Τι σημαίνει "καλή κάννη";

Ακριβώς‼️κ για πες μου ,εμένα τι με νοιάζει για το τι ρίχνουν οι Αμερικάνοι κ μου πουλάει το ίδιο❓επίσης,μίλησα γενικά βλέπε auto 5 κ gold hunter...αυτό δεν το λες πισογυρισμα❓μην κολλάμε στην Μάξους....
Ναι για τον κωνο, αλλα στην gold έκανε 18,8 back bore τον αυλό επομένως σχετικό ειναι το πισωγύρισμα...

Απάντηση από τηλεφωνική επικοινωνία με πολύ γνωστό οπλουργο σήμερα ο κωνος βελτιώνει την τουφέκια στάνταρ αλλα ειναι εργασια που χρειαζεται μεγάλη ακρίβεια.Και σε καμια περίπτωση δεν μπορει ο κωνος να προκαλέσει εμπλοκή σε οπλο αδράνειας και οι κωνοι γίνονται με βάση καποιο πρωτόκολλο για καθε όπλο.Δεν του ανέφερα οτι εχω κανει κωνο σε μπενελι και εκανε εμπλοκή αλλα από τα λεγομενα κατάλαβα οτι μαλλον ο δικος μου δεν φτιαχθηκε τηρωντας κατι τετοιο εγινε τον κανω 5/6/7 εκ και γαμαει.
Τι κυνήγια κάνεις Γιάννη;

Μόλις άκουσα μηχανουργείο μου σηκώθηκε η τρίχα.
Σου είπε για αποχρωμίωση ; Επαναβαφές ;
Κόστος ;

Η πλειοψηφία των εταιρειών οπως βλέπουμε βελτιώνουν τους κωνους και ψαχνονται με τη βελτίωση των καννών. Επομένως δεν είναι απλά μάρκετινγκ για να πουλήσουν. Εννοειται πως καποια όπλα κάπου χανουν κάπου κερδίζουν. Πιστέυω με απλά λόγια πως μια καλή κάννη χωνέυει καλύτερα τα μέτρια φυσίγγια και απογειώνει τα καλά φυσίγγια.
Το μαρκετινγκ τροφοδοτητε απο τα θελω μας αλλα τα διμιουργει κιωλας που ηξερα εγω στο χωριο μου για κωννους???? Μα φυσικα απο τα ενθετα και τα dvd εκανα ε και τι εγινε οτι επερνα πριν επερνα καξ μετα και οτι τραυματιζα πριν τραυματιζα και μετα αλλα υπαρχει διαφορα τα πουλια που εσπαζαν φτερο απο ενα σκαγι τορα τα σπαζω με δυο αχαχαχαχαχαχ οταν πιασουν τα κρυα ομως τι γινετε

Όταν ανοιξει το κυνήγι με το καλό θα κάνω μια δοκιμούλα με εμπορικό φυσιγγι lambro classic νο 8 με 3 αστρα με τα απο τα όπλα που διαθέτω. Αυλοι 18,2-18,3-18,6-18,7 και απο πολυ κοντους κωνους εως αρκετα μακριούς. Για να δούμε ποια καννη βγαζει την πιο ωραία κατανομή.
10 φυσιγγα εκαστη???

Σε πληροφορώ ότι το άρθρο δεν το έχει γράψει ο Roberts.
Επίσης τα ποσοστά είναι με τσοκ Chokes used were Rob Roberts’ T2 light modified and Final Strut turkey tubes.
Το σωστό θα ήταν με τα μαμά τσοκ.
Όσο για το αστείο συγνώμη αν παρεξηγήθηκες αλλά είναι δυνατόν να πας σε μαγαζί που βγάζει χρήμα από μια δουλειά και να στην αρνηθεί;
Ίσως ήταν αγενές. Συγνώμη ξανά.
Εγώ δεν βαράω μακρυά οπότε η συζήτηση γίνεται μόνο θεωρητικά.
Ετσι εγινε ματα τσοκ τα rob εγινε συγκρηση

Για μενα καλη κανη σημαινει καλη κανη κατασκευαστικα. Ευθεια, με σωστη λειανση, σωστο κωνο, και σωστα κομμενα τα σπειρωματα του τσοκ. Τα παραπανω μην νομιζετε πως ειναι αυτονοητα σε ολα τα οπλα που κυκλοφορουν στο εμποριο.

