτε ηθικά είτε ικανότητας, οι περισότεροι από εσάς δεν συκώνεται το τουφέκι!! Και πολύ σωστά κάνετε αν έτσι το νιώθεται. Τώρα για πιο λόγο να πάτε και να φτιάξεται μία κάννη η οποία θα είναι ιδανική μετά τα 50 μέτρα είναι λίγο πολύ ουτοπικό! Ούτε εξειδικευμένα τσοκα δεν χρειάζονραι για βολές μέχρι 45. Το φουλ τσοκ σας, είναι υπέρ αρκετό!!! Αυτόι που γνωρίζουν και μπορούνα να τουφεκάνε μετά τα 45 μέτρα, ας φτιάξουν τις κάννες τους ή καλύτερα μία εκ κατασκευής από την αρχή!
Το δύσκολο είνια να βρεις φυσίγγιο να ανοίγει αρκετά πριν τα 12 μέτρα και όχι ένα που να βγάζει την σωστή τουφεκιά του φουλ τσοκ στα 45 μέτρα!

Συμφωνώ με αυτό που λες Λευτέρη, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Εξίσου λογικό μου φαίνεται πως παραμορφώσεις έχουμε οχι μόνο στην εκκίνηση των σκαγιων αλλά και στους δύο κωνους ( θαλαμης και τσοκ). Το που έχουμε την περισσότερη παραμόρφωση, υποθέτω μάλλον στον κωνο της θαλαμης.

Δημιουργουμε μια εκρηξη με πιεση 700 μπαρ σε εναν κωνο κλειστο με ογκο 3 κυβ εκατ και την ιδια σε εναν κωνο 7 κυβ εκ εκατ κωνο με σταθερες τις βασεις σε μηκος οπως του οπλου ειναι λογικο οτι οι πιεσεις παντου περιμετρικα θα μειωθουν με οτι αυτο συνεπαγεται.

Ένα όμορφο διάγραμμα.
Όπλο 870 στον ώμο ενός ανθρώπου ... διάγραμμα από κ Neil Winston (πραγματικές μετρήσεις σύμφωνα με αυτόν, απόλυτα λογικές για εμένα).
Οι μέγιστες πιέσεις (peek pressure) άρα και οι πιέσεις πέριξ του κώνου ουδεμία σχέση έχουν με την ανάκρουση.
Μόνο η ταχύτητα της γόμωσης έχει σχέση με την ανάκρουση και φυσικά η μάζα της και η μάζα του όπλου.

Πηγή https://www.trapshooters.com/threads/back-bore-forcing-cone.365553/page-22 πόστ #434

View attachment 25177
Βασίλη πως απο την έμμεση σχέση καταλήγεις στο ουδεμία είναι για μενα μυστήριο. Ο ίδιος που αναφέρεις αν διαβασες ολα οσα σωστα κατ' εμέ υποστηρίζει, αμφισβητεί την ταύτιση της ανακρουσης με την ορμη των σκαγιων και στο διάγραμμα αυτό δεν μετράει ισχυ ανακρουσης αλλα μετακίνηση του οπλου. Σαφως η ανακρουση έχει άμεση σχέση με μαζα και ταχύτητα , παιζουν ομως σημαντικό ρόλο και η επιτάχυνση οπως και η πίεση στο στομιο αφου έχει εξέλθει το βυσμα γι'αυτό και οσο κονταινουμε μια κανη αν και μειώνεται η ταχύτητα αυξάνει η ανακρουση.

Βασίλη πως απο την έμμεση σχέση καταλήγεις στο ουδεμία είναι για μενα μυστήριο. Ο ίδιος που αναφέρεις αν διαβασες ολα οσα σωστα κατ' εμέ υποστηρίζει, αμφισβητεί την ταύτιση της ανακρουσης με την ορμη των σκαγιων και στο διάγραμμα αυτό δεν μετράει ισχυ ανακρουσης αλλα μετακίνηση του οπλου. Σαφως η ανακρουση έχει άμεση σχέση με μαζα και ταχύτητα , παιζουν ομως σημαντικό ρόλο και η επιτάχυνση οπως και η πίεση στο στομιο αφου έχει εξέλθει το βυσμα γι'αυτό και οσο κονταινουμε μια κανη αν και μειώνεται η ταχύτητα αυξάνει η ανακρουση.
Λάθος το ουδεμία.
Λευτέρη λέω ένα πολύ απλό πράγμα.
Μόνο η ταχύτητα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην ανάκρουση.
Τα peek πίεσης παίζει τόσο ρόλο όσο μπορεί να επηρεάσει την πολύ μικρή ταχύτητα που έχει η γόμωση στο σημείο που παρουσιάζεται.

