Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο!
13χλμ περπάτημα στα μέρη που τα ξέρω σαν την παλάμη μου και είδα εντός βεληνεκούς 5-6 τσίχλες!
Συνολικά, μετρώντας αυτές που έβλεπα στα 100+ μέτρα δεν ήταν πάνω απο 20 πουλιά.
Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της ημέρας ήταν όταν είχα κάνει τα 2 πρώτα χλμ κ δεν είχα δεί ούτε μια τσίχλα.
Τότε έγινε το μπαμ. Οχι με τσίχλα αλλά...
Είμαι παράλληλα με το σκύλο, στα 15 μέτρα.
Εγώ σε χωματόδρομο , εκείνος σ ένα μικρό λιόφυτο.
Ακούω φτερό αλλά έντονο!
Μπεκάτσα! Μπηχτή στο περίπου, τίποτα.
Τα βάζω με την τύχη μου τα επόμενα 5'' κ καπάκι φτερό!! 2η μπεκάτσα! 2 στον γάμο του καραγκιόζη, αν κ τη δεύτερη θα ορκιζόμουν ότι την πήρε.
Ψάχνω στα επόμενα μέτρα τπτ. Βλέπω μεγάλο πυκνό στα 60-70μέτρα.
Εδώ είμαστε λέω!
Πριν φτάσω εκεί μεσολαβούσε ένα μικρό πυκνό στα 40 μέτρα από κει που σηκώθηκαν οι κυρίες.
Βλέπω το Φρίξο φέρμα κόκκαλο! Στα 3 μέτρα ήταν η κυρία με την ουρά κ τα φτερά ελαφρώς σηκωμένα.
Κάνει την έξοδο της κ παρόλο που έβαλε μια ελιά μπροστά πάλι, έπεσε.
Ξεκινάω για το μεγάλο πυκνό κ κατηφορίζει ο σκύλος. Στα 30 μέτρα κάτω μου τον βλέπω φέρμα. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ να πάω, ακούω φτερούγισμα κ βλέπω οριακά τη μπεκάτσα, η οποία σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν στα δόντια του σκυλάκου.
Συνεχίστηκε το περπατητό κ στο 90' έκανα δυο τσίχλες.
Από μπεκάτσα τέλεια, αλλά από τσίχλες, σύμφωνα με όσα είδα, ή μάλλον... δεν είδα, ήταν απ τις χειρότερες εξόδους που έχω κάνει τις 13 τελευταίες σεζόν, που κρατάω σημειώσεις.
View attachment 67323View attachment 67324View attachment 67325