Κωνους, αυλους και τα λοιπα, δεν τα πολυκοιταξα ποτε, οι αποτυχιες μου ολα αυτα τα χρονια σχεδον ποτε δεν ηταν εξαιτιας μικρου κωνου ή στενου αυλου, σε δικο μου λαθος οφειλονταν.
.RESPECT.

Ήθελα να πω ,ασχετα αν Αναφέρθηκες σε μένα η όχι,μια παρέα Είμαστε,ότι άκρη δεν έχει βγάλει η brow με τα πίσω μπροστά ,θα βγάλουμε εμείς❓
σωστα λεει ο dirby αν και δεν ηταν μονο αυτο,αλλα και πολλα ακομα φυσιγγια αλλα κράματα κατα βαση ατσαλινα σκαγια. η σχ3 για παραδειγμα γι αυτο παραχθηκε με υπερδιευρυμενο αυλο και εναν κωνο παρα πολυ κοντο.
μην ξεχναμε ομως οτι ολες αυτες οι παραλλαγες ηταν μια γκαμα που ερχοταν να εξυπηρετησει τοσο την αμερικανικη αγορα οσο και τις παγκοσμιες αναγκες.

να σας πω γιατι η φραση του μυρου τα λεει ολα. ναι κενα ισως, κυριως με ανοιχτα τσοκ, κενα που η ευθυνη πεφτει στα τσοκ κατα βαση αυτων των οπλων.

γενικα το γραφω, αυτο που λεμε δυναμη με λιγα σταγια, δυναμη στην περιφερεια με οτι συνεπαγεται σε σταθεροτητα, ανταποκριση σε μεγαλη γκαμα φυσιγγιων, οποιος δεν το παρατηρησει δτο κυνηγι δεν θα καταλαβει, εκτος αν το απορριπτει για ειναι προκατηλημενος. και να κυριως στο "μεγαλο θηραμα" οπως ειπε καποιος καποτε εδω, παντα η μεγαλη εικονα μενει και δεν μπορει να αναιρεθει.
οπως και να χει ολα τα παραπανω οπλα ειναι πολυ καλα. ποσοι ψαχνονται για φυσιγγια εδω?

Δεν σας παρακολουθησα παιδες
Οποταν δεν σχολιαζω στα λεγομενα σας

Απλα την θεωρω αριστη ´´καννή´´που θα χωνευει πολυ καλα ολα τα φυσιγγια μικρα μεγαλα μαγκνουμ απλα κλπ και θα χει τρομερες αποδοσεις .big smile.

Attachments

• 5F085DE4-74B0-4AA9-A975-D569C79E953E.jpeg
    5F085DE4-74B0-4AA9-A975-D569C79E953E.jpeg
    89,4 KB · Προβολές: 20
Έχει η Ελλάδα εξωτερική πολιτική ❓‼️καμία σχεση ,απλά αναφέρθηκα στα της brow, μιας κ ο φίλος ,αναφέρθηκε σε αυτή.
Οχι ρε Johnny γι'αυτό την συγκρινα με τους κωνους που λέγατε της Browning που πηγαινοέρχονται. Για την < κόντρα> του Βασίλη με τον Γιάννης Κυνηγος το ειπα για πλάκα.

Με μεγάλη μου λίπη βλέπω συχνά συνάδελφους να αμφισβητούνε τα αποτελέσματα , από της επεμβάσεις που έχουμε κανει κάποιοι απο εμάς στα όπλα μας .Σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας , να βγάλουμε συμπεράσματα και να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση. Οπότε οποίος δεν θέλει να κάνει κάτι ,να μην το κάνει .Δεν του βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν είναι σωστό όμως να ακυρώνουμε τις δοκιμές των άλλων. Ευχαριστώ !

