Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μα δεν είναι μονο όο Μαυρομάτι ή κατι άλλο.Αυτο ειναι το θέμα. Ειναι ολη η Βοιωτία και η Βοιωτία ειναι ο κοντινός νομός που κατά κύριο λόγο μπορούμε να κυνηγάμε εμεις οι έρμοι του νότου.

Ποτέ πανω σε ασφαλτόδρομο. Δρουν άμεσα και την κοπανάνε .Ο χωματόδρομος εγκυμονεί κινδύνους και ειναι λιγο πιο δύσκολα.
Φιλου που εγραφε στο HL ,του έσπασαν το αμάξι που το ειχε αφήσει για μιση ώρα στη διασταύρωση του δρόμου της Δόμβραινας με Νεοχώρι. Πολύ κεντρικά σημείο. Κι όμως ! Η δε απάντηση του Α.Τ. Θήβας ήταν "γιατί έρχεστε αφου το ξέρετε ; "
Αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Εδω εχουν γεμίσει τα Μεσόγεια με κομμάτια απο τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Κρατάνε αυτά που θέλουν να πουλήσουν για ανταλλακτικά και τα υπόλοιπα μεσα στα χωράφια . Ταπετσαριες ,τιμονια ,πλαστικά και οτι φαντάζεται κανείς. Ασύλληπτες εικόνες . Ενα μηνα παρακολούθηση αν εκαναν θα ξετρυπωναν λαβράκια .
''Η δε απάντηση του Α.Τ. Θήβας ήταν "γιατί έρχεστε αφού το ξέρετε ;''Ωραία απάντηση από Αστυνομία!!Μου θυμίζει αυτό που είπε πριν από :mad: λίγα χρόνια ο υποστράτηγος ε.α. ΤΘ Τόσκας:''κάντε ότι κοιμάστε αν μπουν στο σπίτι σας!'':mad:

Μερικές φώτο από το σημερινό πρωινό. Πλέον έχω χορτάσει εικόνες και απλά βγαίνω στο χαλαρό γνωρίζοντας πως έχουν μείνει ελάχιστες μέρες ακόμη.
View attachment 67362View attachment 67363View attachment 67364View attachment 67365
Το ψαρονι θα δοκιμαστει στα καρβουνα απο περιεργεια.
View attachment 67366
Σε καθε γυρισμα, λαδολεμονο Μιχαλη...κ στις τσιχλες εννοειται.

Όντως!Και με τέτοιες τιμές καυσίμων(και όχι μόνο) κοντεύουν να κάνουν το κυνήγι προνόμιο μονάχα των πλουσίων όπως πριν από αιώνες...Στην περιοχή μου στη Θεσσαλονίκη π.χ. βάζω βενζίνη(των 95 οκτανίων) έναντι 1,90€/lt!Φαντάσου μάλιστα να πηγαίνεις και ΜΟΝΟΣ...:(
ομοιοπαθής και εγώ

Nαι φίλε, συμφωνώ! ΄Ετσι ακριβώς είναι τώρα τα πράματα, δυστυχώς... Τις τελευταίες ημέρες έχουνε κόψει αισθητά στα καρτεράκια...

Αλλά όλα εντάξει! Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο. Δόξα στη Θεά Άρτεμη! Με "τσιχλο-χόρτασε" κι εφέτο!!

Και του χρόνου!! Προπάντων, υγιείς να είμεθα!!! ;) :cool:
Να εύχεσαι να μην είναι και του χρόνου σαν φετος γιατί θα μηνει πολύ κόσμος χορις δουλειά στα μαγαζια