Α
Εάν αναλογιστεί κανείς και διαβάσει τα θέματα περί, τουφεκιές στα όρια, απόσταση βελινεκούς του λειόκανου και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με μακρινές τουφεκιές σε θηράματα, η μεγάλη πλειοψηφία εδώ μέσα οπως και γενικά των ελλήνων κυνηγών, είναι το πολύ 40 μέτρα!! Μέχρι εκεί, είτε ηθικά είτε ικανότητας, οι περισότεροι από εσάς δεν συκώνεται το τουφέκι!! Και πολύ σωστά κάνετε αν έτσι το νιώθεται. Τώρα για πιο λόγο να πάτε και να φτιάξεται μία κάννη η οποία θα είναι ιδανική μετά τα 50 μέτρα είναι λίγο πολύ ουτοπικό! Ούτε εξειδικευμένα τσοκα δεν χρειάζονραι για βολές μέχρι 45. Το φουλ τσοκ σας, είναι υπέρ αρκετό!!! Αυτόι που γνωρίζουν και μπορούνα να τουφεκάνε μετά τα 45 μέτρα, ας φτιάξουν τις κάννες τους ή καλύτερα μία εκ κατασκευής από την αρχή!
Το δύσκολο είνια να βρεις φυσίγγιο να ανοίγει αρκετά πριν τα 12 μέτρα και όχι ένα που να βγάζει την σωστή τουφεκιά του φουλ τσοκ στα 45 μέτρα!
Ακριβως, το πολυ κοντά είναι το πολυ δυσκολο

Φυσιγγι να ανοιγει πολυ κοντα απο μονο του ειναι επικυνδυνο.Φτιαχνεις ενα τσοκ και το ανοιγεις απο τα 8 μετρ και σκοτωνεις βαρια βαρια μεχρι 20 το πολυ με αυστηρη σκοπευση για να φτασεις τα 20.

Τα μεσαία....τα πρώτα πάνε πίσω κ τα κάτω πιο πίσω...
Δεν το διατύπωσα σωστά.
Εννοώ ότι τα πίσω σκάγια προσπερνάνε αυτά που βρίσκονται πιο μπροστά τους.
Αυτά που είναι στον πάτο του βυσματος όντως τρώνε το μεγαλύτερο ζόρι για αυτό και όταν κάποιος γεμίζει φροντίζει όσο μπορεί να τα "προστατεψει".
Για τα σκάγια έχω βρει αυτό.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Η-αξιολογηση-μιας-τουφεκιας.3485/page-6#post-576316

Αν θες την γνώμη μου τα τελευταία είναι πάντα τα πιο παραμορφωμένα και είναι λογικό.
Τα μεσαία και τα πρώτα παίζονται. Εξάλλου καμία γόμωση δεν αποτελείται από πανομοιότυπα σκάγια σε μάζα και σχήμα οπότε είναι λιγάκι θεωρητική η συζήτηση.