Με μεγάλη μου λίπη βλέπω συχνά συνάδελφους να αμφισβητούνε τα αποτελέσματα , από της επεμβάσεις που έχουμε κανει κάποιοι απο εμάς στα όπλα μας .Σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας , να βγάλουμε συμπεράσματα και να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση. Οπότε οποίος δεν θέλει να κάνει κάτι ,να μην το κάνει .Δεν του βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν είναι σωστό όμως να ακυρώνουμε τις δοκιμές των άλλων. Ευχαριστώ !
Εγώ προσωπικά,δεν διαπίστωσα να συμβαίνει κάτι τέτοιο,ο Μπίλυ δε Κιντ που διυλιζει των κωνωπα...κ καλά κάνει ,το Κάνει με σεβασμό‼️

Τι κυνήγια κάνεις Γιάννη;

Μόλις άκουσα μηχανουργείο μου σηκώθηκε η τρίχα.
Σου είπε για αποχρωμίωση ; Επαναβαφές ;
Κόστος ;
Κυνηγαω τα παντα απο πουλια γουρουνια δεν εχει τυχει εχω παντα σκυλιά .Κοστος 125€' ουτε αποχρωμιωσεις ουτε τιποτα κοψιμο κωνου και γυαλισμα απλά μου τονισε οτι εχει πολύ καλο κοπτικο Από Αμερική και μου ανάφερε οτι ο για τον καθε κωνος δεν κοβεται οπως θέλουμε υπαρχουν καποια πρωτόκολλα που ακολουθούνται οπως μου ειχε αναφέρει και αλλος οπλουργος ο οποιος επαιρνε 100€ ενας τριτος μου είπε είναι στανταρ το κοπτικο που κοβουμε τα μπενελι και δοκιμασμενο στο να έχουμε πολύ καλο αποτέλεσμα αυτος ζητησε 90€ .Ο παπατσαρουχας παιρνει 40 αλλα ζηταει πρώτα αποχρωμιωση που μετα απαιτει επαναλειαχση και βαψιμο ανεβαζοντας τον αυλο του οπλου απο 18.35 που εχω περιπου στα 18.60 και το κοστος νομιζω γυρω στα 250'+ και ο σκοπευτης στα 120 € παίζει τωρα απομενει να παρω μια πληροφορια ακομη απο καπου και να απαντηθει ενα μαιιλ που περιμενω από την benelli πριν τον κόψω με δικες μου προδιαγραφές και το τι λεει ο καθενας εγω δεν ψαχνω να φτιξω οπλο φασον ουτε τσοκ .Ετσι ειχα φτιαξει και τσοκ παλιοτερα και σκοτωνε τα παντα απο 8 μετρα μεχρι 18 αρκει να ησουν καπου κοντα στο στοχο ειχα εξαλειψει τη προσκοπευση πισω πανω κατω όπου και να σουν επεφτε το πουλί

Κυνηγαω τα παντα απο πουλια γουρουνια δεν εχει τυχει εχω παντα σκυλιά .Κοστος 125€' ουτε αποχρωμιωσεις ουτε τιποτα κοψιμο κωνου και γυαλισμα απλά μου τονισε οτι εχει πολύ καλο κοπτικο Από Αμερική και μου ανάφερε οτι ο για τον καθε κωνος δεν κοβεται οπως θέλουμε υπαρχουν καποια πρωτόκολλα που ακολουθούνται οπως μου ειχε αναφέρει και αλλος οπλουργος ο οποιος επαιρνε 100€ ενας τριτος μου είπε είναι στανταρ το κοπτικο που κοβουμε τα μπενελι και δοκιμασμενο στο να έχουμε πολύ καλο αποτέλεσμα αυτος ζητησε 90€ .Ο παπατσαρουχας παιρνει 40 αλλα ζηταει πρώτα αποχρωμιωση που μετα απαιτει επαναλειαχση και βαψιμο ανεβαζοντας τον αυλο του οπλου απο 18.35 που εχω περιπου στα 18.60 και το κοστος νομιζω γυρω στα 250'+ και ο σκοπευτης στα 120 € παίζει τωρα απομενει να παρω μια πληροφορια ακομη απο καπου και να απαντηθει ενα μαιιλ που περιμενω από την benelli πριν τον κόψω με δικες μου προδιαγραφές και το τι λεει ο καθενας εγω δεν ψαχνω να φτιξω οπλο φασον ουτε τσοκ .Ετσι ειχα φτιαξει και τσοκ παλιοτερα και σκοτωνε τα παντα απο 8 μετρα μεχρι 18 αρκει να ησουν καπου κοντα στο στοχο ειχα εξαλειψει τη προσκοπευση πισω πανω κατω όπου και να σουν επεφτε το πουλί
Είσαι ταλέντο μεγάλο φίλε, όταν αποφασίσεις τι θέλεις να φτιάξεις θα τα πουμε

