Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα τσιχλαδες μου. Τελευταίες μέρες και μια μικρή θλίψη αρχίζει να φαίνεται. Φτάσαμε στο παρά πέντε της περιόδου για να δούμε καλές μέρες. Σαββατιατικη βολτουλα και μας βρήκε κάπου κοντά στον Άγιο Γεώργιο και αγ. Τριάδα στην Βοιωτία. Φτάσαμε κατά τις 7:30 και ξεκινήσαμε το περπατητο κατευθείαν με το ξαδερφάκι. Κακώς όπως αποδείχτηκε αργότερα γιατί κάποια πουλάκια θα τα κάναμε στο καρτερακι. Πουλιά είχε πολλά. Κοτσύφια και πιο πολλές τσίχλες. Κόκκινες ακούσαμε λίγες αλλά καμία δεν πήραμε. Πιστεύω ότι τα χιόνια κατεβασαν πουλιά από τα ορεινά γιατί σηκώναμε πουλιά που ήταν πολύ ήρεμα. Εκτός κι εάν ήταν επιστροφια αν και δεν το πιστεύω. Τα πουλιά ήταν πάλι μέσα σε ρέματα σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που πολλά τα βρήκαμε σε ελιες. Μέσα σε μεγάλες ρεματιές γινόταν χαμός. Το κελαηδιμα "πλέξιμο" έδινε κι έπαιρνε. Κι όμως το δώρο ήρθε σ' ένα μικρό ρέματακι το οποίο είχε κάτι φυτά σαν θαμνακια πράσινο πολύ ανοιχτό. Από την μια εγώ κι από την άλλη το ξαδερφάκι κι αφού φτάνουμε πετάγεται μια τσίχλα και ρίχνει την πρώτη ο ξάδερφος και αρχίζουν να σηκώνονται. Έχει ρίξει και τα τρία φυσίγγια ο ξάδερφος κι εγώ αφού έχω πάρει έναν κότσυφα έχω κολλήσει και δεν ξέρω σε ποιο να ρίξω. Ρίχνω την δεύτερη σε μια από τις τελευταίες τσιχλες που βγαίνουν και ακούγεται μια φτερουγια από την άκρη των θάμνων και ξαφνικά βλέπουμε την "βασίλισσα" ν'απογειωνεται. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου κι ενώ έχω σαστισει και κοιτάω την βελουδοματα - ακούω την κραυγή του ξαδέρφου που με επαναφέρει. Ρίχνω την 3η και η βελουδοματα διπλώνει.
Για την ιστορία πήρα 24 εγώ και 16 ο ξάδερφος. Φυσίγγια 32 γρ Ρουμελιώτης 8αρια, όλα άψογα. Beretta outlander a300. Κι ενώ είχαμε περάσει τόσο ωραία, γυρνώντας στο αμάξι βρήκαμε το τζαμί του αμάξιου σπασμένο. Πιο πολύ η ζημιά που έκαναν παρά αυτά που πήραν. Συν ότι ενώ είχαμε κανονίσει να πάμε και Κυριακή - πλέον είχαμε ξεμείνει από αμάξι. Συγνώμη για την έκθεση αλλα....... Καλά να περασετε όσοι βγείτε (να βγείτε) βολτουλα. Λίγες μέρες έμειναν.View attachment 67334
Φίλιππε που έγινε αυτό. Που ηταν το αυτοκινητο ; Χαμηλα κατω στην άσφαλτο ή πανω στο εκκλησακι στα αρχαια ;