Φίλιππε που έγινε αυτό. Που ηταν το αυτοκινητο ; Χαμηλα κατω στην άσφαλτο ή πανω στο εκκλησακι στα αρχαια ;
Τελικά ουτε για καμιά τσίχλα στη Βοιωτία δεν ειμαστε πια με τον φοβο του σπασίματος του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια .
Εκει είχα πάει κι εγω πριν δυο βδομάδες και ειχα αυτόν τον φοβο ,αλλα το αμάξι το ειχα βάλει σε χωματόδρομο κρυμμένο ,γιατί πίστευα οτι ειναι καλύτερα.Εσεις το ειχατε πάνω στον ασφαλτόδρομο ;
Στην ασφαλτο το ειχαμε παιδια. Γιατι οπως λεει και ο Δημητρης εαν το αφησεις σε χωματοδρομο ''κρυμμενο'' μπορει να βρουμε μονο το ''σασι''. Τοσα μερη σε ολη την Βοιωτια εδω και τοσα χρονια και οντως δεν εχει γινει τιποτα. Εαν ομως την πατησει κανενας δικος τους ασχημα ''απευχομαι'', οχι ντου θα κανουν μεσα στο ''μαρακανα'' αλλα θα το σηκωσουν στον αερα. Παντως αυτοι πρεπει να γυρνανε συνεχεια. Εμας μας πηραν εναν κερματοδεκτη με καμια 10αρια ευρω - μια τσαντα με μια αλλαξια ρουχα και δυο κουτια φυσιγγια. Μαλιστα πηραν τα 8αρια και αφησαν τα χοντρα ενα κουτι με διαφορα. Εμεις ειμασταν περπατητο, πολυ μακρια απο το αμαξι. Παντως εγω ευχομαι σε μια τετοια περιπτωση να μην τους πετυχω την ωρα που θα το κανουν γιατι ειλικρινα δεν ξερω πως θα αντιδρασω, σε αντιθεση με τον ξαδερφο μου που παρακαλαει να τους πετυχει.

Μπράβο σας για όλα τα θηράματα,κυρίως όμως για τη μπεκάτσα!!Εγώ,μη έχοντας σκύλο,έχω χρόνια έστω και να δω μπεκάτσα στο κυνήγι...
Κι εγω Πασχαλη ειναι η πρωτη που παιρνω φετος. Εχω δει ακομα αλλες 7-8 αλλα ολες πρωι πρωι. Η χαρα μολις την επιασα στα χερια μου - απεριγραπτη.
Κι εμεις δεν εχουμε σκυλο, αλλο μεγαλο απωθημενο.....

Στην ασφαλτο το ειχαμε παιδια. Γιατι οπως λεει και ο Δημητρης εαν το αφησεις σε χωματοδρομο ''κρυμμενο'' μπορει να βρουμε μονο το ''σασι''. Τοσα μερη σε ολη την Βοιωτια εδω και τοσα χρονια και οντως δεν εχει γινει τιποτα. Εαν ομως την πατησει κανενας δικος τους ασχημα ''απευχομαι'', οχι ντου θα κανουν μεσα στο ''μαρακανα'' αλλα θα το σηκωσουν στον αερα. Παντως αυτοι πρεπει να γυρνανε συνεχεια. Εμας μας πηραν εναν κερματοδεκτη με καμια 10αρια ευρω - μια τσαντα με μια αλλαξια ρουχα και δυο κουτια φυσιγγια. Μαλιστα πηραν τα 8αρια και αφησαν τα χοντρα ενα κουτι με διαφορα. Εμεις ειμασταν περπατητο, πολυ μακρια απο το αμαξι. Παντως εγω ευχομαι σε μια τετοια περιπτωση να μην τους πετυχω την ωρα που θα το κανουν γιατι ειλικρινα δεν ξερω πως θα αντιδρασω, σε αντιθεση με τον ξαδερφο μου που παρακαλαει να τους πετυχει.
Ισα ισα Φιλιππε,να το βαζεις οσο πιο απομονωμενα μπορεις το αμαξι.
Εμενα μου το ειχαν σπασει πριν 5 χρονια στο Καπανδριτι και απο τοτε το αφηνω σε εναν κακοτραχαλο και πολυ μικρο αγροτικο δρομο, διπλα σε ενα δασακι με πευκα και πουρναρια.
Οχι αμαξι,ουτε πεζος δεν σκεφτεται να φτασει μεχρι εκει.
Αυτοι κινουνται σε ασφαλτο και σε βατούς αγροτικους δρομους.
Σε πιο δυσκολους και απροσπελαστους δρομους,ως επι τω πλειστον δεν πατανε αλλα και σχεδον παντα δεν τους γνωριζουν.
Εγω ετσι βρηκα την ησυχια μου και δεν ξαναειχα θεμα οπου και να πηγα...

