Τι σημαίνει "καλή κάννη";

Ισως με αυτη τη φραση να τελειωναμε τη συζητηση
Ας μπει καποιος σε οποια οπλοβιομηχανια θελει, να παραγγειλει την ΤΕΛΕΙΑ κανη , Ακουμπαει πανω στο τραπεζι τα λεφτα και 5 κουτια φυσιγγια ολοιδια , μαρκα , γρ , νουμερο (5 κουτια απο την ιδια δεκαρα κουτα)
--Σε ενα μηνα κυριε περαστε να την παρετε
Ναι αυτό είναι το πιο ασφαλές.
Και με δοκιμή πριν την πληρωμή.

Το είχα γράψει παλιότερα για το συγκεκριμένο άρθρο.

https://www.outdoorlife.com/article...red-forcing-cone-can-improve-pellet-patterns/

Έχει πολλές ανακρίβειες. Για να γελάσουμε λιγάκι.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βελτιώσεις-παρεμβάσεις-σε-κυνηγετικά-όπλα.548/page-100#post-473683

Και για να μην δεχόμαστε άκριτα ότι μας σερβίρουν.

Μιλάει για την δική του vinci, δίνει αποτελέσματα για άλλη sbe2 και από 3 μόνο δοκιμές η κάθε μία με 1 συγκεκριμένο φυσίγγι με τσοκ του Roberts !!!!!

Το άρθρο έχει 1 και μόνο χρησιμότητα.
Σε καμία περίπτωση μην περιμένετε πάνω από 10% βελτίωση ακόμα και με τσοκ του Roberts.

Επίσης ο ίδιος ο Roberts σε δικό του άσχετο με το άρθρο βίντεο λέει 1 μεγάλη αλήθεια.
"προσπαθούμε να βρούμε τον κατάλληλο συνδυασμό φυσιγγίου όπλου (τσοκ) ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα"

Last edited:
Το είχα γράψει παλιότερα για το συγκεκριμένο άρθρο.

https://www.outdoorlife.com/article...red-forcing-cone-can-improve-pellet-patterns/

Έχει πολλές ανακρίβειες. Για να γελάσουμε λιγάκι.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βελτιώσεις-παρεμβάσεις-σε-κυνηγετικά-όπλα.548/page-100#post-473683

Και για να μην δεχόμαστε άκριτα ότι μας σερβίρουν.

Μιλάει για την δική του vinci, δίνει αποτελέσματα για άλλη sbe2 και από 3 μόνο δοκιμές η κάθε μία με 1 συγκεκριμένο φυσίγγι με τσοκ του Roberts !!!!!

Το άρθρο έχει 1 και μόνο χρησιμότητα.
Σε καμία περίπτωση μην περιμένετε πάνω από 10% βελτίωση ακόμα και με τσοκ του Roberts.

Επίσης ο ίδιος ο Roberts σε δικό του άσχετο με το άρθρο βίντεο λέει 1 μεγάλη αλήθεια.
"προσπαθούμε να βρούμε τον κατάλληλο συνδυασμό φυσιγγίου όπλου (τσοκ) ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα"
Η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα‼️

την εταιρία ξέχασες να μας πεις ... να της στείλουμε και εμείς ένα εμαιλ όπως έκανα και με τον Rob Roberts ...
στειλε εσυ σε ολες τις εταιριες να αναιρεσεις αυτο που εγραψε ο μυρος παραπανω. τις remington, mossberg browning beretta εννοω

στειλε εσυ σε ολες τις εταιριες να αναιρεσεις αυτο που εγραψε ο μυρος παραπανω. τις remington, mossberg browning beretta εννοω
Άς πιάσουμε την brow μιας κ είμαι κάτοχος μοντέλου με 18.8 κ 1.2 κώνο ,αφού παλαιόθεν έβγαζε την auto 5 με αυλό 18.4 κ κώνο 3.5 εκ. Μετά μας πέταξε την gold hunter με την άνωθεν γεωμετρία,κατόπιν την maxus με κώνο 7 εκ. Την οποία την κατέβασε στα 3.5 τωρινά μοντέλα‼️αυλοί 18.7-18.8-18.9 να τους στείλουμε μέιλ να μας πουν τι❓❓❓❓

Για μενα καλη κανη σημαινει καλη κανη κατασκευαστικα. Ευθεια, με σωστη λειανση, σωστο κωνο, και σωστα κομμενα τα σπειρωματα του τσοκ. Τα παραπανω μην νομιζετε πως ειναι αυτονοητα σε ολα τα οπλα που κυκλοφορουν στο εμποριο.

