Καλησπέρα τσιχλαδες μου. Τελευταίες μέρες και μια μικρή θλίψη αρχίζει να φαίνεται. Φτάσαμε στο παρά πέντε της περιόδου για να δούμε καλές μέρες. Σαββατιατικη βολτουλα και μας βρήκε κάπου κοντά στον Άγιο Γεώργιο και αγ. Τριάδα στην Βοιωτία. Φτάσαμε κατά τις 7:30 και ξεκινήσαμε το περπατητο κατευθείαν με το ξαδερφάκι. Κακώς όπως αποδείχτηκε αργότερα γιατί κάποια πουλάκια θα τα κάναμε στο καρτερακι. Πουλιά είχε πολλά. Κοτσύφια και πιο πολλές τσίχλες. Κόκκινες ακούσαμε λίγες αλλά καμία δεν πήραμε. Πιστεύω ότι τα χιόνια κατεβασαν πουλιά από τα ορεινά γιατί σηκώναμε πουλιά που ήταν πολύ ήρεμα. Εκτός κι εάν ήταν επιστροφια αν και δεν το πιστεύω. Τα πουλιά ήταν πάλι μέσα σε ρέματα σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που πολλά τα βρήκαμε σε ελιες. Μέσα σε μεγάλες ρεματιές γινόταν χαμός. Το κελαηδιμα "πλέξιμο" έδινε κι έπαιρνε. Κι όμως το δώρο ήρθε σ' ένα μικρό ρέματακι το οποίο είχε κάτι φυτά σαν θαμνακια πράσινο πολύ ανοιχτό. Από την μια εγώ κι από την άλλη το ξαδερφάκι κι αφού φτάνουμε πετάγεται μια τσίχλα και ρίχνει την πρώτη ο ξάδερφος και αρχίζουν να σηκώνονται. Έχει ρίξει και τα τρία φυσίγγια ο ξάδερφος κι εγώ αφού έχω πάρει έναν κότσυφα έχω κολλήσει και δεν ξέρω σε ποιο να ρίξω. Ρίχνω την δεύτερη σε μια από τις τελευταίες τσιχλες που βγαίνουν και ακούγεται μια φτερουγια από την άκρη των θάμνων και ξαφνικά βλέπουμε την "βασίλισσα" ν'απογειωνεται. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου κι ενώ έχω σαστισει και κοιτάω την βελουδοματα - ακούω την κραυγή του ξαδέρφου που με επαναφέρει. Ρίχνω την 3η και η βελουδοματα διπλώνει.
Για την ιστορία πήρα 24 εγώ και 16 ο ξάδερφος. Φυσίγγια 32 γρ Ρουμελιώτης 8αρια, όλα άψογα. Beretta outlander a300. Κι ενώ είχαμε περάσει τόσο ωραία, γυρνώντας στο αμάξι βρήκαμε το τζαμί του αμάξιου σπασμένο. Πιο πολύ η ζημιά που έκαναν παρά αυτά που πήραν. Συν ότι ενώ είχαμε κανονίσει να πάμε και Κυριακή - πλέον είχαμε ξεμείνει από αμάξι. Συγνώμη για την έκθεση αλλα....... Καλά να περασετε όσοι βγείτε (να βγείτε) βολτουλα. Λίγες μέρες έμειναν.
View attachment 67334