Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πρωινό μοναχικό περπατητο, ίσως και το τελευταίο για φέτος.
Η αρχική επιλογή μέρους αποδείχθηκε φόλα, καθώς το 90% των πουλιών που συναντούσα ήταν κοτσύφια. Τι να το κάνεις....
Έφυγα από εκεί με μία τσίχλα απ' τις τρεις που κατάφερα με το ζόρι να τουφεκισω.
Άλλαξα μέρος πιο μετά, εκεί είχε πουλάκια, αλλά μόνος δε γινόταν να τα βάλω σε χέρι.
Με τα πολλά κατάφερα άλλες τρεις τσίχλες χέρι εκεί από τις έξι που προσπάθησα. Μία έφυγε τσουγμενη.
Καλά ήταν, άμα είχα κι άλλο ένα άτομο παρέα θα ήταν καλύτερα.
Εγω που τους παρακαλαω να παμε περπατητο κ βαριουνται;;;
Τη να πω...;;; .hair.

Εμείς πήγαμε Μόδι, φτάσαμε 6:35 και δε βρήσκαμε πουθενά να κάτσουμε... Στο ξεκούρνιασμα πέσανε αρκετές τουφεκιές, έγινε μία παύση για λίγο και μετά για μιάμιση ώρα παίξανε κάποια πουλάκια αλλά όχι αρκετά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος!!!
Όσοι είχανε καλά καρτέρια πήρανε κάποιες τσίχλες! Εγώ πήρα δύο και δύο χαμένες!!!
Ο ξάδερφος δεν τουφέκισε στο καρτέρι και πήρε δύο σε ένα χαζοπερπατητό που κάναμε!!!
Τόσο κόσμο δεν έχω ξαναπετύχει πουθενά!!!!

Εγω που τους παρακαλαω να παμε περπατητο κ βαριουνται;;;
Τη να πω...;;; .hair.
Άμα το σκεφτείς δεν έχουν κ άδικο ωρέ Κώστα...
Να ήταν άλλα χρόνια θα μπορουσες να τους πεις ουστ απο εδω παλιοτεμπέληδες χαχαχα...
Ολόκληρη έκταση σήμερα κ μόνο ένα φρέσκο καλυκα βρήκα....
Αλλος πουλησε τα όπλα του, άλλος το γυρισε στον λαγό, άλλος μόνο μπεκάτσα πλεον,άλλος "μεγάλωσε",αλλος παντρευτηκε κ έκανε οικογενεια κλπ κλπ..
Η ουσια είναι πως χάνονται οι τσιχλες, χάνονται κ οι τσιχλαδες..
Αυτη είναι η πικρη αλήθεια...

ΥΓ
Και εσυ γράφτους... Και τράβα μόνος......

Άμα το σκεφτείς δεν έχουν κ άδικο ωρέ Κώστα...
Να ήταν άλλα χρόνια θα μπορουσες να τους πεις ουστ απο εδω παλιοτεμπέληδες χαχαχα...
Ολόκληρη έκταση σήμερα κ μόνο ένα φρέσκο καλυκα βρήκα....
Αλλος πουλησε τα όπλα του, άλλος το γυρισε στον λαγό, άλλος μόνο μπεκάτσα πλεον,άλλος "μεγάλωσε",αλλος παντρευτηκε κ έκανε οικογενεια κλπ κλπ..
Η ουσια είναι πως χάνονται οι τσιχλες, χάνονται κ οι τσιχλαδες..
Αυτη είναι η πικρη αλήθεια...

ΥΓ
Και εσυ γράφτους... Και τράβα μόνος......
Εχεις δικιο...αλλα κ περυσι το ιδιο γινοταν ρε φιλε...βαριοντουσαν να περπατησουν αλλα οταν εγω για 2-3 ωριτσες ΜΟΝΟΣ επερνα 10 πουλακια σε μοναχικο περπατητο, τοτε τουν κσπνιζε κ ηθελαν να παμε...σιγα μη σκασω αν δεν ερθουν....τη βολτα μου θα την κανω.

