Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

28 γρ. Αρίστο μου η "Τετράγωνη Γόμωση" στο Cal.12 ( με οτι αυτό συνεπάγεται) και ανώτερης ποιότητας υλικά...για αυτο μπορούν....
Ειμεις θελουμει του άλλου‼️ουρθουγωνιου παραλληλογράμμου‼️έχς κάνα προυοοοοβλημα❓‼️

Άστα αυτά, ξέρς είσι‼️
Που άμα ακούσω καμία ξούφια στον κυνηγοτοπο ,το πρώτο που θα ρωτήσω.....μήπους ξέρς Τουν τρατσ❓
...το θεμα είναι οχι τι θα ρωτήσεις εσύ φίλε....αλλα ο Λαγός... εγώ λέω....κιχ δε θα πει!;).sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Για να παω στον λαγο με τετραγωνη γομωση η με 32 γραμμαρια Ν3 σκαγια...
Θα επρεπε να ειμαι σκοπευταρας....ή μεγαλη μαζοχα....
Δεν ειμαι ΤΙΠΟΤΑ απο τα δυο !!!! .big smile.
...μαζοχιστής δεν είσαι Νίκο, οπότε άσε να πάει κανένας άλλος με 32 γρ...για τα 28 άστα.....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Απλα μια ερωτηση φιλε !!! Στην τσιχλα θα πηγαινες με 1,60χ32 -Ν10 = 750 σκαγια περιπου οκ.
Στον λαγο θα πηγαινες το ιδιο σεταπ και Ν3 = 153 σκαγια ???
Πρακτικα δεν γινεται ...αν λαβεις και υπ'οψιν σου και τον καιρο (στο κρυο )....εχετε γεια βρυσουλες...!!!
Τι να του κανεις στο κρυο με το 1,60χ32 ?? Να χαιδεψεις την γουνα ??
Νίκο, δεν είπα αυτό, έγραψα μόνο ότι όταν αλλάζουν τα νούμερα των σκαγιων, οι πιέσεις δεν αλλάζουν.

Για να παω στον λαγο με τετραγωνη γομωση η με 32 γραμμαρια Ν3 σκαγια...
Θα επρεπε να ειμαι σκοπευταρας....ή μεγαλη μαζοχα....
Δεν ειμαι ΤΙΠΟΤΑ απο τα δυο !!!! .big smile.
Νίκο αν ήξερες πόσοι παππούδες με 32γρ πήγαιναν στον λαγό!
κάποτε συζητούσα με έναν καλό γηραίο λαγοκυνηγό για φυσίγγια, ξέρεις ποιο δούλευε; το ΠΥΡΚΑΛ το μαυρο!!!! αυτό ήξερε αυτό εμπιστεύονταν!!!!
Εγώ πιτσιρικάς κυνηγούσα λαγό, πέρδικα και φάσσα με 33 γρ χωρίς να ξέρω ότι το φυσίγγι είχε μέσα "μόνο" 33 γρ και πέφτανε ξερά κι αλεπούδες πήρα
Και με 34, 5 γρ κι αργότερα με 35,4 γρ
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου γέμιζε στα 30-32 γρ 3αρια και 2αρια για λαγό! τώρα στα πόσα μέτρα τους βάραγε δεν ξέρω.....
Τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες όλα τα θηράματα τα κυνηγούσανε με 28 - 30- 32 γρ ΟΛΑ μα ΟΛΑ... δειτε λίγο συνταγες στα κουτια από τις μπαρούτες

τα τελευταία χρόνια με τον γέρο τον εγγλέζο (πλαγιόκαννο) που πήγα μερικές φορές είχα 5αρι 32γρ δεξιά και 3αρι 34 γρ αριστερη, λαγός δεν βρέθηκε αλλά την πλήρωσαν οι αλεπούδες

Βέβαια Σήμερα το βασικό μου λαγο-φυσίγγι είναι 40 γρ νικελέ #2 &#4 αλλά έχω και 35,5 και 36 ακόμα και 33 γρ για ειδικές περιπτώσεις.

υ.γ. έχω φιλαράκι παλιό λαγοκυνηγό που στα ανοιχτά βάζει ΒΒ σουπερμαγκνουμ και στα πολύ σφιχτά 6αρι βαριά 5αρι διασποράς 32-33γρ, το εχω δει με τα μάτια μου

τι θελει ο καημενος ο λαγος!! μαξιμουμ 36 γρ 3αρια εγω εχω σκοτωσει αρκετους με ς4 1,45χ32 νο4 με gt συγγεντρωτηρα ιδιως στις αρχες που ξεκινησα την ιδιογομωση και τωρα πλεων με 34 γρ παλι με την ς4! σκοτωνω 10-12 λαγους το χρονο που πηγενουμε για λαγο καθαρα. εχω σκοτωσει και με 28 γρ νο8 καναδυο σε καρτερια τσιχλας και με 30-32 διασπορας καναδυο για ορτυκια που ημουν, οχι σε τρελες αποστασεις βεβαια τα 28 και τα διασπορας αλλα πεφτουν!!

