Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Λεμεσο ειμαι Χαρη

Οχι μεσα ατην πολη λιγο εξω σε χωριο

Στειλε μυνημα αμα κατσει η φαση μερας και ωρας να βρεθουμε.shake hands.

Θα κρατω σεφταλιες να με γνωρισεις .yel.
Εκεί θα είμαι θα έχω περίπτερο
Όσο για τις σεφταλιες το 2019 με πήγε ένας που ξέρει έφαγα έφαγα και δώστου κρασί αρχίζουμε μετά των χορό ωραία ήταν

Attachments

• C4EE0127-293E-482D-A32B-24B8FC2D15CD.png
    C4EE0127-293E-482D-A32B-24B8FC2D15CD.png
    650,4 KB · Προβολές: 54
Δεν ηξεραα... Ασε που δεν θελω να ρωταω τετοια πραγματα γιατι μπορει να ερθω σε δυσκολη θεση... Περυσι η προπερση ειχα ρωτησει ενα "φιλο" για ενα μερος και μου λεει εγω καψει ενα καραβι βενζινες και θα σου πω εσενα που θα πας?? Ε και δεν ρωταω πλεον
Δεν θα σου πω αν συμφωνώ η διαφωνώ αλλά θα σου πω μια ιστορία.ειχα βρει ένα ωραίο μέρος σ ένα χωριό και πήγαινα κάθε δεύτερο Σάββατο για ν αφήνω τα πουλιά να ηρεμούν.μια μέρα πάω και όπως κατεβάζω τον σκύλο απ' τ αμάξι εκεί που καθόμουνα βλέπω πρόβατα.κατευθειαν ο σκύλος μέσα και πάω να φύγω.εκεινη την ώρα με βλέπει ο βοσκός που ερχόταν και μου φωνάζει δε βλέπεις τα πρόβατα?κατεβαίνω και του εξηγώ όμορφα ότι για αυτό το λόγο έφευγα.τεσπα με τα πολλά γνωριστήκαμε και μου λέει να έρχεσαι γιατί δε σε κόβω για κανίβαλο αλλά μην φέρεις άλλους.τεσπα με πίεζε ένας να του πω του λέω πήγαινε κάθε μέρα και με άλλους μάλιστα μέχρι που ο βοσκός δεν ξαναφησε κανέναν κι έτσι χάθηκε το πέρασμα.πες μου τώρα έκανα καλά που είπα που ήταν το πέρασμα?

Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο!
13χλμ περπάτημα στα μέρη που τα ξέρω σαν την παλάμη μου και είδα εντός βεληνεκούς 5-6 τσίχλες!
Συνολικά, μετρώντας αυτές που έβλεπα στα 100+ μέτρα δεν ήταν πάνω απο 20 πουλιά.
Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της ημέρας ήταν όταν είχα κάνει τα 2 πρώτα χλμ κ δεν είχα δεί ούτε μια τσίχλα.
Τότε έγινε το μπαμ. Οχι με τσίχλα αλλά...
Είμαι παράλληλα με το σκύλο, στα 15 μέτρα.
Εγώ σε χωματόδρομο , εκείνος σ ένα μικρό λιόφυτο.
Ακούω φτερό αλλά έντονο!
Μπεκάτσα! Μπηχτή στο περίπου, τίποτα.
Τα βάζω με την τύχη μου τα επόμενα 5'' κ καπάκι φτερό!! 2η μπεκάτσα! 2 στον γάμο του καραγκιόζη, αν κ τη δεύτερη θα ορκιζόμουν ότι την πήρε.
Ψάχνω στα επόμενα μέτρα τπτ. Βλέπω μεγάλο πυκνό στα 60-70μέτρα.
Εδώ είμαστε λέω!
Πριν φτάσω εκεί μεσολαβούσε ένα μικρό πυκνό στα 40 μέτρα από κει που σηκώθηκαν οι κυρίες.
Βλέπω το Φρίξο φέρμα κόκκαλο! Στα 3 μέτρα ήταν η κυρία με την ουρά κ τα φτερά ελαφρώς σηκωμένα.
Κάνει την έξοδο της κ παρόλο που έβαλε μια ελιά μπροστά πάλι, έπεσε.
Ξεκινάω για το μεγάλο πυκνό κ κατηφορίζει ο σκύλος. Στα 30 μέτρα κάτω μου τον βλέπω φέρμα. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ να πάω, ακούω φτερούγισμα κ βλέπω οριακά τη μπεκάτσα, η οποία σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν στα δόντια του σκυλάκου.
Συνεχίστηκε το περπατητό κ στο 90' έκανα δυο τσίχλες.
Από μπεκάτσα τέλεια, αλλά από τσίχλες, σύμφωνα με όσα είδα, ή μάλλον... δεν είδα, ήταν απ τις χειρότερες εξόδους που έχω κάνει τις 13 τελευταίες σεζόν, που κρατάω σημειώσεις.
View attachment 67323View attachment 67324View attachment 67325
Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει.
Άμα θέλει...

