Μήπως ο κώνος των εργοστασίων είναι αναγκαίο κακό δηλαδή να σπάσει το ντανιασμα των σκαγιων στο κυαθιο έτσι ώστε στο τέλος το τσοκ να δημιουργήσει τη κατανομή-διασπορα;(μια ακόμα χαζή ερώτηση)
Η θαλαμη αρχίζει απο 20,7 και τελειώνει. ( απο 20,3 εως 20,4), 20, 35 . Οι αυλοι ξεκινάνε απο 18,2 και φτανουν σε κάποια οπλα εως 19,1 χιλιοστά. Ο κωνος είναι η μετάβαση απο θαλαμη σε αυλό , δεν γίνεται κανη χωρίς κωνο. Στην εποχη πριν τα πλαστικά βύσματα για μείωση της διαφυγής αεριων εκαναν τους κωνους στο οριο που είχε οριστεί στις 10° περίπου. , για να μπορεί η μαλλινη ταπα να κάνει εμφραξη το συντομότερο δυνατόν. Το αρνητικό του αποτομου κωνου είναι η παραμόρφωση , αυτήν περιορίζουμε κάνοντας τον κωνο πιο ομαλό. Οσο ομως μακραίνει ο κωνος πέφτουν σε αυτό το τμήμα οι πιέσεις και η καύση της πυριτιδας επιδεινώνεται. Γι'αυτό δεν προτιμούνται σε κυνηγετικά όπλα οι υπερβολικά μακριοι κωνοι αλλα η χρυσή τομή καπου στο ενδιάμεσο. Σε οπλα που παραγγέλνουν καποιοι πολύ ψαγμενοι ορισμένες εταιρίες οπωςη Browning , η Beretta και άλλες, προσφέρουν την επιλογή των διπλων γωνιωσεων ωστε να ξεκινάει πχ με 6° και μετα να γίνεται 2° .Μήπως ο κώνος των εργοστασίων είναι αναγκαίο κακό δηλαδή να σπάσει το ντανιασμα των σκαγιων στο κυαθιο έτσι ώστε στο τέλος το τσοκ να δημιουργήσει τη κατανομή-διασπορα;(μια ακόμα χαζή ερώτηση)
Γιαννη στο λεω σαν μια εναλλακτική, γιατί δεν σκέφτεσαι σε πρώτη φάση να μειώσεις την θαλαμη απο 76 σε 68 με 70 χιλιοστά ξεβιδωνοντας το κοματι που βιδωνει το κλειστρο στην κανη, κοβοντας το και με επιπλέον πάσα ξανα βιδωνεις και αναλογο κοντεμα της αποθήκης . Αυτη και μόνο η αλλαγη που είναι πολυ ευκολότερη και δεν αλλοιώνει την αρχική κανη ισως σε καλύψει αν οχι συνεχιζεις με επιπλέον τροποποιήσεις. Για όσους αναρωτηθούν για θεμα ασφαλειας μια κανη δοκιμασμένη για ατσαλινα (1370 bar), με θαλαμη 70 χιλιοστά, μπορεί με απολυτη ασφάλεια να ριξει και 76 .Κυνηγαω τα παντα απο πουλια γουρουνια δεν εχει τυχει εχω παντα σκυλιά .Κοστος 125€' ουτε αποχρωμιωσεις ουτε τιποτα κοψιμο κωνου και γυαλισμα απλά μου τονισε οτι εχει πολύ καλο κοπτικο Από Αμερική και μου ανάφερε οτι ο για τον καθε κωνος δεν κοβεται οπως θέλουμε υπαρχουν καποια πρωτόκολλα που ακολουθούνται οπως μου ειχε αναφέρει και αλλος οπλουργος ο οποιος επαιρνε 100€ ενας τριτος μου είπε είναι στανταρ το κοπτικο που κοβουμε τα μπενελι και δοκιμασμενο στο να έχουμε πολύ καλο αποτέλεσμα αυτος ζητησε 90€ .Ο παπατσαρουχας παιρνει 40 αλλα ζηταει πρώτα αποχρωμιωση που μετα απαιτει επαναλειαχση και βαψιμο ανεβαζοντας τον αυλο του οπλου απο 18.35 που εχω περιπου στα 18.60 και το κοστος νομιζω γυρω στα 250'+ και ο σκοπευτης στα 120 € παίζει τωρα απομενει να παρω μια πληροφορια ακομη απο καπου και να απαντηθει ενα μαιιλ που περιμενω από την benelli πριν τον κόψω με δικες μου προδιαγραφές και το τι λεει ο καθενας εγω δεν ψαχνω να φτιξω οπλο φασον ουτε τσοκ .Ετσι ειχα φτιαξει και τσοκ παλιοτερα και σκοτωνε τα παντα απο 8 μετρα μεχρι 18 αρκει να ησουν καπου κοντα στο στοχο ειχα εξαλειψει τη προσκοπευση πισω πανω κατω όπου και να σουν επεφτε το πουλί
