Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Εδω παιζετε και ολο το παιχνηδι στης long range ντουφεκιες.....
Γιατι στα 30 μετρα το 95 % των φυσιγγιων σκωτωνουν..
το αλλο 5 % σκοτωνη λιγο παραπερα...
Σε ζέστη κ αν έχουμε κ υψόμετρο όλα τα εμπορικα με ένα κλειστό τσοκ σκοτώνουν σε απιστευτες αποστάσεις, τα 35 μετρα είναι απόσταση για βρεφονηπιακό σταθμό , οταν λέμε long range μιλάμε για μετρα φίλε, αλλά εκεί θέλουμε παρα πολλα κ οχι μονο φυσιγγι δυνατο

Στα long range φυσιγγια για να εχεις αποδοση..........απαραιτητη προυποθεση ειναι εκτος απο ενα καλο
και ''ισορροπημενο'' σεταπ......πρεπει να εχεις και πολυ καλη ποιοτητα σκαγιων.....
Το αλευρι επισεις μειωνει την παραμορφωση σκαγιων....μεχρι ενα σημειο....αν δεν εχεις σωστη ποιοτητα
σκαγιων.....δεν μπορεις να λες οτι εχεις long range φυσιγγιο.....απλα πραγματα....
Ποιος σου τα εμαθε αυτα τα κολπα νεαρε...???

Σε ζέστη κ αν έχουμε κ υψόμετρο όλα τα εμπορικα με ένα κλειστό τσοκ σκοτώνουν σε απιστευτες αποστάσεις, τα 35 μετρα είναι απόσταση για βρεφονηπιακό σταθμό , οταν λέμε long range μιλάμε για μετρα φίλε, αλλά εκεί θέλουμε παρα πολλα κ οχι μονο φυσιγγι δυνατο
Δηλαδη αν σου βαλω εναν κοκκορα στα 50 μετρα .......τον εχεις...???
Η θες ποιο περα.... .my man. .my man.

Ποιος σου τα εμαθε αυτα τα κολπα νεαρε...???

Δηλαδη αν σου βαλω εναν κοκκορα στα 50 μετρα .......τον εχεις...???
Η θες ποιο περα.... .my man. .my man.

ΑΚΟΥ......Ειχα καλους καθηγητες.....αν και κουφος.....ηξερα να ακουω.....επισεις οτι μαθαινα.....το πηγαινα και
λιγο ποιο ''περα'' δλδ το εψαχνα πολυ το ''πραγμα''.....ε' και μετα απο τοσα χρονια εμαθα πεντε πραγματα!!!! ;):)

ΥΓ. Εχω ετοιμα για δοκιμη.....κατι φυσεκια......δεν σου λεω τι εχω κανει....γιατι θα αρχισεις να ουρλιαζεις.....μολις
τα ριξω.....τοτε θα πω τι ειχαν τα εντοσθια!!!!.sarcastic.

ΥΓ.2 . Γνωριζεις πολυ καλα....οτι τα 50 μετρα τα εχω στο ''τσεπακι μου'' .....βαλε λιγα μετρα ακομα...!!!! .sarcastic. .yel.

ΑΚΟΥ......Ειχα καλους καθηγητες.....αν και κουφος.....ηξερα να ακουω.....επισεις οτι μαθαινα.....το πηγαινα και
λιγο ποιο ''περα'' δλδ το εψαχνα πολυ το ''πραγμα''.....ε' και μετα απο τοσα χρονια εμαθα πεντε πραγματα!!!! ;):)

ΥΓ. Εχω ετοιμα για δοκιμη.....κατι φυσεκια......δεν σου λεω τι εχω κανει....γιατι θα αρχισεις να ουρλιαζεις.....μολις
τα ριξω.....τοτε θα πω τι ειχαν τα εντοσθια!!!!.sarcastic.

ΥΓ.2 . Γνωριζεις πολυ καλα....οτι τα 50 μετρα τα εχω στο ''τσεπακι μου'' .....βαλε λιγα μετρα ακομα...!!!! .sarcastic. .yel.
.yel..yel..yel..yel.