Δεν ειναι θεμα αισιοδοξιας. Απλα και αυτα οπου τα παει ο καιρος πανε. Αν με ρωτησεις για την φετινη χρονια θα πω με σιγουρια οτι ΔΕΝ ειναι η χειροτερη που εχω ζησει στα 25 χρονια που κυνηγαω τσιχλα. Το 20-21 ηταν κατα πολυ χειροτερο. Ηταν η καραντινα τοτε , οι κυνηγοι των πολεων δεν ειχαν την δυνατοτητα να δουν το μαυρο χαλι τοτε. Και δεν λεω οτι κυνηγουσα αν και μετα την κοροιδια των γιορτων βγηκα μερικες φορες. Πηγαινα για χορτα και μανιτες με... sms η για περπατημα και δεν ειχε ΤΙΠΟΤΑ!!! Μονο μετα τα χιονια του Φλεβαρη φανηκαν λιγα πουλια. Τρισχειροτερο ηταν το 2005. Λες οτι αποψε ειδες μια τσιχλα και ηταν το χειροτερο καρτερι ever. Το 2005 λοιπον ειχα ενα κουτι πυρκαλ μαυρα και πηγαινα καθε μερα στο απογευματινο. Απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη ειχα ριξει τεσσερα(4) φυσιγγια!!!
Σου εύχομαι από την καρδιά μου να μην δεις ποτέ τον τόπο σου όπως εγώ το δικο μου… κανενας κυνηγός εδώ ακόμα και τα γερόντια δεν έχουν ξανα ζήσει κάτι τέτοιο εδώ… χωρίς υπερβολές έχω βαρεση 1,5 κουτι από τον Οκτωβρίου μεχρει τώρα… πηστευω ότι τελιοσαμε εδώ με την κυχλα θα έχουμε ναι αλλά όχι αυτά που ξεραμε

Δεν θα σου πω αν συμφωνώ η διαφωνώ αλλά θα σου πω μια ιστορία.ειχα βρει ένα ωραίο μέρος σ ένα χωριό και πήγαινα κάθε δεύτερο Σάββατο για ν αφήνω τα πουλιά να ηρεμούν.μια μέρα πάω και όπως κατεβάζω τον σκύλο απ' τ αμάξι εκεί που καθόμουνα βλέπω πρόβατα.κατευθειαν ο σκύλος μέσα και πάω να φύγω.εκεινη την ώρα με βλέπει ο βοσκός που ερχόταν και μου φωνάζει δε βλέπεις τα πρόβατα?κατεβαίνω και του εξηγώ όμορφα ότι για αυτό το λόγο έφευγα.τεσπα με τα πολλά γνωριστήκαμε και μου λέει να έρχεσαι γιατί δε σε κόβω για κανίβαλο αλλά μην φέρεις άλλους.τεσπα με πίεζε ένας να του πω του λέω πήγαινε κάθε μέρα και με άλλους μάλιστα μέχρι που ο βοσκός δεν ξαναφησε κανέναν κι έτσι χάθηκε το πέρασμα.πες μου τώρα έκανα καλά που είπα που ήταν το πέρασμα?
Το κακο αυτο ειναι. Πας εναν , ο ενας παει με αλλους και οι αλλοι με περισσοτερους αλλους. Γνωμη μου , οι καβατζες παραμενουν καβατζες. Αν με ρωτησεις αν εχει γενικα πουλια η περιοχη δεν θα σε παραμυθιασω. Αλλα δεν θα σου δωσω και συντεταγμενες.

Ένα από τα τελευταία καρτεράκια για φέτος σήμερα με τον κουμπάρο. Είχε κάποια πουλάκια, όχι κάτι ιδιαίτερο, ίσα για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον. Άρχισαν οι πρώτες μετά τις 5:20 και εμφανίζονταν. Μέχρι πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Δεχτήκαμε και έλεγχο από θηροφύλακα ο οποίος δεν έλεγξε τα όπλα βέβαια
ihZOOQf.jpg

Οι αμυγδαλιες μια χαρα στην ωρα τους ανθιζουν. Οι πορτοκαλιες και οι μανταρινιες ομως με μπουμπουκια και λουλουδια Φλεβαρη το λες και πρωτοφανες.
Εδώ έχουν αρχίσει να ανθίζουν ελιές και σε Αττική και σε Μεσσηνία... Μπροστά σε αυτή την ανωμαλία τα ανθισμένα εσπεριδοειδή τέτοια εποχή μοιάζουν λες και όλα πάνε καλά...