Γιαννη σε καταλαβαίνω είμαι χειρότερος απο σενα, δεν φαντάζεσαι τους υπολογισμούς και τις μελέτες επι χαρτου που εχω κάνει , μέχρι τροποποιήσεις μηχανισμων . Μην σε απασχολεί η κρίση των αλλων γιατί συνηθως άσχετα αν αντιλαμβάνονται τι σκέφτεσαι , βιάζονται να σε απορρίψουν. Οσο για τις λεπτομέρειες που λες , πολλές φορές κανουν την διαφορά, αρκει να μην ξεχνάμε πως παντού υπάρχουν ισορροπίες και όρια. Τωρα για την κανη που θες να τροποποιήσεις , νομίζω η ιεράρχηση των επεμβάσεων είναι θαλαμη, κωνος , αυλος και τελευταία το τσοκ. Τελος ο μύθος της αχρωμιωτης νομίζω δεν στέκει.Τα σκεφτομαι ολα φίλε ακομη και να τοποθετησω την κανη απο μπραουνιγκ 2000 που εχω 71 εκ αχρωμιωτη 1αστροο με 18.5 αυλο στην ςς.Αλλά δεν μου βγαίνει απο το μυαλο να τρποποιησω τον κώνο οπως θελω εχω εξετασει και ψαχνω την παραμικρη λεπτομερια τετοιες λεπτομεριες που δεν τις γραφω που θα πεις τι ψαχνει τωρα αυτος .Εχω βαλει και ψαχνουν μεχρι θρμοδυμαμικες μεταβολες αεριων και μεταβολες πιεσεων λογω αλλαγης ογκομετριας το χω μαλακισει το θεμα .Αλλα ετσι τι βρισκω.
Γιάννο αυτή είναι και η γοητεία με αυτό που ασχολούμαστε. Προχώρα και μην αγχώνεσαι. Να είσαι καλά και ας χαλάσει και μια κάνη.το χω μαλακισει το θεμα .Αλλα ετσι τι βρισκω.
Γιατί ο Peruzzini η ο Betinvolio δεν ξέρουν ;;επειδή θα ξεκινήσει το κυνήγι και ακόμα θα ψάχνετε για δεδομένα τις καλής κάννης λοιπόν σας δίνω την απάντηση που ψάχνετε παραγγείλετε την κάννη που θέλετε στον
LUTTEROTI ARMI ΑΧΡΩΜΕΙΩΤΗ με ότι δεδομένα θέλετε και για μικρομετατροπες Ψιλακης.
καλημέρα σας
Λευτερη ο μυθος της αχρωμιωτης ισχυει, υπερέχουν βλητικαΓιαννη σε καταλαβαίνω είμαι χειρότερος απο σενα, δεν φαντάζεσαι τους υπολογισμούς και τις μελέτες επι χαρτου που εχω κάνει , μέχρι τροποποιήσεις μηχανισμων . Μην σε απασχολεί η κρίση των αλλων γιατί συνηθως άσχετα αν αντιλαμβάνονται τι σκέφτεσαι , βιάζονται να σε απορρίψουν. Οσο για τις λεπτομέρειες που λες , πολλές φορές κανουν την διαφορά, αρκει να μην ξεχνάμε πως παντού υπάρχουν ισορροπίες και όρια. Τωρα για την κανη που θες να τροποποιήσεις , νομίζω η ιεράρχηση των επεμβάσεων είναι θαλαμη, κωνος , αυλος και τελευταία το τσοκ. Τελος ο μύθος της αχρωμιωτης νομίζω δεν στέκει.
Τα εργοστάσια καλουνται να φτιάξουν μια κανη που να ρίχνει κ να λειτουργεί με όλα τα φυσίγγια του πλανητη, κ να ρίχνει στα 36 μ τον μέσο όρο, είναι σαν να αγοράζεις ένα αμάξι εργοστασιακο κ εσυ να είσαι κοντρακιας, θα το αφήσεις μαμά η θα αλλάξεις το μισό ;;Μήπως ο κώνος των εργοστασίων είναι αναγκαίο κακό δηλαδή να σπάσει το ντανιασμα των σκαγιων στο κυαθιο έτσι ώστε στο τέλος το τσοκ να δημιουργήσει τη κατανομή-διασπορα;(μια ακόμα χαζή ερώτηση)
Αυτή είναι η απάντηση του ενός εκατομμυρίου!!Τα εργοστάσια καλουνται να φτιάξουν μια κανη που να ρίχνει κ να λειτουργεί με όλα τα φυσίγγια του πλανητη, κ να ρίχνει στα 36 μ τον μέσο όρο, είναι σαν να αγοράζεις ένα αμάξι εργοστασιακο κ εσυ να είσαι κοντρακιας, θα το αφήσεις μαμά η θα αλλάξεις το μισό ;;
Παρτο όπως θέλεις, όπως κ να απαντήσουμε φίλε ο καθένας έχει βγάλει ήδη το πορισμα τουΑυτή είναι η απάντηση του ενός εκατομμυρίου!!