Σε μια συνταγή αν αλλάξω μόνο τον μέγεθος του παφυλα κρατώντας όλα τα αλλά ίδια ακόμα και την μάρκα του κάλυκα, θα αλλάξει κάτι στην απόδοση της ντουφεκιάς;
Καλό θα ήταν η πυρίτιδα να μην εξέχει από το ύψος του μετάλλου....συνήθως στις πυρίτιδες μεγάλου όγκου είναι απαρέτητο το μεγάλο μέταλλο (π.χ Τ3) ακόμη κ στα 33gr.....ο λόγος είναι για τυχόν διόγκωση.

Τα πιο πολλα αμερικανικά 8στερα είναι, είναι θέμα μηχανών φίλε
To 8στερο θέλει +0.05 παραπάνω μπαρούτι απ'ότι το 6στερο .Όμως όπως τα φτιάχναν οι Αμερικάνοι με κεντρική σύντηξη ίδιες ταχύτητες με ίδιο μπαρούτι 6στερου χρειάζεται κι'έχει καλύτερη κατανομή το 8στερο

Καλό θα ήταν η πυρίτιδα να μην εξέχει από το ύψος του μετάλλου....συνήθως στις πυρίτιδες μεγάλου όγκου είναι απαρέτητο το μεγάλο μέταλλο (π.χ Τ3) ακόμη κ στα 33gr.....ο λόγος είναι για τυχόν διόγκωση.
Καί λιγότερο recoil

Καί λιγότερο recoil
Σε μια συνταγή με χαμηλά μπαρ;

Αρα υψηλότερος παφυλας μεγαλύτερη προφύλαξη σωστά; Στην απόδοση όμως θα επηρεάσει; Αυτό δεν το κατάλαβα ακόμα.
Προσωπικά δεν τόχω δοκιμάσει .
Λέγεται ότι ένα ίδιο set up σε πιό ψηλό πάφυλα δίδει κάτι παραπάνω σε ταχύτητα

Αρα υψηλότερος παφυλας μεγαλύτερη προφύλαξη σωστά; Στην απόδοση όμως θα επηρεάσει; Αυτό δεν το κατάλαβα ακόμα.

Βασιλη ανολογα το σεταπ...ο ψηλος καλυκας επηρεζει και στην αποδοση . Τα ''φορτωμενα'' σε πυριτιδα
σεταπ θελουν καλυκα με ψηλο παφυλα,

Βασιλη ανολογα το σεταπ...ο ψηλος καλυκας επηρεζει και στην αποδοση . Τα ''φορτωμενα'' σε πυριτιδα
σεταπ θελουν καλυκα με ψηλο παφυλα,
Αυτό που ρωτάει ο Μπιλ είναι να πάρουμε το ίδιο νορμάλ σεταπ, δύο πανομοιότυπα φυσίγγια, αλλά το ένα πχ με 12χιλ παφυλα και το άλλο με 20χιλ, αν θα κερδίσει κάτι αυτό με το πιο ψηλό μέταλλο.
Ελάχιστα παραπάνω μπαρ και ταχύτητα θεωρητικά θα πω εγώ

Μια δοκιμη που εκανα με mb32 σε T2 και σε T3 fiocchi καλυκα ο T2 εδωσε λιγο μεγαλυτερο ποσοστο συγκεντρωσης.
Πιστευω οτι με ψηλο παφυλα δημιουργουντε παραπανω πιεσεις.... λογω μικροτερης διογκωσης οπως λεει και ο Κωστας παραπανω...

Last edited:
To 8στερο θέλει +0.05 παραπάνω μπαρούτι απ'ότι το 6στερο .Όμως όπως τα φτιάχναν οι Αμερικάνοι με κεντρική σύντηξη ίδιες ταχύτητες με ίδιο μπαρούτι 6στερου χρειάζεται κι'έχει καλύτερη κατανομή το 8στερο

Λαμπη........ προσωπικη μου αποψη βεβαια.....οταν στο σεταπ χρησιμοποιησεις 3το σταδιο λογω κενου
χωρου....το 0,05 περισσοτερη πυριτιδα δεν χρειαζεται στο 8πτυχο φιλε!!!

Back