Μιας που αυριο ενδέχεται να χαλάσει ο καιρός κ μιάς κ παμε ολοταχώς για την λήξη είπα να ρίξω αρκετό ποδαρι κ κουράστηκα....
Χτες βράδυ θυμήθηκα τα RC 32 ν11(πρωτη χρήση με αυτό το "νουμερο") που είχα παρει πριν τρία περιπου χρόνια για δοκιμή κ δεν αξιωθηκα να τα δοκιμάσω, όποτε κ γεμισα την φυσιγγιοθηκη...
Τα απολεσματα ήταν αυτά που ακριβώς περιμενα.. Άκρως θανατηφόρα.....
Και για καταλάβετε τι λέω με 8 τουφεκιές πηρα 7 πουλια ολα ξερα κ μπορώ να πω οτι τα δυο από αυτά ήταν σε οριακη απόσταση..
(Βεβαιως αυτό δεν το λέω για να καυχηθω για την σκοπευτικη μου...δεινότητα παροτι έχω τσοκ 1-3* αλλά εδώ μιλάμε για μεγάλη πληθωρα σκαγιων κ με ότι αυτό συνεπάγεται).
Δεν μένει παρα να τσεκαρω τα τραυματα στο μαδημα, καθως κ έναν έλεγχο κατά την διάρκεια του....φαγητου...

ΥΓ
....πολλες πετρες μέσα σε ένα μεγάλο πυκνό μου "έβγαλαν" μια τσίχλα την οποία κ πηρα κ καθώς μπήκα να την ψάξω έβαλα το όπλο στον ώμο για να εχω τα χέρια ελευθερα.. ...Ακουω θόρυβο κ σηκωνεται κατακόρυφα μια μπεκάτσα στα δυο μέτρα από το ποδι μου, το ξεκρεμάω αλλά ήταν ήδη πολυ αργά, μου την έκρυψαν οι ελιες..
Αν το είχα στα χέρια από πριν αυτή την μια "λαμψιά" που την είδα θα την προλαβενα για μια βολή..
Αλλά βλέπεται δεν φτανει μόνο να σηκωθεί μια μπεκάτσα το βασικό είναι να μπορεί να πατηθει η σκανδάλη..............
...Άτιμες ξυλοκοτες εχω πολλα να θυμάμαι από εσάς........

View attachment 67512
Πεντακάθαρες!!
Σα να πηγαν από οξύ έμφραγμα!

Διαβαζω για (Μοδι π.χ.) αλλος λεει ειχε πουλια, αλλος οχι....τελικα μηπως παντρευόταν σήμερα ο Καραγκιόζης κ ριχνανε προς τιμην του;;;; :p

είχε πουλιά στο μοδι,απλά το καλό παιχνίδι
εγινε χαμηλα στο ποτάμι,αλλά σήμερα είχε υπερβολικά πολύ κόσμο...αλλά στο ποτάμι,χωρίς σκύλο. δύσκολο να τα βρεις

Κάτω του μετρίου ήταν στο μοδι σήμερα σαφώς καλύτερα το προηγούμενο σκ πολύς ντόρος για το τίποτα το ίδιο πουλί έτρωγε 10 τουφεκιές η παρέα μας4 άτομα με το ζόρι 14 πουλιά το μετανιώσαμε αύριο τελευταίο περπατητο και τελος

Τελευταία πρωινή έξοδος. Προς Ασσωπία μεριά. Περπατητό μόνο. Το κοντέρ έγραψε 14.300 βήματα.
Πήρα 14 οι 11 στο χέρι. Κάθε 2- 3 που χτύπαγα, καθόμουν κάπου βολικά και τις μάδαγα. Στο τελευταίο σημείο που πήγα να τσεκάρω, δίπλα σε ρεματιά σηκώθηκε 1 την πέρνω τραβέρσα, ξαναγεμιζω, το φυσίγγι που έριξα και σηκώνονται διαδοχικά άλλες 3 από διάφορες κατευθύνσεις και τις πέρνω και τις 3. Τελικά η τελευταία δεν βρέθηκε, αλλά έκλεισε ωραία η ημέρα. Αρκετές τσίχλες είχαν λίγο πάχος και 2 ήταν σαπούνια.
Καλές τελευταίες εξόδους σε όλους.

Πήρα τη γριούλα σήμερα να την ξεσκονίσω και το καταευχαριστήθηκα! Πολύ κέντρο μιλάμε, πήγε το κάπνισμα σύννεφο. Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξω ένα κουστουμάκι για τη μπενέλα;; .think.
Γενικά πουλάκια λίγα αλλά αρκετά για να ασχοληθείς, ειδικά στην προτελευταία έξοδο της χρονιάς

P_20230225_184224.jpg

Καλησπέρα σε όλους! Καλά τελειώματα να έχουμε και του χρόνου πάλι στα βουνά! Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος μέρος που να μαζεύει αρκετούς κυνηγούς για καρτέρι πέριξ Βυτίνας? Βρίσκομαι κοντά για τουρισμό και ψάχνω μέρος μπας και ρίξω καμία τουφεκιά αύριο... Λέω για πολλούς κυνηγούς μπας και ανεμισουν...