Κωνους, αυλους και τα λοιπα, δεν τα πολυκοιταξα ποτε, οι αποτυχιες μου ολα αυτα τα χρονια σχεδον ποτε δεν ηταν εξαιτιας μικρου κωνου ή στενου αυλου, σε δικο μου λαθος οφειλονταν.

Αφού μίλησες μαζί του τι λέει τώρα ο κ Παπατσαρούχας;

Πολύ ωραία, αφού το όπλο σου έχει βελτιωθεί σε παρακαλώ πες μου συγκέντρωση στα όσα μέτρα έχεις κάνει δοκιμές σε κύκλο 75cm και με τι φυσίγγι ακριβώς έριξες για να κάνω και εγώ μια δοκιμή με 15mm κώνο να δούμε διαφορές.
Αν έχεις και τα ποσοστά προ κώνου θα βοηθούσε πολύ.

Και εγώ του αποτελέσματος και της πράξης είμαι στο πεδίο.

Της θεωρίας είμαι όταν κάθομαι στον καναπέ λόγω ιού.

Αν θες μου λες ... προφανώς.
Σύγκριση θέλω να κάνω.
Τα αντίθετα βέβαια λέει από αυτά που έλεγε... για να μην κουράζουμε, όταν είχα κάνει την επέμβαση κώνου, έχω κάνει τη σχετική ανάρτηση εδώ.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βελτιώσεις-παρεμβάσεις-σε-κυνηγετικά-όπλα.548/page-80

Τα αντίθετα βέβαια λέει από αυτά που έλεγε... για να μην κουράζουμε, όταν είχα κάνει την επέμβαση κώνου, έχω κάνει τη σχετική ανάρτηση εδώ.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βελτιώσεις-παρεμβάσεις-σε-κυνηγετικά-όπλα.548/page-80
Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Ευτυχώς για εμάς η βλητική δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη όπως οι απόψεις ...

Ποσοστά έχεις κρατήσει πριν και μετά σε συγκεκριμενο φυσίγγι για να δω που βρίσκομαι ;
Δεν αναφέρεις κάτι.

Άς πιάσουμε την brow μιας κ είμαι κάτοχος μοντέλου με 18.8 κ 1.2 κώνο ,αφού παλαιόθεν έβγαζε την auto 5 με αυλό 18.4 κ κώνο 3.5 εκ. Μετά μας πέταξε την gold hunter με την άνωθεν γεωμετρία,κατόπιν την maxus με κώνο 7 εκ. Την οποία την κατέβασε στα 3.5 τωρινά μοντέλα‼️αυλοί 18.7-18.8-18.9 να τους στείλουμε μέιλ να μας πουν τι❓❓❓❓
δεν αναφερθηκα σε εσενα φιλε. ολες οι εκδοσεις λογο ποιοτητας υλικων, γεωμετριας, ακομα και με 18,4, ειχαν τρελη απόδοση. τα μπενελλι χανουν οτι ειπε ο μυρος το αναποδο σ αυτα τα στοιχεια της τουφεκιας λοιπον.

και φιλε τα παλια gold που ειχαν τετοια γεωμετρια σε δυναμη και σταθεροτητα ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο τα νεοτερα

Τα τσοκ των οπλων δεν τα καταργεί τιποτα απλα καποια αποδιδουν λιγοτερα Απο όσα θα έπρεπε.Τώρα ο κωνος εχει ουσια να σου διαμορφωσει μια λιγοτερο παραμορφωμενη μαζα και να τη διοχετευσει οσο πιο ομαλα στον αυλο .Το τσοκ το μονο που κανει ειναι να ανοιγοκλείνει την συνολικη τουφεκια και το πορτινγκ σκοπο να εκτονώσει ένα ποσοστό αερίων για να μειωθεί η λεγομενη έκρηξη στομιου με Ότι αυτό συνεπάγεται .Αυτά ειναι στανταρ δεδομενα που τα ξέρουμε όλοι απλα ο καθε ενας επιλεγει που θα δωσει την περισσότερη σημασία χωρις αυτο να σημαίνει πως αναιρειται κάτι απο αυτα το οποια συνδυασμενα με μια απόλυτα λειασμενη και ομοκεντρη κανη αποτελουν μια ολοκληρωμενη βαση για το τι ειναι καλη κανη

Απάντηση από τηλεφωνική επικοινωνία με πολύ γνωστό οπλουργο σήμερα ο κωνος βελτιώνει την τουφέκια στάνταρ αλλα ειναι εργασια που χρειαζεται μεγάλη ακρίβεια.Και σε καμια περίπτωση δεν μπορει ο κωνος να προκαλέσει εμπλοκή σε οπλο αδράνειας και οι κωνοι γίνονται με βάση καποιο πρωτόκολλο για καθε όπλο.Δεν του ανέφερα οτι εχω κανει κωνο σε μπενελι και εκανε εμπλοκή αλλα από τα λεγομενα κατάλαβα οτι μαλλον ο δικος μου δεν φτιαχθηκε τηρωντας κατι τετοιο εγινε τον κανω 5/6/7 εκ και γαμαει.