Αξία φίλε ΔημήτρηΠαρτο όπως θέλεις, όπως κ να απαντήσουμε φίλε ο καθένας έχει βγάλει ήδη το πορισμα του
Είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος στο τι θες να κάνεις και στο τι θες να πετύχεις Γιάννη γι αυτό έχεις τον σεβασμό και θαυμασμό όλων μας, τουλάχιστον τον δικό μου σίγουρα.Τα σκεφτομαι ολα φίλε ακομη και να τοποθετησω την κανη απο μπραουνιγκ 2000 που εχω 71 εκ αχρωμιωτη 1αστροο με 18.5 αυλο στην ςς.Αλλά δεν μου βγαίνει απο το μυαλο να τρποποιησω τον κώνο οπως θελω εχω εξετασει και ψαχνω την παραμικρη λεπτομερια τετοιες λεπτομεριες που δεν τις γραφω που θα πεις τι ψαχνει τωρα αυτος .Εχω βαλει και ψαχνουν μεχρι θρμοδυμαμικες μεταβολες αεριων και μεταβολες πιεσεων λογω αλλαγης ογκομετριας το χω μαλακισει το θεμα .Αλλα ετσι τι βρισκω.
Οσα θες εγω ρωτησα απλα και περιμενω αποτελεσματα5 δεν κάνει; Δεν τα ξαναβρίσκω τα classic...
Γιατί?Λευτερη ο μυθος της αχρωμιωτης ισχυει, υπερέχουν βλητικα
Οταν το κανω θα ριξω με 2 τυπους φυσιγγιων. Ας ανοιξει το κυνηγι με το καλό και θα αφιερωσω μια νεκρή κυνηγετικά μερα σ'αυτα.Οσα θες εγω ρωτησα απλα και περιμενω αποτελεσματα
Φιλε μου συμφωνώ και εγώ ότι δεν εχει πάντα επιτυχία ο κωνος. Είναι ρίσκο. Εγω το πείρα, γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος από την κανη μου. Ειδα διαφορά και αυτό έγραψα. Δεν είπα οτι εχω την σούπερ κανη .φίλος που μου πρότεινε να κανω κωνο μου ειπε απο την αρχή οτι θα εχω μια διαφορά μόνο 20 με 30 σκάγια παραπάνω στον πίνακα .αυτό είναι ολο, αλλά για εμένα είναι αρκετο Ένιωσα μια αμφισβήτηση και με πείραξε .δεν θέλω να χαλάμε τις καρδίες μας. Εμπειρίες αλλάζουμε. άλλωστε όλοι έχουμε την ίδια τρέλα.Φίλε μου ποτέ δεν αμφισβήτησα δοκιμή.
Ούτε καν αυτή που κάποιος είδε βελτίωση 40%.
Υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ΝΑΙ μπορεί να έχεις και τέτοια βελτίωση.
Αμφισβητώ το να λέγεται ότι "ο κώνος ΠΑΝΤΑ επιφέρει ΦΟΒΕΡΗ βελτίωση".
Έχω και εγώ φίλους ξέρεις που κάναν κώνο και δεν είδαν διαφορά.
Και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.
Έχω πολύ κατασταλλαγμένη άποψη για τις μετατροπές στην κάνη.
Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να διορθώσουμε σε ένα όπλο, στα φυσίγγια και στον εαυτό μας μέχρι να φτάσουμε να πειράζουμε την κάνη.
Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι.
Όσοι τα έχουν διορθώσει καλά κάνουν και ασχολούνται και με τα υπόλοιπα.
Στον Γιάννη έψαξα, βρήκα και πόσταρα τα ελάχιστα πάχη κάνης για να τα έχει υπόψη του όταν είχε αποφασίσει να κάνει κώνο μόνος του σε μηχανουργείο.
Γιατί να ξοδέψω χρόνο να ψάξω κάτι για έναν άλλο (άγνωστο) αν ειμαι αρνητικός εξ αρχής ;
Αυτά ...