Πήρα τον υιό και πήγαμε ένα ψευτοπερπατητό, περισσότερο για να μη μείνει μέσα το σκυλάκι. Κάνουμε τη βόλτα μας περνούμε και 3 τσιχλίτσες. Να κάτσουμε απογευματινό μου λέει?
Δεν αξίζει του απαντάω.
Έλα, σε παρακαλώ,μου λέει
Άντε λέω, ας είναι .
Μπαίνουμε στο αμάξι να πάμε κάνα δυο χιλιόμετρα παραπάνω. Περνάμε ένα μαντρί, καμιά εκατοστή μέτρα παραπάνω μια αγροικία, συνεχίζουμε καμιά εκατοστή μέτρα ακόμα και παρκάρουμε. Κατεβαίνουμε, παίρνουμε τα απαραίτητα και ξεκινάμε να περπατάμε για το καρτέρι. Στην πρώτη στροφή έχει μια πουρνάρα και το σκυλί φερμάρει. Πλησιάζω και βλέπω πίσω από το πουρνάρι μια γίδα με 2 κατσικάκια νεογέννητα!!! Δένω το σκυλί, επιστρέφουμε στο αμάξι και καρφί για το μαντρί. Ευτυχώς ο τσοπάνης δεν είχε φύγει και τον έστειλα να πάει να τη μαζέψει. Καλύτερο μάθημα στον μικρό για το τι είναι πραγματικά είναι οι κυνηγοί δε θα μπορούσε να τύχει.

Ένα όμορφο απογευματινό καρτέρι στα ημιορεινά του ν.Λαρισας με απίθανες ανοιξιάτικες.Πουλια σχετικά λίγα για την εποχή και τον τόπο αλλά τελικά με καλό ποσοστό ευστοχίας(10/14) χτύπησα 10 τσίχλες δυστυχώς όμως καρπώθηκα τις 8 οι δύο χαμένες έπεσαν σε ρέμα με παλιούρια αγριελιές και πουρνάρια .Και μια φωτό τιμής ένεκεν στο αγαπημενο-λατρευτο πουλί που μόνο το μέγεθος του είναι'μικρό"Όπλο το αγαπημένο μου Beretta 687 sporting που με συνοδεύει στα περισσότερα κυνήγια εδώ και 22ολοκληρα χρόνια τσοκ skeet &mod seminole με πραγματική σύσφιξη στους αυλόύς 18,3 0,5&3,5/10 περίπου.Φυσιγγια Ρουμελιώτης skeet ν.9,5 & Fantom bior sporting ν.8,5 το οποίο δυστυχώς πλέον δεν κατασκευάζεται.Τωρα για τους λάτρεις των δικάννων πλαγιόκαννων και αλληλεπίθετων καλό θα ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη να κυνηγήσουν τσιχλοκότσυφα με σκοπευτικά φυσίγγια για να δουν με τα δικά τους μάτια τις τουφεκιές που μπορούν να βγάλουν τα ποιοτικά ελαφρά αυτά φυσίγγια.

Καλησπέρα σε όλους !! Κάτι έκανα και εγώ σήμερα το απογευματάκι με το φιλο μου το Μιχάλη..στο περπατητο 9 στο χέρι εγώ και 5 ο Μιχαλης και 2 που τσίμπησα όπως γυρίζαμε από το περπατητο πολύ βραδιάσμενα στο ψεύτοκαρτερακι,που κάτσαμε 10 λεπτά ,δίπλα στο σπίτι μου στο χωριό..
Τα πουλιά με το Νοτιά που είχε ταξίδεψαν και έφυγαν και δεν ανανεώθηκαν..το πρωί που ξύπνησα είδα μερικες τσίχλες στον ουρανό από νότο προς βορρά ..
Σαφώς σήμερα πολύ λιγότερα πουλιά από την Τετάρτη που είχαμε πάει..
Φυσιγγακια Ρουμελιωτης piston skeet (καρδάρα) Ν8,5.. 59E6C117-F4EA-4EC7-955F-E23ED98B4B2C.jpeg

Status
Not open for further replies.
Back