Φυσικά και "Ότι βοηθάει στην σφαιρικοτητα των σκαγιων ενώ ταξιδεύουν μέσα στην κάννη επιδρά πολύ θετικα στην τουφεκια μας"
Το θέμα είναι ότι όλες οι κάνες δεν έχουν την ίδια εσωτερική διαμόρφωση και όλες αυτοδιαφημίζονται ότι βγάζουν υπέροχες κατανομές.
Η διαμόρφωση μιας κάνης είναι ο κώνος, ο αυλός και το τσοκ.
Άσε τα αυτογεμή και πάμε στα δίκανα. Σκοπευτικά και ακριβά μιας και είναι πιο προσεγμένα από τα κυνηγετικά.
Βρες τα top10 σκοπευτικά δίκανα και ψάξε για γωνίες κώνων, εύρος αυλών και διαμορφώσεις τσοκ.
Δεν τα ξέρω αλλιώς θα τα έγραφα.
Δεν νομίζω όμως ότι θα βγάλουμε άκρη με αυτά που θα δούμε.
Και όμως όλα τα χρησιμοποιούν πρωταθλητές σκοποβολής που από 1 πιατάκι χάνουν ή παίρνουν τίτλους.
Κάνε το ίδιο στο top10 κυνηγετικών.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι φροντίζουμε τα σκάγια να είναι σκληρά εξ' αρχής ώστε καμία διαμόρφωση σύγχρονης κάνης να μην μπορεί να τα παραμορφώσει σε βαθμό που θα τα καταστήσει άχρηστα.
Βασίλη δεν έχω εμπειρία από σκοπευτικα όπλα γιατί δεν ειμαι σκοπευτης.
Μια εικόνα βέβαια την εχω από αυτά που διαφημίζουν οι εταιρίες. Δε νομίζω ότι πρόκειται να δώσει καμία εταιρία αναλυτικα στοιχεία δημόσια με την ακριβή γεωμετρία της η την συνταγή από το κράμα της κάννης .Μενουν Στο είδος του ατσαλιου πχ στο bohler antinit
Σχετικά με αυτό που λες στο τέλος Προσωπικά πιστεύω το αντίθετο.
Ότι δηλαδή επειδή είναι δύσκολο να βρεις φυσίγγι με περισσότερο από 2 έως 3% αντιμονιο, φροντίζεις αναγκαστικά να διαλέξεις μια καννη όσο το δυνατόν πιο προοδευτική. Είτε με μεγάλο κωννο και άυλο γύρω στο 18.6 είτε μια κωννικη στο σύνολο της όπως η Merkel.
Δεν είναι τυχαίο πως η auto 5 είχε 35 mm κωννο εκείνη την εποχή ενώ τα beretta 15mm κάτι που σταδιακά άλλαξαν μεγαλώνοντας τους.
Η μόνη εταιρεία που παρέμεινε από τότε στα 15mm έως σήμερα είναι η benelli. Αν επιμένει κάποια άλλη επίσης, δεν το γνωρίζω.

Η κάθε εταιρία έχει τη φιλοσοφία της και πραγματικά πως φτιαχνει την κανη τής δεν λέει και κατασκευαζει για τον μέσο ορο κυνηγών και φυσιγγιων .Τωρα το κάθε όπλο καπου κερδίζει κάπου χάνει .Σίγουρα αν διαθετεις πολλά λεφτά μπορεις να απαιτησεις πολλά παραπάνω και πιστεύω ότι υπαρχει η δυνατότητα να στο φτιάξουν .Συνήθως ομως αυτος που θα διαθεσει παρα πολλα χρήματά πιο πολύ θα κοιτάξει τη μοστρα με ξυλο α σκαλισμα απο τον ταδε και μηχανισμο ταδε και χρυσά ενθετα με σκαλισμενο όνομα παρά θα τρέχει στα βουνα και θα απαιτεί να σκοτωνει στου διαολου το κέρατο.Αυτή την εντύπωση έχω.

Η πλειοψηφία των εταιρειών οπως βλέπουμε βελτιώνουν τους κωνους και ψαχνονται με τη βελτίωση των καννών. Επομένως δεν είναι απλά μάρκετινγκ για να πουλήσουν. Εννοειται πως καποια όπλα κάπου χανουν κάπου κερδίζουν. Πιστέυω με απλά λόγια πως μια καλή κάννη χωνέυει καλύτερα τα μέτρια φυσίγγια και απογειώνει τα καλά φυσίγγια.

φροντίζεις αναγκαστικά να διαλέξεις μια καννη όσο το δυνατόν πιο προοδευτική. Είτε με μεγάλο κωννο και άυλο γύρω στο 18.6 είτε μια κωννικη στο σύνολο της όπως η Merkel.
Δεν είναι τυχαίο πως η auto 5 είχε 35 mm κωννο εκείνη την εποχή ενώ τα beretta 15mm κάτι που σταδιακά άλλαξαν μεγαλώνοντας τους.
Η μόνη εταιρεία που παρέμεινε από τότε στα 15mm έως σήμερα είναι η benelli. Αν επιμένει κάποια άλλη επίσης, δεν το γνωρίζω.
Οι εταιρίες πουλάνε ότι ζητάνε οι πελάτες τους ή ότι επιβάλλει η νομοθεσία.