Βρε ένα για όλα λέμε ...
Ότι πάρεις 1 € !!!!!

1€ ο λαγός ...
1€ η φάσσα
1€ το παπί

.big smile.

ps
Η Remington μπορεί να μην βγάζει οπλάρες αλλά βγάζει φυσιγγάρες ... !!!
Για να πειράξω λίγο τους Remingtonάκηδες.

View attachment 46481
Έχει απιλ το άτιμο‼️αλλά μας τα χάλασε ,που το Μπάφερ δεν είναι νίτρο‼️‼️‼️

κάποτε συζητούσα με έναν καλό γηραίο λαγοκυνηγό για φυσίγγια, ξέρεις ποιο δούλευε; το ΠΥΡΚΑΛ το μαυρο!!!! αυτό ήξερε αυτό εμπιστεύονταν!!!!
Εγώ πιτσιρικάς κυνηγούσα λαγό, πέρδικα και φάσσα με 33 γρ χωρίς να ξέρω ότι το φυσίγγι είχε μέσα "μόνο" 33 γρ και πέφτανε ξερά κι αλεπούδες πήρα
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου γέμιζε στα 30-32 γρ 3αρια και 2αρια για λαγό! τώρα στα πόσα μέτρα τους βάραγε δεν ξέρω.....
Τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες όλα τα θηράματα τα κυνηγούσανε με 28 - 30- 32 γρ ΟΛΑ μα ΟΛΑ... δειτε λίγο συνταγες στα κουτια από τις μπαρούτες

τα τελευταία χρόνια με τον γέρο τον εγγλέζο (πλαγιόκαννο) που πήγα μερικές φορές είχα 5αρι 32γρ δεξιά και 3αρι 34 γρ αριστερη, λαγός δεν βρέθηκε αλλά την πλήρωσαν οι αλεπούδες

Βέβαια Σήμερα το βασικό μου λαγο-φυσίγγι είναι 40 γρ νικελέ #2 &#4 αλλά έχω και 35,5 και 36 ακόμα και 33 γρ για ειδικές περιπτώσεις.

υ.γ. έχω φιλαράκι παλιό λαγοκυνηγό που στα ανοιχτά βάζει ΒΒ σουπερμαγκνουμ και στα πολύ σφιχτά 6αρι βαριά 5αρι διασποράς 32-33γρ, το εχω δει με τα μάτια μου
Τοτε τα οπλα που κυνηγούσαν ήταν τα περισσότερα 3/1 στα δικανα η και φουλ στα αυτογεμη…

Φιλε Μαριε , σε ολα συμφωνω. Περα απο αυτο.....Απο την εποχη την παππουδων μας εχουν αλλαξει
παρα πολλα !!! 1ον πατησαμε στο φεγγαρι !!!2ον .Οι βαρκες τα κουπια τα εχουν για ''μοστρα'' προπελες
εβαλαν....3ον Οι πυριτιδες που δουλευαν τοτε πεθαναν...μαζι με τους παππουδες μας...και μας εμειναν
οι αναμνησεις!!! Και γω στον λαγο με 33-34 γραμμαρια πηγαινα....αλλα οταν τον εβλεπα και ερχοταν
''μαρμαρωνα'' και τον περιμενα να ερθει στην πετρα που ειχα βαλει στην μεση του δρομου σαν σημαδι
για να μην τον χασω!!!
Τωρα ομως δεν βαζω ''σημαδια''.....βαζω 36 εως 42 γραμμαρια Ν5 και του αλλαζω τον αδοξαστο ...
Και για τα ''δυσκολα'' εχω και 48 +2 γραμμαρια- Ν3 μην τυχον μου κανει '''τσαλιμια''' !!
Δεν ειμαι σκοπευταρας....ενας μεσος σκοπευτης ειμαι.....Για ποιον λογο να ''ρισκαρω'' και περιμενω να
ερθει στα μετρα για τα 33-34 γραμμαρια...??? και να λεω μεσα μου....μην ανεβεις το αγιαρι ''καριολη''
ευθεια ελα...και να καρδιοχτυπω ?? Γιατι μην μου πεις οτι δεν ειναι αλλο τα 241 σκαγια και αλλο τα 298 !!!
Το εχω ξανα πει....χωρις ειρωνια....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα !!! Ο καθε κυνηγος βαζει στην θαλαμη του
το φυσιγγιο που του εμπνεει εμπιστοσυνη....Αυτο κανω και εγω φιλαρα μου!!!
Με τοσες εναλλακτικες που εχουμε....σε μπαρουτες σε σκαγια σε φυσιγγια...σε οπλα με τσοκ...Τοτε
ολα σταθερα τσοκ ειχαν...και φυσιγγια που τα ρελιαζαν χαμηλοτερα στο βουνο για να ''κοβουν''...
μηπως τα ξεχασες αυτα???
Ποιος ο λογος να ρισκαρω ( για μενα το λεω ) την σημερον ημερα με τοσα ''καλουδια'' που εχουμε ??? :)

Συμφωνούμε Νικο .shake hands.

Back