και φιλε τα παλια gold που ειχαν τετοια γεωμετρια σε δυναμη και σταθεροτητα ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο τα νεοτερα
Ήθελα να πω ,ασχετα αν Αναφέρθηκες σε μένα η όχι,μια παρέα Είμαστε,ότι άκρη δεν έχει βγάλει η brow με τα πίσω μπροστά ,θα βγάλουμε εμείς❓

Πάντως η browning δεν έκανε κάποιο πισωγύρισμα στην κάννη της maxus επειδή δεν είχε πολυ καλή απόδοση κι εκανε πιο μικρό τον κώνο. Το έκανε γιατί με έναν τύπο φυσιγγιού νομίζω της winchester που δεν θυμάμαι ποιον ακριβώς, δεν εβγαζε καλές κατανομές και οι Αμερικανοί το δούλευαν πολύ.
Δεν ξερω αν είναι ραδιοαρβύλα κάπου το είχα διαβάσει και το είχαμε ξανασυζητησει παλιά εδω στο φόρουμ.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Ευτυχώς για εμάς η βλητική δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη όπως οι απόψεις ...

Ποσοστά έχεις κρατήσει πριν και μετά σε συγκεκριμενο φυσίγγι για να δω που βρίσκομαι ;
Δεν αναφέρεις κάτι.
Το συγκρινα με άλλο όπλο τις παρέας ( ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΩΝΟ ) που πριν είχαμε διαφορές στον πίνακα, τώρα είμαστε μια η άλλη.
Το πριν και μετά της μετατροπής ΔΕΝ ισχύει για εμένα γιατί θα είναι και διαφορετικές οι καιρικές συνθήκες.
Αν έβλεπες πίνακες μου πριν από τον κώνο, έχω από 560 σκάγια στην καλύτερη και 420 στην χειρότερη.
Φαντάσου το πριν 'η το μετά, στην μια 'η στην άλλη περίπτωση.

Από Κούρκουλο και Ψυλλακη έχω δει να κάνει δουλειά ο κώνος τους, ο πρώτος με 5 ck και ο δεύτερος 6,5cm. Τα αποτελέσματα ισάξια.
Το τι θα πράξεις ο κάθε ένας από εμάς είναι δικιά του απόφαση, εμείς τις δικές μας εμπειρίες αναφέρουμε, από επεμβάσεις στις δικές μας κάννες.

Ήθελα να πω ,ασχετα αν Αναφέρθηκες σε μένα η όχι,μια παρέα Είμαστε,ότι άκρη δεν έχει βγάλει η brow με τα πίσω μπροστά ,θα βγάλουμε εμείς❓
Johnny λες οτι η Browning ακολουθεί την Ελληνική εξωτερική πολιτική? Γιατί ξερω πως διευθυντής έρευνας στην brow ήταν επι σειρά ετών κάποιος Bill αλλα τελευταία τον αντικατέστησε ενας John Hunter.

Πάντως η browning δεν έκανε κάποιο πισωγύρισμα στην κάννη της maxus επειδή δεν είχε πολυ καλή απόδοση κι εκανε πιο μικρό τον κώνο. Το έκανε γιατί με έναν τύπο φυσιγγιού νομίζω της winchester που δεν θυμάμαι ποιον ακριβώς, δεν εβγαζε καλές κατανομές και οι Αμερικανοί το δούλευαν πολύ.
Δεν ξερω αν είναι ραδιοαρβύλα κάπου το είχα διαβάσει και το είχαμε ξανασυζητησει παλιά εδω στο φόρουμ.
Ακριβώς‼️κ για πες μου ,εμένα τι με νοιάζει για το τι ρίχνουν οι Αμερικάνοι κ μου πουλάει το ίδιο❓επίσης,μίλησα γενικά βλέπε auto 5 κ gold hunter...αυτό δεν το λες πισογυρισμα❓μην κολλάμε στην Μάξους....

Johnny λες οτι η Browning ακολουθεί την Ελληνική εξωτερική πολιτική? Γιατί ξερω πως διευθυντής έρευνας στην brow ήταν επι σειρά ετών κάποιος Bill αλλα τελευταία τον αντικατέστησε ενας John Hunter.
Έχει η Ελλάδα εξωτερική πολιτική ❓‼️καμία σχεση ,απλά αναφέρθηκα στα της brow, μιας κ ο φίλος ,αναφέρθηκε σε αυτή.

Back