Για να μην σου πω την άποψή μου (ακόμα) θα σου πω τι λένε πιο ειδικοί από εμένα.

Ο κ Παπατσαρούχας λέει
"Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στον κώνο προσαρμογής, παρότι υπάρχει η
δυνατότητα διαμόρφωσης, προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει διαφορές στην
απόδοση πλην μερικών IDEAL τα οποία έχουν κώνο τύπου σκαλάκι και κλωτσάνε
ανυπόφορα. Στην περίπτωση αυτή ο κώνος μετατρέπεται σε κανονικό. Γενικότερα
πιστεύω ότι η φήμη του επιμηκυμένου κώνου αποτελεί αμερικάνικο μάρκετινγκ
"

Αν αυτός δεν ξέρει τι λέει εγώ τι να σου πω ?
Συνεχίζει ..

"Σε ότι αφορά το μύθο των … καφενείων που θέλει τα «καλά» όπλα να έχουν
διαμορφωμένο τσοκ σε όλο το μήκος της κάννης αυτό δεν υπάρχει. Κανένα μα
κανένα όπλο δεν είχε, ούτε έχει, διαφορετική διαμόρφωση στο εσωτερικό της
κάννης πλην εκείνου του απολύτως κυλινδρικού τμήματος που ξεκινάει από το
τέλος του κώνου συναρμογής και φτάνει μέχρι την αρχή του τσοκ. Μία κάννη με
προοδευτική κωνικότητα δίνει απίστευτα «άσχημες» κατανομές.
Στην βλητική δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει δοκιμαστεί και εξαντληθεί εδώ
και 100 χρόνια με αποτέλεσμα ό,τι παρουσιάζεται σαν καινούριο να μην είναι. Η
μόνη διαφορά που έχει υπάρξει είναι στο πώς κατασκευάζονται τα φυσίγγια.
"

Ας πούμε ότι δεν ξέρει τι λέει και δεν είναι αυτή η βασική δουλειά του για να βγάζει χρήματα ... δεκτό.
Το λένε πολλοί οπλουργοί από την άλλη άκρη του Ατλαντικού επίσης. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και αυτοί δεν θέλουν χρήματα ;
Το λένε ανεξάρτητοι άνθρωποι που έχουν κάνει δοκιμές και έχουν βγάλει τα αποτελέσματα των δοκιμών τους στο internet.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που είναι ενθουσιασμένοι με τις μετατροπές στην κάνη τους. Δεκτό και αυτό.

Άφησα εντελώς εκτός την δική μου άποψη.
Να η δική μου.
Οποιαδήποτε επέμβαση στην κάνη ακυρώνει αυτόματα την εγγύηση και τις σφραγίδες δοκιμής.
Αν γίνει από μη επαγγελματία οπλουργό μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Παίζεις ζάρια αν σου βγει χειρότερη, ίδια, καλύτερη, μη λειτουργική κτλ στα φυσίγγια που χρησιμοποιείς.
Δεν σου δίνει κανένας εγγύηση για την βελτίωση, ούτε καν το πόση βελτίωση πιθανόν να δεις.
Δεν έχω δει πουθενά τεκμηριωμένη μελέτη που να δίνει πάνω από 2% βελτίωση στην συγκέντρωση.
2% (αν είσαι τυχερός και το πιάσεις) όταν η ίδια κάνη με ίδιο φυσίγγι έχει αβεβαιότητα 5-8%.
Όσοι υπόσχονται και μάλιστα εγγυώνται μεγαλύτερα ποσοστά (στο Αμέρικα) πειράζουν και τα τσοκ !!!
Προφανώς τους λες και σε τι φυσίγγια θες την βελτίωση ... Σε άλλα φυσίγγια δεν σου εγγυώνται τίποτα !!!
Και πολλά άλλα ...