Εχω ηδη το κοπτικο φιλε εχω αποφασισει τι θα κανω αλλα ψυριζω κατι τελευταιες λεπτομεριες γιατι αυτές κανουν τι διαφορά .Απλα σας τις αναφερω .Διοτι από ότι εχω καταλάβει περισσοτερα γνωρίζουμε εμείς που γραφουμε εδω παρά μαλλον οι λεγομενοι οπλουργοι της ελλαδος αναφερα σε καποιον αλλο (γνωστης ) και αυτος κατασκευή κωνου εμπλοκή μου λέει αποκλείεται πρόβλημα στο ελατηρια επανατασης του λεω δεν ανεφερα εμπλοκή λογω μη σωστης επαναφορας αλλα λογω αδυναμιας δεν ανοιγει το κλειστρο οσο πρεπει μετα την τουφεκια επιμενει προβλημα ελατηριου δηλ σκληρυνε μετά κώνου τελος παντων .Κουβεντα να κανουμε .Ουτως η άλλως όσο περισσότερα ξερεις σε αυτο το τόπο τόσο απογοητεύεσαι από αυτους που νομιζεις οτι πραγματικά ξερουν κατι περισσότερο μετά απορουμαι γιατι το ενα γιατι το αλλο .

Φίλε μου ποτέ δεν αμφισβήτησα δοκιμή.
Ούτε καν αυτή που κάποιος είδε βελτίωση 40%.
Υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ΝΑΙ μπορεί να έχεις και τέτοια βελτίωση.
Αμφισβητώ το να λέγεται ότι "ο κώνος ΠΑΝΤΑ επιφέρει ΦΟΒΕΡΗ βελτίωση".
Έχω και εγώ φίλους ξέρεις που κάναν κώνο και δεν είδαν διαφορά.
Και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.

Έχω πολύ κατασταλλαγμένη άποψη για τις μετατροπές στην κάνη.

Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να διορθώσουμε σε ένα όπλο, στα φυσίγγια και στον εαυτό μας μέχρι να φτάσουμε να πειράζουμε την κάνη.
Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

Όσοι τα έχουν διορθώσει καλά κάνουν και ασχολούνται και με τα υπόλοιπα.

Στον Γιάννη έψαξα, βρήκα και πόσταρα τα ελάχιστα πάχη κάνης για να τα έχει υπόψη του όταν είχε αποφασίσει να κάνει κώνο μόνος του σε μηχανουργείο.
Γιατί να ξοδέψω χρόνο να ψάξω κάτι για έναν άλλο (άγνωστο) αν ειμαι αρνητικός εξ αρχής ;

Αυτά ...

Last edited:
Οι περισσότεροι που κάνουν κώνο ούτε έχουν ιδέα πως πρέπει να γίνει σωστά ο κώνος και πως πρέπει να φαίνεται μετά την επέμβαση.
Έχω δει κώνους με σκαλοπάτια, κώνους μη λειασμένους και άλλες επεμβάσεις που με κάνουν να γελάω.
Έχω δει και σωστούς.
Πάντα λέω ότι όποιος το έχει αποφασίσει, να το κάνει σε επαγγελματία οπλουργό με εμπειρία και @@ για ασφάλεια πρώτα από όλα και γιατί ο ειδικός κάτι θα γνωρίζει περισσότερο από τον οποιοδήποτε τυχαίο οπλουργό (κατ όνομα) που έχει αγοράσει ένα εργαλείο και φτιάχνει κώνους.

Νομίζω έγινα σαφής τώρα ...

Γιατί τα ανοιχτά τσοκ (ακυρώνονται) κάνοντας κώνο ,ενώ σε μαμά κάννες με μακρύ κώνο υπάρχει όλη η σειρά των τσοκ ; η κάνω κάτι λάθος;
Αφού τη κατανομή-διασπορα τη καθορίζουν τα τσοκ ,πως τα επιρεαζει ο κώνος εκτός από τα περισσότερα σφαιρικά σκάγια λόγο λιγότερων τριβών;

Back