Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Κάπου στο νετ είδα οτι το λινέλαιο στεγνώνει ποιό γρήγορα με θερμό αέρα. Το πλακωνω κ εγώ με το θερμοπιστολο και αντί να στεγνώνει άρχισε να ξερναει το λάδι. Το σκουπισα με ενα καθαρό πανί και το αφησα ηρεμήσει μέχρι να ακούσω τιν γνώμη σας .xm.

Στεγνώνει καλύτερα σε θερμό περιβάλλον, όχι να του... βγάλεις το λάδι .yel.
Οι 38 βαθμοί της Αθήνας είναι μια χαρά για στέγνωμα, παίζει ρόλο και η υγρασία βέβαια αλλά άστο ήσυχο και θα στεγνώσει. :)

Κάπου στο νετ είδα οτι το λινέλαιο στεγνώνει ποιό γρήγορα με θερμό αέρα. Το πλακωνω κ εγώ με το θερμοπιστολο και αντί να στεγνώνει άρχισε να ξερναει το λάδι. Το σκουπισα με ενα καθαρό πανί και το αφησα ηρεμήσει μέχρι να ακούσω τιν γνώμη σας .xm.
Τι λαδι χρησιμοποιησες Θεοφραστε?

μάλλον το κοντάκι σου ένιωσε σαν τηγανητή πατάτα :D:D
λογικά ή οι πόροι του ξύλου άνοιξαν ή ρευστοποιήθηκε το λιναιλαιο που δεν ειχε στεγνώσει απο την θερμοκρασία ή και τα δύο μαζι ..
θεοφραστε απο όσα γράφει ο κυπρύδιμοσ και απο την μικρή μου εμπύρια μονό το αεράκι του μπαλκονιού θέλει και πολύ είναι .. αυτό που βοηθά ειναι μετα το λαδί τησ ημέρας να τρίβεις την επιφάνεια με το χέρι σου κ ετσι ζεσταίνεις οσο πρέπει την κατάσταση για καλύτερη απορρόφηση
γενικά πάντως αυτό με το σκούπισμα 5 λεπτά αφού περάσεις λάδι .. κανει πολύ σωστή δουλειά γιατί πάντα παρασυρόμαστε στην ποσότητα ..
καντο και θα δεισ οτι την επόμενη μέρα θα ειναι στεγνό το χέρι που πέρασες ;)

Συνοπτικα, αφαιρεση βερνικιου, τριψημο μεχρι 320 και μετά 2-3 χέρια 70-30 νέφτι πεύκου με BLO για εμποτισμό και μετά 800αρι ντουκοχαρτο και χθες έβαλα το πρώτο χέρι με το δάχτυλο σκετο λινέλαιο

Συνοπτικα, αφαιρεση βερνικιου, τριψημο μεχρι 320 και μετά 2-3 χέρια 70-30 νέφτι πεύκου με BLO για εμποτισμό και μετά 800αρι ντουκοχαρτο και χθες έβαλα το πρώτο χέρι με το δάχτυλο σκετο λινέλαιο
Ωραια!Θα "τραβηξει"!Παρε το περισσιο,οτι ξερασε και δωστου το χρονο του!Το επομενο χερι με...φειδω!Αν το κανεις με υπομονη και με......δαχτυλο,το αποτελεσμα θα ξεπερασει τις προσδοκιες σου!Θελει κι αυτο...υπομονη!
Συγνωμη απο τα παιδια που συμπιπτουν τα μνμ!.shake.

358xemr.jpg

Back