Προσωπικά δεν έχω ανάγκη την οποιαδήποτε μετατροπή ούτε φυσικά θεωρώ ότι διαθέτω τις super κάνες (Μ2 και 1187).
Όποιος την έχει ανάγκη, την προσπαθεί ... μαζί του είμαι ... ή την αγοράζει έτσι όπως θέλει και ξεμπερδεύει.

Last edited:
Όταν ανοιξει το κυνήγι με το καλό θα κάνω μια δοκιμούλα με εμπορικό φυσιγγι lambro classic νο 8 με 3 αστρα με τα απο τα όπλα που διαθέτω. Αυλοι 18,2-18,3-18,6-18,7 και απο πολυ κοντους κωνους εως αρκετα μακριούς. Για να δούμε ποια καννη βγαζει την πιο ωραία κατανομή.

Επειδή κάποιες λέξεις παρεξηγούνται, πόσο μάλλον στον άχρωμο γραπτό λόγο, εγώ θα πω ότι όσον αφορά στο μάρκετινγκ, ότι είναι μια λέξη που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί, υπό την έννοια πως η τάδε εταιρεία λανσάρει τη Χ γεωμετρία και οι καταναλωτές πιστοί της, χωρίς κριτική σκέψη, την ακολουθούν τυφλά ως την καλύτερη.
Πιο πολύ το βλέπω απ' την αντίθετη σκοπιά. Έγραψε ο Τόλης δεν είναι τυχαίο ότι η Μπράουνινγκ είχε από τότε κώνο μήκους 35χιλ, ενώ η Μπερέτα ξεκίνησε απ' το 15χιλ και έφτασε σήμερα να κάνει κώνους 35εκ. Πράγματι δε το θεωρώ τυχαίο, αλλά σε ποιες αγορές τότε αναφερόταν η καθεμία. Στην Αμερική η μία όπου τα θηράματα είναι μεγαλύτερα, οι γομωσεις ακολουθούν αντιστοίχως, άρα υπήρξε από παλιότερα η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση μεγάλων γομωσεων. Στην Ευρώπη πέρασαν κάμποσες δεκαετίες μέχρι να έρθουν αντιλήψεις για "φαρδυτερες γεωμετρίες" ίσως και η μάλλινη τάπα της εποχής να προξενούσε την καθυστέρηση. Από ένα σημείο και έπειτα επίσης η Μπερέτα πχ μια καθαρά ιταλική εταιρεία, μεγαλώνοντας έσπασε τα όρια της πατρίδας της και της Ευρώπης και έγινε κολοσσός και στην Αμερική, άρα θα έπρεπε να ακολουθήσει τη φιλοσοφία των κυνηγών εκεί, οπότε άρχισε να "φαρδαίνει και να μακραίνει". Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω ότι ακολουθούμε με καθυστέρηση τα πρότυπα της αμερικανικής αγοράς και των αναγκών των Αμερικανών κυνηγών. Κι αν οι Έλληνες ή Ευρωπαίοι βαλτοκυνηγοι έχουν πράγματι αντικειμενικούς λόγους να ακολουθήσουν αυτά τα πρότυπα, δε βρίσκω λόγο ο Έλληνας κυνηγός των μικρομεσαίων φτερωτών, ή του λαγού και του γουρουνιού να ψάξει σώνει και ντε το φαρδύτερο και μακρύτερο, όταν επί τόσες δεκαετίες έκανε μια χαρά τη δουλειά του, ενώ ξαφνικά σήμερα "δε σκοτώνει με τους 15χιλ κώνους της Μπερέτα του 303 ή με την υγρασία και το κρύο δεν τραβάει" ... Για μένα εκεί σφάλλει.

Για να μην σου πω την άποψή μου (ακόμα) θα σου πω τι λένε πιο ειδικοί από εμένα.

Ο κ Παπατσαρούχας λέει
"

Συνεχίζει ..

"

Ας πούμε ότι δεν ξέρει τι λέει και δεν είναι αυτή η βασική δουλειά του για να βγάζει χρήματα ... δεκτό.
Το λένε πολλοί οπλουργοί από την άλλη άκρη του Ατλαντικού επίσης. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και αυτοί δεν θέλουν χρήματα ;
Το λένε ανεξάρτητοι άνθρωποι που έχουν κάνει δοκιμές και έχουν βγάλει τα αποτελέσματα των δοκιμών τους στο internet.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που είναι ενθουσιασμένοι με τις μετατροπές στην κάνη τους. Δεκτό και αυτό.

