Νικο θα σου πω αυτα που ελεγε ο Γιαννης gr στο αλλο σαιτ πριν καιρο και το εχω διαπηστωσει και εγω σε σημειο να εχω κοψει οτι αλλο φυσιγγι ειχα με αλλον συγγεντρωτηρα ο ζ2μ 15 ειναι ο καλυτερος συγγεντρωτηρας για δραμια δεν ξερω γιατι αλλα βγαζει τις πιο γρηγορες τουφεκιες με παρα πολυ καλες κατανομες ΑΛΛΑ θελει 2-3 χιλ φελο μεσα αλιος μπορει να τον τρυπισουν τα δραμια εκει που πατανε και να σου χαλασουν την τουφεκια ,μπορω να σου πω πολλα παραδειγματα με διαφορα εως και μεχρι 30-40 μετρα το δευτερολεπτο απο αλλους συγγεντροτηρες στις ιδιες δοσολογιες ,μονο λιγο στα 12/0 δεν εχει τετοιες διαφορες
Mητσαρα τα στησιματα ειναι πολλα....κανεις οτι παραλλαγες θελεις....αναλογα τον τοπο και το μερος
που κυνηγας...
Εχω 10βολα 11/0 με ΤΕΚΝΑ....με 5 διαφορετικα στησιματα...για ανοιχτο η ''κλειστο'' μερος....με αναλογη
αποτυπωση ανοιχτη για τα κλειστα μερη......σφιχτη για τα ανοιχτα.....εχω κανει παρα πολλες δοκιμες
ασχετα εαν δεν κυνηγαω γουρουνι.....Οτι σου λεω ειναι δοκιμασμενο και με ταχυτητες απο V1,5-437-442m/s
Tα ''σφιχτα'' 10βολα στα 35 μετρα ολα τα βολια μεσα στην διαμετρο του πιατου που τρως 25 εκατοστα.
Με MG2 - 9 Bολα με τις ιδιες ταχυτητες και συγκεντρωσεις...
Με Μ92ς 8Βολο με V1,5-455m/s....αυτο το εχω με αμορτισερ Ζ2Μ15 ΑΛΛΑ με 1,5 χιλιοστο φελλο.
Τα ''πολλα'' χιλιοστα σε φελλο τα αποφευγω....ο λογος...δεν εχουν σταθερη συμπιεσιμοτητα...λεω
για τον βιομηχανικο φελλο που εχει λαστιχο μεσα. Και αυτος δυστυχως ''παιζει'' σε ποιοτητα...και
συμπιεσιμοτητα.
Με λιγα λογια.....προτιμω να βαλω αμορτισερ απο Ζ2Μ18....παρα Ζ2Μ15+3 χιλιοστα φελλο. Χωρις αυτο
να σημαινει οτι ο φελλος ειναι ''λαθος''. Εμενα θα με ακουσεις να ΟΥΡΛΙΑΖΩ μονο σε λαθος σεταπ....ολα
τα αλλα τα δεχομαι φιλε!!! Πανω απο ΟΛΑ....η ασφαλεια μας...Το να χασεις ενα γουρουνι δεν πειραζει!!!!
Με 12 βολα σε 11/0 εαν βαλεις αλευρι ανεβαινεις πολυ σε βαρος γραμμαριων...με οτι αυτο συνεπαγεται.
Το αλευρι το θεωρω απαραιτητο στα βολια και στα χοντρα σκαγια...Το 12 βολο θελει 3 γραμ. αλευρι.
Προτιμω τα 10/0...αν και δεν τα εχω δουλεψει ακομα...Σε μερικες μερες θα στειλει ενας καλος φιλος καποια
φυσεκια του για μετρημα....θα κλεισω και καποια δικα μου....και θα εχω εικονα και αποψη φιλε!!!!