Last edited:
View attachment 67375ρε δε μας γ@€@7ε .... Έφαγα τα λυσσακά μου το πρωί στη πλευρά... Και την έκανα έκανα πατητή τ απόγευμα στις ελιές! Mulerrite μισόταπα Θώδη στα 32 🤣🤣🤣 Και κοίτα από πού σηκώθηκε.....View attachment 67376
Μπράβο Δημήτρη. Αξιος!!!!!

Πριν καμία δεκαριά χρονια στην Ξηρονομη είχαν κλέψει τον σκύλο, του συγκυνηγου μου… Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα, έδωσε λεφτά για να τον πάρει πίσω!!

Ισα ισα Φιλιππε,να το βζεις οσο πιο απομονωμενα μπορεις το αμαξι.
Εμενα μου το ειχαν σπασει πριν 5 χρονια στο Καπανδριτι και απο τοτε το αφηνω σε εναν κακοτραχαλο και πολυ μικρο αγροτικο δρομο, διπλα σε ενα δασακι με πευκα και πουρναρια.
Σε πιο δυσκολους και απροσπελαστους δρομους,ως επι τω πλειστον δεν πατανε αλλα και σχεδον παντα δεν τους γνωριζουν.
Αυτο εννοούσα κι εγω σ αυτά που έγραφα. Σε ασφαλτόδτομο τα σπάνε πιο εύκολα.

Λάμπρο ήταν τα χοντρά Φίλιππα; 😂
Δυστυχώς τόσα χρόνια έχουμε παρόμοια περιστατικά στην Βοιωτία και κανείς δεν κάνει τίποτα. Πιο πολύ η ταλαιπωρία είναι το θέμα και το σπάσιμο των νεύρων.

Πριν καμία δεκαριά χρονια στην Ξηρονομη είχαν κλέψει τον σκύλο, του συγκυνηγου μου… Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα, έδωσε λεφτά για να τον πάρει πίσω!!
Τι λες ρε φιλε?
Καλα,τι του ειπε η αστυνομια?
Τραβα πληρωσε?
Εχω ακουσει παρομοιο περιστατικο,αλλα εκει η αστυνομια του ειπε να κλεισει το ραντεβου κανονικα και η δουλεια εγινε επ αυτοφωρο
:cool:

Ισα ισα Φιλιππε,να το βαζεις οσο πιο απομονωμενα μπορεις το αμαξι.
Μπορει να εχεις δικιο Θοδωρη αλλα για Βοιωτια μερια ετσι οπως το σκεφτομαι δεν .......
Εαν ειναι σε ενα μερος που δεν πολυφαινεται και το δουν τοτε θα εχουν πολυ πιο πολυ χρονο για να το κανουν το αμαξι οτι θελουν.
Με δεδομενο οτι δεν υπαρχει καποιος κοντα μιας κι εμεις αρχιζουμε το περπατητο και φτανουμε στο αμαξι μετα απο 4 ωρες τουλαχιστον.
Πιστευω οτι για Βοιωτια αφηνεις το αμαξι κοντα σε κανα μοναστηρι η σε πολυ κεντρικο μερος η σε μερος που εχει κι αλλα αμαξια και κανουν κοντα καρτερι. Ποσα μερη εχουν ''ερημωσει'' σε ολη την Βοιωτια απο κυνηγους? Ισως ενας λογος να ειναι κι αυτος.

Status
Not open for further replies.
Back