Να η δική μου.
Οποιαδήποτε επέμβαση στην κάνη ακυρώνει αυτόματα την εγγύηση και τις σφραγίδες δοκιμής.
Παίζεις ζάρια αν σου βγει χειρότερη, ίδια, καλύτερη, μη λειτουργική κτλ στα φυσίγγια που χρησιμοποιείς.
Δεν σου δίνει κανένας εγγύηση για την βελτίωση, ούτε καν το πόση βελτίωση πιθανόν να δεις.
Δεν έχω δει πουθενά τεκμηριωμένη μελέτη που να δίνει πάνω από 2% βελτίωση στην συγκέντρωση.
2% (αν είσαι τυχερός και το πιάσεις) όταν η ίδια κάνη με ίδιο φυσίγγι έχει αβεβαιότητα 5-8%.
Όσοι υπόσχονται και μάλιστα εγγυώνται μεγαλύτερα ποσοστά (στο Αμέρικα) πειράζουν και τα τσοκ !!!
Προφανώς τους λες και σε τι φυσίγγια θες την βελτίωση ... Σε άλλα φυσίγγια δεν σου εγγυώνται τίποτα !!!
Και πολλά άλλα ...

Προσωπικά δεν έχω ανάγκη την οποιαδήποτε μετατροπή ούτε φυσικά θεωρώ ότι διαθέτω τις super κάνες (Μ2 και 1187).
Όποιος την έχει ανάγκη, την προσπαθεί ... μαζί του είμαι ... ή την αγοράζει έτσι όπως θέλει και ξεμπερδεύει.
Για σένα μπορεί να μην έχει διαφορά το να κάνεις τον κώνο ή όχι.
Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο πάλι το συγκεκριμένο οπλουργό να σου πει αν υπάρχει διαφορά ή όχι ??? Γιατί τώρα λέει άλλα...
Τώρα εγώ θα σου μιλήσω για τη δική μου εμπειρία από τον Ανδρέα τον Κούρκουλο το όπλο μου μεταμορφώθηκε.
Και μάλιστα μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, ρισκάροντας γιατί είχα μία κάννη που απέδιδε τα μέγιστα σε σχέση με άλλες εργοστασιακές Κάννες, παρόλα αυτά το όπλο μου άλλαξε συμπεριφορά προς το καλύτερο βέβαια. Το ρίσκο ήταν δικό μου και δεν το μετάνιωσα φυσικά.
Απόλυτος δεν θέλω να είμαι ποτέ και δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον να πάει να το κάνει, είναι δική του επιλογή.
Αυτά από έναν άνθρωπο που το έκανε μιλάω πρακτικά και όχι θεωρητικά. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και αυτό μετράει.

Ο κ Παπατσαρούχας λέει
"

Συνεχίζει ..

"

Να η δική μου.
Και πολλά άλλα ...

O Rob Roberts Εχει αναλαβει το performance shop της Benelli στην Αμερικη. Δε νομιζω να λενε ψεμματα στον αμερικανό καταναλωτη γιατι τους παιρνει και τους σηκώνει.

Εχω δει τουφεκιες απο φιλο με επεμβαση στον Κώννο σε benelli και beretta. Ειδικα στην Benelli Μέρα με τη Νύχτα!

https://www.outdoorlife.com/article...red-forcing-cone-can-improve-pellet-patterns/

Όταν ανοιξει το κυνήγι με το καλό θα κάνω μια δοκιμούλα με εμπορικό φυσιγγι lambro classic νο 8 με 3 αστρα με τα απο τα όπλα που διαθέτω. Αυλοι 18,2-18,3-18,6-18,7 και απο πολυ κοντους κωνους εως αρκετα μακριούς. Για να δούμε ποια καννη βγαζει την πιο ωραία κατανομή.
Το ίδιο θα κάνω κ εγώ αλλά για διάτρηση. με περιοδικά.μονο εμπορικά διαφορά

Back