Καλησπέρα τσιχλαδες μου. Τελευταίες μέρες και μια μικρή θλίψη αρχίζει να φαίνεται. Φτάσαμε στο παρά πέντε της περιόδου για να δούμε καλές μέρες. Σαββατιατικη βολτουλα και μας βρήκε κάπου κοντά στον Άγιο Γεώργιο και αγ. Τριάδα στην Βοιωτία. Φτάσαμε κατά τις 7:30 και ξεκινήσαμε το περπατητο κατευθείαν με το ξαδερφάκι. Κακώς όπως αποδείχτηκε αργότερα γιατί κάποια πουλάκια θα τα κάναμε στο καρτερακι. Πουλιά είχε πολλά. Κοτσύφια και πιο πολλές τσίχλες. Κόκκινες ακούσαμε λίγες αλλά καμία δεν πήραμε. Πιστεύω ότι τα χιόνια κατεβασαν πουλιά από τα ορεινά γιατί σηκώναμε πουλιά που ήταν πολύ ήρεμα. Εκτός κι εάν ήταν επιστροφια αν και δεν το πιστεύω. Τα πουλιά ήταν πάλι μέσα σε ρέματα σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που πολλά τα βρήκαμε σε ελιες. Μέσα σε μεγάλες ρεματιές γινόταν χαμός. Το κελαηδιμα "πλέξιμο" έδινε κι έπαιρνε. Κι όμως το δώρο ήρθε σ' ένα μικρό ρέματακι το οποίο είχε κάτι φυτά σαν θαμνακια πράσινο πολύ ανοιχτό. Από την μια εγώ κι από την άλλη το ξαδερφάκι κι αφού φτάνουμε πετάγεται μια τσίχλα και ρίχνει την πρώτη ο ξάδερφος και αρχίζουν να σηκώνονται. Έχει ρίξει και τα τρία φυσίγγια ο ξάδερφος κι εγώ αφού έχω πάρει έναν κότσυφα έχω κολλήσει και δεν ξέρω σε ποιο να ρίξω. Ρίχνω την δεύτερη σε μια από τις τελευταίες τσιχλες που βγαίνουν και ακούγεται μια φτερουγια από την άκρη των θάμνων και ξαφνικά βλέπουμε την "βασίλισσα" ν'απογειωνεται. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου κι ενώ έχω σαστισει και κοιτάω την βελουδοματα - ακούω την κραυγή του ξαδέρφου που με επαναφέρει. Ρίχνω την 3η και η βελουδοματα διπλώνει.
Για την ιστορία πήρα 24 εγώ και 16 ο ξάδερφος. Φυσίγγια 32 γρ Ρουμελιώτης 8αρια, όλα άψογα. Beretta outlander a300. Κι ενώ είχαμε περάσει τόσο ωραία, γυρνώντας στο αμάξι βρήκαμε το τζαμί του αμάξιου σπασμένο. Πιο πολύ η ζημιά που έκαναν παρά αυτά που πήραν. Συν ότι ενώ είχαμε κανονίσει να πάμε και Κυριακή - πλέον είχαμε ξεμείνει από αμάξι. Συγνώμη για την έκθεση αλλα....... Καλά να περασετε όσοι βγείτε (να βγείτε) βολτουλα. Λίγες μέρες έμειναν.View attachment 67334

Τελικά ουτε για καμιά τσίχλα στη Βοιωτία δεν ειμαστε πια με τον φοβο του σπασίματος του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια .
Εκει είχα πάει κι εγω πριν δυο βδομάδες και ειχα αυτόν τον φοβο ,αλλα το αμάξι το ειχα βάλει σε χωματόδρομο κρυμμένο ,γιατί πίστευα οτι ειναι καλύτερα.Εσεις το ειχατε πάνω στον ασφαλτόδρομο ;

Εγώ όταν πηγαίνω Μαυρομμάτι το βάζω κρυμμένο σε δρομάκι που απέχει απο τον κεντρικό χωματόδρομο, ούτε καν στην άσφαλτο. Επειδή εκεί παω μονο καρτέρι το βλέπω κιόλας 8 στις 10 φορές. Μόνο αν μετακινηθώ για κάποιο λόγο δεν το βλέπω.

Τελικά ουτε για καμιά τσίχλα στη Βοιωτία δεν ειμαστε πια με τον φοβο του σπασίματος του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια .
Εκει είχα πάει κι εγω πριν δυο βδομάδες και ειχα αυτόν τον φοβο ,αλλα το αμάξι το ειχα βάλει σε χωματόδρομο κρυμμένο ,γιατί πίστευα οτι ειναι καλύτερα.Εσεις το ειχατε πάνω στον ασφαλτόδρομο ;
αφου τους αφηνουν και δεν τους πιανουν,κανουν οτι θελουν ,αυτο γινεται πλεον χρονια ολοκληρα.

Εγώ όταν πηγαίνω Μαυρομμάτι το βάζω κρυμμένο σε δρομάκι που απέχει απο τον κεντρικό χωματόδρομο, ούτε καν στην άσφαλτο. Επειδή εκεί παω μονο καρτέρι το βλέπω κιόλας 8 στις 10 φορές. Μόνο αν μετακινηθώ για κάποιο λόγο δεν το βλέπω.
εγώ γι αυτό έκοψα το μαυρομάτι...

εγώ γι αυτό έκοψα το μαυρομάτι...
Μα δεν είναι μονο όο Μαυρομάτι ή κατι άλλο.Αυτο ειναι το θέμα. Ειναι ολη η Βοιωτία και η Βοιωτία ειναι ο κοντινός νομός που κατά κύριο λόγο μπορούμε να κυνηγάμε εμεις οι έρμοι του νότου.

Ποτέ πανω σε ασφαλτόδρομο. Δρουν άμεσα και την κοπανάνε .Ο χωματόδρομος εγκυμονεί κινδύνους και ειναι λιγο πιο δύσκολα.
Φιλου που εγραφε στο HL ,του έσπασαν το αμάξι που το ειχε αφήσει για μιση ώρα στη διασταύρωση του δρόμου της Δόμβραινας με Νεοχώρι. Πολύ κεντρικά σημείο. Κι όμως ! Η δε απάντηση του Α.Τ. Θήβας ήταν "γιατί έρχεστε αφου το ξέρετε ; "
Αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Εδω εχουν γεμίσει τα Μεσόγεια με κομμάτια απο τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Κρατάνε αυτά που θέλουν να πουλήσουν για ανταλλακτικά και τα υπόλοιπα μεσα στα χωράφια . Ταπετσαριες ,τιμονια ,πλαστικά και οτι φαντάζεται κανείς. Ασύλληπτες εικόνες . Ενα μηνα παρακολούθηση αν εκαναν θα ξετρυπωναν λαβράκια .

