Ευκαιρίας δοθείσης θα'θελα να πω κάτι, αν και λίγο off-topic ... Οι μεταλλικοί κάλυκες, και ειδικά σε cal.36, στους οποίους αναφέρεται ο συνάδελφος Θεόδωρος, μπορεί να είναι (και να φαίνονται) πολύ ... cool ... και θα είναι μια χαρά σε σπαστά όπλα (δίκαννα - μονόκαννα), αλλά έχω μια επιφύλαξη ως προς τη λειτουργικότητά τους σε καραμπίνες, δηλ. την τροφοδοσία από την αποθήκη στη θαλάμη. Και ο φίλος Θεόδωρος @thedoorz που ρώτησε πιο πάνω, απ'ότι θυμάμαι έχει το 36αρι καραμπινάκι Rossi lever action. Επειδή κι εμένα μου άρεσαν, πήγα να ασχοληθώ λίγο με το Win. 9410, και έβγαλα το παραπάνω συμπέρασμα, ότι έχουν πρόβλημα τροφοδοσίας. Υποθέτω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο Marlin και στο Rossi, αφού είναι παρόμοια κι έχουν κι αυτά επίσης θαλάμη 2,5 ιντσών (63,5 χιλ.). Τι έχω παρατηρήσει; Το μέγιστο μήκος του κλεισμένου (έτοιμου) φυσιγγίου, είτε πλαστικού είτε μεταλλικού για απρόσκοπτη και ομαλή τροφοδοσία, είναι το πολύ 60 χιλ. Οριακά είναι τα 60, το ιδανικό είναι 58 - 59 χιλ. (Είχα πάρει παλιά μερικά 3Α της ΔΟΡΚΑΣ, και δούλευαν μια χαρά, το μήκος κλεισμένα ήταν 59 χιλ. και το ρέλι είχε μια ελαφρά κωνικότητα. Μετά από λίγα χρόνια ξαναπήρα δυο κουτάκια, το ρέλι ήταν άθλιο, χοντροειδές, και το μήκος του φυσιγγίου γύρω στα 61 χιλ. Στην αποθήκη έμπαιναν, αλλά από την αποθήκη στη θαλάμη με τίποτα, όση δύναμη κι αν έβαζες στο μοχλό !!!
Επομένως φίλε Θόδωρε, οι κάλυκες Magtech, που αν δεν κάνω λάθος έχουν μήκος 2,5 ίντσες (63,5 mm), θεωρώ εντελώς απίθανο να δουλεύουν στο καραμπινάκι, παρά μόνο βάζοντας τους απευθείας στη θαλάμη ένα - ένα, δηλαδή σαν μονόκαννο.
Στελιο σε αποδοση σε σχεση με τους πλαστικους καλυκες ειδες διαφορα ???
Και εαν ναι.....τι περισσοτερο δινουν ??