Εννοειται δεν επρεπε να του πεις!! Επεσες ομως και σε καραγκιοζη ... Δεν ρωταω πλεον τπτ γενικα για να μην φαω πορτα γιατι δεν αντιδρω ομορφα.. αντε να ρωτησω σε πιο μερος π.χ λαμια. αρτα και μεχρι εκει ...απλα τα χρονου θα κανω αλλο παιχνιδι . Θα χαλασω 500-600ευρο αλλα θα βγαλω ακρη

Το κακο αυτο ειναι. Πας εναν , ο ενας παει με αλλους και οι αλλοι με περισσοτερους αλλους. Γνωμη μου , οι καβατζες παραμενουν καβατζες. Αν με ρωτησεις αν εχει γενικα πουλια η περιοχη δεν θα σε παραμυθιασω. Αλλα δεν θα σου δωσω και συντεταγμενες.
Και έτσι πρέπει ξέρω παιδιά γουρούναδες που κυνηγούν απέναντι ότι κυχλα έχει και μάλιστα πολύ με παρακαλάνε να παο αλλά δεν έχω χρόνο Τα μέρη αυτά δεν τα λένε σε ολλους και ας μην την κυνηγάνε την κυχλα

Δεν ειναι θεμα αισιοδοξιας. Απλα και αυτα οπου τα παει ο καιρος πανε. Αν με ρωτησεις για την φετινη χρονια θα πω με σιγουρια οτι ΔΕΝ ειναι η χειροτερη που εχω ζησει στα 25 χρονια που κυνηγαω τσιχλα. Το 20-21 ηταν κατα πολυ χειροτερο. Ηταν η καραντινα τοτε , οι κυνηγοι των πολεων δεν ειχαν την δυνατοτητα να δουν το μαυρο χαλι τοτε. Και δεν λεω οτι κυνηγουσα αν και μετα την κοροιδια των γιορτων βγηκα μερικες φορες. Πηγαινα για χορτα και μανιτες με... sms η για περπατημα και δεν ειχε ΤΙΠΟΤΑ!!! Μονο μετα τα χιονια του Φλεβαρη φανηκαν λιγα πουλια. Τρισχειροτερο ηταν το 2005. Λες οτι αποψε ειδες μια τσιχλα και ηταν το χειροτερο καρτερι ever. Το 2005 λοιπον ειχα ενα κουτι πυρκαλ μαυρα και πηγαινα καθε μερα στο απογευματινο. Απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη ειχα ριξει τεσσερα(4) φυσιγγια!!!
Δεν ξέρω αν φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά ever, αλλά στα 50+ χρόνια που κυνηγάω τσίχλα σίγουρα μέσα στις 3 χειρότερες.
Φυσικά εννοώ στις περιοχές που πήγαινα, αλλά δεν ήταν και λίγες.

Εδώ έχουν αρχίσει να ανθίζουν ελιές και σε Αττική και σε Μεσσηνία... Μπροστά σε αυτή την ανωμαλία τα ανθισμένα εσπεριδοειδή τέτοια εποχή μοιάζουν λες και όλα πάνε καλά...
Κι εσύ συνάδελφε παίρνεις απ' τα καλά βλέπω
Θα μου πεις η Τριφυλία πήρε το όνομα της απ' τα καναβουρια που σπέρνουν .sarcastic.

Πρέπει να αξίζει και το αφτί αυτό που λες έλεγε ο παππούς μου.

Προσωπικά θα μιλήσω καρτέρι Τσιχλας που γνωρίζω το λέω έχω κάνει χιλιόμετρα έξοδα και αλλά το να βοηθήσω κάποιον είναι κακο δε νομίζω
Είχα φάει πολλά απογεύματα να κάθομαι να βλέπω πως παίζουν τα πουλιά τελικά έκανα κάποια απογευματινά καλά
Λέω το φιλαρακι που κυνηγάμε πάμε στο καρτέρι που εντόπισα πάμε
Καθόμαστε παίζαν ωραία τα πουλιά το ευχαριστηθήκαμε
Μου λέει να έρθω με ένα φίλο την άλλη φορά κανένα πρόβλημα έλα
Και παω μετά απο Τρεις μέρες και βλέπω έξι άτομα
Παω να κάτσω σε μια μεριά όπου βρω να ρίξω καμία τφεκια
Και ακούω εδώ ήμαστε εμείς
Παντος βγάζω το καπέλο μου σε μερικούς που με βοήθησαν και εμένα αυτοί ξέρουν
Σε καρτέρι που μου έχουμε πει δεν το είπα μέχρι σήμερα

Status
Not open for further replies.
Back