Τελευταία φορά που πήγαμε αφήσαμε το αυτοκίνητο δίπλα στο μοναστήρι και λίγο πιο πέρα και τον πατέρα του κουμπάρου για καρτέρι όσο θα κάναμε περπατητο αν δεν ήταν εκεί να φαίνεται δεν θα άφηναν τίποτα. Κάθε 10 λεπτά πέρναγε και διαφορετικό αυτοκίνητο.

Πολυ ζεστη σημερα μας βγηκε η πιστη.Τα πουλια σε καποια σημεια ηταν αρκετα .βρηκαμε και καποιες γερακοτσιχλες αλλα δεν μας εκαναν το χατιρι.Περιοχη ταναγρα Ειχα και συγκινητικο στιγμιοτυπο με εναν πιλοτο ραφαλ εκανε χαμηλη διελευση, τον χαιρετισα και ανταπεδωσε με το χαρακτηριστικο διπλωμα του αεροσκαφους 20230222_130821.jpg

Last edited:
Πολυ ζεστη σημερα μας βγηκε η πιστη.Τα πουλια σε καποια σημεια ηταν αρκετα .βρηκαμε και καποιες γερακοτσιχλες αλλα δεν μας εκαναν το χατιρι.Περιοχη ταναγρα Ειχα και συγκινητικο στιγμιοτυπο με εναν πιλοτο ραφαλ εκανε χαμηλη διελευση, τον χαιρετισα και ανταπεδωσε με το χαρακτηριστικο διπλωμα του αεροσκαφους View attachment 67369
Ρε Βάγγο μπας και ντουφέκισες το σιδερένιο πουλί και διπλωσε ;
Μάλλον έμεινες πίσω :cool:

τα πουλια απο τον καιρο σκορπισαν παλι ,αντε λιγες μερες μεινανε ακομα.

Nαι φίλε, συμφωνώ! ΄Ετσι ακριβώς είναι τώρα τα πράματα, δυστυχώς... Τις τελευταίες ημέρες έχουνε κόψει αισθητά στα καρτεράκια...

Αλλά όλα εντάξει! Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο. Δόξα στη Θεά Άρτεμη! Με "τσιχλο-χόρτασε" κι εφέτο!!

Και του χρόνου!! Προπάντων, υγιείς να είμεθα!!! ;) :cool:

Αν πεις μέρος κατά 99% έχει καεί.
Δυστηχώς έτσι είναι τα πράγματα.
Φυσικά ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε εξυπνάκηδες που ''ψαρεύουν'' τους άλλους κυνηγούς για να μάθουν πού έχει θηράματα ενώ οι ίδιοι δεν λένε ποτέ τίποτα!Είναι εμετικοί!! :mad:

Όποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα άρα και πολλά έξοδα, θέλει στάνταρ πληροφορίες και δεν ρισκάρει και εύκολα γιατί το ρίσκο έχει το ενδεχόμενο να φάς παπά
Όποιος είναι επαρχία και έχει την ευχέρεια να πετάγεται και μετά την δουλειά για κυνήγι και καβάτζες μπορεί να έχει και το ρίσκο είναι μικρό
Έχασες μια μέρα και πέντε ευρώ καύσιμο δεν έγινε και τίποτα αύριο δοκιμάζεις αλλού
Όποιος θέλει 50-100 ευρώ έξοδα για να βγεί σου λέει πάω πάνω κάτω εκεί που ξέρω και ότι γίνει έγινε
Όντως!Και με τέτοιες τιμές καυσίμων(και όχι μόνο) κοντεύουν να κάνουν το κυνήγι προνόμιο μονάχα των πλουσίων όπως πριν από αιώνες...Στην περιοχή μου στη Θεσσαλονίκη π.χ. βάζω βενζίνη(των 95 οκτανίων) έναντι 1,90€/lt!Φαντάσου μάλιστα να πηγαίνεις και ΜΟΝΟΣ...:(

Φίλιππε που έγινε αυτό. Που ηταν το αυτοκινητο ; Χαμηλα κατω στην άσφαλτο ή πανω στο εκκλησακι στα αρχαια ;
Μπράβο σας για όλα τα θηράματα,κυρίως όμως για τη μπεκάτσα!!Εγώ,μη έχοντας σκύλο,έχω χρόνια έστω και να δω μπεκάτσα στο κυνήγι...

Status
Not open for further replies.
Back